אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
היי. אני מבצע המון עבודות תכנות במחשב והחלטתי לעבור לSSD חדש. אחרי קריאה כאן ובאתרים נוספים יש הסכמה שסמסונג כנראה הכי טובים בקטגוריה של 128/256GB תוך שמירה על ביצועים ורמת מחיר. ההתלבטות שלי היא כזו : כונן קשיח Samsung 840 Pro Series MZ-7PD128BW 128GB SSD SATA III 695 שקלים [*] כונן קשיח Samsung 840 Pro Series MZ-7PD256BW 256GB SSD SATA III 1190 שקלים ההבדל בין שני הכוננים מלבד הנפח הוא בערך 500 שקלים - שאר הפרמטרים כמעט זהים עם כ10% תוספת ביצועים לטובת גרסת ה256GB. מתוך האתר tomshardware.com http://media.bestofmicro.com/O/1/397441/original/ADR.png בגלל שרוב עבודתי תהיה תכנות בשפות שונות (הרצות של פרוייקטים רבים) אולי וירטואליזיציה וכמובן דפדפן עם ה…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי כרגע הארדיסק בנפח 200 ג'יגה, אני מעוניין לקנות הארדיסק נוסף בנפח 250-320 ג'יגה (לא החלטתי עדיין...). גם הדיסק הראשון והגם החדש יהיו SATA2. עד כמה הביצועים של המערכת יפגעו?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי לוח אם מסוג Biostar G31-M7 TE ורציתי לעשות RAID 0 הבעיה שאין לי כניסת RAID מה שמחייב אותי לקנות בקר שיתחבר ל PCI שאלתי היא איזה בקר כדאי לי לקנות? בנוסף יש לי בעיה שיש לי כרטיס מסך שמתחבר לי ליציאת AGP והמאוורר שלו דיי חוסם את הכניסות ל PCI השאלה אם יש מה לעשות עם זה או שפשוט לקנות לוח אם חדש... לוח אם חדש יחייב אותי לקנות עם התאמה למעבד שלי שהוא E7500 כך שאני סתם יוציא מחיר גבוה בלי אפשרות להשתדרג בעתיד למעבדי I COR 5?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
המלצה לארד דיסק שקט למחשב נייד עד 400 שקל חיבור SATA
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
חבר שלי קנה צורב של MSI ולא הקשיב לעצה שלי לקנות באותו מחיר LIte on, הוא קנה את ה-msi 40x12x40 והצורב הזה פשוט איטי. עם בוחרים בצריבה במהירות 32 הוא צורב בערך רק x24. ולא שזה ממש משנה גם 24 מספיק, אבל עם אומרים שהוא צורב ככה וככה, הצורב צריך לצרוב ככה וככה........ לא?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בודק אופציות לקניית נייד. אשמח אם מישהו בעל ידע, יוכל לשפוך קצת אור על הנושא.האם עדיף לקנות הארד דיסק היברדי נניח 24ּ+320 או לקנות SSD טהור 128/256העניין הוא שה-128 הוא קטן מידי, וה-256 מאוד מייקר את המחשב. (כל מחשב עם 256 ssd עולה 6K ומעלה)אז מה המשמעות של ה"ד היברידי, ואיך ההבדל בפועל בינו לבין ה"ד טהור...מה דעתכם? (פרסמתי את השאלה בפורום מחשבים ניידים והפנו אותי לפה, אשמח לקבל עזרה בנושא)
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני הולך לקנות לוח ASUS P5B DLX, עם חיבור חיצוני של SATA. רציתי לשאול אם אפשר לחבר כל HD SATA לחיבור הזה, והאם החיבור הזה מחייב לחבר את ה- HD למתח כלשהו?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מגירה נשלפת של Enermax דגם UC-106TMFA שמציגה את הטמפרטורה של הדיסק הקשיח באמצעות חיישן טרמי מובנה, ואת מהירות הסיבוב של המאוורר המובנה ביחידה שניתן לשליטה ע"י כפתור בפאנל. הבעיה היא במאוורר של המגירה. מדובר במאוורר בגודל 60 מ"מ (DC 12V 0.18A). המאוורר אמור להסתובב במהירות של 2000-4000RPM. אולם, כנראה שהמאוורר התקלקל וכעת הוא מסתובב במהירות של 500-800RPM בלבד גם כאשר ה-Fan Speed מכוון למקסימום (ניסיתי לנקות אבק מהמאוורר, אבל זה לא עזר). כאשר מהירות הסיבוב של המאוורר יורדת מתחת ל-1000RPM, מושמעת אזעקה למשך כ-30 שניות והתצוגה מהבהבת. האם זה מסוכן מבחינה כלשהית להניח למאוורר להמשיך לעבוד במהירות של 500RPM (הטמפרטורה של הדיסק הקשיח לא עוברת את ה-40 מעלות צלזיוס. מהו …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי צורב סוני 24\10\40. אני משתמש בניירו ,וגם ב- NTI CD MAKER אבל אני לא יכול לצרוב מעל X8. בניירו אני רואה שהתוכנה מזהה שהצורב X24, אבך שמתחילים לצרוב המהירות משתנה ל X8 צריך עזרה!! תודה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שקראתי את הסטיקי, הלכתי וקניתי את hd103uj של סמסונג. עקרונית אין לי ביומיים שהוא אצלי בעיות, אבל לגמרי במקרה קראתי בפורומים שונים סיפורי זוועה עליו. לכאורה, הוא נכשל בכמויות מטורפות. :-\ לדוגמא : http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1106396.html אני די מודאג עכשיו. יכול להיות שמדובר בסדרת ייצור דפוקה ועכשיו כבר הייצור בסדר? יש מישהו שיכול לאשש או להפריך?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הרשימה באתר הזה: http://www.comp-il.co.il/products.asp?Cat2Cat1ID=1064&Cat2ID=1327 תגידו לי מה הכי טוב מביניהם בבקשה.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מדובר במחשב ישן: celron850 256RAM עם הרדיסק של 20GB, עד לפני כחצי שנה הוא הריץ win2000pro במהירות סבירה. כיום כל פעולה שמצריכה קריאה מההרדיסק לוקחת זמן רב, ואם אני מפעיל תוכנה בזמן שאני מנגן שיר ב winamp אז השיר מגמגם / נפסק לזמן מה. גם כאשר אני עושה פעולה קטנה כמו התקנת תוכנה קטנה של MBים בודדים, השירים מגמגמים, וגם תנועת סמן העכבר לא חלקה. ביצעתי איחוי לשני המחיצות: 3GB לחלונות ואופיס, ומחיצה נוספת לכל השאר (השתמשתי ב perfectdisk) בכל מחיצה יש יותר מג'יגה פנוי. במחשב יש כרטיס קול onboard ac97, נסיתי לשחק עם hardware acceleration אבל זה לא עזר. כרגע המחיצות מאוחות, האם סופו של ההרדיסק שלי קרב? האם יש תוכנה שתוכל לעזור, או לפחות לאבחן את הבעיה יותר במדיוק?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל את האפשרות לקנות SSD למחשב חדש שאני מרכיב. את זה: OCZ SSD Vertex 3 120GB 1180 לעומת זה: 1043 ש"ח OCZ SSD Vertex 2 120GB האם ההבדל בינהם משמעותי/מורגש? האם לדעתכם זה שווה את ההשקעה בהשוואה לכונן סטנדרטי של 200 ש"ח - אחרי הכל זה פי 5 במחיר...
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, עד היום היה לי raid0 עם 2 הרדיסקים של סמסונג F3 500 ג'יגה. המהירות קריאה הייתה כ220 מגה לשניה. קניתי עוד 2 הרדיסקים זהים לטובת raid5. עכשיו המהירות הממוצעת שלי היא 75 מגה לשניה מה יכולה להיות הבעיה? אני משתמש בבקר RAID שעל הלוח שלי EVGA X58 SLI LE. הstrip size הוא 64k. תודה רבה, דני.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש למישהו מושג אם אפשר למסור אותו ליבואן בארץ או משהו בסגנון יש לי אחריות בחו"ל אבל משלוח וכל זה יוצא יקר
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מתלבט בין 2 כוננים חיצוניים - WD my book 3tbWDBFJK0030HBK and Seagate backup plus 3tb STCA3000200 תודה
-
סמסונג הם הבחירה למי שמחפש כונן שקט, השקטים יותר באים עם הרוטור של NIDEC מכיוון שאף חנות וגם לא היבואן יבדקו אם איזה רוטור הגיע הסמסונג, רציתי לבדוק אתכם אם קיבלתם רוטור NIDEC (או השני שאני לא זוכר) מדובר בדגם של 250G SATA-II הוא שייך לסדרה SP120 ונקרא SP2504 מאד פשוט לזהות את הרוטור - פשוט כתוב עליו NIDEC -כמו בתמונה הזאת עריכה: אני מעוניין לקנות את ה-HDD הזה רק אם יש סיכוי גבוהה שהוא מגיע עם NIDEC כך שאם שאם אני אראה שלרובכם יש NIDEC אני אזמין אותו אם לא אז אעדיף משהו אחר...
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, הבחנתי שבביוס מוגדר לי הsata כ ide. קראתי קצת באינטרנט והבנתי שאני לא יכול לשנות לAHCI בלי שמערכת ההפעלה תקרוס לי. מצאתי 2 פתרונות: 1) להתקין את הווינדוס מחדש ( קצת בעייתי כי זרקתי את הכונן האופטי לפני שנים ויש צורך לפרמט) 2) יש את המדריך הבא שמאפשר לשנות בלי פירמוט והתקנה מחדש: http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831 הבעיה שהורדתי את intel Storage manager (כמו שרשום במדריך) ובהתקנה צצה הודעה שהמחשב שלי לא תואם לדרישות המינימום של ההתקנה ולכן אני לא יכול להמשיך. מערכת: win xp pro sp3 (32bit) asus p5b delux intel core2due 6400 ich8 עזרה?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני שקניתי לפני איזה שלוש שנים +- Maxtor Basics 500GB ובקיצור בתקופה של השנה האחרונה הוא ממש מזייף. טכנית אני לא משתמש בו הרבה פעם בכמה חודשים אני מחבר אותו ועושה גיבוי למחשב בנוסף לצריבה על תקליטור או על DOK אבל משום מה הוא באמצע הפעולה מתנתק מהמחשב ואחרי חצי שנייה מתחבר מחדש וככה כל פעולה העתקה נקטעת באמצע. בנוסף ישנו סיפור שבו מערכת ההפעלה זורקת לי על המסך שיש שגיאות בדיסק ומומלץ לבצע סריקה לתיקון שגיאות לאחר כל ניתוק חצי שנייתי שכזה. ממה זה נגרם בעצם? והאם אפשר לטפל בזה? תודה, לירון
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי דיסק קשיח דגם HD103SJ של סמסונג. 1 טרה כמובן. אני רוצה בימים הקרובים להוסיף עוד אחד עקב מכירה של דיסק קשיח חיצוני ודרישה של נפח איחסון נוסף. רציתי לדעת האם הוא עדיין המוביל כאן במבחינת המלצות או שיש כבר דיסק קשיח טוב יותר שעדיף לי לקנות? חשוב לציין שאני מאוד מרוצה מהHD103SJ, מהיר מאוד ושקט, פשוט טוב. ודרך אגב: יש משהו שאני צריך לקחת בחשבון במעמד הוספה של עוד דיסק קשיח כזה או אחר למחשב? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי thinkpad edge e530 שהגיע עם ארד דיסק של טושיבה 500GB 2.5 אינץ עובי בין 7-.9.5 SATA 2\3 לא בטוח איזה.. אבל 7200rpm בוודאות. עכשיו אני קונה SSD ומחליף את הענתיקה, אז חשבתי לעשות ממנו כונן גיבוי... מצאתי מגירה שתומכת ב usb 3 אבל אין לה חיבור חשמל יש לה רק חיבור sata. וזהו זה, מהצד השני היא מתחברת לusb מה יקרה? האם הכונן יעבוד לאט יותר ? לא יעבוד בכלל? אם הכונן הוא sata 3 והמגירה היא sata 2 יהיו בעיות ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מפרט לעריכת וידאו, וברצוני את עצתכם בעניין הכוננים הקשיחים: 1. מה עדיף מבחינת ביצועים - מערך RAID 'מקבילי' של 2 כוננים גדולים או כונן קטן מהיר מאד (36GB / 10,000RPM) לתוכנות וכונן גדול עבור חומרי הגלם? 2. אילו כוננים אתם ממליצים עבור כל קונפיגורציה שכזו? 3. האם עבור קונפיגורציית RAID מספיק לוח אם תומך RAID או שצריך בקר מיוחד? מה העלות של אחד כזה? תודה,
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום בעבר (לפני השינוי אתר של וואלה) היה לי חשבון לאחסון תמונות, שהייתי נכנס אליו דרך העמוד הראשי לחשבון שלי והייתי יכול להעלות תמונות (כמו שעשיתי פה http://hwzone.co.il/tradezone/index.php?cat=showitem&item=2259 ) עכשיו משום מה אני לא מוצא איך להיכנס לחשבון הזה של התמונות אם מישהו יכול להדריך אותי איך אפשר אם בכלל זה יהיה מעולה, תודה מראש...
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שני חיצוניים של 1TB כל אחד אחד של WD MY BOOK ועוד אחד של SEAGATE FREEAGENT DESK משו כמו 2-3 שנים שני הכוננים משמשים לאכסון מידע והם מלאים ושאלה אחת שלי אם כדאי לקנות כונן חדש ולהעביר את המידע אליו או שלא אמורה להיות בעיה עם זה שהם בני כמה שנים כבר ואני צריך גם עזרה בבחירה של הארדיסק חיצוני חדש כי הם כבר מלאים חשבתי לכיוון של 2TB והייתי רוצה המלצות בנושא תקציב סביבות 500 600
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לוקח דיי זמן לפתוח תוכנה קטנה כמו טים ספיק או כל תוכנה אחרת כבדה/קלה לפעמים באמצע BF4 הוא מתחיל לפעול רצוף ותוקע את המשחק הפעולות הבסיסיות במחשב לוקחות הרבה זמן להתבצע איך אוכל לבדוק את תקינותו? מפרט בצד <<
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-