עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אוף... אני לא יודע מה יש להארד דיסק שלי אבל במשחקים שמתשמים בקבצי bik בתור סרטים הסרטים קופצנייים ועובדים נורא לאט (למרות שמתי שפותחים אותם בתוכנה rad tools הם עובדים חלק). איך אוכל למצות את מלוא פוטצנציאל ההארד דיסק שלי? (הוא עבר איחוי וסריקת דיסק) איך אוכל לבדוק אם התמיכה ב ATA 66 עובדת ואפשרות ה S.M.A.R.T בגלל שאצל חברים שלי שאצלהם המחשב יותר חלש הסרטונים עובדים חלק ההארד דיסק הוא של WD בנפח של 20ג'יגה הלוח אם הוא של VIAtech

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  2. Started by Jesper,

שלום אתמול כשהפעלתי את המחשב ראיתי שהמחשב לא מזהה את ההארד דיסק. נכנסתי לביוס וראיתי שבאמת לא מוגדר בו הארד דיסק. החיבורים של הארד דיסק היו תקינים לגמרי ואפשר היה לשמוע שהוא מסתובב. כמובן שאף אחד לא פתח בכלל את המחשב כבר המון זמן. הקולות של הסיבוב שלו נשמעו לי די מוזרים, אבל יכול להיות שאני טועה. יש לציין שמדובר בהארד דיסק ישן (בן 4), של 60GB של IBM ניתקתי את הדיסק, ניקיתי אותו מאבק (חיצונית, ככה שאני בספק אם זה שינה משהו), ושמתי אותו בצד. היום החלטתי לנסות לראות אם הארד דיסק יעבוד בכל זאת, ולהפתעתי אחרי שחיברתי אותו הוא באמת עבד. השאלות: למה הארד דיסק לא עבד אתמול? האם יכול להיות שהארד דיסק יתחיל לקרטע לפעמים ולפמים לעבוד? האם זה מעיד שהדיסק הגיע לסוף ימיו? האם רצוי שאקנ…

• 4 תגובות
    • 676 צפיות
  3. Started by domuzy,

יש לי HD בן כ-3 שנים של מקסטור. קניתי מחשב חדש עם HD SATA של WD וניסיתי לחבר את המקסטור הישן ככונן משני (גם כסלייב וגם כמסטר) בIDE. כשהמחשב עולה, הביוס מזהה את המקסטור אך בווינדוס עצמו אין לו כל זכר. ב"מחשב שלי" הוא לא מופיע, ורק בDEVICES בניהול המחשב הוא כן מופיע ועוד רשום שהוא עובד כראוי, אך בפועל אין לי יכולת גישה אליו. ניסיתי גם להתקין עליו ווינדוס XP עם הדיסק המקורי, אך אחרי שהוא בדק אותו וחשב, הוא זיהה את הגודל שלו אך רשם CANNOT ACCESS THIS DISK. מה אפשר לעשות? האם הוא מת לגמרי או שאפשר לחלץ ממנו מידע איכשהוא? כל עצה תתקבל בברכה. תודה

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  4. שלום לכולם, לפני כשבועייים קניתי סוף סוף מחשב ובו שני הארד דיסקים: האחד RAPTOR של WD של 36GB והשני SEAGATE שך 250 GB. לא ברור מי מהם אבל אחד מהם בטוח מרעיש (או שאולי שניהם..) זה נישמע כאילו המחשב לועס משהו. אני מכירה את הרעש הזה של ההארד דיסקים ב- PC (ב-MAC לא שמעתי) אבל אפילו במחשב הישן שהיה לי עד עכשיו לא היה כזה רעש חזק... בכל מקרה רציתי לשאול אם הבעיה מוכרת והאם ניתן לעשות משהו בנושא? כי לחנות כבר הלכתי עם המחשב ולא בגלל ההארד דיסקים אלא בגלל שהתחיל רעש, כנראה של המאוורר במהלך השבוע השני שהמחשב אצלי. בחנות הרכיבו איזה חלק על המאוורר (ZALMAN) של ה- CPU (שכנראה שכחו להרכיב) ואיתו ניתן לווסת את הרעש...אבל...זה עזר בדיוק ליום...היום שוב אני שומעת את הרעש הזה. אבל סלי…

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  5. Started by PeaS,

הHD שלי, לא הראשי, אלא אחד שהעברתי מהמחשב הקודם שלי, 12.7 ג'יגה של WD. בזמן האחרון הוא התחיל להשמיע טיקים כאלה, והוא משמיע הרבה ברצף. אלה הטיקים האלה שקורים עם כל הארד דיסק, פעם אחת בכמה זמן, אני חושב שקראתי פעם שזה קורה כשהראש נתקע במשהו... לא זוכר כשנכנסים עם האקספלורר לדיסק הטיקים מפסיקים, וממשיכים שוב אחרי כמה זמן. מה עושים?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. יש לי הארד דיסק נוסף במחשב שאני לפעמים מחבר אותו ושאני לא משתמש בואז הוא מנותק מהכבל חשמל ואתמול ניתקתי לו את הכבל חשמל נראה לי לפניי שהמחשב סיים את הכיבוי ועכשיו שאני מנסה לגשת אליו הוא כותב שההארד דיסק לא מפורמט...... יש דרך לגשת אל הקבצים בהארד דיסק, או איזו תוכנה שאולי יכולה לסדר את זה?........ תודה מראש :'(

• 4 תגובות
    • 900 צפיות
  7. חבר כתב לי כך.. "אין לי כוח להסביר...אבל בקשר להארדיסק הוא כן. כמה שיש לך יותר זיכרון זה פחות Swapping להארדיסק...שזה = יותר מהירות,פחות טעינות מהארדיסק" תסבירו לי בבקשה כל דבר שקשור לזה.. איך ההארדיסק פועל בדיוק בדיוק ומה הקשר המדויק שלו לזיכרון ואיך בדיוק הוא חוסך לו זמן?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אורח ShanyA
    Started by אורח ShanyA,

היי פיצלתי את כונן C שלי לשני כוננים בגודל זהה [150G] משום מה מראה לי ש67G תפוסים.וזה ממש לא הגיוני אין לי יותר מדיי מוזיקה וסרטים בכונן הזה וגם כשעשיתי אומדן על גודל התיקיות שבתוך הכונן [program files,windows וכו'] זה אפילו לא התקרב ל67G.. נע בין 20-30 בכלל האם זה באמת לא מדוייק או יש פה משהו שפיספסתי ?

• 9 תגובות
    • 962 צפיות
  9. טוב בערך בשנה האחרונה ההארדיסק שלי עושה בעיות, הווינדווס כל בערך חודש-חודשיים עושה שגיאה שחסר קבצים לווינדווס והוא לא עולה. עכשיו אני כמעט בטוח שהבעיה בהארדיסק כי אני לא רואה שהבעיה יכולה לבוא ממשהו אחר. עשיתי בנצ'מארק עם התוכנה HD TUNE וכל פעם הוא עשה שגיאה בנקודה הזאת: אפשר לראות גם שיש הבדל ענק בין המקסימום למינימום, והגרף "משתולל" בין המהירויות. אפשר לדעת בוודאות אם יש בעיה בהארדיסק לפי התוכנה? אני כבר מתכנן לקנות כונן חדש בגלל הבעיות שהוא עושה. תודה מראש לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by peralon,

שלום, בזמן האחרון יש לי מידי פעם רעשים מההרדיסק, אני רוצה לדעת אם להחזיר אותו אבל אני צריך לעשות קודם בדיקה WD 80GB WDC WD800BB-00DKA0 משהו יכול לתת לי לינק לבדיקה הזאת שבודקת את כל הסקטורים ואת ההארדיסק?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by RonCohen,

טוב הדלקתי את המחשב כמו כל יום רגיל חח אני נכנס למחשב שלי ורואה שדיסק D (משמש לאיכסון סרטים וגיבוי והתקנות של משחקים) לא מזוהה אני מנסה להכנס אליו זה שואל אותי אם לפרמט אותו אם אני עושה לא את זה כותב שאין גישה לכונן D... אני ינסה לחבר אותו למחשב אחר ואני יעדכן)

• 31 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by Boomer,

היום כשהדלקתי את המחשב היה כתוב ב-S.M.A.R.T.: Status bad Backup and Replace זה קרה אחרי שלקח לו איזה 30 שניות להדלק בהתחלה. זה אומר שזה הסוף שלו או שזה סתם במקרה קרה...? אם זה ממשיך לקרות, פשוט יחליפו לי אותו אם אני אראה להם שזה מה שקורה?

• 28 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. הכותרת אומרת הכל תודה רבה לעוזרים !

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  14. רעשים כאלה קטנים כל פעם שהוא חושב.... וזה מציק מאוד! למה זה?...

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. שלום לכולם, אז הסיפור הוא כזה, נתחיל ב1000GB של WD - WD10EADS, שמצבו הכי קריטי כרגע. כעיקרון הכונן עצמו זוחל.. אבל ממש זוחל... טעינה של סרט שנמצא עליו (HD) לוקחת הרבה מאוד זמן, ועד שהסרט מתחיל, הוא זוחל - כלומר כל פעם קצת ואז נתקע.. כנ"ל גם העברה של קבצים - לוקח לי באזור ה-5 שעות קובץ שמועבר בד"כ תוך 5 דקות.. הרצתי CHKDSK, שלקח משהו כמו יממה ואפילו שתיים ונתגלו כמה סקטורים פגומים (1080KB לערך) שתוקנו או אוחו.. משהו בסגנון. ה-S.M.A.R.T מראה שהכל בסדר למעט (C5) Current Pending Sector - שמראה אזהרה, warning. בכל מקרה, אני חושב שהוא עדיין באחריות (נקנה בסוף 2009) אבל אני רוצה להוציא את כל המידע שקיים עליו.. וזאת למעשה הבעיה העיקרית.. איך עושים את זה כשקצב ההעברה מאוד מאוד אב…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. האם יש הבדלים בביצועים ביו דיסק קשיח בעל 16MB באפר לבין דיסק קשיח בעל 32MB? הביצועים הכוונה לביצועים במשחקים כבדים. תודה מראש לכולם!

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אפשר פשוט להשתגע מרמת ההגינות של המוכרים בארץ. קניתי צורב DVD מתנה לחברה - gsa-h22n. כפי שאמרתי בדיון הקודם - הצורב הגיע מת. הלכתי להחליף את הצורב, ולהפתעתי כשהרכבתי את הצורב החדש גיליתי שהוא בכלל h12n. המתנה כבר לא שווה כלום, והמוכר טען שרק בעוד מספר ימים יהיה לו את ה-h22n. עכשיו כשהתקשרתי לאחר שבוע, לדבריו ה-h22n לא יגיע אליו יותר. או שאני אשאר עם הצורב הזה(שכנראה הוא רצה להפטר ממנו), או שאני אחזיר אותו תמורת הכסף. בקיצור - עכשיו אני מחפש מקום אחר להשיג את הh22n ובמהירות האפשרית. ראיתי בפלונטר שיש להם את ה-h22nk - מה ההבדל? אשמח גם אם מישהו יגיד לי מה ההבדל בין הh12n ל-h22n. אולי בכל זאת אני אוותר על הטרחה של ללכת להחזיר ולקנות אחר.

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by hamoodit,

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי בחו"ל צורב DVD של SONY אשר הומלץ לי על ידי רבים מחבריי האמריקאים ואכן במחיר זול למדיי (330$) קיבלתי צורב, חדש יפה שחור ומהיר ! אבל.... כשהגעתי לרגע בו עליי לקנות מדיות ריקות לצריבה קיימים מספר סוגים שאיני מצליח לעמוד על ההבדלים ביניהם: ישנו תקן שנקרא DVD-R ובהתאמה אליו ישנו תקן שנקרא DVD-RW אך ישנו גם תקן שנקרא DVD+R ובהתאמה DVD+RW, האם יש הבדל שמישהו יודע עליו בין ה -R ל +R ? האם הצורב שלי שמתיימר לצרוב DVD במהירות x4 דורש מדיה מתאימה שתומכת במהירות זו כמו בכל צורב CDs רגיל ? איזה דיסקים (מישהו עם נסיון בבקשה...הדברים האלה יקרים) הכי טובים לצריבה.?. סוני טוענים שהצורב הוא הגירסה שלהם לצורב ה A05 של פיוניר - אם זה עוזר למישהו. תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Cahiml,

מתעניין בכונן SSD בנפח 500GB/512GB. ראיתי 2 כונני סמסונג דגם MZ7TE500BW ודגם MZ7TD500BW. יש הבדלי מחירים ביניהם, מה ההבדלים ביניהם בפועל מבחינת ביצועים ?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by danvis,

שלום לכולם, לאחרונה אני בודק אופציות לקנות דיסק קשיח חיצוני מחברת Seagate ונתקלתי בחנויות שמציעות לי כונן בגודל של 2.5 אינץ' מסוג Portable או מסוג Freeagent. מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל ביניהם? תודה!

• 14 תגובות
    • 930 צפיות
  21. ההבדל בWD,בין 2 הסדרות כזה משמעותי בביצועים? או שהוא מינורי? אחרי הכל זה תוספת של 150 שקל.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אז ככה... את המחשב שלי קניתי לפני שנה בערך, עם שני כוננים קשיחים של WD, ‏250 ג"ב כל אחד, מדגם WD2500KS-00MJB0 (עם הנתונים הסטנדרטיים: 16 MB Buffer,‏ 7200 RPM, ‏SATA2 וכו') כל כונן מקבל אות פיזית אחרת, אחד C והשני D. את Windows Vista התקנתי על C וכך אני עושה גם לגבי תוכנות שונות וכו'. ב-D אני מאחסן חומרים סטטיים כמו סרטים, שירים, תמונות וכו'. ועכשיו לתוכן השאלה: יש לי כונן 80 ג"ב לא ישן כל כך, גם הוא של WD, שיושב לי על המדף. דגם WD800JB-00JJC0. הוא לא SATA2 אלא IDE, אבל גם הוא 16MB Buffer, ‏7200 RPM ושאר נתונים כמעט זהים. הרבה זמן חשבתי להתקין אותו במחשב הנוכחי שלי, להתקין עליו את Windows Vista (כי 80 ג"ב זה די והותר למחיצה של מערכת הפעלה) ולהשתמש בשני הכוננים לאותם צר…

23. ההבדל בין זכרון נייד 3.1 לבין USB TYPE-C יהיה משמעותי? ואם כן לאיזה צד למשל בין זה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=&act=cat&id=2651&filters[2191][]=3887&filters[2641][]=5706 לזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19325

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by asaf556,

שלום רציתי לדעת אם יש הבדל מהירות בין שני החיבורים האלה חוץ מהמבנה הפיזי שלהם? למה אין כמעט צורבים בצבע לבן אני פשוט חייב לבן ואני לא מוצא?

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  25. קישור לדף המוצר 1. http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_hard_drives/barracuda_7200.11/ 2. http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_hard_drives/barracuda_7200.10/

• 1 תגובה
    • 770 צפיות

דיונים חדשים בפורומים