עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היי, ברשותי מחשב נייד dell XPS L702x יש בו שני דיסקים מהדגם הזה: http://www.storagereview.com/seagate_momentus_750gb_review_st9750420as אני מעוניין להחליף אחד מהם (דיסק המערכת) ל SSD. שוקל מאוד לחיוב את הEVO 850 500GB https://www.amazon.com/Samsung-2-5-Inch-Internal-MZ-75E500B-AM/dp/B00OBRE5UE הבעיה היא שהחלק האחורי (לפי הצילום) נראה קצת שונה בין השניים. איך אני יודע האם אני יכול להזמין ולהחליף או שצריך להזמין דגם כלשהו אחר? אם צריך אחר, איזה מומלץ? תודה רבה

2. שלום לכולם, אחרי 3 שנים שהלפטופ שלי עובד כמעט נונסטופ והוא מראה סימנים של "התעייפות" ולקראת ההגעה הצפויה של ווינדוס 7 אליי , החלטתי שהגיע הזמן להחליף אותו. מצאתי מס' כוננים קשיחים שעומדים בתקציב שלי אבל יש לי התלבטות לגבי שני מאפיינים כאשר חשוב לי להדגיש שנפח הוא לא מאפיין עיקרי(ועברתי על סטיקי קשיחים ועל ה-FAQ) - מדובר בכוננים 2.5" : ישנו כונן אחד של WD שהוא 160GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER והשני גם הוא של WD שהוא 250GB SATA2 5400RPM 8MB BUFFER רציתי לדעת עד כמה משמעותי ההבדל בבאפר ובמהירות סיבוב הפלטות (מבחינת ביצועים) בין הכונן הראשון לשני והאם הוא עדיף בצורה משמעותית על הכונן השני. ההבדל הכספי ביניהם עומד על כמס' שקלים שהכונן הראשון יותר יקר (זניח למדי מבחינתי) תודה מר…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Psy,

יש לי את דגם ה40 ג'יגה ככה שמדובר בדגם ה'שמן' המבריק, ולא בגרסאות הסלים והסופר-סלים שיצאו אח"כ. בכל מקרה ה40 חראג'יגה האלה לא מספיקים לשום דבר, יש המלצה לאיזה הארדיסק אני צריך (הבנתי ש5400RPM עדיף על 7200 בגלל התחממות ו\או דברים אחרים)? ראיתי סרטון של איך להוציא את ההארדיסק, פשוט לגמרי - השאלה היא מה קורה כשאני מכניס את ההארדיסק החדש? בטח צריך להוריד עדכונים למערכת מפה ועד-אלא-ידע ? את השמירות אני מניח שלא בעיה להעביר לדיסקאונקי ואחרי ששמים את ההארדיסק החדש אז מעבירים חזרה....מה לגבי משחקים שיש לי על ההארדיסק הנוכחי? יש אפשרות להעביר אותם? ואת קבצי הDATA שהמשחקים שהתקנתי השאירו על ההארדיסק - ? איך ההארדיסק הזה: http://www.ebay.com/itm/250-GB-Replacement-Hard-Drive-for-Son…

4. מישהו התנסה בזה? win10 על SSD 128GB עובר ל SSD 500GB האם זה עובר חלק או שמומלץ להתקין הכל מחדש על הדיסק החדש?

5. Started by Or-L123,

שלום, כיום משתמש ב-Samsung SSD 850 EVO 250G במחשב הנייח שלי. לצערי אינו עונה על צרכיי מהיבט נפח האחסון. השימושים: מערכת הפעלה, אחסון Google Drive מקומי (כיום עומד על 100GB עם אופציה להכפלה), בו אני מאחסן בין היתר תוכנות אותן אני כותב ומקמפל. כמו כן מגוון רב של תוכנות ביניהן סביבות פיתוח. את המשחקים אני מאחסן על דיסק מכני, אך אוכל לאחסן משחק או שניים במידה והשדרוג יאפשר שיפור בביצועים גם כן. אני מעוניין לשדרג למינימום 1TB, ואינני פוסל אפילו 2TB. המחיר של Samsung 970 EVO 1TB NVME M2 באמזון נראה לי די אטרקטיבי. המחיר של 2TB קצת פחות. האם המעבר מ-SATA ל-NVME משמעותי דיו, בהיבט מהירויות קריאה וכתיבה, נוכח השימושים שלי? האם יש טעם בכלל לפזול לדגמים קודמים נו…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום עכשיו לי יש 80 גיגה של WD עם 8 באפר קניתי אותו לפני שעה... ואז ראיתי את ה round up ב xbitlabs וראיתי את הביצועים שלו מול ה samsung ו לרוב הסמסונג היה הרבה יותר טוב.... (הסמסונג שאני רוצה הוא גם 8 באפר) העם כדי לי להחליף עם הסמנוסג ? (בשביל ההחלפה אני יצטרך להוסיף 35 שקל , העם זה שווה את זה?) ה WD עלה לי 420 ה סמסונג יצא לי 455. בבקשה תעזרו , כדי שאני יכול לתקשר ולהגיד לו להזמין לי את הסמסונג או לא.

• 8 תגובות
    • 883 צפיות
  7. Started by Mind_Reflection,

שלשום יום חמישי בלילה ניתקתי את ה הארדיסק שלי Diamond max 9 ATA/133 וחיברתי הארדיסק ישן במקום כדי להתקין עליו לינוקס אחרי שסיימתי חיברתי חזרה את המקסטור אבל כנראה הייתי קצת עייף וברגע שהכנסתי את המולקס פנימה הפלסטיק של המולקס בכונן נשבר ויצאו לכונן הפינים של החשמל הפינים לקחו איתם גם חלק מהבורד של הארדיסק (איפה שהם מתחברים לבקר) השאלה היא האם אפשר להציל את הנתונים על הארדיסק אולי להחליף בקר או פשוט לזרוק לפח ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by shaykosss,

אני צריך להחליף בקר לכונן קשיח מסוג WD1200BB-00GUAO http://cdn1.iofferphoto.com/img3/item/147/576/833/pcb-for-western-digital-wd1200jb-00gva0-wd1200jb-00gvao-b5cc4.JPG הזמנתי כונן קשיח כזה מאיביי במטרה לפרק את הבקר ולהרכיבו בכונן הישן ,בו נשרף הבקר (אני צריך את המידע שיש בו) אבל כבר עברו יותר משלושה חודשים והוא לא הגיע ובדואר חלק אומרים שלא קיים מספר המשלוח,חלק אומרים לי תקוע במכס וחלק אומרים לי שזה הוחזר לשולח...קיצר התייאשתי כבר מזה ונוסף הלכו 170 שקל... השאלה שלי היא האם אני יכול לקנות כונן קשיח אחר פשוט בארץ ולנסות להרכיב את הבקר שלו...אם כן איזה דגמים? תודה לעוזרים/עוזרות

• 3 תגובות
    • 870 צפיות
  9. Started by Markis,

שלום במחשב שיש בו דיסק קשיח 250 ג'גה של מקסטור המורכב על כרטיס מתאם מ-pci ל-sata ומחולק ל- c+d הרכבתי דיסק חדש של wd 250 ג'גה גם הוא סאטא וחיברתי אותו לאותו מתאם. השתמשתי בתוכנה של wd שנקראת Data Lifeguard Tools 11.2 for Windows מהאתר שלהם שטיפלה באופן אוטומטי בהכנת הדיסק והעתיקה עליו באופן מלא את הדיסק הישן (וחילקה אותו לתתי דיסקים בדיוק כמו הישן) ובסוף שאלה אותי אם אני רוצה שהדיסק החדש יהיה boot disk (משהו בסגנון) והכוונה שהמחשב יאותחל ממנו ועניתי שכן, ועשיתי רסטארט כפי שנתבקשתי. עכשיו בווינדוז אני רואה את כל הדיסקים, וב- disk managment כתוב כך: הדיסק הישן נשאר c+d לגבי c כתוב שהוא system הדיסק החדש מכונה g+h ולגבי g כתוב שהוא avtive 1. מאיזה דיסק נעשה ה-boot בפועל ? 2.…

• 9 תגובות
    • 799 צפיות
  10. Started by אריה7,

שלום, אני מחפש דיסק קשיח למחשב נייד ישן (1999) עם מעבד פנטיום 3 מסוג Toshiba Tecra 8100 (הקיים התקלקל). הדיסק הנוכחי הוא: IBM Travelstar E1822115 ATA/IDE 12GB 4200RPM האם יש מניעה להחליפו בדיסק גדול יותר (60/80GB) ומהיר יותר (5400/7200RPM)? תודה, אריה

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  11. Started by ברדוש,

הלך לי הדיסק הקשיח הישן שלי שהוא היה דיסק ATA. קניתי דיסק חדש מסוג SATA ואני לא מצליח להתקין עליו WIN XP הWIN לא מזהה את הדיסק למרות שהמחשב בזמן העליה כן מזהה אותו. יש לי לוח אם מסוג ASUS P4S800D-X האם אני צריך דרייברים ? ואם כן איפה אני מוצא אותם ? ואך אני מתקין אותם שכונן הדיסקים "תפוס" עם הדיסק של XP ? תודה

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  12. Started by ModChiP,

קניתי דיסק קשיח של סיגיט 2 טרהׁ (לפני כמעט שנתיים) הוא התחיל לעשות רעשים, לפני שעוברות שנתיים- לקחתי אותו למימוש אחריות. הם החזירו לי דיסק 2 טרה בלאק של WD- מחודש(כתוב מחודש על הדיסק) אמרתי להם שאני רוצה חדש- הם לא הסכימו לתת. מה ניתן לעשות? כתבתי על החשבונית שלא ניתן לבדוק תקינות דיסק ויש לי את העותק של מה שחתמתי עליו. באיבורי באותו מקרה- הביאו לי באותו רגע דיסק חדש. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by eitan10,

שלום לכולם. לפני שבועיים נמסר המחשב למעבדת ksp . בעייה בדיסק הקשיח. הבנתי שהדיסק (היטאצ'י) מקולקל ויש להחליפו. שאלתי : הטכנאי לא הצליח לתקן. יש לי עליו עדיין אחריות. האם אקבל חדש או מחודש. ואם כן לכמה זמן האחריות ? הדיסק שהתקלקל 3 שנים אחריות ועברו רק שנתיים.

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  14. ברצוני להחליף את הדיסק הקטן והישן IDE בדיסק SATA מבלי להתקין את הWINDOWS מחדש התקנתי את הSATA ובעזרת PARTISIONMAGIC העתקתי את כל מחיצת ה-C לSATA ואף הגדרתי אותו כפריימרי, אך כשאני מנסה לעלות את המחשב ללא הדיסק הישן הוא לא מגיב כיצד אני הופך את SATA ל BOOTABLE , והאם בכלל זה אפשרי להחליףף דיסק מבלי להתקין WINDOWS מחדש ?

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. היי, יש לי כונן חיצוני של samsung story station 3 ולאחרונה הוא החל להראות סימני גסיסה מתקדמים עקב סקטורים פגומים. הצלחתי לחלץ כמעט את כל המידע. ניסיונות לתקן עם hdd regenerator ושלל כלים אחרים עלו בתוהו. עשיתי לכונן zero filling ואז פורמט מלא, הכל נראה טוב ויפה עד שבסריקה חוזרת עם hdd regenerator שוב נתקע עם אלפי סקטורים פגומים- הרמתי ידיים. כעת ברצוני לאכלס את המארז המקורי בכונן קשיח אחר וחדש. האם זה יעבוד? אם כן, למה צריך לשים לב כשאני מבצע זאת? האם יעבוד עם כל דיסק שהוא 3.5"? תודה

• 0 תגובות
    • 828 צפיות
  16. יש ברשותי נייד עם דיסק מכני ועליו יש מערכת הפעלה של חלונות שיושבת במחיצה העיקרית ובנוסף לה ישנה מחיצת שיחזור ניסתרת בנפח של כ 4 טרה . כדי להימנע מרכישת מערכת הפעלה חדשה , חשבתי להעתיק את מחיצת השיחזור ל ssd החדש ולאחר התקנתו בנייד לעשות בוט מ ה ssd ואז ללחוץ על f11 על מנת להפעיל את אופציית השיחזור המובנית . האם לדעתכם זה אמור לעבוד , בהתחשב בעובדה שמלבד שינוי הדיסק , מדובר באותה חומרה ? הערה : הנפח של הקשיח הוא כמו הנפח של ה ssd .

17. שלום יש לי מחשב נייד דל לטיטוד 630 שהלך לו הדיסק הקשיח. (חדש! בן חודש!) הוא חזר היום מתיקון (אחרי 3 שבועות ראבק) והחליפו לו הרד דיסק. שאלתי: 1. איך אני יכול לדעת ששמו לי אותו דיסק כמו שהיה? היה לי דיסק של 7200 RPM איך אפשר לדעת שלא תקעו לי אחד 5400 RPM? 2. הדיסק עושה הרבה רעש באופן יחסי למה שהיה (3 שבועות, אב נראה לי), יש מה לעשות בנידון? הדיסק החדש הוא (לפי טיון אפ 2008) Hitachi HTS541612J95A00 תודה עומר

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by esaly,

היי חברים, אני מעוניין לבצע את התהליך שבכותרת. מישהו התנסה עם העניין? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by BeBest,

שלום, יש לי דיסק קשיח תקול, קניתי אותו מבאג אבל אני לא מוצא את התקלה. בדקתי באתר של Western Digital (כאן) ורשום שהוא עדיין תחת אחריות עד 25.6.14 (בד"כ נותנים רק שנה לא?) מדובר ב WD5000BPVT מסדרת Scorpio Blue (דיסק 2.5" לנייד). מדובר בבעייה פיזית בדיסק, הוא משמיע נקישות ונעצר. ז"א זה לא עניין של סקטורים פגומים וכו'. רציתי לדעת איפה אני יכול להחליף אותו והאם בבאג יסכימו להחליף לי אותו למרות שכרגע אני לא מצליח למצוא את הקבלה (אבל בטוח יש להם את זה במחשב). תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היי, ברשותי מחשב נייד מדגם Asus X451CA-VX008D. המחשב משמש את ההורים שלי. לאחרונה התקלקל הדיסק הקשיח ואני מעוניין להמליץ להורים על SSD. לא הצלחתי למצוא מפרט נורמלי שמראה לי איזה חיבור יש לאמצעי האחסון (SATA? MSATA?) אבל באתר של crucial מופיע SATA ומופיע שהדגמים הרגילים יתאימו: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/ASUS/x451ca השאלות שלי: 1. מהו הSSD הזול ביותר ש"יעשה את העבודה"? אני משוכנע ש-BX100 הוא מעל ומעבר אבל האם יש אלטרנטיבה זולה יותר? 2. האם אתם מכירים מקום שגם מרכיב? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by tront,

תודה מראש! יש לי שתי דיסקים קשיחים ata 1) wd 80gb 8mb 2) wd 40gb 8mb א)אם אני יחליף אותם בwd 250gb 16mb יהיה שינוי משמעותי במשחקים? ב)והאם גם אפשר לשים דיסק ATA וSATA ביחד? ג)הלוח אם שלי תומך בSATA האם הוא יתמוך גם בSATA2? תודה רבה לכל העונים!

• 1 תגובה
    • 583 צפיות
  22. Started by tamiravigan,

יש לי HDD של היטאצ'י 160GB IDE. נשברו לו 3 פינים ומאז הוא לא מזהה אותו יותר. יש עליו חומר לא ממש חשוב אבל אני רוצה להשתמש בדיסק בנוסף למה שיש לי... אין עליו עכשיו(קניתי ב2004). הדגם הוא Hitachi Deskstar 160GB HDS722516VLAT20 פירקתי לו את הPCB בעדינות ויש בו צ'יפ של IBM ושל סמסומג מה אפשר לעשות כדי שהוא ישוב לעבוד? איפה אפשר למצוא את החלק המבוקש? מה המחיר אם בכלל. תודה.

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  23. Started by BoobsToch,

אני לא יודע אם זה שייך לפורום הזה, תסלחו לי אם לא- אני רוצה להחליף הארד דיסקים בין 2 מחשבים...על שניהם מותקנת WINDOWS 7. האם כשאני אחבר הוא ימחק לי את כל המידע על הכונן מכיוון שהלוח אחר? האם הוא יזהה את מערכת ההפעלה? האם כדאי לפרמט לחלוטין את ההארד דיסקים לפני?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by martins,

אהלן חברים, האם מישי יכול לייעץ לי מה אני צריך לבדוק בחומרת המחשב כדי לוודא שזכרון SSD שאני קונה יתאים למחשב? ובנוסף האם יש חברה מומלצת לזכרונות SSD מבחינת איכות ועלות?

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by mapisto,

היי, הזמנתי מחשב מRSM והיום הם התקשרו להודיע לי שאין להם את ההארד דיסק שהזמנתי (Hitachi 1TB SATA3 7200RPM 32MB ) במלאי. (לינק להארד דיסק המקורי שהזמנתי: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3350) הם הציעו להחליף לי אותו בהארד דיסק הזה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3307 במקום. זה בסדר? בעיקרון אני יודע שההארד דיסק המקורי שלי היה צריך לעלות 515, וזה עולה פחות... וחוץ מזה אין לו את ה 7200RPM, שאני לא בדיוק יודע מזה אומר... אשמח לתשובה מהירה כדי שאוכל לתקן אותם במידה וזה לא בסדר. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים