עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by CyberSpider,

שלום לכולם יום עצוב במיוחד לי היום... אחרי 4 חודשים של עבודת מחשב נונ-סטופ, כיביתי את המחשב (השבתה יזומה) ליממה. כשהדלקתי אותו בחזרה, הוא עלה כשורה, אך היה ב-start-up משהו שלא רציתי שיהיה שם. נכנסתי ל-msconfig והורדתי V מהתוכנה הזו, שלא תרוץ לי שוב. msconfig ביקש איתחול וכך עשיתי. פה מתחילה החגיגה: בחזרה המחשב כבר לא עלה, בטענה ש-NTLDR לא נמצא. אוקי, לא פעם ראשונה: הכנסתי דיסק התקנה של חלונות, נכנסתי ל-recovery console והתפלאתי לגלות שיש לי רק הרדיסק אחד (40גיגה ישן) ואת ה-200 גיגה הוא לא רואה. מוזר, ביוס מזהה אותו יופי, טוב, בוא נראה מה יש ל-diskpart להגיד על כך (זה כמו fdisk). ומה אתם יודעים: 194 גיגה של Unpartitioned space! מההה? איך?? למה??? עזבו שהוא היה מחולק ל-3 פר…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. יש לי win7 -32 אני מכניס דיסק ולא עולה לי ניסיתי להחליף את הכבל הסטה בתוך המחשב החלפתי כונן מה לא עשיתי והקטע שגם לפרמט אני לא יכול אז מה עושים?? כל הזמן אומר לי מנהל ההתקנים שלך ומנסה לעשות פותר בעיות ואין לא פוטר שום דבר... http://sizmedia.com/my.php?i=tlwemttobnlk.jpg http://sizmedia.com/my.php?i=2wyne2n1mwmw.jpg

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by deluxe,

האם יש בעיה לגבות את המידע שעל המחשב בדיסק קשיח פנימי? האם יש סכנה ל-HDD מוירוסים ותקלות כאשר הוא מחובר ככונן פנימי?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  4. מדובר בלוח אם ישן המבוסס על צ'יפסט 690G של AMD עם Athlon X2 4200, תומך ב- SATA 2 בלבד. במהירויות האלה אמינות חשובה לי בהרבה ממהירות. ראיתי בעבר המלצה על ה Crucial M4, והמחיר שלו זה פחות או יותר מה שאני מוכן\יכול להשקיע, אבל מחיפוש קצר בדיונים אחרונים נראה שיש כבר דור מתקדם יותר למרות שאין לי מושג מה ההבדלים (SATA 3?). אני מתכוון להתקין עליו Lubuntu, אם זה משנה. תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. יש למישהו מושג אם אפשר למסור אותו ליבואן בארץ או משהו בסגנון יש לי אחריות בחו"ל אבל משלוח וכל זה יוצא יקר

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by B.D.B,

My HDD is getting too small for me (20Gb). I need a new HDD and since HDD with the space they offer today will last at least 5 years. I'm pretty sure that in 5 years motherborads will no longer support PATA. So I decided to go for a SATA HDD, there're hardly more expansive. the problem is that my motherborad don't have a SATA controller and I don't want to buy a new motherboard. I know there's a PCI SATA Controller, but I can't find it, have anyone seen it?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. לא מזמן קניתי בהמלצת הפורום את הכונן בכותרת. אכן הכונן לא מאכזב ונותן אחלה ביצועים. מדי פעם המחשב מתחיל לזחול, הצלחתי פעם להפעיל את הHD TUNE וראיתי שמהירות הקריאה נפלה ל1-2 MB\S כשעשיתי ריסטרט המחשב לא עלה ואמר שיש בעיה בקריאת הדיסק. אחרי כמה זמן המחשב עלה עוד פעם, ומדי פעם התופעה חוזרת. עשיתי גם בדיקה עם הHD TUNE ואני רואה שיש נפילות חדות במהירות (מצורפת תמונה). האם הכונן תקול? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. שלום, אני מקליט סרטים דרך כרטיס טלויזיה, וכרגע אני צורב את הסרטים על DVDים. נמאס לי קצת מזה, בעיקר בגלל שהדיסקים האלו לא מחזיקים הרבה (כבר עכשיו נדפקים לי דיסקים מלפני 3 שנים, והכל שמור בקייסים ייעודיים לזה). חשבתי להעביר את כל הסרטים לדיסקשיח 500GB פנימי (לא חיצוני משיקולי עלות), להשאיר אותו במארז המחשב, אך לנתק אותו מהחיבור שלו, וכך לחסוך באורך חייו. וכך, מתי שארצה לראות סרט, פשוט אחבר את הכבל SATA והחשמל. כמובן שאפשרות הגיבוי הזו לא חפה מסיכונים, אך מבלי לפרט יותר מידי, יוצא שבמסגרת העבודה שלי אני יכול לקבל כל שנתיים דיסקשיח של 500GB, וכך כל פעם להעביר את תוכן הגיבוי לדיסק חדש. אני חושב שזה מצמצם את הסיכון. אם הפתרון נראה לכם, ואם אין לכם רעיון טוב יותר לגיבוי בסדר גוד…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by noam1979,

שלום לכל חברי הפורום ושבוע טוב. לאחרונה שידרגתי את המחשב בבית ללוח אם asrock z68 extreme 4 gen3 ומעבד i7 3770k. בנוסף רכשתי גם את ה ssd ocz agility 3 . הכל עבד יפה מאוד עשיתי עידכון Firmware ל SSD מהאטר של OCZ והכל עבד ממש טוב, אבל לאחר שהתקנתי קצת תוכנות ועידכונים של הוינדוס המערכת התחילה להיתקע לאיזה דקה ואז להשמיע קול נקישה כזה ואז חוזרת לעבוד,חשוב לציין שהדבר חוזר על עצמו כל פעם שיש עבודה מאומצת קצת עם פתיחת קבצים כמו חילוץ מ RAR וגם עם המחשב ניכנס למצב שינה הוא נידלק מהר אבל המערכת נישארת תקוע לאיזה דקה לפחות,בנוסף מערכת ההפעלה התחילה לעלות מאוד לאט כלומר אחרי הלוגו של החלונות שמגיעים ומיתחברים (וינדוס 7 64BIT) המערכת תקוע על הלוגו איזה 40 שניות ורק אחר כך ממשיכה…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. השאלה בעצם בכותרת...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by DrDeath,

אני מתלבט בין שני צורבים: Liteon LTR-52327S 52*32*52 לבין Optorite CW5202 52*24*52 ההבדל העיקרי בין שני הצורבים הוא של-Optorite יש 8mb buffer ול-Liteon רק 2mb. השאלה היא האם יש הרבה יותר סיכויים שידפקו לי דיסקים עם מעט זיכרון או שהסיכוי זניח לעומת ה-8mb. כרגע אני נוטה יותר לכיוון Liteon כי שמעתי שאיכות הקריאה/כתיבה שלהם טובה יותר מאפשר Optorite וגם מגוון המדיות שצורב ה-Liteon מצליח קורא הוא רחב יותר מאשר Optorite. אשמח לקרוא את דעותיכם.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  12. צריך את עזרתכם בקניית צורב DVD מעוניין בצורב SATA ו- LIGHT SCRIBE בחבילה אחת, ידוע לי שלא קיימים הרבה כאלה בשוק אני כבר ימים מחפש ולא מוצא :'( חוץ מהדגם של ASUS שבו אני לא מעוניין אשמח אם תעזרו לי

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by malcolmx9,

סוף סוף, קניתי אלבומי מוסיקה חוקיים בפעם האשונה בחיים שלי, וכבר על ההתחלה שפכתי עליה תה!!! על הדיסקים עצמם באו אולי טיפות, לא משהו רציני. לגבי החבילות שלהם, כרגע מעביר אותם מתחת לפן כדי לייבש לגמרי. אתם חושבים שנגרם נזק לדיסקים אם באו עליהם טיפות תה? כמובן שאחכה עד שיתייבשו לגמרי.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. היי, שמתי לב לכניסתו של הכונן הנ"ל מהסידרה הירוקה,איך הוא בביצועים מול ה"מלכים" כרגע בשוק - SAMSUNG-SJ/WDFALS ? תודה,

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. סדרת כונני ה-SSD העתידית של המותג מבית מיקרון היא הראשונה שלה שאמורה להתבסס על שבבי NAND במבנה תלת מימדי אחת המגמות המבטיחות ביותר בעולם האחסון לשנת 2016 ובכלל היא המעבר ההדרגתי והמיוחל לשבב הבזק במבנה תלת מימדי, אשר מגיעים עם הבטחות לאפשר לדחוס הרבה יותר מידע בנפח נתון, עם חסכון במחיר תודות לשימוש בפחות שבבים וחסכון באנרגיה תודות לכך שהאותות החשמליים נדרשים לעבור מרחקים קצרים הרבה יותר בדרך ליעדם. סמסונג מצידה מתבססת על טכנולוגיית תלת המימד האישית שלה, V-NAND, כבר יותר משנתיים, אך רק עכשיו נראה שסוף כל סוף גם המתחרות המשמעותיות ביותר אינטל-מיקרון וטושיבה מתקרבות להשקה מסחרית של כוננים ראשונים בקטגוריה – כאשר מיקרון כבר הכריזה כי דגמי ה-MX300 שלה, המחליפי…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. ערב טוב חברים. רכשתי לי הרד-דיסק של WD 2TB MY BOOK העניין הוא כזה: המחשב קורא אותו, והעברתי אליו סרט עד פה הכל בסדר.הבעיה היא כאשר אני מחבר את הכונן אל הסטרימר הוא לא מזהה את הכונןולא נדלקת נורת ה-USB ב-TV.המוצר נפתח לאחר 8 ימים מיום הרכישה.דווחתי לבאג על כך, נאמר לי שצריך לקחת את המוצר למעבדהלצורך בדיקה. הסכמתי.היום אספתי את הכונן העברתי אליו סרט שוב פעם, חיברתי אל הסטרימר ואין תגובה.מה עלי לדרוש?רציתי לציין שיש לי 3 כוננים שכאלו, וכולם בסדר ללא בעיות.אשמח לעצות שלכם כיצד להתנהל עם באג/וחברת בנדא.תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום לכם. קניתי מגירה נישלפת לדיסק קשיח SATA.חברתי למחשב פנימי מחובר על הלוח אם SATA 2.ואח"כ חיברתי למגירה נישלפת דיסק קשיח W.D. 320GB 16MB SATA 2 והידלקתי מחשב עלה חלונות XP פרו אנגלית. החומר שלו קבצים בגודל 260GB. חיברתי קופסא חיצוני דיסק קשיח 2TB W.D. 64MB SATA 3 הכל עובד.עכשיו אני מנסה בדיסק קשיח פנימי 320GB לעתיק חומר לקופסא חיצוני דיסק קשיח 2TB גיבויים. בזמן העתקה בערך 20 דקות פתאום ניפתח חלון הודעה שכתוב שלא מוצא קובץ העתקה.ניעלם אות כונן. ניכנסתי למחשב שלי אני לא רואה אות כונן 320GB הוא ניעלם. ורק אני רואה דיסק קשיח 2TB יש אות כונן ולא ניעלם.הכל בסדר. אבל למה מגירה נישלפת דיסק קשיח פנימי 320GB ניעלם אות כונן זה אומר מנתק אות כונן? מה הסיבה? יש לי מחשב בן 6 שנים פנ…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Dark Respect,

הלכו לי עכשיו 2 מדיות DVD על השגיאה הזאת.... מחשב חדש צורב LG סגרתי את כל התוכנות ברקע מה הבעיה?

19. Started by hike101,

שלום. לפתע ופתאום, ה region של צורב הDVD שלי, התאפס. כלומר הפך להיות not selected (היה region 2 מקודם). זה לא מפריע לי במיוחד כי אני לא צופה בDVD במחשב אלא רק צורב DVD. אבל כעת כשאני מנסה לקרוא DVD בעזרת dvdshrink, הוא רוצה שאבחר REGION, אך נותן שגיאה כשאני מנסה לבחור. נכנסתי למנהל ההתקנים (device manager) כדי לשנות את ה REGION ואני מקבל שגיאה ממש מוזרה : unable to change region setting. make sure you are in an administrator account and you have a region 2 media in drive מיותר לציין שאני administrator ושיש לי dvd region 2 בכונן. האם מישהו נתקל בבעיה? תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  20. מה דעתכם עליו? כמה לדעתכם הוא שווה?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. מדובר במחשב ישן: celron850 256RAM עם הרדיסק של 20GB, עד לפני כחצי שנה הוא הריץ win2000pro במהירות סבירה. כיום כל פעולה שמצריכה קריאה מההרדיסק לוקחת זמן רב, ואם אני מפעיל תוכנה בזמן שאני מנגן שיר ב winamp אז השיר מגמגם / נפסק לזמן מה. גם כאשר אני עושה פעולה קטנה כמו התקנת תוכנה קטנה של MBים בודדים, השירים מגמגמים, וגם תנועת סמן העכבר לא חלקה. ביצעתי איחוי לשני המחיצות: 3GB לחלונות ואופיס, ומחיצה נוספת לכל השאר (השתמשתי ב perfectdisk) בכל מחיצה יש יותר מג'יגה פנוי. במחשב יש כרטיס קול onboard ac97, נסיתי לשחק עם hardware acceleration אבל זה לא עזר. כרגע המחיצות מאוחות, האם סופו של ההרדיסק שלי קרב? האם יש תוכנה שתוכל לעזור, או לפחות לאבחן את הבעיה יותר במדיוק?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by AboveBeyond,

שלום , יש לי הארדדיסק של WD wd3200aaks יחסית ישן . הווינדוס מותקן על כונן אחר , לפעמים שאני פותח את המחשב או שהמחשב חוזר ממצב שינה הכונן נעלם לי ואני חייב לעשות ריסטרט מה יכולה להיות הבעיה? להחליף HD? אני מפחד על המידע שם למרות שהוא מגובה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. Started by tidan26,

שלום! ברשותי כונן intel ssd 120 gb 330 קיבלתי ציון 452 מה אתם אומרים? ???

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. חברה בשם Liqid מנצלת שמונה בקרים עדכניים מבית Phison בכדי לספק לנו מוצר המסוגל להגיע למהירויות של 24 ג'יגה-בייט בשנייה לכתבה

25. Started by EroSenin,

היי נעלמו לי המחיצות בדיסק הקשיח של הטרה.ניסיתי לשחזר את המחיצוץ אך ללא הצלחה. ניסיתי לייצר מחיצה חדשה אך גם לא הצלחתי. Norton PartitionMagic 8.0 מזהה רק 8 GB מכל הכונן עצמו לאומת 250 שהוא מזהה מהכונן השני. לאור זה ששני המחיצות שלי נעלמו בפתאומיות ללא שום קריסות יש סיכוי שהלך לי הדיסק קשיח? הדיסק קשיח הוא של סאמסונג 1 טרה. איזה תוכנה יש לבדוק אם הדיסק בכלל בחיים?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.