עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אם כן, האם גם ב-firewire 400 צריך? כי קניתי כונן חיצוני חדש שיש לו גם esata וגם firewire ואני מתלבט באיזו צורה לחבר אותו. חשוב לי שיהיה אפשר לחבר ולנתק את הכונן בלי לכבות את המחשב. וכמובן שגם המהירות חשובה לי.

• 7 תגובות
    • 948 צפיות
  2. יש לי בעיה בצורב NEC ND-3520A הוא לא מצליח ליצרוב אני חושב שזה רק קיבצי תמונה (ISO...) אז כדי או לא (כבר אין אחריות)

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  3. Started by dazzler,

האם מישהו התנסה עם הרדיסקים שלהם? האם הם משתווים לרמה של wd? בנוסף יש לי עוד שתי שאלות האם יש הבדל משמעותי בין הרדיסק ata 133 בלי באפר ולבין אחד של ata 100 עם באפר ?

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  4. שלום לכל גולשי קהילות Hwzone , שמי אור פרג' , אני חדש באתרכם ואני נהנה מכל רגע , יש פה מקצוענים ואחלה אתר !!!! אז בקיצור לעניין , אני מעוניין לרכוש צורב DVD מסוג LG , דגם GSA4167B ראיתי הצעה של 245 ש"ח , מ-KSP בדקתי את הנושא ב Zap.co.il ואני רואה שעדיין משתלם , אז רציתי לשאול אתכם כאן , בפוקט האם המחיר וההצעה טובה ??? והאם הצורב מסוג זה טוב ( כלומר דגם זה ) 16 x +R/-R Dual layer recording enables storage of up to 8.5GB Writes to DVD-RAM (5x), DVD-RW (6x), DVD+R DL (6x), DVD-R DL (4x) DVD-R (16x), DVD+RW(8x),DVD+R(16x),CD-RW(32x),and CD-R(48x) media All DVD formats compatible Interface E-IDE / ATAPI Mounting type horizontal & vertical …

• 7 תגובות
    • 676 צפיות
  5. שבת שלום ובוקר טוב לעוזרים.. ברשותי מפרט מחשב בעל 2 דיסקים קשיחים: (מפרט 1) Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz 1066MHz @ OC 42% 3.4Ghz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 1066Mhz @ 1134Mhz GIGABYTE ‎GA-EP35C-DS3R 8800GTS 512MB GDDR3 DX10 HDTV @ OC 15% Western Digital 74GB Raptor 10K, 16MB, SATA Western Digital 250GB 7200RPM 16MB SATA II Chieftec 550 VISTA Ultimate SP1 32Bit וברצוני להחליך את הדיסק קשיח שיש לי (250GB) לדיסק מהיר יותר.. וחשבתי או להחליף ל 150GB VelociRaptor 10K, 16MB, SATA שהוא ממש אבל ממש יקר 900 שח או שכבר כדיי לקנות דיסק נוסף ולעשות מערך רייד? או שביכלל אין צורך בשינוי כי השיפור שאני יקבל הוא היה מינורי? השימוש לרוב הוא למשחקים אני יודעה ששינוי בדיסק קשיח ל…

• 6 תגובות
    • 784 צפיות
  6. האם כונן Gen 4 M.2 2280 נכון לקנות לכונן שצריך הורדות טורנט ? האם כונן זה נכון לסוג עבודה זה ? או הכונן יגמר מהר כתוצאה של מכתיבה חוזרת ומחיקות קבצים גדולים ? הורדות 2000 GB בחודש לכונן מה אומר המונח Terabytes Written (TBW) - איך מחשבים אותו לעבודה שוטפת כדי להבין ? כלומר אם אני משתמש ב הורדות לכונן 2 TB לחודש ואורך החיים שלו 2000 TB 2000:2 = 1000 חודשים כלומר 83 שנה ? הגיוני ? ואיך המונח הזה קשור MTBF 1,600,000 hours ?

7. האם כונן 10k rpm ייתן יותר fps במשחקים מאשר ה7200rpm? והאם raid כלשהו מסוגל לתת תוספת fps?

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  8. אני בונה HTPC והביצועים הנמוכים יותר לא מטרידים אותי. העיקר שהוא קטן יותר וסקסי מאוד. מדובר על זה: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=500303 עם לוח אם ממוצע. ספק FSP300. אמורה להיות בעיה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום. זאת אמנם שאלה תיאורטית, אבל מעניינת. האם כונן קטן יותר (נפח קטן יותר ולכן גם בעל משקל קל יותר), בעל מהירות של 7200RPM יהיה מהיר יותר מכונן 1TB בעל מהירות זהה (גם כן 7200RMP)? כמובן - נניח שמדובר בכוננים זהים! אמנם המהירות היא נתון קבוע כאן, אבל יכול שיש גורמים אחרים שמשפיעים על המהירות (כמו גודל ה"פלטה" - דיסק)? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אני קניתי כונן חדש כתוב לי החתימה....250 GB אני שואל עם אני יכול לחבר אותו דרך החיבור השחור הזה....אני לא מוצא תמונה של זה. אבל עם אתם לא מבינים איזה אני יכול לצלם... אבל הוא יוצא מהספק כח. אז כמו שכתוב אני רוצה לדעת עם אני יכול לחבר את הכונן דרכו? (וכמובן עם כבל SATA)

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by motir,

שלום, אני עומד לקנות דיסק קשיח חדש. אין לי תמיכה ב-SATA בלוח האם שלי, אבל אם כבר קונים - אז לפחות שיהיה SATA כהכנה ללוח הבא (במיוחד היות וההבדל במחירים זניח). השאלה - האם כונני ה-SATA תומכים גם בחיבור E-IDE ? ואם כן, האם הם מתפקדים בדיוק ככונני IDE רגילים? תודה מוטי

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  12. היי, יש לי את המחשב הבא: Mainboard : Gigabyte Z68MA-D2H-B3 Processor : Intel Core i7 2600K @ 3400 MHz Physical Memory : 8192 MB (2 x 4096 DDR3-SDRAM ) Hard Disk : Western Digital WD1002FAEX-00Y9A0 ATA Device (1000GB) רציתי לדעת האם תוספת של SSD ייתן שיפור בביצועים בעבודה שוטפת על המחשב? אם כן, איזה כונן מומלץ תודה

• 36 תגובות
    • 5.4k צפיות
  13. אני זקוק ליעוץ המחשב שלי עם 4 ג"ב זכרון שמתוכו הוא מנצל כ-3 ג"ב, היות והוא 32 ביט, ומהר מאד הזכרון מתמלא וכל פעולה לוקחת זמן רב. חשבתי שאולי כדאי לקנות כונן SSD - HD שמבוסס על זכרון פלאש, ופעולתו מהירה הרבה יותר, האם זה יחפה על הזכרון המועט? האם זה יחסוך לי את הצורך לפרמט את המחשב ולהתקין חלונות 64 ביט ולקנות זכרונות נוספים וכו'? אשמח להתעדכן, ולקבל המלצות בנוגע להרדיסק מבוסס פלאש.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. השאלה בכתורת, אבל תכלס, אם אני כונה כונן SSD, בגלל זמני התגובה המהירים שלהם, כמה מהר יותר תעלה מערכת ההפעלה שלי. והאם העובדה שיש לי כונן רגיל יפריע לזה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום, השאלה מתייחסת לעיבוד תמונה. משקל קובץ תמונה ממוצע כ- 40 מגה לפחות. מעבד i5 זכרון 8 ג'יגה.מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 ביט. 'פתיחת' קבצי תמונה ל- 1/1 עורכת זמן רב. זה לא עניין של זכרון להבנתי (8 ג'יגה אמורים להספיק). לא לגמרי ברור לי מה היתרון ב- ssd מעבר לזמני עליה של המערכת או התוכנות שמותקנות עליו. ובמיוחד חשוב לי לדעת- וזו השאלה העיקרית האם גם זמני העבודה מתקצרים. בעקרון, התמונות- הדאטה- לא תאוכסן ב- ssd אלא בכונן אחר, רגיל. האם יש לכך השפעה על התשובה? תודה, אייל

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  16. Started by gjook,

שלום לכולם התחדשתי בכונן : SAMSUNG F1 1TB HD103UJ על פי המלצתכם, בכל מקרה על מנת לחבר אותו אני צריך כבל sata , מה שלא הגיע עם הכונן , האם אני הייתי אמור לקבל אחד כזה , או שנהוג שקונים בנפרד? (באתר לא צוין שמגיעים כבלים לחיבור הכונן-מה שנראה לי מאוד טריוויאלי..)

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  17. האם הוספת כונן בלוריי למחשב מצריך רכיב כלשהו או חיבור כלשהו במחשב? כמו למשל לוח אם עם חיבור מסויים? אני משדרג את המחשב שלי כעת שרובו יהיה בתור HTPC ואני מאמין שעוד כמה זמן אני אוסיף לו כונן בלוריי. המפרט שלו יהיה: Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz BOX 1,047.00 Gigabyte GA-P55-US3L P55 CHIPSET 621.00 G.SKILL DDR3 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1333MHZ CL8 465.00 SeaSonic SS-500ET 500Watt 332.00 כרטיס מסך בהתלבטות עדיין אבל זה או 5770 או 4870

• 3 תגובות
    • 884 צפיות
  18. ואם לא, איזה כונן חיצוני הוא הכי מומלץ לרכישה? חשוב לי שיהיה שקט ואמין בעל קיבולת של 1T תודה

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  19. חשבתי לקנות מגירה חיצונית ולהכניס תכונן קשיח הישן שלי השאלה האם הUSB יגביל תמהירות של הכונן (שהוא SATA) והאם יש הבדל בביצועים בין חיבור של הכונן לSASA או USB?

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  20. האם כונן לוונדוס 10 הכי טוב לכל מטרה M.2 ? פעם קראתי שיש עם זה בעיה האם כונן M.2 כמו 960 של סמסונג נותן שידרוג בכל דבר טוב יותר מ- SSD ?

21. היי ידידה שלי מחפשת HD לגיבוי,הנפח שהיא רוצה הוא 250Gb,מצאתי עבורה את הHD הבא http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=206 האם הוא יתאים לעבודה עם PIII? האם כדאי לקחת את הHD החיצוני הבא? http://www.gamapc.co.il//Product.asp?Pid=070406&Cat2Cat1ID=8&Cat2ID=58&aff=Zap〈=he

• 13 תגובות
    • 949 צפיות
  22. היי לאחרונה אני משתעשע ברעיון לחבר דיסק קשיח נייד למערכת השמע אצלי ברכב. מבירורים שערכתי עולה שהמערכת עצמה לא תוכל לעמוד בדרישות הזרם של הדיסק אבל בעיה זו פתירה ע"י שימוש בעוד מקור מתח פרט לקונסולת הרדיו-דיסק (מצת) אם יש ספקות אז כמובן שלמערכת ישנו חיבור USB וממשק מאוד נוח לניווט בעץ התיקיות שמאפשר לי להגיע לכל אחד מ1800~ השירים שיש לי כרגע ב-DOK תוך שניות ספורות כך שכאן אין בעיה. הבעיה היא בכך שכוננים קשיחים רגישים מאוד לזעזועים ובמיוחד הדבר הנכון כאשר מתבצעת קריאה/כתיבה. מן הסתם הכונן הקשיח יצתרך לבצע פעולות קריאה בזמן שהמכונית בתנועה. מצאתי גם ברשת עדויות שאכן דיסקים קשיחים שהותקנו במכוניות סבלו מתקלות מצטברות. ואז מצאתי את הדיסק הזה: http://www.transcendusa.com/Produc…

• 28 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. Started by Liran_a,

יש לי לוח אם P35-DS3L. לוח דיי ישן עם חיבור SATA לדיסק קשיח. המחשב כרגע מתקשה לעשות POST. בטעינה של Windows הנורה של הדיסק קשיח מראה שהוא עובד כל הזמן. גם במצב idle, הארד דיסק עובד קשה. כדי לשלול וירוס התקנתי מחדש את המערכת, ביצעתי בדיקת מאמץ למעבד ולזכרונות. (למרות שעקב הנורה המעידה על עבודת הארדיסק, ברור שמדובר בדיסק) אני מעוניין לקנות את הכונן שהומלץ בפורום: Seagate Barracuda 7200.14 1TB ST1000DM003 אך רשום שהוא SATA 3. האם הוא יתאים ? האם הכונן יתמוך לאחור ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. אני רוצה להחליף את הכונן הקשיח לחדש,לעביר את המידע והווינדוס לכונן החדש השאלה שלי העם כונן חדש מגיע כבר מפורמט ? ואם לא אז אך אני מפרמט את הכונן החדש.אם איזה תכונה? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שאלה של נובים, אני יודע אבל אל תסקלו אותי. אפשר להשתמש בכונן של מחשב נייד (2.5 אינץ) במחשב נייח? (לא כדיסק חיצוני) תודה ראש.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים