עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by j,

פעם היה מבחן שהשווה בין חברות שונות ובהם הדגמים המובילים בארץ. האם יש היום הבדל של ממש בין DOKים שונים? אני רומה של 2GB או 4GB וכמובן שאני רוצה את המומלץ ביותר.. שאלה שניה מה ההבדל בין הדגם הטיטניום לרגיל בSANDISK? תודה

• 6 תגובות
    • 755 צפיות
  2. Started by Shay0600,

1. שמתי לב שבתמונות של דיסקים קשיחים יש היום תראש שקורא ועוד משהו שדומה לו אבל קטן יותר! מה התפקיד שלו? 2. מה זה 24\7 בדיסקים קשיחים?

• 6 תגובות
    • 793 צפיות
  3. קיבלתי צורב שזוהה ע"י המחשב שלי בשם Optiarc 5170A ... מה זה? הצורב הקודם שהיה לי היה ה NEC 3550A ... נתתי אותו לחנות ורק היום אחרי שבועיים הזכרתי לשאול מה קורה... אשמח לתשובות האם להחזיר להם את הצורב הקיים... מה לדרוש וכו' וכו'... תודה

• 6 תגובות
    • 730 צפיות
  4. שלום 2 דגמים של כונני SSD שמאד נמכרים בימים אלו בישראל הם: Samsung 860 EVO SanDisk SSD Plus מבין שניהם, ה-860 EVO קצת יותר יקר, אבל גם נותן תוצאות יותר טובות. אני סקרן לגבי כמה פרטים טכניים לגבי שניהם, שלא מצאתי באתר של Samsung וגם לא באתר של SanDisk. הפרטים שמעניינים אותי הם: 1) האם יש להם DRAM, ואם כן באיזה גודל? וגם: 2) שניהם מבוססי TLC, אבל האם יש להם SLC Write-Cache, ואם כן אז גם פה - באיזה גודל? ואולי יש עוד פרט כזה שלא כתבתי, שגם לגביו כדאי לדעת? תודה

5. Started by shaldag3,

http://www.aliexpress.com/item/Hard-disk-USB-3-0-hdd-External-2TB-2-5-Portable-External-Hard-Drive-2TB-Mobile/2052678817.html http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Wholesale-seagate-BACKUP-PLUS-slim-USB-3-0-hdd-500GB-2-5-Portable-External/1884246261.html http://www.aliexpress.com/item/NEW-M3-2TB-Portable-2-0-USB-3-0-2-TB-External-Hard-Drive-Disk/32214925355.html http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-original-hdd-USB2-0-2TB-Mobile-Hard-Disk-Drive-mobileHard-Drive-2-5-2tb/32218246660.html

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אז אני עוקב פה ושם אחרי העניין עם SSD לעומת HD ועד לא מזמן הייתי בטוח שהקונצנזוס הוא פחות או יותר "עזוב, זה לא שווה את זה". אבל עכשיו ב - Black Friday ודומיו אני רואה שהמבצעים שהכי מלהיבים פה את החבר'ה בפורום הם מבצעים על SSDים. למה בעצם? מבחינת עלות לנפח הם עדיין יקרים בהרבה(בהרבה בהרבה) ומהפורום הזה ממש למדתי שההבדלי מהירות בד"כ זניחים. אז מה הקטע? אנא הסבירו לי כי אני פשוט לא מבין

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. את מי עדיף לסנג'ר ? ה DVD הוא של אסוס, הצורב של ליטאון.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by rino,

בכל הפעלת מחשב הוא מזהה את הצורב כחומרה חדשה ומבקש דרייברים להתקין אותה אך לא מוצא את הדרוש. מה צריך ומהיכן להשיג את דרייברים כיוון שעם הצורב לא הגיע דבר שפותר את הבעיה!!

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  9. Started by tamir6066,

הי,כשאני צורב משהו עם התוכנה clonecd ומגדיר לו לצרוב על X1 במהלך הצריבה הוא כותב שהוא צורב במהירות X4...לא מצאתי בהגדרות שום דבר על זה. מה לעשות?זה צורב של אסוס,דגם במפרט בצד.

• 6 תגובות
    • 829 צפיות
  10. Started by Niv golan,

איך מוסיפים עוד דיסק קשיח למחשב??? אם זה אפשרי ??

• 6 תגובות
    • 748 צפיות
  11. Started by ariebel,

הבעיה מקורה בעדכון FIRMWARE ניסיון התקנה מחדש היה בפנים דיסק התהליך עדכון נתקע ומאז מגש הדיסקים לא נפתח והנורה מהבהבת והוא לא פועל באופן מוחלט. האם יש לכם רעיון איך לעזור במקרה הזה?

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  12. למשל יש לי לוח אם P4-S533-X של אסוס, שהתמיכה שלו עד ATA133 הייתי רוצה לדעת אם אני יקנה כרטיס PCI - SATA זה יעבוד טוב עם הרדיסקים של SATA והאם יהיה הבדל בין זה ובין חיבור ללוח אם שמגיע עם חיבור כזה מובנה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. מה המצב אנשים ?! תגידו הצורב DVD הזה ASUS DVDRW DRW-1612BL x16 Retail הוא טוב ?.. האם הצורב הזה תומך בכל מחשב ?.. (ראו את מפרט המחשב שלי מתחת לשם משתמש שלי) האם יש צורב טוב יותר מהצורב הזה במחיר שלו [224 ש"ח מחנות פנדה מחשבים (pandas.co.il)] ?.. במידה ויש צורב טוב יותר מהצורב הזה באותו מחיר האם הצורב הזה הוא מתאים למחשב שלי ?.. תודה מראש, משה עריכה: טוב אפשר לנעול עשיתי הזמנה =]

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  14. שלום אני מחפש המלצה לכונן חיצוני 2.5" 7200rpm 16mb שיהיה גם בממשק esata+usb, חשבתי להרכיב אותו מהמארז http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25505&catid=73#details (מארז ישן יחסית אבל מצויין לפי הביקורות הדגם המדוייק הוא nst-260su-bk פשוט טעות קטנה באתר ווידאתי שוהא ניתן להזמנה) ומכונן כזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24999&catid=884#details בעיקרון המחיר הסופי יוצא יחסית יקר לכונן 320GB אבל אם המהירות של הכונן באמת תיהיה מהירה משמעותית מכונן ממוצע שמוכרים אין לי בעיה לשלם את המחיר. אני ישמח לעצות והלמצות בנושא וגם להמלצות לכוננים אחרים שעונים לדרישות. ובקשר לDOK היה לי אחד (שאבד לצערי) של sandisk הנשלף של 8GB כונן ממוצע לא יותר מזה…

• 6 תגובות
    • 900 צפיות
  15. כרטיסי microSD זריזים, התקני USB מסוגים שונים וגם כונני SSD מחכים לכם בתגי מחיר שכדאי לכם בהחלט לבחון לכתבה

16. ערב טוב וחג שמח לכל חברי הפורום יש לי כרגע HD של 250 ג'יגה 16MB קאש שלמעשה לא כתוב בשם שלו RAID, ורציתי לדעת אם אני אקנה עוד אחד דומה האם אני אוכל לעשות ביניהם מערך רייד או שמא שניהם חייבים לתמוך בכך מראש? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  17. Started by shayw,

האם ערכה כזו תעקוף את הספק השרוף ותספק חשמל ע"מ שאוכל לגבות את המידע ולממש את האחריות?-

• 6 תגובות
    • 892 צפיות
  18. Started by yonir,

ראיתי שאפשר לשים כוננים קשיחים (רגילים - 3.5) בתא של CD וכו' (5.25) ע"י "מתאמים". יש מתאמים פשוטים (וזולים) שהם פשוט כמה ברזלים שמתאימים את גודל התא בשביל הארד דיסק. ויש מתאמים "מתוחכמים" עם גוף שלם ולפעמים כבלים, פתח מקדימה וכו'. אם המטרה היא פשוט לקבל עוד מקום לכונן קשיח במקום כונן אופטי (ולא קירור יוצא דופן/ שקט מיוחד) האם יש צורך במתאמים ה"מתוחכמים" ? האם שימוש במקום 5.25 עם מתאם פשוט פחות טוב מאשר לשים את הכונן בכלוב ה-HDD הרגיל או שזה אותו דבר?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Bessmertniy,

יש לי הרדיסק maxtor 40gg והוא לא הכי חדש ... מהסידרה אחת מתחת לחדשות על עכשיו... הוא הוא עושה טונות רעשששששששששששששש.!!!! (כדי להמחיש קחו SF ותשימו אותו על המהירות הכי גבוה) מה יכולה להיות הבעיה?? האם אפשר לסדר אותו , או שזהו? הוא הולך...?

• 6 תגובות
    • 931 צפיות
  20. שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש מחשב ממש בקרוב, ובגלל שאני עובד עם עריכת ווידאו וצריך זרימת מידע מאוד גבוהה, החלטתי לבנות מערך Raid 0 רציתי לדעת האם הפריטים שקניתי הם מתאימים למערך כזה, ומה עוד דרוש חוץ מחומרה? (אולי איזה מדריך בנושא..) לוח אם - Gigabyte GA965P DS3-rev3 כוננים : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS * 2 אשמח לשמוע תודה.

• 6 תגובות
    • 688 צפיות
  21. ה-HD שלי במחשב השולחני בבית לא מתפקד לצערי, המחשב שלי בערך בן שנתיים וחצי ואני רוצה להחליף HD, אני משתמש במחשב בעיקר לגלישה באינטרנט, תכנות ולעיתים וירטואליזציה. אני מחפש כונן מהיר וזול, מוכן להתפשר על הגודל (שוקל להריץ מ"ה בלבד על ה-SSD וכל השאר על SATA 500 GB שאקנה, אני לא צריך יותר מקום מזה). על אילו HDים כדאי ללכת? או שאולי עדיף לוותר לגמרי על ה-SSD ולקנות HD רגיל זול ושימושי? אני ממש מתקמצן פה, אני עובד עם מקבוק פרו (רטינה) ביום יום והתחלתי לחבר אותו למסך, יש לי SSD במקבוק וכשמתרגלים קשה לחזור אחורה, אבל אני ממש לא רוצה להוציא פה יותר מדי כסף. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by dorozen,

שלום לכולם, יש לי כונן פלאש מסוג Kingston G3 16GB הכונן הגיע מהחנות על FAT32. אתמול הייתי צריך להעביר קובץ ששוקל 8 ג'יגה לכן פירמטתי את הכונן לNTFS (כמובן לאחר שגיביתי את הקבצים בכונן). הטעות שעשיתי היא שלא העברתי את הכונן למצב Performance לפני הפירמוט. עכשיו כשאני מכניס את הכונן למחשב הוא מזהה אותו אך מבקש לפרמט אותו, כשאני מנסה לפרמט אותו אני מקבל את ההודעה הבאה: Windows was unable to complete the format. ניסיתי להוריד תוכנה חיצונית לפירמוט של HP USB Disk Storage Format Tool אך כשאני מנסה לפרמט דרכה אני מקבל את ההודעה הבאה: Deivce media is write-protected. למרות שבפועל הכונן נמצא על Optimize to performance. אני מקווה שיש דרך להציל את הכונן תודה!

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by arpa,

שלום ברצוני לקנות הארדיסק חדש של 500 GB. אני מחפש המלצות מאנשים שקנו לאחרונה. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 864 צפיות
  24. ההארד דיסק שלי עושה רעש כאילו הוא נכבה (כל 10 שניות בערך ) , ובאותו הרגע המחשב גם נתקע\מאט עד שההרד דיסק עושה רעשים כאילו הוא חוזר לעצמו , ואז הוא חוזר. (עד הפעם הבאה :'( ) מה גורם לכך?? (אולי ההארד דיסק גוסס?) יש לכם רעיונות מה עושים בנידון?? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. אז החלטתי שאני צריך כונן גיבוי בשביל לגבות והתחלתי לבחור מועמדים,בגדול כונן 3.5 מספיק לי ואין לי בעיה עם זה שיהיה לו חיבור חשמל, מה שבאמת חשוב לי הוא שהוא יהיה אמין ועם אחריות כמה שיותר ארוכה, נפח רצוי - 1 TB . כרגע המועמדים הם IOMEGA PRESTIGE 1TB ו - Seagate FreeAgent Desk 1TB. לשניהם יש חיבור USB 2 , הסיגייט מגיע עם 5 (!) שנות אחריות וה- IOMEGA עם 3, מבחינת מחיר ההבדל בינהם לא כזה מפריע לי (סיגייט 460 איומגה 550 ), ההיסתייגות היחידה שיש לי מסיגייט היא הכשל האחרון שהיה להם לא מזמן שקצת מרתיע אותי... אופציה אחרת שחשבתי היא לקנות מארז חיצוני עם חיבור SATA ולשים בו כונן מה שיתן לי חיבור בקצב גבוהה יותר מ-USB ( במקרה כזה הכיוון נוטה לכונן של סמסונג F3 1 TB ). http://www.pcpo…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים