אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
יש ברשותי הארד דיסק של WD 160GBJS SATA2 שאלתי: בקרוב אני מחליף אותו לאותו סוג בדיוק רק אחד שונה.. איך לסדר את המחיצות? שיהיו רק 2 מחיצות.. =] כמה להקדיש לכל אחת?
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
אמממ...לא הייתי בטוח כ"כ לאן הת'רד הזה מתאים אז פירסמתי אותו כאן, בכל מקרה קניתי לפני שנה ( 14.2.02) הארד-דיסק סיגייט 40 ג'יגה בחנות כלשהיא. לפני כמה ימים,לאחר פירמוט ההארד-דיסק, גיליתי ע"י סקאן דיסק שטח פגום (או בשפה נכונה bad clusters ) שהבנתי שהוא לא ניתן לתיקון. עכשיו השאלה שלי אם בתוקף האחריות שלי (באתר החנות לא כתובה האחריות אבל בכל אתר אחר כתוב שהאחריות היא שנה) אני יכול להחליף את ההארד-דיסק בטענה שהוא דפוק\פגום? השאלה שלי באה מכיוון שאותה חנות כבר עשתה לי בעיות בעבר כשרציתי להחליף סידירום שעשה לי בעיות... תודה מראש לכל העונים 8)
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מפאת חוסר מקום, אני מחליף בקרוב את הדיסק שלי במשהו יותר גדול. מישהו מכיר דרך פשוטה להעביר את כל התוכן לדיסק השני כדי שהכל יעבוד ממנו? (ואני לא מדבר על העתק&הדבק )
-
- 1 תגובה
- 568 צפיות
-
-
היי חבר'ה ברצוני להחליף את הכונן (MAXTOR 500GB) בכונן חדש של SAMSUNG 1TB . האם זה אפשרי? האם יש משהו מיוחד חוץ מההחלפה הפיזית בין הכוננים שעליי לקחת בחשבון? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום ברשותי הכונן הקשיח seagate freeagent בנפח של 1.5 טרה בייט, בזמן האחרון הכונן מתחיל לעשות לי בעיות ומראה סימנים שלא נשארו לו עוד הרבה זמן, ברצוני לשאול האם זה אפשר פשוט להחליף את הכונן קשיח עצמו בדגם חדש יותר וגדול יותר ? לא יודע אם זה משנה אבל אציין שזו הגירסא עם estat
-
- 3 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי כונן סמסונג SSD 840 בנפח של 120G. עליו מותקנת מערכת ההפעלה וכל התוכנות. הנפח התגלה לצערי כלא מספיק, ואני כל הזמן מגיעה לפס אדום עקב חוסר מקום. יש אפשרות לרכוש כונן נוסף בנפח גדול יותר ולהעביר אליו את כל אשר על הכונן המקורי ללא צורך בהתקנות חדשות? מן קופי פייסט של מערכת ההפעלה והתוכנות? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שאלה אחת - אם אני מחליף הרד דיסקים. (בד"כ כל 7 שעות או 6) זה הורס את המחשב? יענו, יש לי 2 הרד דיסקים.
-
- 7 תגובות
- 716 צפיות
-
-
יש לי כונן קשיח חיצוני WD שרץ על USB2. איבדתי את הכבל המקורי שלו, אבל יש לי בבית כבל שהגיע עם המינידיסק הישן שלי, שהיה USB1.1.חיברתי, הכל מתחבר כרגיל. האם יש אפשרות שהכבל הישן לא נותן לי את מלוא רוחב הפס שהייתי מקבל לעומת הכבל המקורי?
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה... לכבוד השדרוג הקרב של המחשב שלי [ASUS N56VZ] לווינדוס 8 חשבתי להחליף את הכונן DVD לכונן SSD שיתן ביצועים טובים יותר [ואת הכונן DVD אהפוך לחיצוני לפעמים הבודדות שמשתמשים בו..] רציתי לדעת מספר דברים. א. האם הביצועים של הוינדוס על כונן SSD טובים משמעותית מאשר על HDD רגיל? [אציין שהכונן SSD שאקנה יהיה זול [משהו בסגנון הזה - http://www.ebay.com/itm/320989595969?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 או http://www.ebay.com/itm/350649728484?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 ] ] ב. מה גודל הכונן המומלץ? אפשר להסתפק ב32GB או שעדיף 60-80? ג. ה"תושבת" שמחליפה את הכונן DVD, צריכה להיות מיועדת למחשב [כמו זה - htt…
-
- 0 תגובות
- 898 צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי כרגע מחשב של לנובו g550 למי שמכיר.כרגע יש עליו כונן HDD רגיל ואיטי מאוד.רציתי לדעת לגבי המלצות לכונן ssd תואם.וכמובן שיתאים גם מבחינת הברגים והתושבות .האם זה ישפר לי תמהירות באמת?מצרף קישור לכונן שרציתי .מה עדיף בין השתיים וכמובן עם זה ישנה תמהירות תודה רבה לינק https://ksp.co.il/m/uin/45745?ref=select וזה כונן שני של סאנדיסק פלאש https://ksp.co.il/m/uin/33866?ref=select
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. במחשב של הבן שלי יש כונן SSD SATA, של ADATA, די איכותי ומהיר, דגם SU800, בנפח 128 ג"ב, עם מהירות קריאה/כתיבה של 500+ מ"ב לשנייה. הבעייה שלי איתו היא הנפח הקטן יחסית שלו. יש לי אופציה להחלף אותו לכונן גם SSD SATA של סמסונג מסדרת 840 basic, בנפח 250 ג"ב שמהירות הקריאה שלו היא גם 500+ מ"ב לשנייה, אך מהירות הכתיבה שלו, היא בסביבות 240 מ"ב לשנייה. האם כדאי להחליף? הוא יקבל עוד נפח, אך במחיר של מהירות כתיבה נמוכה יותר. האם זה משמעותי, או שלא יורגש הבדל? המחשב משמש גם ללימודים וגם למשחקים, בחודשיים הקרובים זה בעיקר למשחקים.
-
- 4 תגובות
- 941 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של asus מדגם x550vx, שאצלי מ2016 למחשב יש כונן HDD בגודל טרה וכונן SSD בגודל 126Gb שעליו מותקן הווינדואס והייתי רוצה להחליף לכונן SSD באיזור ה500Gb. ורציתי לשאול איזה סוג של כוננים רלוונטי בשבילי מבחינת גודל פיזי וסוג חיבור? ומה הפרוצדורה הכרוכה בהחלפת הכונן הקיים? תודה רבה!!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום קיבלתי במתנה מארז הארד דיסקים מהדגם SNT ST-2312B2 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12947 פירקתי את המארז לצורך החלפת הארד דיסק והגעתי למצב שבתמונה ניסיתי לנתק את ההארד דיסק מהלוח של המארז - חיבור הide משוחרר אבל חיבור החשמל תפוס משום מה איך ניתן לשחרר אותו? עם עוד קצת כוח הצלחתי לשחרר תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי במחשב דיסק קשיח כבר מספר שנים. מדי כמה ימים / שבועות המחשב נתקע ו/או עושה בעיות... לפעמים, כשעולה מחדש המחשב הדיסק הקשיח לא מזוהה. השאלה היא האם להחליף את כבל ה SATA (2) או כבר להתחיל לתכנן רכישה של דיסק קשיח חדש? תודה רבה לכל המגיבים ולילה טוב.
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, יש לי ALIENWARE M15X והוא כבר קצת מתיישן ואני רוצה להחליף לו את הכונן הקשיח ל-SSD אני רוצה להעביר את התכולה שלו ומבנה ה-partitions כמו שהן לכונן החדש, בעיקר מהסיבה שמותקן עליו ווינדוז קנוי שהגיע עם המחשב (ללא CD), ויש גם recovery partition שעובד מעולה. חשבתי להשתמש במעביר USB ל-SATA ולחבר חיצונית את הכונן החדש, לעשות IMAGE ואז להחליף ביניהם פיזית. יש את המוצר הזה שנראה חביב http://www.crucial.com/usa/en/accessories/CTSSDINSTALLAC מגיע עם המתאם וגם עם תוכנה, או שאפשר לקנות במחיר יחסית גבוה יותר בארץ מעביר לבד ולהתקין תוכנת גיבוי אחרת. אולי את אלה: http://ksp.co.il/?uin=8628 http://www.dc-tech.co.il/Product.aspx?ProductID=5568 למישהו יש המלצה למעביר כזה או איזו הצעה …
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מבקש לברר האם יש הבדל בין התקנת כונן קשיח במחשב נייד למחשב נייח? אודה לכם אם תענו בהקדם.
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
הכונן קשיח בנייד מרעיש כמו טרקטור וניראה כי בעתיד הקרוב הוא יצא מכלל שימוש. אז לפני שהוא קורס לחלוטין החלטתי לקנות כונן חדש לנייד שלי מדגם HP pavilnon dv6500 שנקנה לפני שנתיים. 1. האם כל כונו קשיח 2.5" יתאים? 2. יש לי מחיצת שחזור בכונן הנוכחי שם נמצא קובץ שחזור שאיתו אני יכול לשחזר את כל המחשב דרך ממשק תוכנה של HP. איך אני גורם לכל העסק הזה לעבור לכונן החדש על מנת שאוכל להתקין בו מערכת הפעלה. תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד די זקן (כמעט 4 שנים) ובחצי שנה האחרונה הדיסק קשיח שלו התחיל להשמיע רעשים מוזרים של טקטק...טקטק וזה נשמע כאילו מישהו דופק עם פטיש על הדיסק . בקיצור רציתי לשאול אם שווה לקנות כונן SSD (בסביבות ה250 GB) ולהחליף אותו במגנטי הקיים או שהעלות הכספית לא תצדיק את התמורה ויהיה עדיף כבר לקנות נייד חדש ? הנייד - ACER ASPIRE 5738ZG הוספתי גם קובץ של בדיקה שעשיתי ב HD TUNE והתוצאות לא להיט. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, במחשב שלי הלך לי הדיסק קשיח, ואני חושב לשדרג לדיסק 1 SSD בגודל בערך 120 ג'יגה עליו תהיה מערכת ההפעלה ותוכנות כבדות, ודיסק 1 רגיל בגודל 1 או 2 טרה עליו אשמור את החומר שלי. השימוש שלי הוא הורדה וצפייה בסרטים, ופיתוח תוכנה. ואולי גם מעט משחקי מחשב (fifa ודומיו). 1. האם אתם ממליצים על ארכיטקטורה כזו? 2. אשמח להמלצות על דיסקים טובים במחירים סבירים תודה רבה ויום טוב
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני כרגע משתמש בדיסק קשיח רגיל למחשב הנייח שלי (דיסק אחד בנפח 500gb) ועליו כמובן גם מערכת ההפעלה. אני רוצה לקנות SSD של 128gb ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה, ואת הכונן הנוכחי להשאיר בתור כונן רגיל ולהוריד ממנו את מערכת ההפעלה. מה אני צריך לבדוק כדי לראות אם אני יכול לעשות את זה? (מבחינת אם המחשב תומך ב-SSD למשל) ומה התהליך שאני צריך לעשות בהחלפה הזאת אם היא אפשרית? תודה רבה, גיא
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד Dell Vostro שקניתי בשנה שעברה , עובד מצוין ואני מרוצה ממנו . יש לו דיסקקשוח של 500 גיגות רגיל ( מכאני) אני רוצה להחליף אותו ל כונן SSD בשביל שהחשב יזוז יותר מהר. ראיתי שיש מבצע בפייסבוק של אר אס אם שמוכרים את הכונן Samsung 850 Evo 500GB במחיר של 1210 ש"ח ממה שחיפשתי באינטרנט זה מחיר ממש זול , (בדקתי ב ZAP ) האם הכונן הזה משתלם למחיר הזה ? האם הוא איכותי ? האם יש כוננים בנפח כזה ובמחיר פחות או יותר דומה שיתנו ביצועים טובים יותר .
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם, אני רוצה להחליף כוננים (SSD + HDD). אשמח לקבל המלצות על SSD בנפח של עד 1TB ועל HDD בנפח של עד 4TB והאם כדאי ב-HDD לעשות Mirror partition (אם כן, בבקשה להמליץ על 2 כונני HDD)? בנוגע להוספת הכונן החדש, אני מחפש כונן שבגדול יהיה לצרכי מדיה (מניח ש-10TB), חיצוני בעל עדיפות. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-
-
ה-HD שלי נדפק לפני כחודשיים. בהתחלה, באמצע העבודה במחשב המחשב היה משתהה לכמה זמן, הייתה מופיעה הודאת על שגיאה בקריאת הדיסק, ואז המחשב היה עושה RESTART, וכשהוא היה עולה הוא לא היה מזהה את ה-HD, וה-HD לא הופיעה ב-BIOS. אם הייתי עושה שוב RESTART עדיין ה-HD לא היה מזוהה, אבל כשהייתי מפעיל את המחשב אחרי כמה שעות (או אפילו פחות משעה), המחשב היה מזהה את ה-HD. הייתי אז בקורס בצבא ולא היה לי זמן בכלל לסדר את העניין, ולכן תכננתי למשוך ככה כמה שבועות עד לרגילה שבסוף הקורס, ואז לתקן את זה. השתדלתי להשתמש במחשב כמה שפחות, אבל עדיין הייתי משתמש בו. בהתחלה הייתי עובד כמה עשרות דקות עד שהדיסק היה קורס, ולקראת הרגילה הייתי עובד 2-3 דקות עד שה-HD היה קורס. בסופו של דבר, בדיוק ברגילה, כשהלכ…
-
- 5 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום יש לי כונן דיסקים עם פאנל קידמי לבן : משהו כזה : ואני רוצה להחליף את הפאנל (הפלסטיק הזה מקדימה) לשחור. כמו זה : האם מישהו מכיר חנות שעושה שרות כזה (בתנאי שימצאו חלק שמתאים לכונן שלי) ? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
קניתי צורב חדש בתצורת IDE להלן 2 שאלות: א' יש אפשרות לשים 3 כוננים בחיבור IDE? הכוונה לחבר כונן אופטי אחד באותו כבל של הדיסק קשיח כSLAVE/MASTER. אפשרי? ב' אני מוציא כונן CD ושם אותו (יש לי 2 קיימים), צריך להסיר חומרה/לעדכן חומרה או לעשות משהו? ואם כן איפה? במנהל ההתקנים או בביוס? תודה, אופיר.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-