עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אהלן קניתי מחשב חדש (בסגנון של המחשב שעולה 1550 שח באייבורי)והעברתי אליו את ההארד דיסק הישן כדי לחסוך בעלות השאלה שלי היא האם הוא מאט את המחשב ? והאם באופן משמעותי ? תודה רבה !! מפרט : cpu:Intel Core i3-2130, 3400 MHz Motherboard Name: Gigabyte GA-B75M-D3V כרטיס מסך מובנה :intel hd 2000 memory ram : 4gb ,1333 mhz ,transcend hdd : samsung hd200hj (200 GB, 7200 RPM, SATA II -3gb\sec ,buffer-8mb os :windows 7 64 bit

• 5 תגובות
    • 959 צפיות
  2. Started by ofeky1,

לחבר שלי יש בעיה במחשב הוא אומר שכל הזמן נמחקים לו קיבצי מערכת מהמחשב זה יכול להיות??? יש לו HD של MAXTOR 200GB SATA II 7200RPM נ.ב אני כל הזמן אומר לו שזה וירוסים כי האנטי וירוס שלו לא פועל הוא לא מאמין לי אז אני רוצה לשמוע דעת מומחים בעניין!! תודה

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  3. שלום לכולם. שאלה לי אליכם - נניח ולא התקנתי את הדרייברים של הלוח אם לתמיכה ב-SATA-II האם יש סיכוי שההארד יעבוד אבל בחצי המהירות? (150 במקום 300). האם אני אמור לראות בתוכנות כמו SiSoftware Sandra מהירות של 300MB/s? כרגע לפי הבדיקה שערכתי המהירות היא 51MB/s. זה נורמלי ל-SATA-II? ולמה Windows XP מזהה את ההארד דיסק כמו התקן חיצוני?! (אני יכול לבצע Safely Remove Hardware להארד דיסק!!!)

• 6 תגובות
    • 697 צפיות
  4. Started by liran2003,

שלום, לאחר שהדיסק הקשיח הקודם שלי?(WD) שבק חיים, קניתי הארד דיסק של סמסונג. בדקתי בסנדרה וגם ב-HD Tach וההארד מזוהה כ-ATA. האם זה נורמלי או שזה לא צריך להיות ככה? ואם כן איך גורמים למחשב לזהות אותו כ-SATA? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 592 צפיות
  5. Started by yot,

שלום, אתמול, קרה לי משהו מוזר: כשפתחתי את המחשב, הווינדוס נתקע קצת אחרי הSplash Screen. כמובן שפירמטתי. עכשיו, שמתי לב שיש רעשים מתוך ההארדדיסק כאילו יש איזה כדור על ההארדדיסק שעושה רעשים. עוד רעש מוזר, כשהווינדוס במצב מנוחה, ההארדדיסקכאילו נסגר ונפתח כל הזמן (הוא עושה את הרעש שהוא עושה כשאני מדליק את המחשב). עכשיו, כשאני מנסה להעלות תוכנות ו/או משחקים, הווינדוס נתקע. האם ההארדדיסק שלי גוסס? אם כן, איך אני אוכל להעביר את המידע מההארדדיסק הזה להארדדיסק שאני אקבל באחריות?

• 8 תגובות
    • 947 צפיות
  6. כל ההארדיסקים הישנים של WD שפגשתי(10-20 GB) מייצרים רעש מעצבן מאד. אני מתכוון לקנות דיסק של 80 , האם זה אמור לחזור על עצמו אם אקנה WD?

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  7. אני רוצה לקנות כונן קשיח לא גדול במיוחד 160giga, אבל לא ראיתי מנפחים גדולים יותר יש לדיסקים הקשיחים 16mb cache. האם שי הבדל ביצועים משמעותי בתוצאה מהגדלת זיכרון הקאץ ? שאלה נוספת: מה זאת טכנולוגית ה - ncq והאם משיהו יכול להמליץ על כונן קשיח לא יקר וטוב.

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  8. שלום... אני מתכנן לקנות בימים אלו הארד-דיסק חדש בנוסף למקסטור 40 ג'יגה שלי... אני רוצה לקנות הראד-דיסק עם נפח של 80 ג'יגה.... אני רוצה לדעת האם ההבדל בין ATA100 ל ATA133 הוא רציני מאוד...ובמה הוא מתבטא! האם שווה להשקיע בהארד עם 8MB Buffer ? ואיזה מהחברות הבאות היא הכי טובה\מובילה? Maxtor,Westren Digital,Seagate דרך אגב...אני חייב לציין שיש לי את המקסטור שנתיים ובינתיים לא הייתה לי שום בעיה! אני חייב חברה אמינה! מכיוון שאת ההראד אני לא יקנה בארץ אלה בארה"ב (המחירים שם זולים משמעותית מאשר בארץ) אז אני צריך חברה אמינה עם הארדיסקים אמינים מכיוון שלא נראה לי שתהיה לי אחריות על ההארד אם אני קונה אותו בארה"ב! אני כנראה אקנה אותו ב- www.Mwave.com מכיוון שזה המקום הכי אמין שידוע ל…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום לכולם אני רוצה לקנות DOK חדש ,שישמש בעיקר להעברת סרטים בגודל של 4GB +- . עכשיו השאלה שלי היא האם יש הבדל גדול ומשמעותי (של יותר מ-5 דקות למשל) בין הדוקים השונים? למשל אם רוצים להיות ספציפים יש את הדגם הזה : Patriot Xporter XT 8GB שאמרו לי שהוא מהיר מאוד לבין זה : SanDisk Cruzer 4GB ההבדלים בינהם יהיו משמעותיים מאוד או זניחים יחסית? המחיר של ה-XT כמעט כפול (ואני לא צריך יותר מ-4GB ) אגב הדוק יפורמט לגירסא של FAT32 כי הפלייסטיישן לא יכול לקרוא NTFS - זה ישפיע על המהירות באופן ניכר? תהיה מגבלה? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם קניתי כונן קשיח של WD 500 גיגה 32m לפני כמה שנים הגיע היום והוא נהרס, הלכתי לחנות כדי לבצע את אאחריות שעדיין תקפה ובמקום לקבל כונן עם 32 M קיבלתי 16 M .... הזיכרון החיצוני או איך שלא קוראים לזה האם זה קריטי ההבדל ? האם שווה להתווכח ואת העצבים כדי לקבל כונן עם 32m ?

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  11. Started by wow,

ודרך אגב מה מההירות של ATA?

• 3 תגובות
    • 720 צפיות
  12. שלום . יש לחבר שלי לוח אם http://www.pcchipsusa.com/prod-m920lr.asp כרגע יש לו 40 gb maxtor בהרדיסק יש מלא בד סקטורים והמחשב שלו נתקע ונופל לכן אני צריך להחליף לו את ההרד דיסק. 80 gb 8 mb הרד דיסק הלוח אם שלו בטוח יזהה אותו . כי ראיתי בפרטים של הלוח אם ש Support Ultra DMA has mastering with transfer rate of 33/66/100MB/sec. המהירות של ההרד דיסק החדש הוא 133 אם אני לא טועה mb/sec אני שואל כאן כי פעם ניסיתי על להתקין הרד דיסק חדש בלוח אם פנטיום 3 וזה לא עבד , יעני הלוח אם לא זיהה אותו בכלל . אלא רק שהבאתי הרד דיסק ישן הלוח של 40 gb הלוח אם זיהה אותו . הלוח הזה הוא פנטיום 4 אבל ישן ואני פוחד שהלוח לא יזהה את ההרד דיסק . מחא אני מתכוון לקנות את הרד דיסק. אז לקנות את ההרד …

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  13. Started by greenvector,

קניתי HD502HJ‎ חדש, כשאני מתקין ווינדוס 7 ההתקנה עוברת כרגיל ולאחר ריסט כשהוינדוס אמור לעלות בפעם הראשונה , רואים את ארבעת הצבעים שמתחברים ללוגו של ווינדוס ואז המסך נהיה שחור ואפשר להזיז את העכבר אבל כאן זה נגמר. חוץ מזה אי אפשר לעשות כלום והמסך נשאר שחור. בחיבור ההרדיסק הישן שלי הכל עובד כרגיל (ההתקנה וההפעלה של כל הרדיסק נעשו הניפרד כאשר ההרדיסק השני מנותק). ניסיתי להתקין מחדש ואתו דבר בדיוק קורה. נראה לי שההרדיסק דפוק אבל נראה לי קצת מוזר מה שקורה כאן, רעיונות\עצות יתקבלו בברכה. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. http://www.israelcoupon.co.il/%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A0%D7%99-750g-%D7%A0%D7%A4%D7%97-%D7%A2%D7%A0%D7%A7-%D7%91-335%D7%A9%D7%97-%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D-590%D7%A9%D7%97-%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9B%D7%9C-%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9C

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  15. Started by Tall-Guy,

שלום, אני מחפש הרדיסק פנימי של 1TB ואחרי קצת מחקר והסטיקי בפורום נראה שאין הבדל רציני בין ה Seagate Baracuda וה WD Caviar Blue - ככה שאני אלך על אחד מהם (כנראה ה WD). לפני שאני עושה את זה, רציתי לשאול כמה שאלות: 1. הלוח אם שלי הוא Asus P5Q. אם אני מבין נכון, הוא תומך ב SATA 1 ו SATA 2. אני יכול לקנות את אחד ההרדיסקים בראש שקט? הם תומכים ב SATA 2 נכון? 2. כל החנויות שבדקתי נותנות אחריות לשנתיים. יש צורך לקנות מחנות יקרה וקצת יותר אמינה? או Ivory\KSP מספיק טובים כי גם ככה האחריות לא מולם? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. היי. יש לי הארד דיסק בן 4 בערך (מהימים המאושרים בהם נתנו 5 שנות אחריות על כוננים קשיחים) של Seagate שלאחרונה פשוט הפסיק להעלות את ה Winsows (היה קופא, ובבדיקה של Check Disk נמצאו כל מיני תקלות שהוא ניסה לתקן ללא הצלחה) קניתי כונן חדש, התקנתי שוב Windows ואפילו הצלחתי לגבות את רוב החומר מההארד דיסק הישן (כמה קבצים שלמזלי היו זניחים לא היה ניתן להעתיק). פירמטתי את הכונן הישן וכרגע הוא ריק אך מזוהה במחשב בסדר) הורדתי מהאתר של Seagate את התוכנה SeaTools , היא מתחילה את הבדיקה וישר רושמת שהכונן לא תקין (מתקבל Fail בצבע אדום בתחילת הבדיקה והבדיקה נעצרת) לי זו נראית כמו סיבה מספיק טובה להחליף את הכונן הקשיח, אבל אני מפחד שבחנות ינסו להעתיק קובץ לכונן ולקרוא אותו בחזרה וזה יעב…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. הטענה הפירסומית אומרת שחיבור usb3 מהיר פי 10 מאשר usb2 . האומנם זה באמת כך ,גם לגבי חיבור של דיסקים חיצוניים( עם תמיכה כמובן ב usb3 ) שמטיבעם הינם איטיים יותר ? אם עובדים עם dok usb3 מה באמת השיפור באחוזים בהעתקת קבצים לעומת ביצוע אותה פעולה דרך חיבור usb2 ? אני שואל את כל זאת מפני שאני עובד עם מחשב נייד ישן יחסית עם מספר מוגבל של חיבורי usb2 ודיסקים חיצוניים עם חיבור שתומך ב -usb3 . היות ובנייד יש לי חריץ 34 expresscard ,חשבתי להרוג 2 ציפורים במכה אחד ולרכוש כרטיס expresscard שיתן לי גם 2 חיבורי usb נוספים וגם ישפר את מהירות העבודה עם החיצוניים כי מדובר בחיבורים שתומכים בתקן usb3 . מה ד…

18. השאלה בכותרת, כמו כן הכונן יועד כתוספת מקום ולא לעבודה שותפת. הכונן הראשי כמובן בחיבור SATA.

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  19. לאח שלי היה מחשב בעל 20 ג'יגה. המחשב שלו התקלקל ואין צורך "בחלקים". אם אני אקח את ההארד דיסק ואחבר אותו למחשב שלי, יהיו בעיות? אני שואל את זה כי מותקנות על ההארד דיסק הזה אינטרנט, תוכנות, ווינדווס(אקס פי פרו), ועוד כל מיני דברים. *עריכה*: ההארד דיסק של ה20 ג'יגה שאני רוצה להוסיף, אין לו בעיות! הוא במצב טוב. ולי על המחשב יש כבר אקס פי פרו. תודה Street-Fighter

20. שלום ! האם הוספת דיסק קשיח נוסף עבור מערכת הפעלה בלבד תשפר את הביצועים של המערכת?

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  21. Started by johny,

רבות דנים כאן בדרכים לשפר ביצועים של מחשב, אנשים משקיעים מאות ואלפי שקלים בציוד שיתן עוד קצת ביצועים. האם אחרי ששמנו כרטיס מסך היסטרי, עשינו OC למעבד, קנינו זכרונות מהירים ויקרים לא כדאי לרכוש עוד דיסק-קשיח ולהפעיל את המחשב במצב של RAID? אפשר להגדיר לווינדוס לעבוד במצב של MIRRORED DISK, ולהנות ממהירות קריאה משופרת (מעבר ליתרונות הנוספים שיש לMIRRORING). דעתכם?

• 7 תגובות
    • 795 צפיות
  22. כרגע על המחשב מותקן אצלי כונן קשיח 80 ג'יגה של WD עם 8 מגה בייט זיכרון מטמון, קיבלתי מחבר כונן קשיח ישן יותר של WD בנפח 30 ג'יגה עם 2 מגה בייט זיכרון מטמון. השאלה היא אם הוא ייגרום להורדת הביצועים של הכונן הקשיח הנוכחי ולהשוואת ביצועים או שהוא לא ישפיע על ביצועי המחשב והדבר היחידי שאני אראה זה עוד כונן של 30 ג'יגה?

• 9 תגובות
    • 888 צפיות
  23. האם הוספת כונן קשיח שלישי תפגע בביצועי המחשב? תכביד על המעבד? המעבד: Q6600 לוח האם: ABIT IP35 PRO תודה, ארז.

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  24. היי. אני רוצה להפטר מכונן הדיסקטים המטופש שיש לרובנו במחשב. הוא גדול, מאובק, מכוער ואין לו שום קשר לטכנולוגיה כיום(Disk On Key מישהו?). האם זה ייצור בעיה כלשהי ב-Boot של המערכת? מיותר לציין שאני מנתק אותו ואת חיבוריו כליל.

• 11 תגובות
    • 985 צפיות
  25. שלום יש לי 2 כוננים קשיחים SATA2 במחשב.. עכשיו שמתי לב שבתוכנה סנדרה המהירות היא על 150, משמע SATA1 אני הרכבתי את המערכת לבד.. עכשיו יכול להיות שהג'אמפר בברירת מחדל הוא על 150 במקום 300 ואני צריך לשנות את שניהם הג'אמפרים של שני הכוננים?

• 8 תגובות
    • 913 צפיות

דיונים חדשים בפורומים