עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי בעיה בדיסק קשיח חיצוני שיש עליו המון תמונות לא מגובות ואני חייב להציל אותו. הדיסק משמיע כמה צקצוקים כשמחברים אותו ואז נשאר דלוק בדקתי במערכת והדיסק מזוהה אך דורש אתחול ואין אפשרות לבחור לו אות כונן. אם אני אבצע אתחול התוכן ימחק לגמרי, אני אשמח לדעת מה אפשר לעשות במצב כזה כדי להציל את הקבצים.

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  2. קניתי לפני כחצי שנה, דיסק קשיח חיצוני של WESTERN DIGITAL מדגם ELEMENTS בנפח 2TB, לצורך גיבויים תמידיים. הכונן נקנה בחו"ל ויש עליו אחריות VIP של WD ל3 שנים. הבעיה התחילה לפני כיומיים שהייתה הפסקת חשמל באזור שבו אני גר, ומאז הדיסק קשיח עושה רק בעיות. לפעמים הוא מזוהה על ידי המחשב ולפעמים לא, הפתרון היה להוציא את הדיסק קשיח ולחבר חזרה. היום ניסיתי לחבר שוב את הדיסק קשיח, ועכשיו רק המנורה הקדמית נדלקת, יש קול שהכונן עובד אבל שום דבר אחר לא קורה. המחשב לא מזהה את הדיסק קשיח (ניסיתי לחבר לעוד שני מחשבים אחרים- אותו הדבר), בדקתי גם בביוס וגם שם הוא לא מזוהה. בדקתי גם דרך ניהול דיסקים של הוינדוס וגם שם הוא לא מזוהה. המחשבים שלי מחוברים לאל-פסק, ולא קרה להם כלום, אחרי הנפילה של ה…

• 16 תגובות
    • 14.2k צפיות
  3. חיברתי למחשב החדש שלי , בכניסת USB דיסק קשיח חיצוני של 160GB. נסיתי לפרמט אותו ב- NTFS וקבלתי הודעת שגיאה "the format did not comlete successfully" במחשב אחר זה הצליח אבל המחשב שלי לא מזהה את הדיסק עם הפורמט של NTFS. לעומת זאת ניתן לפרמט את הדיסק ל- FAT 32 ולעבוד איתו. היכן הבעיה שלא מצליח לפרמט ל NTFS ואיך ניתן לתקן זאת ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Ran B,

היי חברים! אני בזמן האחרון מחפש, קורא ביקורות ומתעניין בקניית דיסק קשיח חיצוני לצורכי גיבוי. היום המערכת שלי יושבת על דיסק אחד של 1TB ואני מנצל כבר חצי ממנו בהמון תמונות, מסמכים, סרטים וקבצים שונים.. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני בשביל גיבוי, שעיקר המטרה הוא גם - תוכנת גיבוי שתגיע עם הדיסק ותבצע את הגיבוי בפשוטות, מבלי שאני אצטרך לעשות MERGE ידנית לקבצים קיימים/חדשים/שהשתנו וכו'.. כרגע הסתכלתי על WD ועל התוכנת SmartWare שלהם. נראת פשוטה ונוחה לפי התגובות והמדריכים באינטרנט. אבל נשארתי עם שאלה אחת מטרידה! האם למישהו יש מושג איך בדיוק הSmartWare של WD מגבה את הקבצים?! האם היא מגבה אותם לקובץ IMAGE כלשהו? קובץ מוצפן כלשהו? קובץ מוגן? שאין אפשרות לעשות איתו כלום מבלי הת…

• 30 תגובות
    • 6.4k צפיות
  5. אהלן, אני צריך דיסק קשיח חיצוני לצורכי גיבוי. אני מעדיף לקנות אחד שלם, לא לקנות מארז ודיסק בנפרד. אז קראתי פה מלא אשכולות בנושא, ומצאתי כמה שהתאימו לצרכים שלי. http://zap.co.il/model.asp?model_id=412418 http://zap.co.il/model.asp?model_id=522944 העניין הוא, שאני לא יודע אם יש לי eSATA במחשב, הלוח אם שלי הוא ASUS P4P800 SE. האם הדיסקים הקשיחים שציינתי פה טובים בשבילי? או שיש לכם המלצות אחרות? הצרכים שלי הם גיבוי וסרטים. ואני כן צריך להתנייד עם זה. ודבר נוסף, איך הכי טוב לשמור על ההארדיסק שלא יינזק? להחזיק אותו במקומות מסויימים כשהוא עובד\לא עובד?

• 2 תגובות
    • 935 צפיות
  6. Started by XCG120,

ברצוני לקנות דיסק קשיח חיצוני לצורך גיבוי,הדרישות שלי מהכונן זה שהוא יהיה בין 1 טרה לבין 2 טרה ,שיהיה של חברת WD USB2/3 אמין (כמובן באופן יחסי)שיהיה מתאים לגיבוי ושיהיה חזק פיזית לנפילות וכאלה(לא חייב). ??? בתודה.

7. יש לי ספריית סרטים גדולה בבית על דיסקים DVD. אני רוצה להעביר אותם למחשב, ככה שבלחיצת כפתור אני אוכל לנגן את הסרט. התחלתי להעביר לכונן הפנימי, אבל מתחיל להיגמר המקום וחשבתי לקנות כונן חיצוני (להתחיל לצבור כוננים עם סרטים... יש לי בערך 1000 סרטים ב- DVD). בדקתי בזאפ, ומבחינת נפח בייחס למחיר ו- כונן קשיח חיצוני ST310005FDD2E1GB 1000 FreeAgent Desk Seagate יצא הכי זול (500 ש"ח). איך סיגייט? יש בהם בעיות? איזו חברה הכי מומלצת? זה נורא אם אין גיבוי לסרטים שעל הכונן? בקשר למחיר- אני פשוט מחפש את הכונן הכי טוב לצרכים שלי במחיר הכי נמוך... אז תגידו מה כדאי, ומה המחיר. תודה! גיא

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אהלן, אני רוצה לקנות אמצעי גיבוי בנפח של כ500GB לצורך גיבוי תקופתי (נניח פעם בכמה חודשים) אופציה אחת היא רכישת דיסק קשיח חיצוני השניה היא רכישת דיסק פנימי + מתאם SATA ל- USB כמה שאלות: א. כמה אמין השילוב של פנימי+מתאם? ב. אחת הסיבות להעדיף את הפנימי+מתאם היא האפשרות להחליף את הדיסק כשהוא יהיה קטן מידי (וכן... זה יקרה מתישהו). האם ניתן להחליף גם בחיצוני? אני יודע שתכלס בפנים יש דיסק פנימי, השאלה היא האם זה פוגע בפונקציונליות. ג. אם רוכשים פנימי+מתאם, האם זה משנה אם זה IDE או SATA? לא כל כך חשובה לי מהירות ההעברה. IDE עולה הרבה פחות תכלס המחיר של פנימי+מתאם הוא כמעט חצי תודה לעונים!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. שלום, אני צריך להזמין מהאתר www.newgg.com דיסק קשיח חיצוני, 1 טרה. לצורך מוזיקה, כלומר שיהיה מחובר למחשב ואשמע מוזיקה ממנו. תקציב - 120 או 150 דולר . אני גם צריך לשלם על משלוח, פשוט אדם בחול צריך להעתיק לי לדיסק מוזיקה שאני צריך. איזה דיסק כדאי לקנות? אני רואה שיש באתר הזה מבחר ענקי.....והוא המליץ על הדיסק הבא : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822204079&cm_re=fantom-_-22-204-079-_-Product כל מי שיכול לומר לי מה כדאי, אז תודה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום, אני מעוניין בדיסק קשיח חיצוני 2.5" לגיבויים ולצפיה בסרטים עם חיבור USB ישיר לטלויזיה. האם מישהו מכיר דיסק קשיח חיצוני נייד "2.5 בנפח 500GB מסדרת Toshiba Store Art? המחיר הוא בסביבות 300 ש"ח. האם יש למישהו המלצה על דיסק אחר באותו סדר גודל של מחיר? תודה מראש. רונן.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  11. שלום אני על סף רכישת דיסק קשיח חיצוני נייד בגודל 2.5", הנפח לא ממש רלוונטי לשאלה אבל ככל הנראה 320GB אני בהתלבטות בין Iomega eGo לבין Transcend Storejet הדיסק קשיח ישמש אותי לאחסון וגיבוי תמונות בטיול ארוך של מספר חודשים, ולאחר מכן ישמש אותי לגיבוי סטנדרטי בבית עקב השימוש הראשוני שלו, אני מעדיף שהוא יהיה עמיד יחסית, ולכן עניין אותי ה-StoreJet, שעל-פי האתר של Transcend בעל מנגנון בלימת זעזועים העומד בדרישות של הצבא האמריקאי. ה-StoreJet מגיע עם אחריות לשנתיים. במחיר דומה מצאתי את ה-eGo של Iomega שמגיע עם אחריות ל-3 שנים. ל-eGo מנגנון של הגנה מנפילות של עד 1.3 מטרים. השאלה היא אם זה מקנה לו גם עמידות לזעזועים קלים יותר, כמו היטלטלות בתוך תיק גב וכדומה. הדיסק של Transcend נרא…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. כפי שהכותרת מרמזת, אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח חיצוני בנפח 2TB ואני חושב על הדגם 2000GB Seagate דגם FreeAgent Desk גודל "½3. ניתן לרכוש אותו במחיר של כ 1000 ש"ח. אני זוכר שבעבר הלא כל כך רחוק, הייתה סדרה עם קושחה בעייתית שגרמה לדיסקים של Seagate להיתקע/להינעל... האם יש בעיה עם הדיסק הזה או הסדרה הזו ? האם למישהו יש ניסיון עם דיסקגים דומים בסדרה (בנפח 1000GB או 1500GB). תודה למסייעים/ות נ.ב. אני יכול לרכוש גם את הדגם של My Book Essential Edition באותו הנפח ובאותו מחיר כמעט. אך ל Seagate יש 5 שנות אחריות לעומת 2 שנות אחריות של WD ולכן אני מעדיף את Seagate.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום רב, קניתי לאחרונה טלוויזית LCD 32 אינץ', דגם LA32C530 של סמסנונג שתומכת בכל הפורמטים שיש ובעלת חיבורי USB וHDMI. היא גם FULL HD. הבעיה היא שאין לי מקום כל כך במחשב (שמחובר לטלוויזיה בכבל HDMI) לאיחסון כל הסרטים ביחד עם המשחקים והשירים וכו' ואני מעוניין באמצעי אחסון חיצוני (שיהיה גם נייד בכדיי להעביר לאחרים או ניידות בעת הצורך לעצמי) שאני אחבר אותו לטלוויזיה ויריץ לי סרטי HD באיכות גבוהה ואמיתית. בנוסף, על הכונן יהיה מאגר משחקים, שירים, תוכנות ותמונות אך זה הפרט השולי והוא יותר לאחסון לעת הצורך ואין לי בו שימוש בבוט וכאלה. על איזה כונן ללכת היום מהמבחר שיש בשוק? WD? SAMSUNG? מה ההבדל בין 2.5 אינץ' ל-3.5 אינץ' חוץ מעניין החשמל ועד כמה הוא מהותי? איזה חיבור כדאי שיהיה ל…

• 3 תגובות
    • 985 צפיות
  14. אהלן חברה, שבת שלום. לפני שלושה ימים קיבלתי את הרכש החדש שלי, דיסק קשיח חיצוני מדגם G3, 3.5" של חברת Samsung, תחילה הדיסק קשיח עבר כשורה, בחיבור ישיר למחשב ובחיבור למקורות אחרים. אתמול שיתפתי את הדיסק קשיח ברשת (באמצעות חיבור כבל הUSB לראוטר שלי מחברת אורנג' - Smartbox), הדיסק עבד תקין הצלחתי לפתוח אותו בכל מחשב שמתחבר לרשת. לאחר מכן כשהוצאתי את הדיסק קשיח מהחיבור הקיים ונסיתי להפעיל אותו במחשב, המחשב מקבל אות של חיבור, הדיסק נמצא במנהל ההתקנים הכל כרגיל מלבד להציג אותו ככונן במחשב שלי, גם אחרי שעה שהוא מחובר המצב נשאר אותו מצב, לאחר שעושים הפעלה מחדש למחשב הדיסק פתאום מזוהה במחשב שלי ככונן אך אין אפשרות גישה אליו, כל פעם שמנסים להכנס המחשב פשוט נתקע ולא חוזר למצב הנורמלי…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. שלום רב, במחשב הנייד שלי יש חיבור eSATA ובמחשב הנייח USB3 ואני מעוניין לנצל את שניהם. חיפשתי בנרות דיסק קשיח חיצוני שכולל את שני הממשקים הללו ולא מצאתי. אני בטוח שיש איפשהו אפילו מארז ריק (ללא HD) עם שניהם אבל אני לא מוצא ולא מכיר. אני מחפש משהו בגודל של mybook 3.5'', לא איכפת לי שיהיה שנאי חשמל בנוסף. בהתחלה חשבתי על תקציב של 500~ כולל ה-HD, מינימום חצי טרה (אבל יש לי הרגשה שזה לא יהיה ריאלי :-\ ). תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם, אני מחפש דיסק קשיח חיצוני שיחובר כמעט באופן קבוע לרשת לצורכי אחסון וגיבוי. נפח אחסון - 1TB אני מחפש משהו סביר עם 3 שנים אחריות לפחות - לא צריך להפריז עם התקציב, אך אני גם לא מעוניין במוצר שאתחרט על רכישתו :-) אשמח להמלצות !

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  17. חבר נתן לי דיסק קשיח חיצוני שלו בשביל שאני יתקן לו, כשחיברתי את הכונן למחשב קיבלתי הודעה שהכונן אינו מאותחל. חברי אמר לי שיש לו שם נתונים אשר הוא רוצה לשחזר אותם. יש לי תוכנה שמצאה את הנתונים כ- 200 GB. השאלה שלי היא כמה זמן אתם משערים שיקח לשחזר את כל ה- 200 GB האלה בחזרה לכונן?

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. שלום, דיסק קשיח חיצוני פתאום הפסיק להיות מזוהה במחשבים, הוא מחובר דרך USB, ניסתי בשני מחשבים שונים והוא עדיין לא מזהה. אני מניח כי מדובר בתקלת חומרה, אבל, לפני שאני פונה למעבדה כדי לנסות לחלץ את הקבצים, האם יש דרך לבדוק את הבעיה מהבית? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by House M.D.,

שלום, ברשותי כונן קשיח חיצוני LaCie 500GB . יש לי אותו ממזמן אבל רק היום בדקתי לו פעם ראשונה טמפרטורה, ונדהמתי: הוא מגיע בלי בעיה ל58-61 מעלות ! ואם אני עושה לו איחוי זה אפילו יותר. האם אלו באמת מעלות גבוהות? ומה עלי לעשות בנידון? תמונה של הדיסק אם צריך:

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by tamir70s,

שלום! רכשתי לפני 4 חודשים כונן חיצוני של seagate 1TB דגם STBX1000201 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=834897 זה הדגם המדויק. השתמשתי בו ממש מעט כיוון שאני בצבא. שימוש פעם בשבוע לפעמים פעם בשבועיים, רק לצפייה בסרטים שאני מעביר מהמחשב ומחבר לטלוויזיה. הכונן אפילו לא יצא מהחדר, לא נפל, לא שום דבר. פתאום הוא הפסיק לעבוד, כשהוא מתחבר לטלוויזיה היא לא קולטת אותו והנורה לא נדלקת, וכשנאי מחבר למחשב הנורה לא נדלקת ומופיע שגיאה של windows שאי אפשר להפעיל את התקן USB זה. יש לי כ500 ג"ב של וידאו בכונן. מה אני יכול לעשות כדי להחזיר את זה??? והאם יש משהו לעשות כדי להחיות את הכונן. חשוב לציין שכאשר הוא מתחבר להתקן הוא פועל כלומר שומעים אותו כמו שתמיד שומעים אותו ומרגישים שהוא עוב…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by IdanTs,

טוב אז היום הלכתי לקנות דיסק קשיח חיצוני מבאג. את זה התכוונתי לקנות: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8156&perur=2&t=14&c=467 המוכרים בחנות נראו מופתעים קצת שבאתי לקנות דווקא אותו, ואמרו שאם כבר לקנות דיסק קשיח חיצוני אז לא לקנות אחד של HP. כי HP לא מומחים בדיסקים קשיחים חיצוניים והם יותר מתמחים בדברים אחרים. הם המליצו לי את דיסק קשיח חיצוני באותו מחיר: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8563&perur=2&t=14&c=467 שאותו גם קניתי. הסתכלתי פה בפורום ולא ממש מצאתי מידע שימושי על החברה הזאת. בכל מקרה רציתי לדעת רק אם דפקו אותי או לא.. אני מאמין שלא כי באג זאת חברה אמינה אבל בכל זאת ליתר בטחון, כדי שאני אדע אם כדאי להחליף אותו או לא. תודה. ד"א למה החיב…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by amir77a,

באופיס דיפו יש כרגע מבצע על דיסק קשיח חיצוני של Verbatim בנפח של ג'יגה במחיר של 500 ש"ח. אני מכיר את החברה בדיסקים לצריבה, אך לא בקשיחים. דעות לטוב לרע?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום אנשים ,ראתי האתר של אופיס דיפו את החמוד הזה http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000KpR8Scb_ah1RqYi2p1q2GMM:12bbi68k5?id=4213708&pr=QJ5&N=2 31572 30849&sgID=10 המחיר מפתע מעוד , אבל השאלה איזה סיכון אני לוכך פה ? אני לא יודע מה יש בפנים ,יענו של איזה חברה הכשיח עצמו ,תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  24. יש לי דיסק קשיח נייד של WD מסוג passport 500GB משום מה הוא אומר שנגמר המקום אפילו שיש עוד 400 פנוי. ניסיתי לעשות restart ולהחליף את הכניסת USB למישהו יש רעיון? תודה

• 7 תגובות
    • 857 צפיות
  25. שלום רב, לפני מס׳ ימים רכשתי דיסק קשיח חיצוני של Western Digital מדגם Elements. נפחו כ320GB. גיביתי על הדיסק כ50 ג׳יגה של מידע שחשוב לי. עבד בכל המחשבים כמו שצריך. לאחר מס׳ ימים חיברתי את הדיסק למחשב עליו יד מערכת Windows XP ללService Pack. המחשב לא זיהה את הדיסק כלל, בכלל לא זיהה שחיברתי אליו משהו. כעת כל מחשב שאני מחבר אליו את הדיסק בקשיח מגיב בצורה דומה, פשוט לא מזהה בכלל שחיברתי אליו משהו. ניסיתי לחפש פתרונות באינטרנט, לא מצאתי. עושה רושם שהדיסק הקשיח הזה בסדר גמור אך כנראה משהו במחשב עם הXP גרם לכך ששום מחשב לא יזהה אותו. אותו דבר בדיוק קרה לי עם נגן מחברת iAudio/COWON שכעת שום מחשב לא קולט. אם מישהו מכיר את התקלה ויודע על פיתרון אשמח נורא לקבל סיוע בפתרון הבעיה. תוד…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים