אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
יש לי צורב DVD של liteon ובזמן האחרון הוא לא מזהה לי דיסקים של די וי די וגם לא צורב דיסקים של די וי די ולעומת זאת דיסקים רגילים הוא קורא וצורב חופשי בלי שום בעיות. יש לכם מושג אולי מה התקלה ואיך אפשר לתקן או שכדאי לי להחליף צורב ??
-
- 5 תגובות
- 653 צפיות
-
-
לאחד החברים שתיקנתי להם את המחשב יש צורב DVD בחיבור IDE די חדש האמת, של LG. לדבריו הצורב פתאום נעלם מהמחשב שלי ולכן מן הסתם גם לא קורא דיסקים יותר. הצורב הוא הכונן היחיד שמחובר בצמה הזו וניסיתי לשים אותו גם במסטר וגם כסלייב. בכל מקרה בביוס הוא מזוהה והכל בסדר. בנוסף הוא גם עובד, ז"א נפתח וכששמים דיסק מרגישים שהדיסק מסתובב בפנים וכו'. ב"מנהל ההתקנים" יש סימן שאלה צהוב על העניין הזה וניסיתי לעדכן או משהו כזה ולא זז. בכל מקרה הצורב חייב להיות תקין כי כאשר העברתי למחשב השני הכל עבד פרפקט. מה אני מפספס?
-
- 5 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אני צריך זכרון פלאש/USB הכי מהיר שאני יכול למצוא במחיר 60~70 שקל. אם מישהו מבין בזה או שאפשר בכלל לבדוק ולהשוות בין המהירות שלהם, אז שינסה לעזור בבקשה. ואני רוצה 4GB, כי אחרי שחשבתי על זה קצת, 2GB זה דיי קצת לטעמי. :\
-
- 5 תגובות
- 847 צפיות
-
-
-
אהלן קראתי קצת מדריכים באתר...וראיתי שאפשרי לעשות OC להרד דיסק? איך?? הרי אין לו קלוקים כמו לרכיבי ליבה?? מעלים את ה PRM?? נגיד יש לי HD עם 7200 סלד... עד כמה אני יוכל להעלות אותו?? 10K כמו הראפטורים?? האם זה מומלץ?? זה משפר את הביצועים בצורה ניכרת?? ואפשרי לעשות OC גם לצורב...??
-
- 5 תגובות
- 900 צפיות
-
-
בכל הדיסקים הקשיחים יש למעלה 4 תבריגים אני סקרן לדעת למה הם משמשים
-
- 5 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להביא את שתי הפריטים הבאים מחו"ל: WD15EARS - Western Digital - Caviar Green 1.5TB Internal Serial ATA Hard Drive for Desktops (OEM/Bare Drive) WDBABM0010BBK - Western Digital - My Passport Essential SE 1TB External USB 2.0 Portable Hard Drive - Black עכשיו כל אחד מהם עולה לפני מע"מ פחות מ-$200 שאלתי היא במידה ואני עובר במסלול האדום (לדווח על לפטופ שנקנה..) מה אצטרך לשלם על שתי ההארדיסקים הללו? ואם כבר במכס עסקינני, מה לגבי לפטופ כמה עליו? תודה מראש לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב עם מעבד אינטל E7400 , זיכרון RAM של 2G ודיסק קשיח בגודל של 320GB. בקשתי שיחלקו את הזיכרון ל3 כוננים כאשר בכונן הראשון שבו תותקן windows XP יהיה 50GB ובשני הכוננים יהיו 135GB כל אחד. האם זה המצב האופטימלי מבחינת זיכרון? נראה לי שאפשר להשאיר בכונן של מערכת ההפעלה רק 20GB או פחות כי אני מתכוון להתקין שם רק את מערכת ההפעלה ואת שאר התוכנות אני אתקין שני הכוננים הנוספים. מה אתם אומרים? יניב
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות כונן SSD 500GB איכותי ולא במחיר מופקע, חשבתי להזמין מאמזון בלינק הזה - https://www.amazon.com/Crucial-MX300-525GB-Internal-Solid/dp/B01IAGSD68/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1493234720&sr=1-2&keywords=ssd+500gb&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011 יוצא באזור ה680 שקל + מיסים ומשלוח, מה דעתכם ? מומלץ ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, הדיסק הנייד שלי מראה סימני חיים (נורה דולקת) אבל לא מזוהה ע"י המערכת,גם לאחר ניסיון במחשב אחר. האם יש דרך לשלוף את המידע?
-
- 5 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שהטכנולוגיה עוד עדיין בחיתוליה, היום לא קיימים הרבה צורבים בארץ וגם בעולם- צורביי SATA שבאים עם טכנולוגית LIGHT-SCRIBE אפשר לספור על יד אחת את מספר הצורבים (SATA + LIGHT-SCRIBE) מבדיקה מקיפה שערכתי מצאתי את הצורבים הבאים שעונים לדרישה והם: LG GSA-H62LI Lite-ON LH-20A1L Samsung SH-S183L Asus DRW-1814BLT הצורבים היחידים שמצאתי מרשימה זו בחנויות בארץ הם: Samsung SH-S183L ו- Asus DRW-1814BLT אבל לא כדאי להתקרב אליהם. שני הצורבים האחרים: LG GSA-H62LI ו- Lite-ON LH-20A1L עדיין לא הגיעו לארץ, בנתיים הם נחטפים מהחנויות ברחביי העולם וזוכים לביקורות מעולות רוב האתרים הנחשבים בעולם דוג': cdfreaks ועוד... ממליצים על ה- LG ו- Lite-ON (דישדשתי לא מעט זמן בפורומים שם) מדוע הצ…
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
יש לי כונן DVD של LG שעושה בעיות בהחלפת אזורים ובקריאה של האזור גם אחרי מאמצים רבים שהצלחתי להחליף את האזור למשל... הבאתי לפני כמה ימים את שר הטבעות והכונן לא היה מוכן לקרוא אותו ובDVD הבייתי לא היה בעיה מעצבן! וגם הוא עושה בעיות שהוא לא מוכן להחליף לי אזורים...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים אני רוצה לקנות צורב ואין לי מושג במה לבחור. איזה צורב הוא הכי טוב מבחינת ביצעים\מחיר?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. היה לי קצר במחשב ולאחר שהלדקתי אותו מחדש ראיתי שהדיסק הקשיח מזוהה על ידי הBIOS אבל הWindows לא עולה. לצערי לא היו לי גיבויים וכל חיי נמצאים שם (תמונות וכו'). התקנתי Windows על גבי דיסק קשיח ישן וראיתי שהדיסק הקשיח שלי מופיע מDisk Management כUnllocated. הדיסק היה מחולק לשתי מחיצות. כיצד אני יכול לשחזר את המידע? אני מוכן לשלם כסף עבור זה, שמעתי שיש חברות שמתמחות בנושא. מקרה זה הוביל אותי להחלטה שאני חייב למצוא פתרון גיבויים טוב יותר. אני כרגע מתלבט בין לקנות שני דיסקים קשיחים של חצי טרה כל אחד ולחבר אותם למחשב על ידי RAID 0 או לקנות שרת קבצים יעודי. אני מעדיף ללכת על הכיוון של השרת קבצים אבל אני לא רוצה לשלם פי שתיים..... האם מישהו מכיר שרת Storage שאפשר לקנות …
-
- 5 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אני צריך כונן ATA\IDE. מה עלי לדעת בקניה? ומה דעתכם על הכונן הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=996&CatCode=399 ? אגב, יש חשיבות לכך שזה OEM? חיפשתי תשובות בנעוצים אבל לא מצאתי, אני חושב שאתם צריכים להוסיף כל מיני מדריכי קניה. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 777 צפיות
-
-
בביוס שלי הכוננים הקשיחים מוגדרים כ AUTO אבל אני רוצה לדעת באיזה מוד המערכת בחרה mode 4? 5 ? המערכת שלי WIN XP תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי צורב lg חצוני מדגם ge20lu11 windows 7 64 bit גם לא מזזה אותו כאן מצוין שהוא אמור לעבוד במערכת ההפעלה שלי http://www.microsoft.com/windows/compatibility/Windows-7/en-us/Details.aspx?type=Hardware&p=LG%20ELECTRONICS%20GE20LU11%20Super%20Multi%20DVD%20Burner&v=LG%20ELECTRONICS&uid=&pf=3π=1&c=Storage%20Devices&sc=CD%2FRW%20%2F%20DVD%2FRW&os=64-bit תודה לעוזרים ושנה טובה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, היום נתקלתי בתקלות מוזרות - מעין מסכים תקועים, שבפעם שעברה שקרו היה מדובר בכונן שקרס. במחשב מותקנים 2 כוננים - אחד, בן 8 שנים, שמראה את הסימנים האלו: http://imgur.com/sSB2xch ואחר חדש יותר שהתוכנה מציינת שמצבו טוב. האם באמת הכונן לקראת קריסה? אני שואל כיוון שלאחרונה המחשב נתקע מספר פעמים בשל דרייברים של המקלדת (RAZER CHROMA) וזה קורה על פעם שיש לה עדכון תוכנה - לכן כרגע אני מנסה לעבוד עם מקלדת פשוטה כמו כן יש לציין שהאנטי וירוס סרק את הכוננים ב 2 המקרים עד כה בהם המחשב קרס לעזרתכם אודה
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אז אם לא, נא להעביר. היום לאחר שהעתקתי שני קבצים לDOK חיברתי אותו למחשב אחר ומאז בשני המחשבים הוא כותב שעליי לפרמט אותו ובמאפיינים מראה שאין נתונים עליו. הבעיה שהיה בו חומר לימודים לא מגובה, ואני צריך דרך לשחזר את המידע... בינתיים לא מצאתי פתרונות חוץ מלנסות מחשב נוסף, אשמח אם למישהו יש פיתרון להציע.. תודה מראש, יוסי.
-
- 5 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לקנות דיסק SSD והמטכנאי שלי הציע לי 2 אפשרויות: crucial m4 או crucial c300. שניהם אותו המחיר! יש לי לוח אם חדש asrock extreme4 gen3..... תומך usb3. הטכנאי אמר לי שלC300 יש ביצועים טובים יותר(למרות שהוא ישן יותר...) לעומת הM4(שהוא חדש יותר) האם זה נכון? ??? ולשאלת השאלות: מה עדיף לי לקחת? (מבדיקה באינטרנט ראיתי כי M4 יותר טוב מהשני בכל פרמטר חוץ מבקריאת בלוקים באופן רנדומלי..) מה זה אומר והאם זה משנה לי? *אני משתמש בSSD למערכת ההפעלה ומשחקים.. ועוד שאלה , גם אם יש הבדלי ביצועים - האם זה מורגש בעולם האמיתי בכלל כשאני משחק או עובד עם המחשב? מחכה לתשובה...
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
השאלה בכותרת זאת הרשימה של התוכנות ששיכות ל HDD שלי זאת תמונה מהאתר של WD: http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n תודה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
היי,לאחר שנשאר לי רק 20 גיגה פנויים על המחשב,החלטתי לקנות דיסק קשיח חיצוני. לאחר דפדוף קל ראיתי שאייבורי מוכרים דיסק קשיח של סייגיט בנפח 320GB בגודל 2.5 אינץ(האלה שלא צריכים חשמל רק USB) במחיר של 340 שקל... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2326&CatCode=405 אפשר לקבל עליהם בא'נצמרקים של מהירויות ? יש מתחרים במחירים האלה? אשמח לתשובה
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
היי אנשים ,יש ברשותי בקר SATA של adaptec מסדרת 2940 ,וכבל RAID SATA עם terminator . רציתי לדעת ,העם הוא שווה משהוא מבחינה כספית ? ראתי בזאף שזה דברים לא זולים ,יש מצב הוא באמת שווה משהוא ? פשוט קיבלתי אותו מחבר ואין לי ממש מה לעשות איתו ,אני לא מתעסק בציוד שרתים ,אבל מתעניין . תודה .ויום טוב .
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מצלם קצת בחיי עם מצלמת ניקון D810 עתירת פיקסלים וגודל קובץ של 75 מ"ב לתמונה. אני עובד על SSD של CRUSIAL מדגם מוקדם מאוד עם 128 ג"ב שעליו יושבת מערכת ההפעלה וכל שאר התוכנות. מעוניין לשדרג את אופן העבודה שלי בפוטושופ כך שייבוא ראשוני יהיה לSSD שדרכו אעבוד על התמונות ואח"כ ייצוא לזוג הארד דיסקים,,,,,אחד מקור ושני לגיבוי. גודל SSD שיספיק לי הוא 500 ג"ב,,,,חשבתי על הסמסונג 850 EVO,,,,,,האם כדאי ללכת על משהו אחר? לגיבוי אני די בבעיה! אני מעוניין ב2 הארד דיסקים של 4TB. השאלה היא איזה? האם כדאי לעבוד עם RAID? NAS? או ללכת על תוכנה שתגבה קבצים ביניהם? חשוב לציין שמעולם לא עבדתי עם RAID או NAS תודה מראש על עזרתכם בברכה, אורי
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בחיפושים אחר כונן חיצוני פשוט בשביל אחסון מידע (סרטים, משחקים, שירים, תמונות, מסמכים). כרגע יש לי שתי אופציות, שאני קצת מתקשה להבין את ההבדל במחירים- http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_251&products_id=4167 756 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_251&products_id=4007 1024 ממה נובע ההפרש הגדול כל כך? רק בגלל אפשרות הCard Reading? או שאני מפספס משהו בMy Book? תודה! עריכה: האם כל הדיסקים הקשיחים החיצוניים צריכים חיבור לחשמל? ראיתי ששני אלה מגיעים עם כבל לחשמל..
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-