עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. כשאני מנסה לגשת לתיקיות אז זה רושם לי שאין גישה.. וזה אומר לי ללכת ללשונית אבטחה, אז אין בעיה, אני מסדר את זה ואז אני יכול להכנס לתיקיות (למרות שלכל תיקיה אני צריך לעשות את זה בנפרד וזו המון עבודה). הקטע הבעייתי הוא שכל הכונן הזה הוא רק סרטים וסדרות, וכשאני מנסה להפעיל קובץ וידאו זה רושם שגיאה: "אין אפשרות לגשת. יתכן שהקובץ בשימוש, שאין לך גישה למחשב בו מאוחסן הקובץ או שהגדרות הproxy שלך שגויות." מישהו יודע איך לסדר את זה? *** הצלחתי לסדר את זה חלקית, אני צריך להכנס להגדרות אבטחה של הקובץ ואז להוסיף את המשתמש ואז לשנות את הההרשאות שם של WMPnetworkSvc ורק אז המשתמש שהוספתי מופיע ומקבל הרשאה. זה מאוד מסורבל ובטח שבעייתי לעשות את זה לאלפי קבצים - כונן של טרה עם סרטים ו…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. רגע לפני שאני פותח את המחשב יש משהו שאני צריך לדעת כדי לא ליצור בעיות בהתקנת דיסק קשיח חדש? פשוט לחבר אותו למקם ולפתוח את המחשב? או שיש לעשות משהו בביוס ? WD 80 ג'יגה SATA יפעל כסלייב תודה

• 5 תגובות
    • 919 צפיות
  3. Started by T1000,

היי יש לי שלושה כוננים של hitachi 15k rpm, 73g מחוברים בraid0 בקר adaptec 29320a הבעיה כפי שהיא ניראת לי שהבקר מגביל את המהירות לא יכול להיות שדבר כזה קורא רק 100 מגה לשנייה הבקר הוא 64 ביט 133 מגה הרץ pci-x אבל בלוח אם שלי יש כניסה pci 2 32ביט 33 מגה הרץ יכול להיות שאם אני אקנה בקר אחר, נגיד של PCIe x1 שזה הרבה יותר מהיר בנתונים טכניים אני אקבל יותר מהמערך שיש לי? ביכלל, אולי אפשרות אחרת לנצל את כל המהירות של המערך הזה? משהו שאפר להשיג בארץ?

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  4. ראיתי מבחר צורבים במחירים סבירים הנעים סביב 200 ש"ח שזה מה שאני מחפש. ראיתי סוני, LG ועוד.... רציתי לדעת אילו חברות מומלצות ביותר לצורבים ואילו חברות נחשבות ל"זבל" בצורבים... בנוסף, רציתי לדעת איזו חברה מייצרת את הטכנולוגיה שמונעת buffer underrun הכי טובה שיש (כי יש כל מיני טכנולוגיות כאלה כפי שראיתי). תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני בד"כ צורבת דיסקים של מוזיקה רגילה או MP3. רציתי לשאול איך אני צורבת קובץ AVI לדיסק? צריך פורמט של DVD או משהו כזה? וגם המחשב שבו הדיסק יתנגן, צריך שיהיה בו משהו מיוחד, כמו כונן DVD או משהו? אפשר פשוט לצרוב את הקובץ כ-AVI ושמי שייראה את הווידאויים שבדיסק ייראה אותם עם קול והכול כמו שצריך כווידאו רגיל ב-WMP או בווינאמפ? אשמח לקבל קצת יותר הסבר על צריבת פרקים של סדרות מסוג AVI וב-HDTV .. אמרו לי שצקיך דיסק של 4.5 ג'יגה כדי לצרוב עליו בערך 12 פרקים.. איפה אפשר להשיג כאלו, בכל חנות מחשבים? וכמה הם עולים בערך? תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Adam18,

אז בגלל שטות שעשיתי הלך לי הכונן קשיח. יש איזה כונן מומלץ? המחשב הוא Lenovo B50-70, הכונן שהיה לי לפני (זה שהגיע עם המחשב עצמו) הוא Western Digital WD5000LPCX. בעיקרון אני צריך לנפח אחסון של 500GB ואני רוצה לבזבז גג 250 שקל על העניין (לא מעוניין ב-SSD) ואני חייב שזה יהיה פה בארץ באזור המרכז (רחובות-תל אביב) כי אין לי זמן לחכות למשלוח מחו"ל. מחפש משהו אמין ורצוי שיתן ביצועים טובים (לא שאמורים להיות הבדלים משמעותיים בטווח המחירים הזה). אני בעיקרון מצאתי את הכונן שהיה לי ב-250 שקל, רציתי להתייעץ אתכם אם יש אולי כונן עדיף בטווח המחירים הזה, חיפוש בזאפ הביא אותי בנוסף לדגמים הבאים: Western Digital WD5000LPVX, Toshiba MQ01ABF050, Seagate ST9500325AS, …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. כמובן שמדובר בדיסקים שעולים במחשב אחר. ובהתחלה הכל היה בסדר. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 723 צפיות
  8. Started by Ben-Dor,

אני צריך מדריך שיסביר מה זה כל אחד ומה ההבדלים ביניהם תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אני צריך להשיג קשיח של MAXTOR, או לפחות את הפלטה שלו (לצורך שחזור מידע מאוד חשוב מכונן דומה שנשרף), מדגם ה DiamondMax 21 שהיה מוכר כל כך פעם. יש למישהו מושג איפה או איך אני יכול להשיג עדיין את הדיסק הזה חוץ מיד שניה (שאגב פרסמתי מודעה כזו בכל מקרה בלוח היד שניה באתר) או לפחות רק את הפלטה שלו?

• 5 תגובות
    • 884 צפיות
  10. Started by Rule The Pc,

אהלן יש לי שני HD של 60 ו80 הHD של ה60 הוא למדיה (סרטים ומוזיקה) היום הוא התמלא לי לגמרי ויש לי בHD של ה80 מחיצות עם פול מקום שאני לא משתמש יש דרך להעביר את הגיגות מהHD של ה80 לHD של ה60? יעני נגיד מD לG כשD וG לא באותו HD?

• 5 תגובות
    • 772 צפיות
  11. Started by Wingedbull,

יש לי חיבור בטלוויזיה מובנה של USB ואין לי אליו גישה. הקיר השמאלי מפריע לי ואני לא יכול להכניס את הכרטיס זיכרון לתוך הטלוויזיה כתוצאה מכך. יש דרך אולי לחבר דרך כבל שעובר מהטלוויזיה ועד המחשב? פשוט את הכרטיס זיכרון במקום לחבר לחיבור של הטלוויזיה שהגישה אליו בעייתית, אלא לחבר את זה לכבל שפשוט מגשר בין שניהם. חייב להיות, אני פשוט לא יודע מה לקנות. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. היי, אני ממש לא מבין בכונני SSD וזקוק לעזרתכם! חשבתי לקנות מחשב חדש - אך בפורום מפרטי מחשב המליצו לי לחכות קצת ורק לשדרג את הכונן שלי ל-SSD. (הפוסט שלי כאן) בדקתי בפורום כל מיני פוסטים וראיתי כל מיני מושגים כמו mx100 bx100 mx200 - וזה לא אומר לי כלום :\ אשמח לשמוע המלצות לכונן בנפח 250GB (+-) שיוכל להמשיך איתי למחשב הבא אם אחליף בקרוב .... תודה רבה וחג שמח !

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Shbd,

ובכן, ברשותי 2 הארדיסקים של 250 ו-200 ואני די לחוץ מבחינת מקום ואני מרגיש שאני חייב מקום אכסון חדש. חשבתי על כונן חיצוני נייד של 1 טרה בו אני יאכסן את כל ההתקנות, קבצים גדולים ותכני HD שנורא חשובים לי ושוקלים המון. השאלה, אם זה כדאי או שמא לקנות הארד דיסק רגיל ואולי אפילו לפרמט ולבצע RAID עם 2 ההארד דיסקים הנוכחים?

• 5 תגובות
    • 765 צפיות
  14. אהלן הצורב שיש לי (טיאק, X12) החליט שהוא צורב רק על דיסקים רב-פעמיים, כשאני צורב על דיסק רגיל הוא לא צורב, ניסיתי 3 תוכנות כבר.. ל KSP יש מחירים נחמדים וגם סניף קרוב לבית שלי השאלה שלי היא כזאת: על מה כדאי ללכת? Lite-on 52 x 32 x 52 שעולה 220 או COMBO (משלב צורב X48 + קורא DVD X16 אבל) אבל הוא של MSI, ולא שמעתי על הביצועים שלה בתחום הצורבים/DVD וזה עולה 270. (הפרש של 50 מהרגיל לקומבו) מה אתם אומרים? Lite-on 52 x 32 x 52 (box) או MSI 48 x 24 x 48 + DVDx16

• 5 תגובות
    • 891 צפיות
  15. Started by meish,

מה DOK 32GB הכי טוב ויעיל בארה"ב?

• 5 תגובות
    • 942 צפיות
  16. Started by Access Denied,

קבלתי היום את ה-E6420 שהוזמן מדל, עם כונן SSD בנפח 128GB של סמסונג (סדרה 470 או pm810) יש לי 2 שאלות, מאחר ואין לי נסיון קודם עם SSD: 1. ב-bios תחת הגדרות SATA מופעלת האופציה Raid on , כשבסוגריים נכתב שזה intel rapid restore technology. האם יש צורך לשנות ל-AHCI? (המחשב יש דיסק קשיח יחיד כרגע. יתכן ויהיה דיסק רגיל נוסף בשלב מאוחר יותר) 2. האם יש צורך להפעיל את פונק' ה-TRIM המובנית של ווינדוס או שלא? מה היתרון בעבודה בכל מצב? האם יש דרך להפיק יותר מהכונן ממצבו הנוכחי?

17. שלום, אני מחפש הארד דיסק SATA פנימי של 500 גיגה. על מה אתם ממליצים?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by BigFart,

שלום! חבר שלי קנה צורב דיוידי מקיאספי ?NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x4? ב370 ש''ח ! והוא מצליח לקרוא דיסקים איתו אבל עכשיו הוא לא מצליח לצרוב עם זה.. איך צורבים עם צורב דיוידי? אני זוכר מישהו פעם אמר לי שצריך תוכנה אחרת ולא נרו תודה לעזרה..

• 5 תגובות
    • 716 צפיות
  19. שלום לכולם, צירפתי כאן תמונה של בדיקת SMART של דיסק קשיח חיצוני של IOMEGA שנמצא אצלי כמה שנים (הדיסק שמותקן בו הוא של סיגייט). הכונן הזה מחובר ב-USB ורוב הזמן הוא מכובה חוץ מכאשר אני מגבה אליו קבצים. מהסיבה הזו אפשר לראות שיש לו הרבה Power On Count ומעט Power On Hours. השאלה שלי היא על פי הבדיקה הוא עומד למות והאם צריך להחליף אותו או שניתן עוד לסמוך עליו. תודה מראש לעונים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. יש על המחיצה הקיימת ווינדוס ותכנים. אני רוצה ליצור מחיצה נוספת כדי להעתיק עליה את כל מה שאני כגיבוי, לפרמט את המחיצה עם הווינדוס ולהתקין ווינדוס חדש. האם זה ניתן לעשייה? כלומר, אם אני אחצה ע"י FDISK את המחיצה הקיימת, התוכן שבה יהרס, או לא? תודה רבה, שי.

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  21. Started by Idanp,

איך הוא? http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=HDWED120JS&Cat2Cat1ID=889&Cat2ID=1090&aff=Zap

• 5 תגובות
    • 881 צפיות
  22. Started by elior021,

שלום, ההרדיסק במחשב של קרוב משפחה שלי הלך לעולמו ואני מנסה להציל את המידע. היו לו 2 הרדיסקים פיזיים על המחשב שמחולקים לכוננים לוגים על ההרדיסק שהיה עליו הוינדוס הכול תקין אבל ההרדיסק השני הלך לעולמו. ניסיתי להגיע אליו דרך mini xp מ hirens boot אני מקבל מסך כחול. ניסיתי לעלות אותו עם ההרדיסק התקין ביחד וגם מקבל מסך כחול. ניסיתי לעלות ב DOS ולעשות chkdsk אבל גם קיבלתי אותו דבר מסך כחול. ניסיתי לעלות אותו דרך דיסק של וינדוס XP אבל תמיד אותו דבר אני מקבל מסך כחול. חשוב לציין שההרדיסק לא קיבל מכה בכלל הוא שלם לחלוטין. יש אפשרות איכשהו להציל את המידע או חלק ממנו ?

• 5 תגובות
    • 952 צפיות
  23. Started by mikamar2,

צרבתי איזה סרט ומשום מה כשאני רואה אותו ב-DVD אני לא רואה אותו עם תרגום ,אבל שאני רואה אותו המחשב אני רואה אם תרגום. יש למישהו פה איזה רעיון שיכול להסביר לי מה קרה?

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  24. היי, המחשב הישן קרס. הלך הלוח אם. קניתי מחשב חדש עם לוח אם sata. קראתי שאפשר לקנות מתאם כלשהו. אין מקום שאפשר לבוא אליו עם הדיסק הישן וכונן נייד כדי להעתיק את המידע? או פתרון אחר?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום לכולם. קניתי DOK חדש - קרוזר בלייד 16GB. הוצאתי מהקופסא, חיברתי למחשב והעתקתי קובץ. היה נראה לי שלוקח זמן רב בהרבה מכונן אחר שברשותי, אז חיפשתי בגוגל מה צריך להיות ונתקלתי בביקורת הבאה: טעות בביקורת.... הורדתי את תוכנת Crystal Disk Mark, ולי יוצאת מהירות כתיבה של 2.95 מגה לשניה, בעוד בביקורת הגיעו לסביבות 4 מגה לשניה.. האם זה תקין? תודה לעונים. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים