עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by אנדי,

שלום לכולכם, יצא לי לשוחח עם אדם העוסק בשיווק חלקי מחשב ולפי טענתו חלק גדול מהדיסקים הקשיחים שנמכרים בחנויות הם דיסקים שעברו שיפוץ כלשהו והוחזרו לשוק כדיסקים קשיחים חדשים בלי ליידע את ציבור הצרכנים על כך. האם יש אמת בסיפורו של האיש? ואם נכון הסיפור, כיצד יש באפשרותי לזהות דיסק שעבר כזה שיפוץ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by itaysp,

שלום! אני מעוניין לקנות מתאם IDE ל USB. ראיתי שיש כמה סוגים כיום בשוק.. אני רוצה אחד עם מארז ושיתאים גם לדיסקים קשיחים וגם לכוננים (יש דבר כזה?) בכל הדגמים שראתי של מתאימים כאלה (גם בלי מארז) שמתי לב שהמתאם מתחבר רק לUSB. מאיפה מגיע החשמל? מה USB? לפי מה שאני יודע ה USB זה רק 5 וולט, זה מה שהספק צורך? ראיתי את זה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=5163 דיי דול.. 88 שקל ויש גם את זה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=5165 קצת יותר יקר... הראשון 2.5" והשני 3.5" אז נראה לי שאי אפשר להכניס איזה כונן לראשון.. אבל איך אפשר להכניס דיסק קשיח לשני אם הוא גדול מידי? זה טוב?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. מה שרשום בכותרת, תראה יש לי verbatim של 2TB, יש לי 2 מחשבים ,שאחד מהם מחובר ברשת ומשמש כ HTPC, כל המדיה היא על הכשיח, אני לא רוצה שכל פעם שירצה להוריד משהוא בטורנט או לראות סרט, להפעיל 2 מחשבים לסתם, יש ברשותי נתב משולב מודם של Dlink שלקחתי בבזק, יש לו פונקציה של שרת SMB ,סאמבה יענו, זה הפתרון המשולם ,לפחות על נייר, רשום בביבירור שהחיבור ה USB שלו הוא 2.0, והנה הבעיה ,מהירות קריא בחיבור כזה היא מקסימום 2מגה לשניה, בחיבור רגיל למחשב זה כ30, אתה בעיה עם מהירות כתיבה, פחות מ1MB לשניה, בחיבור רגיל גם 30+. השאלה העם ככה זה בכל נתב עם פונקציה כזאת.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by h_nahumi,

אהלן, לפני תקופה חיברתי למחשב שלי משהו ל-USB שהביא לשריפת ההארד-דיסק שלי. כשהמחשב נדלק הדיסק מטקטק ולא עולה - מדובר ב WD 320 GB BLUE. מבדיקה במעבדה מתברר שהמעגל החשמלי נשרףאבלהמידע כולו עוד קיים על הדיסק. אני מחפש מישהו שיודע להתעסק בתיקון כזה (לא כל חברות השחזור יודעות).. בנתיים קיבלתי הצעת מחיר של 1600-4000 ש"ח, מד"ר דיסק, מחפש משהו יותר זול. תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by CyberSpider,

שלום לכולם יום עצוב במיוחד לי היום... אחרי 4 חודשים של עבודת מחשב נונ-סטופ, כיביתי את המחשב (השבתה יזומה) ליממה. כשהדלקתי אותו בחזרה, הוא עלה כשורה, אך היה ב-start-up משהו שלא רציתי שיהיה שם. נכנסתי ל-msconfig והורדתי V מהתוכנה הזו, שלא תרוץ לי שוב. msconfig ביקש איתחול וכך עשיתי. פה מתחילה החגיגה: בחזרה המחשב כבר לא עלה, בטענה ש-NTLDR לא נמצא. אוקי, לא פעם ראשונה: הכנסתי דיסק התקנה של חלונות, נכנסתי ל-recovery console והתפלאתי לגלות שיש לי רק הרדיסק אחד (40גיגה ישן) ואת ה-200 גיגה הוא לא רואה. מוזר, ביוס מזהה אותו יופי, טוב, בוא נראה מה יש ל-diskpart להגיד על כך (זה כמו fdisk). ומה אתם יודעים: 194 גיגה של Unpartitioned space! מההה? איך?? למה??? עזבו שהוא היה מחולק ל-3 פר…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אז ככה מסתבר שדווקא אני עם המזל שלי הייתי יכול לבחור את השילוב הכי לא נכון של לוח-אם + הארד דיסק... יש לי לוח אם של VIA (מתקופת הפנטיום 3) והארד דיסק של WD 20ג'יגה... מסתבר שהשילוב הזה יחד עם WindowsXP פשוט חוסם את הגישה ל ATA66 (ככה קוריאם לזה?) והארד דיסק עובד באיטיות מחרידה... עכשיו מה כדאי לי להחליף רק את הלוח אם או את ההארד דיסק (ואני יודע שצריך להחליף את כל המחשב אבל למי יש כסף?)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Rockstatement10,

כרגע יש לי WD Elements 500GB שהנפח שלו כבר לא מספיק לי, וגם הקשיח הזה די איטי לטעמי, האם הוא באמת נחשב לאחד איטי? כמה יעלה לפחות אחד עם 1TB מהיר בהרבה? בנוסף, יש לי SSD מדגם 840 EVO בנפח 120GB, זה כמובן שמגביל אותי, אבל הססדים יקרים ולכן אני פחות רואה החלפת ססד לנפח גדול יותר כאופציה, אלא את הכונן החיצוני.

8. Started by RaGe,

האם שניהם יציגו את אותם ביצועים? יש לי אפשרות לקבל את של אסוס ללא תוספת מחיר. אני יודע ששניהם באותה המהירות אבל אולי בגלל שהחברות שונות זה לא יציג בדיוק את אותם הביצועים. אז הקיצר, מה עדיף? עם נימוק אם אפשר.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. יש לי צורב YAMAHA 16 10 40 קניתי במיוחד דיסקים 90 דקות של GPT (800+ MB) אפשרתי ב- NERO את האופציה: enable overburn (הכנסתי 90 דקות) כשאני מנסה לצרוב קובץ של 730 MB אני מקבל הודעה שאין לי מספיק מקום בדיסק (CDROM) מישהו הצליח לצרוב מעל 700 בהצלחה או יודע מה הבעייה? עוד משהו.. אומרים שזה יכול להרוס את הצורב.. האם זה יכול להרוס את הצורב גם אם אני משתמש בדיסקים שנועדו ל-OVERBURN (כמו ה-GPT 90)?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. קונה מחשב בקרוב שיתבסס על מעבד 3770K או 3570K לוח אם מבוסס Z77 המחשב יהיה בעיקר לתיכנות ומשחקים לא מעונין לחרוג מהתקציב אם זה יהיה 2 כוננים הם יחוברו ב RAID

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by skyline,

http://jpg.co.il/view/5079a85b1e766.png/][/url']http://jpg.co.il/view/5079a85b1e766.png/"][/url]

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by zabal12,

שלום רציתי לדעת האם ניתן לבצע BOOT מ -UBS ליותר ממערכת הפעלה אחת לדוגמא שאני אוכל לבצע בBOOT לוונידוס XP ו7/ .

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by NOVA,

http://www.plextor.be/english/products/premium.html

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by oren1,

שלום לכולם יש לי שאלה די חובבנית אבל מקווה שתוכלו לעזור לי בה איזה הארד דיסק עדיף יותר כדי להתקין עליו וינדוס [ IDE או SATA ?] מי יותר מהיר?,מי יותר אמין?,ולמה המחיר של IDE יותר יקר מsata ? מקווה שתוכלו לעזור לי בשאלה הזאת תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. היי קניתי כונן קשיח wd 500 gb aaks מה שלא מובן לי איפה היציאה שלו למולקס כל הכוננים sata שלי יש יציאה למולקס. יש לו רק יציאה לכבל sata

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני רוצה לקנות עוד צורב DVD הכי טוב ולא נדפק ראיתי כמה אשכולות סמסונג אסוס ל'גי ועוד.. אין לי מושג איזה מומלץ צרוב? מהירות דיוידי כפול 20 ומעלה תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by dor_g,

שלום! יש לי USB שהכנתי בעזרת YUMI ה USB עובד כ MULTIBOOT כלומר ישנם מספר מערכות הפעלה שאני יכול לבחור וזה מריץ אותם מה USB. אני רוצה להפיץ את ה USB שלי ולכן אני צריך ליצור קובץ ISO של ההתקן השתמשתי בתוכנה MAGIC ISO אבל הבעיה שהיא יוצרת לי ISO אבל הוא לא BOOTABLE איך אני יוצר ISO שיהיה BOOTABLE? (כמו שמשחררים הפצות של לינוקס או ווינדוס)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by RazorJunior,

ככה, קניתי הרד דיסק 160 ג'יגה ושמתי אותו אצלי במחשב... וכתוצאה מכך ה 80 ג'יגה שלי היה אמור לעבור למחשב אחר בבית... הבעיה היא שהוא SATA ובמחשב השני(P2) אין חיבור כזה... יש למישהו הצעות שלא יעלו לי ביוקר? או אם אפילו מישהו רוצה לשדרג לעצמו את ההרד דיסק ולקחת Samsung SP0812C 80GB SATA ולתת לי בתמורה הרד דיסק אחר 80 ג'יגה של חברה מוכרת(WD, MAXTOR, SAMSUNG, SEAGATE...) תקין לחלוטין(ואפילו עם אחריות) בלי שום תוספת מחיר, אני מוכן.... רק זה צריך להיות מיידי - בימים הקרובים. תודה, דקל

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. זה בכתיבה, בקריאה הוא יותר טוב אך עדיין יותר איטי מSSD הכי זול של Corsair. עדכון קשחה לא פתר את הבעיה. Vertex Plus 60GB Corsair CSSD-F40GB2 Deskstar 7K3000 2TB בסביבות 142MB/s גם בקריאה וגם בכתיבה. האם זה נחשב נורמלי?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by phenix,

יש לי הארד דיסק חיצוני SEAGATE 1TB ואני עובד איתו קצת יותר מחצי שנה, לאחרונה חיברתי אותו גם למקבוק וגם לווינדוס 7 ואחרי זה כשניסתי לחבר אותו למחשב שלי שרץ על וויסטה המחשב מזהה את הכונן (גם בDevice manager וגם בהוצאת החומרה באופן בטוח) אבל אין לי גישה אליו.. וזה קורה רק במחשב הספציפי הזה, יש לי עוד שני מחשבים בבית עם XP ו7 ובשניהם הוא עובד חלק, רק בויסטה לא. יש משהו שאפשר לעשות כדי ל"שכנע" את הויסטה להכיר בו מחדש?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. היטאצי יצאה בליין חדש של ארד-דיסק 32MB Data buffer שנועד לישומי ווידאו כבדים http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/F8156F65CFE91CCF862573160072C729/$file/7k1000_sp.pdf ארד-דיסקים בנפחים 750-1000 GB אני נתקלתי בתופעה של איכות יורדת /בעיות פיקסלים עם קבצים VC-1 שמשדרים ב-1080P למכשירים שמשדרים 1080P הדאטה שעובר ברוחב פס כזה הוא 28MB כאשר הבאפר של הדאטה הוא 16 MB בארד -דיסקים בארץ ולא משנה היצרן . כך שזה כנראה דופק את האיכות הסרטים ברזולוציות גבוהות מאוד 1920X1080 היטאצי - עפ"י דבריהם שיפרה את רמת Data buffer size1 (KB) 32,768 כך שכל המידע יכול לעבור ללא צווארי בקבוק עפ"י דברים שקראתי היו דברים מחמיאים כמו רמת הצבע עלתה , אין הפרעות באיכות , הפרימיים רצים ב…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by netanel38121,

שלום. רציתי לדעת לגבי גיבוי , השאלה היא כזאת. יש לי כונן ssd שעליו מותקנת המערכת הפעלה win 8.1 ותוכנות, בנוסף יש לי עוד כונן רגיל 2TB שעליו מותקנים הדברים הכבדים. משחקים ותוכנות שבחרתי להתקין עליו. לצורך העניין אני מגבה באמצעות התוכנה acronic 2015 את הכונן ssd זה שעליו יושבת המערכת הפעלה כולו בנפרד. ואת הכונן השני בנפרד. האם זאת דרך תקינה או שגויה? בנוסף התוכנה acronic תמיד ממליצה לי לגבות כונן נוסף שלא קשור כשאני מסמן את הכונן של מערכת ההפעלה לגיבוי. אשמח קצת לקבל מידע איך לגבות בצורה נכונה . בדיוק אתמול רכשתי כונן חיצוני 4tb לגיבוי שיהיה לי.. תודה מראש. נתנאל.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. רוצה לחבר כונן חיצוני SSD ללפטופ עם חלונות 7 פרו (בבקשה אל תשפטו אותי ;-)). רציתי לקנות את הכונן הזה - אבל - כתוב שהוא מיועד לחלונות 8 ומעלה. האם זה יעבוד עם חלונות 7? (בתקווה שכן, לא רוצה להתעסק עם כונן קשיח או דיסק און-קיי שעובד ל-א-ט :-()

24. Started by guy1000,

שלום לכולם, אני כרגע משתמש בדיסק קשיח רגיל למחשב הנייח שלי (דיסק אחד בנפח 500gb) ועליו כמובן גם מערכת ההפעלה. אני רוצה לקנות SSD של 128gb ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה, ואת הכונן הנוכחי להשאיר בתור כונן רגיל ולהוריד ממנו את מערכת ההפעלה. מה אני צריך לבדוק כדי לראות אם אני יכול לעשות את זה? (מבחינת אם המחשב תומך ב-SSD למשל) ומה התהליך שאני צריך לעשות בהחלפה הזאת אם היא אפשרית? תודה רבה, גיא

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ScreameR,

מה עושים ? :-( תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים