עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היי לכולם. להלן, עוד שיטה לייצור אמצעי אחסון שיהיו טובים מהקיים היום. אין לי מושג האם ומתי זה באמת יהווה תשובה ולו לשוק האנטרפרייז, קל וחומר לצרכן הביתי, אבל .... לא יזיק לדעת שזה קיים. https://phys.org/news/2020-03-light-operated-hard-tomorrow.amp חג פורים שמח !

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by avimorp,

יש לי כונן ntfs ואני רוצה לפרמט אותו ואין לי וינדוס אז איך אני עושה זאת?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by SciFi7,

שלום, קניתי לאחרונה כרטיס SD למטרות מסויימות , ושחיברתי את הכרטיס SD יחד עם המתאם למחשב היה כתוב שלא ניתן לכתוב על הדיסק, כי הוא מוגן, גם לא ניתן לפרמט את הכרטיס, ניסתי עם 2 קוראי כרטיסים שונים, ובשניהם אותה תוצאה. האם יש צורך בלקנות חדש או שניתן לתקן את זה איכשהו? תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Tormented,

שלום לכולם, ברצוני לשתף אותכם בתהליך הבניה של שרת DATA שבניתי, נתחיל... הדברים המרכזיים שרציתי בשרת: 1. זול (יחסית). 2. קיבולת גדולה. 3. יכולת הרחבת קיבולת בצורה פשוטה. 4.הרכבה מחלקים נגישים. שלב א' בחירת כרטיס RAID הדבר הראשון הכי חשוב זה הכרטיס5 RAID , בהתחלה רציתי משהו עם 8 דיסקים קשיחים, שני הכרטיסים שהתאימו היו: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11594 בקר HIGHPOINT ל 8 DRIVES אבל PCI-X (כנראה תומך בPCI) השני:http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11590 של PROMISE אותו הדבר גם המחיר זהה (שניהם 1650 ש"ח) הבעייה עם הכרטיסים הללו היא ששניהם PCI-X שנמצא לרוב בלוחות של שרתים ותחנות עבודה, מה שאומר שזה לא זול,באתר כתוב שהם תומכים בPCI …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Sweet_Tooth,

האם עדיין מוכרים HDים שעובדים ב SCSI, ואם כן פשוט תנו לי קישור והמלצה על בקר SCSI טוב!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. יש לי הארדיסק ישן .. ואני רוצה להעביר אותו למחשב שלי הוא יזהה אותו לבד? לא צריך לפרמט?.. הוא יהיה הארדיסק משני תודה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by rk666,

כמה זמן לוקח לפרמט הרדיסק כזה, לNTFS, בהתקנה של WINDOWS, פירמוט מלא. תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by fibo,

שלום, מאחר והצורב בנייד לא מתפקד כמו שצריך ובנוסף ברשותי נטבוק (ואני צורב לא מעט), אני מעוניין לרכוש צורב חיצוני אשמח לקבל המלצות. התקציב: 200 ש"ח +- ראיתי שיש לא מעט דגמים בתקציב של חברות שונות ASUS, LG, SAMSUNG השאלה איזה דגם הכי מומלץ בתקציב. חשוב שיזוהה בביוס לפני מערכת ההפעלה, כלומר שאני יוכל להתקין דרך הכונן מערכת הפעלה ולעלות כל תקליטור bootable (ללא סיוע DOK). אין שום חשיבות לניידות של הצורב (אני בכ"מ לא מוציא אותו מהבית) כך שאין שום בעיה אם הצורב יהיה כבד וגדול (5.25 אינץ'), ואין חיסרון בצורב שמגיע עם ספק כוח חיצוני (ולא ע"י חיבור USB נוסף) או שאולי גדול עדיף לכתחילה, שהוא בין היתר גם מהיר יותר? אודה על כל המלצה, ומקווה שלא חפרתי יותר מידי, תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. מבקש המלצות בעלי נסיון לקופסאות לדיסק קשיח, עם התאמה לדיסק 3.5 SATA II שיוכנס בפנים, ויתחבר למחשב גם USB וגם אפשרות של E-SATA. עבודה גם בXP וגם VISTA. מבקש המלצתכם גם בהיבט התיפקוד, גם בשאלת העמידות וחוזק הקופסה וגם מהיבט האוורור כלומר מניעת התחממות יתר של הדיסק. אם יש יתרון בקלות החלפת דיסקים זה יהיה יתרון אבל לא חשוב. עדיפה קופסה שמקבלת DC מספק נפרד לעומת קופסה שמקבלת ישירות מהחשמל והספק שלה בפנים. לינקים למוצרים יעזרו. תקציב די גמיש, אין לי מושג מה הגיוני וסביר.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם! אני מעוניין לקנות צורב למחשב ורציתי לדעת אם יש הבדלים באיכות הצריבה (במוסיקה, כמובן) בין הצורבים השונים, או שכולם אותו דבר. אותי לא מעניין במיוחד הפונקציות של הצורב או אפילו מהירות הצריבה אלא האיכות. האם בצורב מסוים, האיכות של הדיסק שאני אצרוב תהיה יותר טובה מצורב אחר? או ששוב כולם צורבים באותה האיכות? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. איזה כרטיס מתאם מומלץ בשביל לחבר דיסק SATA לBoard עם UATA133/100

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. סיגייט אישרה לאחרונה כי היא בודקת תלונות על "תקיעות" של הכוננים הנ"ל. לפי התלונות שהתקבלו, אין איבוד מידע, אבל הכונן מפסיק להגיב למשך פרק זמן של עד 30 שניות. בכל מקרה סיגייט צופה כי הפתרון לבעיה יהיה ברמת עדכון FIRMWARE. http://hardware.slashdot.org/article.pl?sid=08/11/11/2125227 http://techreport.com/discussions.x/15863 אישית לי יש כונן כזה בשימוש מספר שבועות, אבל הוא מותקן ביחידת NAS שעובדת בעיקר לצרכי גיבוי. בכל מקרה בשימוש שלי לא נתקלתי בבעיות.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by arkzai,

שלום אני מחפש הארדיסק נייד מ-250GB עד 500GB אין לי ממש תקציב אבל בואו נגיד עד 400 ש"ח. אני מחפש משהו קל ונייד ואפשר לקחת אותו כמו USB ושיתחבר (USB) בלי צורך במקור כוח חיצוני. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני זקוק למידע אודות היכן ניתן להחליף דיסק 40 GB 7200 RPM של WD ? הדיסק עדיין באחריות אבל החנות ממנה קניתי כבר לא ממש נותנת אחריות... ליתר דיוק - אין עם מי לדבר - כולם הלכו הביתה... מה עושים ? יש לאן לפנות ? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by מר מקלדת,

כשנה לאחר הצריבה כמה דיסקים CD של TEAC הלכו לי... יש בהם לכלוך כזה שהוא בתוך הפלסטיק, כלמר אי-אפשר לנגב אותו - מה שגורם לכך שאי אפשר לקורא חלק מהקבצים. אציין שאני נוהג לשמור טוב על הדיסקים שלי. זה ככה עם כל הדיסקים או רק עם אלו? יכול להיות שזה בגלל ששמתי אותם בנרתיק דיסקים שלא סגור הרמטי ולא בתוך מגירה (ולכן חשוף לאבק). לשם השוואה לפני כשבוע העתקתי כ-20 דיסקים DVD-R של BenQ שנצרבו לפני כמה חודשים ולא הייתה שום בעייה! אפילו בדקתי חלק מהקבצים ב-MD5 Sum. עריכה: זה קורה גם בדיסקים של TEAC שאין עליהם "סימנים מיוחדים". בדיסקים אחרים לא נתקלתי בתופעה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, לאחרונה רכשתי מחשב חדש ושמעתי רעש מוזר מהמחשב שהטריד אותי. קצת קשה לתאר את זה, אבל מדובר במעין רעש עולה ויורד. אם הרעש היה קבוע, זה לא היה מעורר חשד בכלל (כי הרעש לא חזק עבורי). התוצאה היא מעין "פעימות" בהן הרעש החזק יותר הוא כל שניה בערך. בהתחלה זה היה נשמע לי כאילו יש מאוורר שמסתובב מהר / לאט לסירוגין, אבל משנה את דעתו אם להסתובב מהר / לאט כל הזמן (לדוגמה: מחליט להסתובב מהר, אחרי חצי שניה מחליט להסתובב לאט, אחרי עוד חצי שניה מסתובב מהר וכך הלאה). לאחר בדיקות של המאווררים שלא מצאו את הבעיה, דיברתי עם החנות בה קניתי את המחשב והציעו לי לנתק את ההארד-דיסקים ולראות אם הבעיה נפתרת. הם ניסו לכוון למצב שבו רעידות של ההארד-דיסק (כתוצאה מהסיבוב) גורמות לרעש. ניתקתי את ההארד…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by aviv_ni,

שלום יש לי 3 דיסקים קשיחים דיסק מקומי c , דיסק מקומי d , דיסק מקומי f אני רוצה לחבר את c ו - d שיהיו דיסק מקומי 1 מחובר כאילו יהיה לי רק למשל דיסק מקומי c שהוא כולל בתוכו את c ו - d ויכלול בתוכו את הזיכון של שניהם ביחד מחובר ועוד דיסק שהוא f עשיתי את זה עם התוכנה magic partition מצאתי כמה מדריכים לזה באינטרנט וכולם אומרים את אותו מדריך ואחרי שאני מפעיל תמחשב מחדש הוא מעביר אחוזים ואז יש שגיאה error 4 while executing batch. error 4 bad argument / parameter. will now reboot press any key to continue

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, בראשותי 3 HDD על איזה מהם עדיף להתקין מערכת הפעלה (VISTA)? לשיפור ביצועים... - HD103SJ סמסונג 1TB - HD300LD סמסונג 300GB - ST3500320AS סיגייט 500GB תודה...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. היי חברים. מחפש HDD חיצוני שישמש אך ורק לסטרימר שלי. שיהיה מינימום של 1TB, ושיהיה אמין. יש המלצות? תודה לעוזרים!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by NI4NI,

הנושא של SATA די חדש לי, אבל התחלתי להתעניין בכרטיסי בקר SATA. בנתוני הכרטיסים רשום שמהירות העברת הנתונים ב SATA 150 היא 150 מגהביית לשניה, בעוד שמהירות ההעברה בממשק הישן (ATA 133) היא 133 מגהביית לשניה. זה לא נראה כמו הפרש משמעותי במהירות. האם זה מצדיק את המחיר הנוסף ? האם זה מצדיק את כל הרעש שעושים סביב תקן SATA ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Boris_yo,

http://www.buy2.co.il/Center/DailyDeal/Index/f5fb8728-4f73-4fab-9db4-748fff7c0c5d?utm_source=mahayom&utm_medium=aggregator_buy2&utm_campaign=dailyDeal_f5fb8728-4f73-4fab-9db4-748fff7c0c5d אם שווה בכלל את 36 שײח ומה המוניטין של חברה? אני צריך להפוך את הדיסק און קי לדיסק שעולה כלים לתיקון חרום שלהמחשב.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. קניתי אתמול כמה חלקים חדשים למחשב: 1GB Samsung DDR II - 533 GIGABYTE GA-8I945PG (945P) - DDR2 - ATX INTEL Pentium D - 2.6 (805) DUAL CORE LEADTEK - PX7600 GT TDH 256MB DDR3 חומרה שהייתה לי לפני: LG GSA-4167B DVDRW Western Digital 160GB 7200RPM 8MB Western Digital 80GB 7200RPM 8MB במחשב הישן, הצורב עבד בצורה תקינה, הצליח לקרוא ולצרוב לי דיסקים בלי בעיות. אבל במחשב החדש שציינתי כאן, הצורב לא מצליח לקרוא שום דיסק, ואני מדבר על דיסקים של החומרה שקניתי וגם דיסקים אחרים בבית (אז אני מאמין שהבעיה היא לא בדיסקים). את שני הכוננים הקשיחים, חיברתי ביחד לערוץ IDE1 על לוח האם, ה-80GB כמסטר וה-160GB כסלייב. את הצורב חיברתי לבד לערוץ IDE2 על לוח האם, כמסטר, כמובן שכבל ה-IDE מחובר א…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Tzion,

אני מניח שההבדל בין CD-ROMים הוא רק העיצוב והמהירות (52/56 לא משנה לי :) או שמלבד העיצוב יש עוד דברים שצריך להתיחס אליהם כמו אמינות ומהירות ATA... ??? או מגבלות ספציפיות בדגם מסויים... בקיצור, מה אתם אומרים? ללכת על הLG או שיש משהו עם עיצוב יותר יפה?? וגם מה המהירות ATA שלו? יש משהו יותר מהיר???

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by GMTK,

טוב אז ככה עקב חוסר מקום אני צריך כונן קשיח של 2T ומעלה לא גרייין הוא איטי מידיי. אז על מה אתם ממליצים ועל מה הכי כדאי ללכת שהיה לפחות 7200 סיבובים לפחות לא 5000 כמו הגריין. זה הולך לשמש לאיכסון סרטים שירים התקנות של משחקים. אני חושב אפילו לקחת 2 שהיה לי 4T למה הסרטים של התלת מימד שוקלים מלא ויש לי אוסף גדול של סרטים. ולהריץ קובץ תלת מימד זה לוקח הרבה מהמחשב במיוחד שזה 1080P אז צריך משהוא איכותי וזריז. תודה רבה לעוזרים אשמח לשמוע הצעות.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. קניתי HDD חדש 3TB של סיגייט, התוכנה מזהה 3TB, אבל אני לא יכול להקצות את מלוא הנפח, הוא תמיד משאיר לי 760GB "לא מוקצים" מה אני עושה לא טוב? עדכון: מצאתי את השרשור הזה... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=535763.0 נקווה שיפתור את הבעייה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים