אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי שני הארד-דיסקים: 1.WD 40GB 8MB BUFFER 7200RPM 2. WD 20GB (wd20 0bb-00aua1) את ההארד דיסק השני הוספתי לא מזמן מהמחשב הישן ורציתי לשאול עם אני יכול לעשות רייד עם שני הארד דיסקים שהם לא זהים בנפח שלהם ויכוללהיות שאפילו לא זהים בשאר הנתונים... אני לא מצליח למצוא נתונים על ההארד דיסק הישן אז שמתי את המספר דגם שלו אולי תצליחו למצוא באינטרנט אני לא הצלחתי....
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בכל פעם שאני מכניס את הכונן החיצוני שבקושי השתמשתי בו למחשב מהבהבת נורה כחולה ונשמעים צפצופים. הוא מת? יש איזשהו סיכוי להחזיר אותו לחיים או את החומר שהיה בו? ובהמשך לכך, אני רוצה המלצה בבקשה לכונן חיצוני של 2 טרה שדבר אחד חשוב לי בו: עמידות - שיחזיק מעמד כמה שיותר זמן. לא חשוב לי הגודל, המהירות לא צריכה להיות מהירה מאוד, לא המשקל וכו'. אני רוצה אחד אמין ועמיד ואחריות ארוכה תהיה נחמדה. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אנשים אני מעוניין בעוד הארד דיסק בין 120-160 ג'יגה ב300 שקל הארד דיסק ישמש להתקנת וויסטה. כיום יש לי הארד דיסק של 160 שיש עליו XP דגם:WD 160GB 7200RPM 8MB SATA 2 האם זה מסובך לשים עוד הארד דיסק ולהתקין עליו מערכת הפעלה נוספת? אם כן אז אשמח להסברים. ואם חנות באזור המרכז. תודה רבה רבה אריאל
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב בזמן האחרון היו לי כמה ריסטרטים וקולות של "תיראה בי אני לא יכול יותר " הרוב עצלי מגובה והיתר בסטים וגם יש לי אחד טרה איטי חוץ מהראשי אבל אני צריך אחד מהיר מספיק למשחקים ומערכת ההפעלה SSD יקר מידי לי כרגע אז אני רוצה לקנות איזה ארד דיסק 1 טרה מהיר ואמין מה מומלץ ? מפרט בצד בתודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב. יש לי את הכונן כבר כמה חודשים.עד היום הוא היה מחובר למפצל USB ועבד מצויין. היום שמתי לב שהמחשב לא מזהה את הכונן,לכן ניתקתי אותו ממפצל ה-USB וחיברתי אותו ישירות ליציאה קדמית של USB במחשב וכעת המחשב כן מזהה אותו. בדקתי את היציאות במפל ה-USB וכולן עובדות. אגב,גם כשהכונן היה מחובר למפצל והמחשב לא זיהה אותו,המנורה הכחולה בכונן היתה דלוקה שזה בעצם אומר שהיציאה של מפצל ה-USB עובדת,אז למה המחשב לא מזהה את הכונן? אזכיר שוב שבמשך כמה חודשים לא היתה שום בעיה עם חיבור הכונן למפצל ה-USB. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
בנפח של לפחות 120gb עדיפות לביצועים כמה שיותר וחברה אמינה. אני גר ליד ksp ברמת גן אז העדיפות שלי חנות קרובה, אם יש משהו יותר משתלם בחנות רחוקה אז תצרפו גם אותה ואחליט אם להזמין משם.תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
My HDD is getting too small for me (20Gb). I need a new HDD and since HDD with the space they offer today will last at least 5 years. I'm pretty sure that in 5 years motherborads will no longer support PATA. So I decided to go for a SATA HDD, there're hardly more expansive. the problem is that my motherborad don't have a SATA controller and I don't want to buy a new motherboard. I know there's a PCI SATA Controller, but I can't find it, have anyone seen it?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אמור להיות לו חיבור USB מפוצל ל2 בשביל תוספת מתח אם צריך לא?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור פיתרון לאיחסון מידה פרטי בבית. רוב המידה הוא סרטים, תמונות ומוזיקה אך לא רק - יש מסמכים וקבצים אחרים. הנפח של נתונים שיש לי כרגע הוא כ-500GB. אני מחזיק אותו בדיסק חיצוני ומפחד שיום אחד הכל ילך לי. אני משאר שכרגע 2TB יספיקו לי לשנים הקרובות. אופציה ראשונה שלי - ליצור שרת NAS עם RAID ובדרך זו להבטיח שהדאטא לא ילך. האם זאת הנחה נכונה או שאני עדיין צריך גיבוי? האם זה אומר שלמעשה אני צריך עוד דיסקים באותו נפח? אופציה שניה - לבנות מחשב HTPC (אני צריך כזה ממילא ) עם נפח דיסקים גדול. אני מבין שבמקרה כזה רמת הרעש של המחשב עולה משמאותית. וגם אני צריך גיבוי. יש המלצות? תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מצטער שהכותרת מתנצחת כזאת, אבל זה המצב, אתמול רכשתי חמישה כוננים כאלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=694572&orderby=price משלוש חנויות שונות שאני לא אנקוב בשמן כי זה כבר לא משנה,הן לא מייצרות את הדיסק. אחד לי, אחד לאחי, עוד אחד לאח אחר ,הרביעי לאחותי והאחרון לאבאל'ה , לא היתה שום בעייה בזיהוי/חיבור וכו', על כולם (מלבד שלי) הותקנה מערכת הפעלה חדשה, מדובר במחשבים דיי חדשים וחדישים שהדיסקים חוברו אליהם. על כל פנים, יש לי כמה בעיות אישיות עם הדיסקים וזה בא לידי ביטוי בכל המחשבים, קודם כל הם דיי איטיים לעומת מה שמובטח תיאורתית, חושבים יותר מידי ,ז"א אתה פשוט שומע כל פעולה שאתה עושה, ושוב, זה בכל המחשבים אז ככה שאין שום סיבה אחרת, זה לא הי…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם זה יפגע בביצועים של הדיסק ? האם זה יפגע בדיסק ? האם צריך כבל SATA 3 לחיבור ללוח ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אחרי כונני ה-SU800 המגוונים, מגיע תורם של כונני ה-SSD החיצוניים לטעום מה פוטנציאל של ה-3D NAND לכתבה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
האם להפוך קודם ל-WAV, או לצרוב ישר מ-MP3? לצרוב על המהירות האיטית ביותר שהצורב מאפשר, או מעבר לזה? כל טיפ יהיה טוב, ממש מהרמה הבסיסית פעם אחרונה שהכנתי דיסקים CDA, זה היה עם צורב X8 בערך, ורוב הדיסקים יצאו על הפנים, ומאז לא צרבתי... אני צריך להכין למחר דיסק, וחשוב לי לשמוע בשעות הקרובות איך כדאי באמת לצרוב כמו שצריך. המון המון תודה (:
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
סוף סוף, קניתי אלבומי מוסיקה חוקיים בפעם האשונה בחיים שלי, וכבר על ההתחלה שפכתי עליה תה!!! על הדיסקים עצמם באו אולי טיפות, לא משהו רציני. לגבי החבילות שלהם, כרגע מעביר אותם מתחת לפן כדי לייבש לגמרי. אתם חושבים שנגרם נזק לדיסקים אם באו עליהם טיפות תה? כמובן שאחכה עד שיתייבשו לגמרי.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש כונן אחסון חיצוני אין לי יותר מידי מושג בזה. אני יודע שאני רוצה שיהיה מאוד מהיר, שיתחבר עם USB 2 ורצוי גם FIREWIRE. שישמש לי גם להעברת נתונים וגם לגיבוי מסודר של המחשב. מאוד חשוב לי האמינות שלו (שהמידע באמת ישמר, ושיחזיק הרבה זמן ולא ימות כמו רוב הכוננים הקשיחים אחרי זמן מה) אז, מה יש לכם להמליץ שניתן להשיג בארץ ונחשב סופר איכותי? (אפשר לחרוג מן התקציב אם מדובר במשהו ממש טוב) בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות צורב DVD למחשב שלי ועל כן ערכתי סקר קטן ואין לי מושג איזה מהצורבים הבאים עדיף על האחר: Lite-On iHAS424 http://www.liteonit.com/global/index.php?option=com_content&task=view&id=299&Itemid=67 Sony Optiarc AD-7261S http://www.sony-optiarc.eu/products/dvddrivesdesktoppcs/ad7261s.html SAMSUNG SH-S243N http://www.samsungodd.com/Eng/Products/Spec/spec.asp?functionvalue=view&parent_idx=4133&level_idx=4453 ASUS DRW-24B3LT http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=u3y9LrEjk6hEmAFE&templete=2 ASUS DRW-24B1LT / 24B1ST http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=W0nrYhwByPfUPuXl&templete=2 ובכלל, מה ההבדלים בין שני הASUS? כמו כן האם יש ח…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אז קניתי מחשב חדש, יש לי שני כונני SSD NVME 1TB של סמסונג, אחד 980 רגיל ואחד 980 PRO. אני מתכנן בעיקר לערוך וידאו ולשחק במחשב, הבנתי שהתוכנות עריכה צריכות כונן ללא מערכת הפעלה למשוך ממנו את הקבצי וידאו כדי לפעול הכי מהר? זה נכון? אני רוצה לדעת איך הכי טוב להשתמש בשני הכוננים, להתקין על אחד מערכת הפעלה ועל השני את התוכנות והמשחקים? להתקין את כל התוכנות ומערכת ההפעלה על אחד ולשמור קבצים רגילים בשני? מה הכי טוב לעשות ובאיזה מהכוננים? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מתעסק בעיבוד תמונה וכרגע חזק בעניין של בניית פנורמות גדולות (5 גיגה פיקסל לתמונה, הנה כמה שייצרתי, צריך סילברלייט מותקן) התוכנות שמייצרות כאלה תמונות מושפעות מאוד ממהירות הכתיבה והנפח איחסון הוא רב. אני מעוניין לבנות מערך RAID על מחשב עצמאי שיהיה מהיר ובעל יכולת "התאוששות" מכשלים בכוננים ושיכיל לפחות ארבע כונני טרה (כרגע לא משנה איזה פירמה). אני חושב לחבר אותו בחיבור המהיר ביותר שאפשר למחשב אחד אחר (במגבלות התקציב כנראה SATA) וששאר המחשבים ברשת יתחברו אליו ברשת גיגה. שאלות: האם חיבור ישיר של המחשב הנ"ל עם המחשב המריץ את התוכנה בעזרת SATA ישתווה במהירות למערך פנימי? בהנחה שאני מוכן ללמוד האם אתם מכירים הפצה לינוקסית ידידותית שתעזור לי, או שמה כדי להישאר בוונדוס, …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עקב בעיה, אני מנסה לפרמט את המחיצה שבה נמצאת מ"ה (כדי להתקין אותה מחדש),ומקבל הודעה: unable to format the partition , make sure the drive is switch on and connected מה ניתן לעשות?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, עברתי על כל הביקורות שמופיעות באתר מהשנים האחרונות בתחום ה-SSD, וגם על פוסט ההמלצות בראש הפורום. אשמח לקבל המלצה לכונן SSD בנפח 256 ג"ב בתקציב של עד 650 ש"ח. השימושים העיקריים הם כמובן עבודה במערכת ההפעלה, שימוש בסביבה וירטואלית למערכת הפעלה נוספת (על כונן SATA רגיל), ופה ושם גיימינג. המחשב עצמו בן 3 שנים בערך, אך תומך ב SATA 6Gb/s. יכול לבצע את הרכישה בארץ או באיביי. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
hey I had winXP, wanted to make another partition for installing linux - I have installed linux, its work fine. - as I choose WinXP from the boot screen it's probably loading but in hte last moment there 2 XBATCH errors (some kind of partition magic errors) and the pc reboots \: so god blessed people! how do I solve this problem? (yeah i am stupid, didnt make system recovery diskets..) 100.000$ for one who will help me lefahot yesh li linux! davar magnuv!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בגלל שהמחשב שלי היה ליד הסאבוופר מתחת לשולחן, החלטתי להעביר אותו לפני השולחן (גם בגלל שהמאוורר צד הזה שאב למטה מלא אבק). יש סיכוי שרמקול 20W המסומן בתמונה יזיק באופן כלשהו לHDD או לרכיבים האחרים? הוא משנת 2000, אז אני לא יודע אם יש לו MAGNETIC SHIELDING. (ד"א - אלה וואחד רמקולים. איכות מדהימה. 2 רמקולים של 20W וסאב (רואים למטה) של 40W. הם שווים את ההון ששילמתי עבורם בשנת 2001.) תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מקליט סרטים דרך כרטיס טלויזיה, וכרגע אני צורב את הסרטים על DVDים. נמאס לי קצת מזה, בעיקר בגלל שהדיסקים האלו לא מחזיקים הרבה (כבר עכשיו נדפקים לי דיסקים מלפני 3 שנים, והכל שמור בקייסים ייעודיים לזה). חשבתי להעביר את כל הסרטים לדיסקשיח 500GB פנימי (לא חיצוני משיקולי עלות), להשאיר אותו במארז המחשב, אך לנתק אותו מהחיבור שלו, וכך לחסוך באורך חייו. וכך, מתי שארצה לראות סרט, פשוט אחבר את הכבל SATA והחשמל. כמובן שאפשרות הגיבוי הזו לא חפה מסיכונים, אך מבלי לפרט יותר מידי, יוצא שבמסגרת העבודה שלי אני יכול לקבל כל שנתיים דיסקשיח של 500GB, וכך כל פעם להעביר את תוכן הגיבוי לדיסק חדש. אני חושב שזה מצמצם את הסיכון. אם הפתרון נראה לכם, ואם אין לכם רעיון טוב יותר לגיבוי בסדר גוד…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי רכשתי דיסק קשיח חדש מסוג SSD. הכל מחובר ועובד וכרגע מתקין עליו את הווינדוז מחדש. רציתי לשאול, איך אני מגדיר את ה-SSD כראשי ואת הישן שיש לי כמשני (slave). בנוסף, ראיתי שאין בדיסק הישן ג'אמפר בכלל. קראתי מה כתוב בהסבר וגם לא מצוין שם הגדרה ל-slave. האם אפשר להגדיר זאת מבלי להשתמש בג'אמפר? במידה ולא, הדיסק הישן בעל 8 פינים בג'אמפרים של WD. מישהו יכול להגיד לי איפה צריך לשים את הג'אמפר במצב כזה? (בתקווה שסיפקתי מספיק מידע). והכי חשוב.... אפשר לקנות ג'אמפר לבד? :-\ תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לבדוק מחשב נייד חדש וזוכר שיש תוכנה או תפריט שמראה כמה זמן הדיסק הקשיח עבד. מישהו מכיר? ואיפה אני יכול לבדוק מה מגיע בערכה של המחשב? (מדובר בASUS K53E)
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-