עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by T-boon,

הי, לאחר חיפוש בפורום וגם מנסיון אישי, התופעה די מוכרת, צרצורים כאשר כותב/קורא... הדיסק שלי - (HITACHI 1 TERA) בן 4 שנים ובשנה האחרונה התחיל לצרצר, לפני כן עבד שקט. ראיתי פתרונות של תושבות גומי,קופסה מספוג מבודד ורעיונות של דיסק תלוי על גומיות. אני לא מעוניין לקנות מוצר שכזה כרגע, מעדיף לאלתר משהו טוב ואיכותי, האם למישהו יש רעיון? וכמה זמן דיסק מצרצר יכול להמשיך לעבוד? יש לי רק סרטים עליו, לא משהו אשר דורש גיבוי. רק מעוניין להשקיט כמה שניתן. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם. אתמול פתחתי את המחשב במטרה לנקות אותו, והאחרי שהרכבתי את המחשב מחדש הופיעה הודעת אזהרה בוינדוס שהדיסק הקשיח (WDC 1GB GREEN) כנראה לא תקין. מישהו יודע אם זה יכול להיות קשור למה שעשיתי או שזה סתם צירוף מקרים עם חוסר מזל? בכל מקרה, אני מתכנן כנראה לקנות SSD ולא דיסק קשיח והסתכלתי פה בפורום על הדגמים המומלצים. יש את ה CRUCIAL M500 120GB, EVO 120GB, EVO 250GB. אני מתלבט בין שלושתם כאשר כנראה 120GB יספיקו, אך אני חושב על הEVO 250GB כאופציה יותר טובה לעתיד (לא יודע אם זה נכון). בכל מקרה אני נוטה קצת לטובת הסמסונג אבל עדיין לא בטוח לגבי השיקולים שכדי לי לקחת (המחיר בעדיפות גבוהה כרגע). אגב יש לי כרגע 4GB זיכרון ולוח אם תומך רק בsata II ואני לא בטוח שאשדרג את המחשב ב…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by Judas Iscariot,

בזמן האחרון אחד הדיסקים הקשיחים שלי(טרם הצלחתי לבודד איזה מהם) מרעיש מדי פעם. מהניסיון שלי זה כמובן אומר שהוא "גוסס". האם יש כלי תוכנתי כזה או אחר(בין אם ב-ווינדוס או דרך הביוס) בשביל לבדוק את "תקינות" הדיסק הקשיח על מנת "לוודא" את הנושא, או שרק מעצם הרעש החריג כדאי להסיק גסיסה ולהפעיל אחריות(שנדמה לי שעדיין יש לי)?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by guyguy12,

שלום קניתי השבוע מחשב חדש והדיסק הקשיח מרעיש כמעט בכל פעולה שאני עושה רעש של גררר כזה מאוד מעצבן לא שומעים מאוורים וכל המחשב חוץ מזה שקט המחשב הוא I5 לוח P8H67 כ. מסך GTX460 דיסק הקשיח הוא של היטאצ'י 7200 32M 1TERA בחנות החליפו לי כבר לדיסק קשיח אחר (היה לי בהתחלה של WD) ושניהם עשו את אותו רעש.. בחנות טוענים שזה רעש נורמלי אבל זה לא רעש נורמלי מה אני יכול לעשות? מה יכולה להיות הבעיה ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום חברים, הדיסק קשיח אצלי שבק חיים,לא קיבל מכה או משהו דומה.. חומרים חשובים מאוד. האם ניתק לתקן דבר כזה ולהשאר עם שתי כליות ? אם כן אשמח להמלצות תודה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. שלום, יש לי מחשב בן חודשיים, עם WD 120jd sata, ובימים האחרונים, עם הדלקת המחשב הוא מרעיש כמו שדה תעופה קטן ומפסיק אחרי שתי דקות בערך. יש לציין חוץ מזה הוא עובד מעולה. אני מניח שזה לא בגלל הויברציות כי אז הרעש היה תמידי, ובדקתי אותו עם תוכנה מאתר הבית של WD, ולא היה שום דבר חריג... האם הוא גוסס? כדאי לממש את האחריות?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by ran07,

שלום אני יודע שזו שאלה די שכיחה אבל לאחרונה שניקיתי את המחשב וקניתי עוד דיסק קשיח הדיסק קשיח שלי התחיל להרעיש הוא לא מרעיש בצורה מטורפת לא הפלתי או אפילו טלטלתי את הדסיק קשיח 7200 SAMSUNG HD120IJ

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Arcadeguy,

שלום לכולם לפני שבוע וחצי קניתי מחשב ויש לי בעיה,הנה החלקים הרלוונטים: COOLERMASTER 690 3 וSeagate Barracuda 1TB ST1000DM003 עכשיו אני לא יודע למה הדיסק מרעיש מאוד,זה לא קרה לי במחשב הקודם. הרצתי כל מיני בדיקות למיניהם ואף אחת לא הראתה על בעיה מסוימת. מה לדעתכם הבעיה פה?צריך לפנות לממש את האחריות, או שרעש(גרר...*יש לציין שגם שהדיסק לא על אחוזים גבוהים בכל זאת יש רעש)כזה זה נורמלי או שבכלל זו הרכבה לקויה. אשמח לעזרה זה ממש מציק.אולי זה חשוב מותקן אצלי WINDOWS 8.1 ויש בעיה מאוד ידועה שהWINDOWS משתמש ב100 מהארדדיסק סתם ככה אז פעלתי לפי מה שמצאתי ברשת והמצב כרגע יותר טוב. ועוד שאלה צדדית,האם כשאני מפעיל תוכנה מסוימת ההארד דיסק צריך להגיע ל100 אחוז לכמה שניות ואז לרדת?

• 16 תגובות
    • 3.9k צפיות
  9. אורח
    Started by אורח,

יש לי דיסק קשיח של סאמסונג F1 1T ושמתי לב שהוא מרעיש, הוא עושה רעש כזה של כאילו הוא חושב אני לא יכול להסביא בדיוק איזה רעש אבל כאלה תיקתוקים כשהוא חושב. האם זה נורמאלי?

• 8 תגובות
    • 849 צפיות
  10. שלום לכולם, יש לי דיסק קשיח חיצוני של SEAGATE בנפח של 1TB בן 5-6 שנים. לפני מספר ימים הוא התחיל להשמיע קליקים בעת חיבור לחשמל למשך 5-10 שניות ואז שומעים את דימום המנוע. הדיסק לא מזוהה במערכת הפעלה. הוצאתי את דיסק מההתקן החיצוני וחיברתי ישירות למחשב ועדיין אותו הסיפור. האם ניתן לשחזר מידע ממנו ? אם כן, איזו מעבדה / חברה מומלצת ? תודה מראש.

11. אז זהו, הדיסק קשיח מתחיל לעשות תקתוקים של קריאה. יש משהו לעשות בנידון או שהוא עומד למות בקרוב? ואם זהו סופו, אני רוצה לקנות דיסק של 500 ג'יגה. מומלץ לקחת אחד של 500 או 2 של 320 נגיד? או אפילו פחות? ומה מומלץ? תודה, איתי

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  12. Started by ccc,

יש לי דיסק קשיח 500GB של סמסונג תחת ווינדוס 7 עם הגדרות POWER מבוטלות (NEVER OFF ) הדיסק הוא דיסק משני במחשב. כל פעם אני שומע אותו נדלק לי (מה שאומר שהוא מתכבה משום מה כשאני לא שם לב) זה אף פעם לא הפריע לעבודה שוטפת, אף פעם לא שמתי לב, והדיסק קורא רגיל ונבחן רגיל בSMART..... מישהו יודע על איזה הגדרה סודית בווינדוס 7 שגורמת לזה ?

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  13. יש לי במחשב 2 דיסקים קשיחים 1) 320GB מחולק ל 2 : C,D - לא זוכר את הדגם אבל SATA 2) 1TB במחיצה אחת. samsung hd103uj עד עכשיו הכל היה בסדר בחלונות XP, אתמול התקנתי WIN 7 ULTIMATE ורק הכונן הראשון מזוהה לי, כולל C ו D. הקטע שאני מסתכל במנהל ההתקנים המחשב מזהה שיש עוד דיסק- אפילו רושם לי איזה דגם זה ומה הנפח. אבל לא מקצה לי כונן עברו...אין לי גישה אליו. לא ראיתי שיש דרייבר לכונן הזה... לוח אם msi g31m 2gb זיכרון מי יגיד לי מי ידע?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. יש לי דיסק קשיח של 500 ג'יגה שעמוס בסרטים, ומן הסתם לא כל היום אני יושב וצופה בסרטים שבו. יש לי 2 שאלות: 1. האם הבלאי של הדיסק הזה הוא פחות באופן משמעותי מהדיסק השני שבו מותקן וינדוס וכו'. 2. האם אפשר לכבות את הדיסק הזה ולהדליק אותו רק כשאני רוצה לצפות בסרט,כדי למנוע בלאי נוסף.

• 5 תגובות
    • 714 צפיות
  15. Started by merav939,

מה עדיף: דיסק קשיח למשל WD 500GB +"מארז חיצוני, או דיסק אורגינלי חיצוני של אותה חברה.(יתרונות וחסרונות)

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  16. Started by aloneg,

אני מחפש לקנות הארד דיסק קשיח נייד לגיבוי, יש איזה שהם המלצות? יש לי במחשב חיבור FIREWIRE אבל בכל מקרה הייתי רוצה גם חיבור USB2

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  17. Started by bono_71,

שלום. אני מעונין לקנות דיסק קשיח של מחשב נייד עם מארז חיצוני שמתחבר ב usb כדי להעביר מידע בין מחשבים. אני רוצה להשקיע עד 600 ש"ח לדיסק ולמארז. האם מישהו יכול להמליץ לי על חברה אמינה וטובה של דיסקים כאלה. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  18. Started by אברהם2,

שלום אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח נייד בגודל של 160 גיגה. שימוש עיקרי של גיבוי המחשב ולשימוש משני של עריכת וידאו. בבדיקה שערכתי גיליתי כי קיים הבדל במחיר של כ-100 ש"ח בין אלו המכילים 2 מגה נדיף לאלו עם 8 מגה נדיף. האם כדאי לבחור במקרה זה בכסף או בזכרון? מה בעצם יהיה ההבדל הביצועי בין שניהם? תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. כול הסרטים התמונות ועבודות העריכה שבדיסק הנייד בעל יציאת היואסבי, יופיעו לי על מירקע הטלוויזיה דרך כניסת היואסבי שבדיוידי המחובר לאותה הטלוויזיה. האם יש צורך בספק או את הכוח יקבל הארד דיסק מהיואסבי של הדיוידי כפי שקורה בחיבור ללא הספק ורק דרך כניסת היואסבי בחיבור למחשב מופעל? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. ברשותי דיסק קשיח נייד שמעביר דרך usb2. עם הלפטופ שבו יש usb2 המחשב מזהה את הדיסק הקשיח ואפשר להשתמש בו, והמחשב הנייח עם ה-usb הישן והרגיל לא מזהה אותו. איך פותרים את זה?

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  21. Started by matizami,

מה ההבדל בין הדגם WDH1CS3200E לדגם WDH1CS5000E שלמרות שהאחרון יותר גדול הם עולים אותו דבר (בSKYPC)? אני מעוניין בעיקר לגבות מולטימדיה ולהשתמש בקבצים האלו במחשב אחר. אין בעיה שאני במחשב אחד ישתמש בחיבור ESATA ובמחשב שני בUSB?

• 9 תגובות
    • 941 צפיות
  22. Started by kovar,

שלום, אני יכול להשיג דיסק קשיח חיצוני 2.5" של סמסונג 1 טרה USB 3 בכ - 450 שקל. האם זה שווה? אני לא יודע מה הדגם המדוייק אבל מה יכול להיות רע...

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by CaRTeR,

אז כמו שהכותרת אומרת יש לי כמה וכמה דיסקים קשיחים ישנים 5 גיגה ורציתי להשתמש בהם בהעתקה של סרטים וכולי מחברים ... עכשיו פעם קודמת שבדקתי אצלי דיסק הוא היה טוב ואצל החבר הוא לא זיהה אותו והדיסק התחמם ונראה לי נהרס . שאלתי היא לאן מומלץ לחבר את הדיסק הקשיח הנייד . במקום אחד הכוננים ? בעזרת slave של ההרדדסיק הנוכחי ? או משהו אחר .

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  24. שלום. יש לי דיסק קשיח seagate expansion external drive 1tb שעוד בעודו יחסית חדש הוא היה משמיע כל מיני תקתוקים כאלה(בד"כ זה היה בא ביחד עם הבהוב של הנורית של הדיסק*) שלא ייחסתי להם חשיבות ולפתע היום הוא החליט שהוא מפסיק לעבוד... הקטע הוא שכשאני מחבר אותו לחשמל הוא נדלק, מתחיל להסתובב משמיע כמה רעשים ונהיה דומם, למרות שהנורית הצהובה של דולקת. בנוסף יש לו איזה ריח של שרוף. אשמח לדעת מה הבעיה ומה אני יכול לעשות כדי להחזיר אותו לחיים יש לי מידע חשוב שנמצא עליו. תודה מראש. *מצאתי סרטון שבשניות הראשונות שלו רואים את התקלה שהייתה לי How I Fix My Clicking 1Tb Haddrive

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by alia,

ערב טוב-לאחרונה הדיסק הקשיח כבה מעצמו ללא כל סיבה נראית לעין. wd/80gb/ide/jb ואין בעית חום:מעבד40,דיסק33,לוח35.הדיסק בן 34 חודש . אין תדירות קבועה לתופעה ,לפעמים זה כל כמה דקות ולפעמים כמה שעות,ואני צריך לאתחל. הכל התחיל לפני 3 ימים,ואין לי מושג מה ומהיכן להתחיל לבדוק. p-2.4/gigabyte sis661/1024 ram תודה מראש אגב,עשיתי בדיקות קלות עם hd tune,tech data והבדיקות תקינות

• 3 תגובות
    • 995 צפיות

דיונים חדשים בפורומים