עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם. יש לי כונן קשיח 1TB של iomega. בדר"כ מהירות העברה הייתה 15-20 מגה לשניה. לאחורה משום מה המהירות ירדה ל 8 מגה לשניה, וגם פתאום שמעבירים דברים לכונן המחשב מחליט להיות קשוח איתי... האם זה אומר שמתקרבים לסופו של הכונן? נשארו בו עוד 200 ג'יגה פנויים, ואין בעיה להשתמש בתוכן שיש בו ( בעיקר סרטי HD ) --- בדקתי עם עוד כונן קשיח ( גם בחיבור אחורי ), והבעיה היא שכאילו הקובץ מועבר, ואז פתאום יש השהייה של איזה דקה, המהירות העברה קופצת ונהפכת להיות גדולה ל 10 שניות ואז שוב מגיעה השהייה קלה. השתגעתי.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, אני מתלבט בין 3 דיסק-און קי של 32GB יו אס בי 3: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10945 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11463 http://ksp.co.il/?uin=19845 איזה הכי מומלץ ומהיר? כרגע הנטייה שלי היא ללכת על הראשון. יש משהו יותר מומלץ? התקציב שלי הוא גג 120 ש"ח. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Ovid,

המקבוק שלי נתקע במסך ההדלקה... עשיתי איזה עדכון ואז אחרי שהוא עשה רסטרט זה ניהיה ככה... יש לי על הכונן מידע שלא הייתי רוצה לאבד.. ניסיתי לחבר את הכונן הקשיח שלו למחשב הרגיל שלי, אבל למרות שראיתי את השם של הקשיח הזה כשהמחשב עלה, כשאני נכנס למחשב שלי הכונן לא מופיע.. מה הבעיה? תודה

4. היי יש ברשותי דיסק התקנה של windows 7 סוג הדיסק הוא DVD. ניסיתי להעלות את הדיסק דרך הביוס והוא עולה יופי! אבל כאשר אני רוצה לעיין בדיסק או סתם לפתוח אותו תחת מערכת windows הוא מראה את דיסק ההתקנה כריק מתוכן כאילו אין בו כלום! יש לציין כי דיסקים אחרים של DVD כן עובדים במחשב שלי ויש באפשרותי לראות את התוכן שלהם מישהו יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. הי לכולם, פרמטתי את המחשב והתקנתי על הSSD ווינדוז מחדש. מה שלא לקחתי בחשבון זה שיש לי גם שני כוננים נוספים שמחוברים בRaid 0 וצריך לשנות הגדרות כדי שיעבדו. מה אני צריך לשנות בBIOS כדי להחזיר אותם לחיים? כמובן- משהו ששומר על התוכן שעליהם.. רב תודות!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Proww,

אהלן. רציתי לדעת האם הדיסק און קי הנ"ל הינו טוב? (או בכללי האם יש אותו למישהו כאן..) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7125&CatCode=407 תודה ואשמח לתשובה מהירה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם, בימים אלה אני בונה מפרט למחשב גיימינג שאני מתכנן לקנות. אני יודע שכרגע המחירים של הדיסקים הקשיחים די גבוהים, אבל ההארד דיסק שאני משתמש בו כרגע כבר די ישן וקטן מדי ככה שלא מתאים לי להעביר אותו למחשב החדש. בכל מקרה, הוצע לי ההארד דיסק הבא: Caviar Black 500GB 7200RPM, 32MB, SATA III WD5002AALX עולה 620 ש"ח ב-KSP. למיטב הבנתי ה-SATA3 משמש בעיקר לכונני SSD (שאין לי שום רצון כרגע או עתידי לקנות אחד) והארד דיסק בעל חיבור כזה פשוט מיותר כי SATA2 מספיק לדיסקים הקשיחים שקיימים היום. לכן בדקתי שוב ב-KSP ומצאתי את ההארד דיסק הבא: DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II‎ בעלות של 495 ש"ח ובחישוב זריז אני חוסך כאן 125 ש"ח. מכאן עולות כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לענות לי עליהם כדי …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. השאלה בעצם בכותרת...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. היי אני מחפש לרכוש: 1. דיסק קשיח חיצוני 3.5" 2TB בחיבור USB-3 (שיתמוך גם ב-USB-2). 2. דיסק קשיח חיצוני נייד 2.5" 1TB בחיבור USB-3 (שיתמוך גם ב-USB-2). 3. דיסק קשיח פנימי SSD למחשב נייד בסביבות ה-120 ג'יגה. מבחינת תקציב - חופשי, כמובן כמה שפחות. חשבתי על אלו: למחשב נייד: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12435 או http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=11595 אלה יתאים למחשב נייד? (אני צריך בסביבות ה-120 ג'יגה, זה מיועד למערכת ההפעלה, קצת תוכנות ובערך 50 ג'יגה של מוזיקה... ושיהיה טיפה ספייר). חיצוני 1TB נייד 2.5": http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12110 חיצוני 2TB לא נייד 3.5": http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13282 אין…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. הי חברה, אני די מבולבל מרוב הכתבות והעצות שקיבלתי מחברים בנושא ולכן אני פונה אליכם לעשות לי סדר בנושא. אייך אפשר לעשות גיבוי ל-7 מחשבים שמחוברים לראוטר netgeer vvg2000 של בזק (החיבורים הם:4 קווי ו-3 אלחוטי). ואין לי בעייה של מקום ליד הראוטר. 1. יש אנשים שאומרים לי שה-USB של הראוטר איטי והמחשבים יהיו מאוד איטיים בגלל זה... 2. יש שאמרו לי שבכלל אני צריך דיסק עם חיבור רשת חיצוני. (נשמע לי מופרך....) 4. אם אני אסתכל 3-5 שנים קדימה, אז אני צריך משהו כמו 2T. 5. האם זה יאט את המחשבים? 6. ובכלל, אחרי שקונים את הדיסק - מה מגדירים (בחלונות 7) ואייך עושים כדי שהכל יעבוד אוטומאטית? תודה רבה לכל העוזרים הראל

11. לפטופ של לנובו עם ויסטה בן שנתיים לפעמים הצורב לא מוצג במחשב שלי מה יכולות להיות הסיבות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Yaron123,

שלום יש לי VOSTRO 3460 ו כונן קשיח חיצוני Transcend StoreJet 25H3P TS1TSJ25H3P 1TB USB 3.0. הסתכלתי פה בפורום והבנתי שהמהירות העברה שלי היא נמוכה מאוד 22 מגה לשנייה. ראיתי המלצה לחבר את שתי הקבלים שקיימים למכשיר במקביל אבל זה לא שיפר את המהירות. למחשב יש רק כניסות של USB 3 אז לטעות בחיבור אני לא יכול. ראיתי פה גם שיכול להיות שזה בעייה בדייברים אבל בדקתי וקיים לי דרייבר של USB 3, רציתי לדעת אם יש רעיונות אחרים או שזה פשוט המהירות הקיימת? תודה ושבת שלום

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אהלן יש לי כרטיס Pretec SD x133 1GB שפתאום לא ניתן לקרוא ממנו/לכתוב אליו: ברגע שמנסים לגשת לכרטיס מה-windows explorer המחשב חושב שעות ולא קורה כלום, וכשניגשים לכרטיס מה-PROMPT מקבלים את ההודעה הבאה: C:\>h: The volume does not contain a recognized file system. Please make sure that all required file system drivers are loaded and that the volume is not corrupted. איך משחזרים את מערכת הקבצים? לצערי לא ניתן ללחוץ על הכונן קליק ימני ו-FORMAT... תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by explize,

הנתונים: HD ישן של WD 40 GB, HD חדש של WD 350 GB JS , מחשב חדש. המחשב התקבל והותקן על הHD החדש מערכת הפעלה חדשה ונקייה(מוגדר כמאסטר). הHD הישן הועבר מהמחשב הישן שעליו יש מערכת הפעלה מותקנת(הוא מחובר בSLAVE לCDROM כי הם מחוברים בIDE לעומת החדש שמחובר בSATA2). הבעיה: ברגע שאני מנסה לגשת לכונן הישן הכל ניתן והכל פועל כרגיל ברגע שאני רוצה להכנס לתקיית ADMISTRATOR(שבתוך המסמכים והגדרות) שבמערכת ההפעלה הישנה(קרי הHD הישן) הוא פוסל לי גישה אליו ובפרטים מודיע שהתקיה ריקה. צ"ל: איך אני מציל את כל הקבצים והמסמכים שנשמרו בתקיה הזאת?!!?(הבעיה היא רק שם..בכל השאר הכל נכנס ובר העברה).

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. היי חיפוש פשוט נותן מתאם / 'ם שמאפשרים המרה מ - m2 ל - sata כל עוד לא מדובר בכונן nvme . מנגד, יש מתאמים שכן מקבלים nvme אבל ממירים ל - U2 ( לא, לא הלהקה וגם לא מטוס ביון 😊 ). מישהו נתקל במתאם שבכותרת ?

16. ערב טוב. ברשותי דיסק קשיח 160 ג'יגה של wd הכונן מחולק כרגע ל-3 כוננים. השאלה שלי, האם ניתן לחלק את גודלם של שלושת הכוננים מחדש מבלי לפרמט אותם? נניח גודלו של כונן c הוא 29.2 ואני משתמש רק ב-6 ג'יגה חבל לי על כל השאר, אני רוצה שהוא יהיה 10 גי'גה ואת כל העודף להעביר ל-d וגם להשאיר 10 ג'יגה מכונן -e ואת העודף להעביר ל-d. יש אפשרות כזאת? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. משהו מכיר תוכנה שפועלת תחת מערכת הפעלה שניתן לשחזר איתה???

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אז ככה, התקנתי היום את ההארד דיסק, והוא ממש ממש מרעיש כשהוא עובד, בצורה ממש מציקה, נשמע כמו טרקטור, והוא מפסיק את הרעש כל 5 שניות ואז מחזיר אותו. זה הגיוני? או שמשהו פגום?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by EagleXDR,

אחרי שעברתי 2 הארד דיסקים תקולים של סאמסונג שלקחו איתם הכל, אני עובד כבר כמה חודשים עם טרה של סיגייט (7200.12) אם אני לא טועה, וסך הכל אני די מרוצה. לאחרונה הכונן התחיל לעשות רעשים של קריאה וכתיבה (אתם יודעים על מה אני מדבר, אני משער..). אני לא יודע אם זה תקין או לא, אבל בהתחשב בשימוש שהוא עבר, אני משמש שאני לא צריך להיות מופתע. בכל מקרה, בהתחלה זה קרה רק כשבאמת כתבתי לו משהו, ועכשיו, אין שנייה שהוא לא עושה רעש, במיוחד בלילות, הוא נכנס לאיזה רצף מעיק שלא נותן לישון. בדקתי בריסורס מוניטור מה גורם לזה, והיישום עם הכי הרבה פעילות היה svchost, שתאמת, אין לי ממש מושג מה הוא עושה... אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה, אני אשמח. תודה. עריכה: רק רציתי לציין שהרצתי את הבדיקות הקצרות של …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by tordek,

שלום, כונן התקליטורים שלי התקלקל והחלטתי לרכוש צורב ההתלבטות העיקרית שלי היא בין LG 52 x 24 x 52 (kit) 260 ¤ LG 52 x 24 x 52 (box) 280 ¤ ASUS 52 x 24 x 52 (box) 290 ¤ Teac 52 x 24 x 52 (bulk) 290 ¤ Lite-on 52 x 24 x 52 (kit) 300 על מה הייתם ממליצים? האם ישנו דגם אחר יותר זול או בסביבות או מחיר שכדאי לי לרכוש ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אהלן חברים, יש לי במחשב 3 הארדיסקים 2 של SEAGATE ואחד של SAMSUNG הבעיה היא עם אחד מהSEAGATEים הוא עובד הכל טוב ויפה..הוא גם עבר בדיקה ע"י הכלים של היצרן (בדיקה שאני בצעתי) ונמצא תקין הבעיה איתו הוא שהוא פשוט נעלם מהCOMPUTER אחרי פרקי זמן לא קבועים..ורק RESTART מחזיר אותו.. הוא גם לא מופיע בDEVICES ככה שאני משער שהBIOS פשוט מאבד אותו סתם כך פתאם .. הפרטים המדוייקים של הארדיסק הם Model: ST31000340AS, Firmware: SD1A אם מישהו מכיר את התופעה או יכול לזרוק רעיונות מה לבדוק זה עשוי להיות מועיל... תודה מראש לכל העוזרים, וחג שבועות שמח

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by efee123,

איפה ניתן למצוא את הלוג שינויים של העדכון? קיבלתי התראה על עדכון ורציתי לדעת איפה יש את הchangelog? חיפשתי ברשת ולא מצאתי.. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by omertgm,

הכונן המקורי תקול ואני רוצה להחליף. המערכת היא win7 starter. איזה כונן 128/120GB מומלץ היום בשאיפה לחסוך (בלי לוותר על TRIM כמובן)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. מחפש מתאם חצוני ל SSD שהורד ממקבוק פרו 2012 (שידרוג) שנמכר בארץ, לא מצליח למצוא אחד כזה; https://www.newegg.com/riitop-model-ap12ts-stu3/p/17Z-0061-00028

25. Started by X_Dror,

הי! סליחה על השאלה הקצת אידוטית אבל אני לא רוצה לעשות טעויות. יש לי חבר שיש לו לוח אם שיש בו רק כניסת ATA 133 אחת ואחת ל- Floppy. יש לו לוח אם די חידש של ASUS עם PCI-E. עכשיו יש לו הרדיסק אחד S-ATA עוד אחד ATA 133 ועוד 2 כוננים אופטים (DVD+CD-ROM). מכיוון שאי אפשר להוסיף את אחד הכוננים האופטים (אין עוד חריץ), חשבתי אולי על לקנות בקר PCI שאליו יוכל להתחבר הכונן האופטי. בדקתי וראיתי את זה - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1960 זה יתאים? זה טוב? אולי אתם מכירים מוצר טוב יותר ותוכלו להמליץ לי עליו. תודה!

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים