עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ofeky1,

אז ככה אני מחפש לוח אם חדש למחשב שלי במקום הקיים שלי בגלל מספר בעיות שאני חושב שהוא אחראי עליהם התקציב הוא בערך 500 שקל אם שווה להוסיף עוד 100 שקל אז זאת לא הבעיה... המעבד שלי הוא E6750 והזכרונות הם של OCZ 4X1GB ועל המעבד ישב נינג'ה פלוס הלוח צריך להיות מתאים לOC קל עד בינוני ולמשחקים ושיהיה אמין... חשבתי על לוח של DFI אבל אין חנות שיש לה את הלוחות האלה בזמינות מידית ועדיף שיהיה עם כמה שיותר פצ'רים זהו בעיקרון ואני ישמח להצעות והמלצות!! תודה לעוזרים!!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. ביומיים האחרונים אחרי שעשיתי להרד דיסק שלי DEFRAGMENT בוינדוס הוא התחיל להשמיע רעשי גריסה כאלו בזמן שהוא עובד. הוינדוס התחיל להיות איטי בפעולות פשוטות כמו להכנס למחשב שלי לוקח למשחק דקה שתיים רק להפעיל את זה ובנורית של ההרד דיסק באותה עת דולקת קבוע כמעט כאילו היא עובדת פול טיים. האם ההרד דיסק שלי בדרך לגסיסה ? מדובר בהרד דיסק של SEAGATE 500GB על איזה תוכנה אתם ממליצים לי לעשות בדיקת הרד דיסק כדי לבדוק את התקינות שלה ?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by KL-xXx,

שלום רב לכולם ברצוני לעשות RAID 0 בלוח אם gigabyte GA-EP35C-DS3R אני חדש בזה, ואת הRAID 0 אני רוצה לעשות למערכת הפעלה WINDOWS 7 בת 64 BIT לפי מה שהבנתי מחוברת של הלוח אם, שיש שתי אפשרויות לעשות זאת: א. דרך INTEL ICH9R, ב. דרך GIGABYTE SATA2 אז נולדו לי שאלות הבאות: למה בכלל לעשות לוח אם עם שני בקרי RAID? באיזה בקר עדיף להשתמש ולמה? תודה

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  4. הנוכחי (160) התחיל לעשות לי צרות אחרי כמעט 4.5 שנים ואני חייב חדש. אני לא צריך הרבה מקום ואם יש דיסק אחד אמין 250 ג'יגה אפילו הוא יהיה טוב מאוד. תודה רבה לכם מקרב לב

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  5. שלום, אני מתכנן כרגע בניית מחשב לצורכי עבודה. מדובר על מחשב אחד ולא מערך של מחשבים ברשת מקומית. אני צריך לגבות את חומר העבודה היום-יומי שלי, מסמכים מנהלתיים ואת כל חומר הנהלת החשבונות שמרוכז בבסיס נתונים אחד. אלו חומרים שניתן להגדירם כחיוניים ואיבוד מידע יכול להיות מאוד בעייתי. כיום החומר מרוכז בכונן אחד ומתבצע גיבוי יומי ושבועי לכונן נוסף (כך שיש לי שני עותקים מכל קובץ - מקור וגיבוי). אני בעקרון מעוניין בשרידות המידע הגדולה ביותר שאוכל להשיג באמצעות כוננים קשיחים (אין לי כרגע את האפשרות לרכוש טייפ גיבוי). גודל המידע הנוכחי הוא בערך 30GB וכל שבוע גדל בממוצע ב-20-50 MB בממוצע. חשבתי על מערכי הגיבוי הבאים: 1) מערכת בת 2 כוננים. אחד למערכת ההפעלה ולחומר עצמו והשני לגיבויים ה…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. קניתי השבוע DOK הנ"ל ואני רוצה לבצע בדיקה האם הוא מקורי או מזוייף... אני חושד לזיוף כי המחיר זול, וכי אני לא מצליח לפרמט אותו לNTFS וכי מהירות העברה היא 3.13 מגה לשניה שזה קצת נמוך וזה USB 1.0 אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה..

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  7. Started by iakovl,

ת'ראד זה מיועד לשם אזהרת כל המשתמשים בפורום לגבי מקרים של זיופי DOK וכרטיסי זיכרון אחרים לאחרונה התחילה להתפתח תעשיה שלמה של זיופי DOK בעולם, ישנם אתרים שלמים שמוקדשים למטרה של הגברת המודעות כגון http://fightflashfraud.wordpress.com/ בשביל להגביר את הערנות בקרב המשתמשים של HW החלטתי לכתוב מדריך קצר לקונה בשביל שאנשים יוכלו להימנע מצרות וכאבי ראש. מהו DOK מזוייף? DOK מזוייף הוא DOK שהנפח שכתוב שיש בו הוא לא הנפח האמיתי שלו. דוגמא מפורסמת וישנה הייתה DOK של סוני בנפח 900GB (לינק למידע) שנמכר במחיר מגוחך איך מזהים DOK מזוייף? בעוד שבעבר בDOK המזוייפים היו מחברות לא ידועות עם נפחים מוזרים (ראו את הסוני בסעיף הקודם) היום הDOK המזוייפים הם חיקוי של מוצרים שבאמת קיימים אבל הנפח…

• 30 תגובות
    • 78.2k צפיות
  8. Started by viper_sb,

לפי האתר של החברה ניתן להגדיר את הכרטיס על כול סוגי המ"ה אך אני לא מצליח לגדיר על מערכות מיקרוסופטיות רק על ךינוקס,VMWARE מה ניתן לעשות ?

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  9. איזה כונן קשיח מהבאים יותר טוב? ולמה? WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS או Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3

• 1 תגובה
    • 722 צפיות
  10. יש לי מערכת הפעלה win 7 לאחרונה קיבלתי הודעה מהמערכת :יש בעיה עם הדיסק ושיש חריגה במערכת s.m.a.r.t. בדקתי עם תוכנה שבודקת את ה-s.m.a.r.t והיא כתבה שבאחד האופציות של Reallocated Sectors Count יש חריגה. המחשב הוא של gigabyte והיבואן הוא מור לוי ... האם יש לי סיבה להחליף את הדיסק (הוא אצלי כשנה וחצי) והאם הוא יחליף אותו כי נראה לי שזו תקלה שאי אפשר לתקן...

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום! אני מחפש דיסק קשיח חיצוני בגודל של 320GB, בתקציב המצויין בכותרת. אולי למשהו מכם יש מנסיון אישי המלצה או סתם המלצה, אני יודה לכם מאוד. תודה.

• 1 תגובה
    • 669 צפיות
  12. היי. בעבר פתחתי כאן דיון בנושא שימוש בדיסק קשיח כמקור עבור קבצי MP3 באוטו. בסופו של דבר מצאתי את המוצר הבא: כונן SSD בחיבור USB ונפח 64GB שנותן גם מספיק נפח, גם ככל הנראה לא יצתרך תוספת זרם בשום צורה, גם די חסין לזעזועים, אמור ליהיות די מהיר, והמחיר מתקבל על הדעת. http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3570 רק מה, המוצר לא נמצא במלאי לא אצל החנויות, ולא אצל היבואן, והיבואן גם לא מתכוון להביא אותו לארץ בקרוב. אז אני מחפש משהו דומה. אשמח אם מישהו מכיר. תודה! (דיסק און קיי 64GB במחירים של יותר מ800 ש"ח לא כ"כ באים בחשבון)

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  13. שלום לכולם, קיבלתי זיכוי ברשת באג וחשבתי להשתמש בו על מנת לקנות כונן קשיח חיצוני. הכוננים המוצעים שם הם של WD ושל iOmega. מה ההבדלים בין החברות? בעבר כשביררתי חבר המליץ לי לא לקחת כונן חיצוני של WD מאחר והם מאוד רגישים לפגיעות. אפשר המלצות? תודה מראש לעונים, אמיר!

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  14. Started by ההוגה,

שלום לכולם, אני מחפש כונן Blu-Ray למחשב על מנת לנגן סרטי בלו ריי מקוריים (אין לי צורך בצורב בלו ריי). רציתי לקנות את הכונן BDR0412SA של Aopen שהוא הכי זול, אבל הוא לא במלאי אצל הספק ולא הצלחתי למצוא חנות שיש לה מלאי שלו. ראיתי שיש גם של סוני ו-LG באיזור ה-550 ש"ח, אבל אני מנסה למצוא משהו באיזור המחיר של ה-Aopen (שהוא 350 ש"ח). האם כדאי להזמין אותו מאיביי? אולי אתם מכירים חנות שיש לה את הכונן במלאי? ואם לא, איזה כונן חליפי מומלץ? (אם לא תהיה ברירה, אגדיל את התקציב - אני פשוט לא רואה סיבה לשלם כל כך הרבה על כונן קורא). מה דעתכם על הכונן הזה של liteon: http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9371

• 0 תגובות
    • 878 צפיות
  15. ברשותי דיסק קשיח חיצוני של WD (לא באחריות), פתאום ביום מעונן אחד, אין גישה לכונן, הוא לא מופיע ברשימת הכוננים. (למרות שהוא נדלק, מאיר ומרעיש כרגיל). חיברתי אותו למחשב אחר, הוא זוהה אוטומטית כדיסק קשיח חיצוני של WD, נמצא אוטומטית דרייבר והופיעה הודעה שהוא מוכן לשימוש, אך הוא אינו מופיע ברשימת הדיסקים הקשיחים. נכנסתי למנהל הדיסקים, ומייד קפצה לי ההודעה שבתמונה המצורפת, שמחתי, לחצתי OK, אבל קיבלתי את הודעת השגיאה המופיעה בתחתית התמונה. (גם עבור האופציה השניה). מישהו יודע מה ניתן לעשות, וכיצד ניתן להגיע בכל זאת לחומר שעל הדיסק הקשיח ? (כלומר, לא לפרמט (למרות שגם זה נראה כרגע בלתי אפשרי) - אלא להגיע לחומר) האם יש פתרון, או שהדיסק נהרס משום מה פיזית ? תודה רבה ! [attachment del…

• 28 תגובות
    • 4.7k צפיות
  16. Started by Revertigo,

נתקלתי עכשיו בדיסק קשיח חיצוני מתוצרת IOMEGA, עכשיו בגלל הרגישות שבדיסקים חיצוניים בגלל שבסופו של דבר הם מגבים מידע חשוב - מישהו יכול לומר לי על האמינות של ההרדיסקים של החברה הזאת והיה וכן קורה משהו איך השירות שלהם? (כן, תפס אותי המחיר הזול להחריד של ה IOMEGA SELECT 1TB 3.5) תודה.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  17. אהלן אני מעוניין לרכוש HD חיצוני לצורכי גיבוי, ואני רק רוצה להבין איך זה עובד. ה HD החיצוני בעל מקור מתח נפרד וניתן לכבותו ולהדליקו בכל עת בזמן ששמור עליו מידע? או שהוא דלוק יחד עם המחשב כל הזמן? אחרת איך הוא מגבה תאכלס את המידע? ועוד שאלה, האם כונני 2.5 יותר אמינים מ 3.5? איך הדגמים הבאים: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717800 http://skypc.co.il/pl_product~39112-500-01~141~0.htm תודה

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  18. רקע: קניתי דיסק 500GB, 16MB SATA2 7200RPM קיבלתי 5400RPM, Samsung HD503HI בחנות אמרו שאני יכול לבוא ולהחליף ל-7200 אבל יש להם רק HITACHI. אין לי רכב אז ללכת ולהחליף פירושו נסיעה באוטובוס ובזבוז זמן יקר. השאלה: עד כמה משמעותי ההבדל ובאיזה נסיבות\שימושים יבוא לידי ביטוי? וגם האם הדיסקים של HITACHI מומלצים? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  19. Started by Zrizi,

מעוניין בכונני SSD להקלטת סיגנל וידאו. הסיבה לSSD הינה עמידות לרעידות. מעוניין ביכולת כתיבה של 20 מגה לשנייה, ולצורך זה מעוניין במערך Raid0. למשל 5 כוננים, משום שלהבנתי בניגוד למהירות קריאה, מהירות הכתיבה של כונני SSD אינה גבוהה במיוחד. סך כל הנפח הדרוש הינו מינימום 500G, ועדיף יותר (בהתאם למחיר). א. אשמח להמלצה לדגם SSD מתאים לדרישות. ב. האם יש צורך בבקר Raid מיוחד ? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 952 צפיות
  20. Started by lenap,

איזה כונן כדאי לקנות? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_2688&products_id=27622 אתר יצרן: http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/blackarmor/blackarmor_ws_110/ או הסמסונג: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_2813&products_id=28172 אתר יצרן: http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=93&subtype=97&model_cd=501

• 2 תגובות
    • 851 צפיות
  21. שלום לכולם! הסיפור הוא כזה, יש לי הארד דיסק 500GB שהיה מחולק לשתי מחיצות (PARTITION), עוד HD של 1TB וHD של 160GB שעליו יושבת המערכת הפעלה חלונות 7. הורדתי תוכנה שנקראת PARTITION WIZARD ורציתי לאחד את שתי המחיצות. הגדרתי הכל כמו שצריך והתוכנה התחילה לעבוד. על ההתחלה היא אמרה שמכיוון שיש תוכנות שמשתמשות בקבצים על הHD (מוזיקה) היא רוצה לאתחל ולסיים את העבודה לפני עלייה של חלונות. כשהשתמשתי בתוכנה על מנת להגדיר אות למחיצה אחרת התוכנה עשתה את אותו הדבר, כלומר איתחלה את המחשב וסיימה את העבודה ללא תקלות. הפעם, לעומת זאת, אחרי האיתחול התוכנה התחילה לעבוד אבל המחשב משום מה נכבה אחריכמה דקות בזמן הפעולה. עכשיו מה שאני רואה ה את המחיצה עם המידע עם אות אבל הFILE SYSTEM שלה מוגדר…

• 2 תגובות
    • 797 צפיות
  22. Started by bennnn,

שלום מגיע לי זיכוי להחליף להרדיסק חדש 500 גיגה השאלה או סיגייט ברקודה הבעייתי שכבר היה לי אחד וננעל. השאלה האם WD טובים מסיגייט?? האם ההרדיסק שקט?של הווסטרן? ומה ההבדל בין ה BLACK ךGREEN?? בבקשה זה חשוב הזמנתי מחשב ואני מחר צריך לתת תשובה! סמסונג הם לא מחזיקים לצערי.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. במערכת העריכה הראשית כבר אין מקום בפנים להארידסקים (כרגע יש שם 9), אני עבר עובד עם 2 חיצוניים עם מארז E_SATA. אני רוצה לקנות עוד אחד של טרה, עדיף WD. עד עכשיו קניתי תמיד את ה AAKS, עכשיו אני רואה שיש דברים שאני לא מכיר- EADS / EARS / FALS. מה ההבדל ? יש לי כבר 2 מארזים כאלה- http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=9893 כבר חשמל +E_SATA מחוברים קבוע, ובשביל להחליף הארד דיסק- רק להוציא ממארז אחד ולחבר לשני- החלפה מהירה ונוחה- אחלה שיטה. אני יצטרך לקנות עוד מארז דומה כדי להישאר "באותו קו". חשבתי אולי באותו מחיר של מארז חדש (או טיפה יותר) לקנות את ה"מארז עגינה" (שרק דוחפים אליו הארדיסק וזהו). כמו זה או אחר- http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=UCABL004900〈=heb&amp…

• 25 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. אם בכלל תודה

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  25. שלום לכולם התקלקל לי המק בוק שלי פירקתי את הדיסק הקשיח וכאשר חיברתי אותו לווינדוס אקס פי המערכת מזהה את הדיסק כדיסק לא מאותחל מה עושים? יש לי מידע מאוד יקר לליבי בדיסק הזה יש לציין שהבעיה במק היא לוח אם שרוף ולא בעיה בדיסק הדגם הוא: ibook g4

• 1 תגובה
    • 847 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.