אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום וברוכים הבאים למאגר שאלות ותשובות (FAQ) נפוצות של פורום אמצעי איחסון. 1. כיצד אני בוחר כונן קשיח חיצוני? ובכן, המחירים של החיצוניים נעים ונדים לא מעט ולכן קשה לקבוע כאן המלצות חד משמעיות. אתם מוזמנים לפתוח דיון אך לפני כן אתם מוזמנים להמשיך ולקרוא על פקטורים בכוננים חיצוניים, ההבדלים ביניהם וכל מה שכדאי לדעת בתחום. ראשית למען הסר הספק, הבהרה: בתוך "כונן קשיח חיצוני" ישנו כונן קשיח ("פנימי") לכל דבר שניתן להסרה מהמארז/קופסא ולמקם במארז המחשב. אין שום הבדל בין הכונן הקשיח שנמצא במערכת לבין כונן קשיח שנמצא בתוך מארז חיצוני. מסיבה שלא ברורה לי חלק מהאנשים חושבים שהכונן החיצוני שונה במהותו מה"פנימי", לכן היה הכרחי להבהיר זאת לפני שממשיכים הלאה. גודל תקן (Form Factor)…
-
- 0 תגובות
- 21.6k צפיות
-
-
היי, קניתי לפני כמה ימים הרד דיסק SAMSUNG F3 500GB. נתתי לחבר שלי והוא התקין לי עליו WINDOWS 7 . עכשיו אחרי שחיברתי אותו ו(נסיתי) להגדיר אותו בביוס הוא לא מזוהה בשום דרך ובשום מצב. נסיתי להחליף חיבורים וכבלים. לא דרך דיסק התקנה (שהעלתי מהBOOT) לא דרך הBIOS ולא דרך המערכת (מותקנת על הרד דיסק אחר) *כשהדלקתי את המחשב היה בסרגל המשימות סימן כזה של מתקין וכשלחצתי עליו היה כתוב בחלון "SATA 3 3!3!3!3!3... מתקין " ואחרי כמה שניות זה השתנה ל"נותק". תודה מראש. =]
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
בהמשך לטופיק במקום אחר פה, רציתי לשאול לגבי כמה דברים על מגדלי צורבים. איפה אפשר למצוא כאלו בארץ? יש ספק אמין בחו"ל ששולח לארץ שיכולים להמליץ לי עליו? (דרך מסטופ זה שחיטה, 260 דולר רק משלוח למה שראיתי) אילו פרטים חשוב לי לבדוק? יש טיפים כלשהם? יש המלצות למשהו ספציפי? (מחפש צריבה של לפחות 5 עותקים בפעם אחת)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כאשר אני צורב דיסק DVD בצורב החדש שלי (NEC 3520A, קושחה מעודכנת ל3.04) בNERO כל חצי דקה בערך הבאפר מתרוקן (וכך גם הבאפר הפנימי של הצורב, הצריבה נעשת במהירות X8) למרות זאת הנרו כותב שהדיסק נצרב בהצלחה, וכשאני בודק את הדיסק ואת המידע שבו הכל עובד (מהחלקים במידע שהספקתי לבדוק). יש לי 2 שאלות. אחת היא איך הדיסק עובד למרות שהבאפר מתרוקן כלכך הרבה פעמים והאם זה פוגע באיכות הצריבה עצמה? (אל תענו אם אתם לא בטוחים בתשובה בבקשה) והשניה היא למה כונן 7200RPM של מקסטור עם 8 MB זיכרון פנימי ומחשב לא חלש בכלל הוא לא מסוגל לצרוב את הדיסק בצורה רציפה? תודה רבה לעונים, אביתר.
-
- 1 תגובה
- 724 צפיות
-
-
אני מעביר הרבה סרטים מהמצלמת וידאו שלי ואיכות גבוהה חשובה לי... ככה שיוצא 4 ג'יגה לסרט של שעה וחצי. אז אני רוצה לקנות דיסק קשיח בנפח גבוהה... בסביבות ה-200 ככה... כי יש לי רק 80 ג'יגה. איזה דיסקים איכותיים (שלא ישעשו בעיות) אפשר לקנות מומלץ זול... והאם יש משהו שאני צריך לדעת עוד? תודה לעוזרים! עריכה- יש מצב שהדיסק הזה http://www.e-buy.co.il/Product.asp?Pid=hitachi250gb&Cat2Cat1ID=5030&Cat2ID=0 טוב?? 250GB ב500 שקל??
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום, אם עשיתי GHOUST לכונן סי , יש מצב שאני יוכל לשחזר משהו מהכונן כי לפי מה ששמתי לב הוא לא מפרמט אותו ....???
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-
-
אני מארגן לעצמי ספריית סרטים ניידת עם 4 טרה ובשביל זה אני צריך 2 דיסקים פנימיים עם פליטת חום נמוכה ככל שניתן, בגלל שבאקסטרימר אין איוורור מאולץ, אלא רק פאסיבי עם המסגרת החיצונית, מה לא ממש תורם לחיים ארוכים לדיסקים. תקציב לא רלוונטי. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מדיות לצריבה אבל אני רוצה לדעת מה המחיר הנמוך ביותר למדיה כי: ראיתי למשל אריזה של 100 דיסקים של LG ב170 שקל(כולל משלוח)=1.7 שקל למדיה מאותו מקום אריזה של 200 דיסקים של LG עולים 310 שקל(כולל משלוח) = 1.55 שקל למדיה בחנויות מוכרים אריזות CAKE במחיר של 2 שקל למדיה ולעומת זאת ב"הכל ב2 ש"ח" אפשר לקנות ב2 שקל דיסק עם קופסא..... אז... מה המחיר הכי נמוך ומשתלם למדיה?
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
אהלן.... לפני כמה ימים קניתי צורב די וי די GSA-H10 בקיי אס פי בתל אביב.... קיבלתי את הצורב בלי שום אריזה, בלי קופסה, בלי שום איטום מסויים אלא בתוך שקית ניילון פשוטה כזאת שעוטפים איתה סנדוויצ'ים... זה נראה לי קצת מוזר שזה הגיע ככה והמוכר הסביר לי שזה מגיע ככה כי זה OEM... האם זה הגיוני שזה בא ככה? איך אני יכול לדעת שלא נעשה שימוש בצורב לפני כן? דבר שני על הדגם של המוצר רשום GSA-H10N... כל זה נראה קצת חשוד... אני לא בא להכפיש ולהשמיץ פה אף אחד אבל...יש מצב שעבדו עליי איכשהו???
-
- 5 תגובות
- 810 צפיות
-
-
חבר שלי בעל כונן NEC 3540A הכונן גם משמש אותו כצורב וגם כקורא דיוידי.. משום מה כל דיסק דיוידי שמוכנס אליו הוא מזהה כדיסק ריק למרות שהדיסק מכיל מידע .. דיסקים רגילים (סידי) הוא דווקא קורא בסדר.. מישהו יודע מה לכול הרוחות??? וכן ניסיתי לעדכן קשוחה וזה לא עזר בכלל..
-
- 5 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אהלן יש לי כונן נייד 500 גיגה שאני משתמש בו לצורכי עבודה, אני מנייד את הקבצים שלי על הכונן הנייד ועוד עליו גם כן בבית ובעבודה, הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול לסנכרן ולגבות אוטומטית כל מה שאני עושה . נגיד לכונן שיש לי במחשב, כונן 500 גיגה שכל איזה כמה זמן או אוטמטית או באמצעות תוכנה יבוצע גיבויי מהכונן הנייד לכונן הפנימי שבמחשב, ככה שבמידה ואחד הכוננים יתקלקל/יגנב וכ'ו יהיה לי תמיד גיבויי של כל הקבצים החשובים שלי . תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , כשאני מתקין ווינדוס על כונן SSD אז יש משהו מיוחד שאני צריך לשים אליו לב? בינתיים לפי מה שהבנתי אני צריך: 1. לעדכן את ה firmware לפי ההוראות של יצרן ה SSD. 2. לעבור למצב AHCI בלוח אם. 3. להתקין את הווינדוס על הכונן SSD בצורה רגילה. 4. שינויים במערכת הפעלה לגבי pagefile , איחוי וכו' אני מפספס משהו ? בהתקנה של הווינדוס צריך לפרמט או שזה מזיק לכונן?
-
- 1 תגובה
- 4.3k צפיות
-
-
-
שלום, במהלך חיפושי אחר כונן בנפח 320GB-500GB נתקלתי ב-WD5000AADS המשתייך לסדרה הירוקה של WD. זכרון המטמון הוא בנפח 32MB וככול הנראה הכונן בעל פלטה אחת בנפח 500GB. לא הצלחתי למצוא סיקורות על המוצר, למעט ההודעה הבאה: http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=1175694&p=3#r55 האם הכונן איטי באופן משמעותי, בהשוואה ל-ST3500418AS לדג', בשימוש ביתי-משרדי? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בנייד DELL LATITUDE 5480 כרטיס M2 עם 250 ג'יגה. בנוסף אליו יש חיבור SATA בשביל SSD רגיל אני רוצה להגדיל את הזכרון במחשב אבל הבעיה שאי אפשר לחבר גם את ה2.5 וגם את הM2 ביחד בגלל שה2.5 לוקח את כל המקום. רציתי לדעת אם יש כבל מתאים שיכול להפוך את החיבור SATA הפנוי M.2 וכך אוכל לקנות כרטיס M.2 נוסף. אפשרי ?
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן אני שואל אותכם אם יש הבדל בין ה NEC 2500 ל 2500A? ובאותו עניין אם יש הבדל בין ה PIONEER A07 ל 107 ? זה נראה מאוד מבלבל ואני לא מבין מה ההבדל פה בעצם... תודה רבה יניב
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
כשאני שם דיסק (גם סי די רום רגיל עם מידע עליו) בצורב הדי. וי. די. ומנסה לקרא אותו המחשב קופא. לא ניתן לעשות שום דבר מלבד reaset. (מדובר ב win xp) באותו מחשב יש לי 2 מע' הפעלה. במע' ההפעלה השניה (win2000) הוא מתפקד מצויין. גם כשחיברתי אותו למחשב אחר הוא עובד בסדר גמור. הסרתי את הדריברים של הצורב ושל בקר הide מה device manager . הורדתי את הדרייבר של ה chipset מאתר החברה והתקנתי מחדש. המחשב מזהה את הצורב אבל הבעיה נשארה. אני בטוח שהבעיה במע' ההפעלה (לכן שאלתי גם בפורום windows) האם מישהו נתקל בתופעה כזו או דומה? יש למישהו מושג מה עוד אני יכול לעשות?
-
- 0 תגובות
- 483 צפיות
-
-
שלום יש לי שתי שאות בשני נושאים אשמח לתשובות עליהם א)יש לי מחשב נייד MSI WIND U100 ויש לו הארד דיסק של 80 GB .יש לי הארד דיסק חדש של seagate momentus 7200.4 250gb שאני רוצה להחליף במחשב הנייד http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=e9f188b2ea9dd110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD שאלתי היא איך אני מעביר כל מה שיש בהרד דיסק שכיום במחשב נייד לחדש וגם שיש שם אפשרות במחשב שאני עושה פירמוט ומשחזר את המערכת הפעלה מהזיכרון זאת אומרת זה מובנה בזיכרון הזה אז איך את זה אני גם מעביר לזיכרון החדש? ראיתי איך להחליף זיכרון פה בסרטון הזה http://www.youtube.com/watch?v=QvSUECr2SXk&feature=related ואיך להוסיף RAM פה בגדול הבנתי משניהם מה לעשות..פשוט להחליף וזהו ב) יש לי ה…
-
- 21 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
אני קונה מחשב ואני מדי פעם צריך לצרוב דיסקים רגילים, ואני רוצה גם שיהיה לי קורא DVD במחשב.. צורב DVD אני לא צריך בינתיים ולכן אני רוצה את עצתכך אני לא רוצה לקנות קומבו. והשאלה שלי היא: לקנות צורב וDVD או שגם כונן CD רגיל בשביל הצריבות מדיסק לדיסק..? זה לא טוב ל DVD לקרוא דיסקים רגילים? ואם כבר אני קונה את הכוננים אז איזה חברות הכי אמינות? צורב אני כמעט סגור על LITE ON כי שמעתי הרבה טוב על הצורב שלהם. לגבי הDVD בהתחלה רציתי TOSHIBA אבל אמרו לי שיש לה בעיות אז עברתי ל LITE ON תודה לעזורים!
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אשמח את תתנו את תעדכם על הקשיח הזה- http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=61&subtype=78&model_cd=439&ppmi=1170 מחירו 250 שח. אני יכול להוסיף 40 שח בכדי לקבל 7200RPM רגיל (לא ECO GREEN) או להוסיף 80 שקל ולקבל 640 עם פלטה כפולה. אשמח לשמוע דעות. המחשב הוזמן כבר עם הקשיח הזה אבל עוד לא מוכן. תודה רבה!!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קונן קשיח חדש בסיביבות ה 200 GB באחד מאתרי המחשבים ראיתי את שני הכוננים הבאים : WD 200 gb 7200RPM 8mb SATA II מחיר 435 ש""ח WD 250 GB 7200RPM 16MB SATA II מחיר 410 ש"ח עכשיו האם הגיוני שה 250 GB יותר זול מה 200 GB???? זה שיש לו 16MB ולא 8MB זה יותר טוב או פחות טוב... תודה לעוזרים ..
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מצאתי לי באינטרנט בלינק הבא חבילת 100 דיסקים ב 99 שח... אני לא יודע מה האיכות של הדיסקים הנ"ל. אשמח אם משהו שיש לו אותם או שניסה אותם בעבר יגיד לי מה היכולות שלהם. אין לי בעיה לצרוב בכפול 32 לדוגמא במקום ב 56 כמו שהם מצהירים (למרות שה PLEXTOR שלי עושה X48) בשביל לקבל איכות צריבה טובה... גם ככה אני לא רוצה לצרוב במהירות שעולה על X40. אני צריך במיוחד לגיבויים שגם ככה אני זורק את הדיסק אחרי חודשים בודדים וסתם העתקות לחברים וכו'. דיסקים באוטו יש לי BENQ מיוחדים ו\או VERBATIM תודה רבה לעונים... אאהההה כמעט שכחתי את הלינק חחח http://www.olsale.co.il/olsale/Description.aspx?auction_id=6832162&type=2&product=1&category_name=%fa%f7%ec%e9%e8%e5%f8%e9%ed%2f%ee%e3%e9%e5%f…
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
יש לי בפלאסמה רק כניסת SDCARD ולא USB לצערי. יש אפשרות להעביר סרטיXVID למינהם לכרטיס SDCARD דרך המחשב ואז לחבר את הכרטיס למסך? צריך אולי לקנות איזה מתאם מסוים?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בדגם: Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drives - OEM השאלה מה זה OEM? זה נראה אותיות כמו רישיון חלונות XP למחשב אחד בלבד.אני לא מבין? מישהו יכול להסביר לי "oem"? אני רוצה ליקנות דיסק קשיח בדגם שחור מהיר ושקט.האם זה מתאים לי? אני לא יודע.אני חושש מהמילה "oem".כאילו אומר לי לא יכול להעביר למחשב אחר או חלונות XP עם רישיון יהיה תקוע בדיסק קשיח. אני לא מבין? מיכאל
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הגיע אלי דיסק חיצוני USB, שכנראה קיבל מכה קטנה אבל אני לא סגור אם זה הגורם לתקלה. כל נסיון להעתיק את הנתונים לא ממש מצליח, ההעתקה תמיד נתקעת, חלק מהקבצים מועתקים וחלק לא עם הודעת שגיאה. ברור לי שהדיסק תקול ועכשיו המטרה היא רק להוציא את הקבצים. ניסיתי עם photorec, acronis וכו', זה לא ממש מצליח, בין היתר הקריאה מהדיסק איטית בגלל הקושי לקרוא ממנו, השלמת פעולה של אחת התוכנות האלו תיקח מאות שעות. גם כלים כמו CHECK DISK לא ממש עובדים, שוב בגלל קריאה וכתיבה איטיים מאוד. הקטע שמוזר לי הוא שאני יכול לפתוח כנראה כל קובץ... אם אני פותח תמונה אני רואה אותה בסדר גמור, אם אני פותח סרט, גם אז רואים בלי תקלות. ברגע שאני מנסה נגיד להעתיק את הסרט אז זה כבר נתקע. אני לא מבין למה לקרוא ולפתו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-