אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות דיסק חיצוני החל מ 500GB. יש לי בבית חיצוני 500GB 3.5" של LACIE ואני מאוד מרוצה ממנו. השימוש שיהיה לדיסק השני הוא חשוב מאוד שזה אחסון של הקלטות וידאו שהעברתי מקלטות וידאו למחשב. אני די מעדיף לקנות 2.5" ככה שיהיה קטן ולא מסורבל. השאלה היא אם יש איזה חסרון משמעותי שיש ל 2.5" שבגללו כדאי לי לקנות 3.5 ולא "להסתכן" בשימוש בו לאחסון מידע חשוב מאוד. בעיקרון אני הייתי מעדיף לקנות את ה LACIE בגלל הניסיון הטוב שיש לי איתו אבל אולי ה WD או חברה אחרת עדיפה עליו? התקציב שלי הוא 400 ש"ח שזה בעצם המחיר של הכוננים עד 500GB. אפשר להתגמש אולי באיזה 50 ש"ח או משהו אם יש ממש הצדקה לכך. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דגמי ה-NX500 החדשים יתחברו אל לוח האם שלכם במחבר PCI-Express 3.0, ומבטיחים ביצועים שיתחרו בטוב ביותר שיש לשוק האחסון להציע לכתבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך דיסק חיצוני כדי לגבות דיי הרבה מידע שקיים במחשב נייח בבית. הדיסק ישמש כדיסק מערכת (לא גיבוי בלבד) במעונות בזמן הלימודים בשנה הקרובה אבל לא ינוייד הרבה. אני צריך לגבות כ-500-600gb, ולכן אני רוצה דיסק של לפחות פי 2 מזה. בשלב הזה אני מתלבט בין קנייה של דיסק חיצוני 3.5 אינצ' בנפח של 2TB לקנייה של דיסק חיצוני 2.5 אינצ' בנפח של 1.5TB. אם המחירים בשני המקרים הם כ-450 שח ובשניהם מדובר ב-3 שנים אחריות, מה נראה לכם עדיף? נ.ב. מצאתי אפשרות לקנות כונן של 3TB ב-550 שח. החסרונות הן שנתיים אחריות (במקום 3 במקרה של הכוננים למעלה) וחיבור USB2 בלבד.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הניייד שהוצע לי יכול להגיע עם אחד משני הדיסקים הבאים: 320GB במהירות 7200RPM או חצי טרה במהירות 5400RPM. העתקי למטה את המפרטים והשאלה עד כמה ההפרש במהירות משמעותי לאור העובדה כי המחשב נועד בעיקר לשימושי אופיס? 320 GB 7200 rpm SATA Hard Drive Drive Weight 0.25 lbs (115 g) Capacity 320 GB Height 0.37 in (9.5 mm) Width 2.75 in (70 mm) Interface ATA-8, SATA 2.6, 3.0 Gb/s, NCQ Transfer Rate Synchronous (maximum) 300 MB/s (Drive Capability) Seek Time (typical reads, including settling) Single Track 1.5 ms Average 11 ms Maximum 22 ms Rotational Speed 7200 rpm Logical Blocks 625,142,448 Operating Temperature 32° to 140° F (0° to 60° C) [case temp] Features ATA Security 500 G…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברשותי שעון של חברת Xonix http://www.xonixwatch.com/ רציתי לדעת בבקשה מי היבואנים שלהם בארץ מי שיודע בבקשה שירשום ואם יש טלפון אני ישמח מאוד לקבל אותו תודה...
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי דיסק קשיח חיצוני של WD - My Passport 1TB שאינו מופיע על Windows 7 כאשר אני מחבר אותו למחשב. המחשב התקין את הDriver בצורה תקינה כשחיברתי אותו למחשב, וגם בדקתי בDevice Manager ואין שום אזהרות או בעיות. מבדיקה שעשיתי דרך גוגל מצאתי שצריך להכנס לDisk Management ולבחור "אות" לדיסק הקשיח דרך - "change drive letter and paths", הבעיה שלי שהאופציה הזאת בצבע אפור ואי אפשר ללחוץ עליה. מישהו יודע כיצד ניתן לסדר את הבעיה? הערה : משתמשים בדיסק הקשיח גם על Mac, יכול להיות שזה גרם לבעיה?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בקר ה-Phison E12 של הדור החדש בשילוב שבבי BiCS של טושיבה מאפשרים לחברה האמריקאית להבטיח ביצועים גדולים במחיר שנחשב דמיוני עד לא מזמן לכתבה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מחפש אופציה לקחת HDD 2TB ולחבר אותו לטלויזיה. הניידות היחידה תהיה בין המחשב לטלויזיה בשביל להעביר סרטים ומוזיקה. אופצ' 1: לקנות דיסק קשיח חיצוני WD 2TB MY BOOK ESSENTIAL- במחיר 700 ש"ח. פחות התלהבתי בגלל הביקורות על הדיסק. אופצ' 2: דיסק פנימי Seagate Barracuda ST2000DM001 ומארז כזה . יוצא סביב ה-800 ש"ח אבל אני מקבל את הרושם שמדובר באופציה אמינה ומוצלחת יותר. האם נכון? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש הבדל רציני בין כונני ה-DVD במהירות 16X לבין הכוננים במהירות 12X?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי את המחשב החדש... בשעה טובה ומוצלחת. הרכבתי אותו, הכל טוב ויפה... הכנסתי דיסקט בוט שהיה לי .. (כזה שבא עם ווינדוס98) - עשיתי בוט עם תמיכה בסידירום (ההתקנה של XP יושבת אצלי על דיסק צרוב .. לא Bootable) - ו.. FDISK... כשלהפתעתי גיליתי שה-FDISK נותן לי ליצור פארטישן של 11 ג'יגה בלבד... אחרי חיפוש קצר באינטרנט, גיליתי שזו לא בעיה שלי.. אלא שזאת בעיה ידועה ב-FDISK... יש למישהו הצעה לפיתרון? קיימת תוכנה מספיק קטנה שתיכנס על דיסקט של 1.44 שתהווה תחליף ל-FDISK? בלינק הזה: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;Q263044& מייקרוסופט מתארים את הבעיה, ומציעים קובץ EXE שמתקין את עצמו אוטומאטית, ולכאורה פותר את הבעיה... אבל אלי זה לא רלוונטי - כי אני …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני שוקל לרכוש SSD כדי להתקין עליו את מערכת ההפעלה וכל תוכנות הבסיס, במטרה להיפטר מצוואר הבקבוק בטעינה הראשונית. בערך של SSD בוויקיפדיה בעברית נכתב בין היתר: "קושי בשמירת נתונים במקרה של הפסקות חשמל. בניגוד לדיסקים, הפסקת חשמל או נפילת חשמל עלולה להביא למחיקת תוכן הכונן כולו. כוננים עשויים להכיל נתונים חשובים שאבדנם יגרום נזק משמעותי. פתרון אפשרי לבעיה זו היא הוספת סוללה המופעלת אוטומטית במקרה של תקלה במערכת החשמל." בערך האנגלי לא ראיתי כל אזכור לעניין הזה. האם מדובר בטענה שרלוונטית לכוננים המודרניים(בפרט כונני הדור הבא שעוד מעט אינטל יוציאו לשוק)? האם הפסקת חשמל באמת יכולה לגרום לאיבוד מידע?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
השאלה בכותרת...
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראשית, שלום לכולם. את אתר HWZONE אני מכיר ומעריך זמן רב אבל זו ההודעה הראשונה שלי בפורום ואני שמח להצטרף. הנושא של כוננים אופטיים וכל מה שמסביב הוא נושא שנכנסתי אליו די חזק לאחרונה ואני חושב שאני יכול לתרום הרבה ובטח גם ללמוד כמה דברים חדשים. אופיס דיפו מוכרים מדיות CD של המותג Verbatim ומיוצרים ע"י Taiyo Yuden, אני מניח שרובכם יודעים ש TY נחשבת ליצרנית מספר אחד של מדיה אופטית. כדאי לשים לב בעת הקניה מאחר ואופיס דיפו מחזיקים גם מדיות CD של Verbatim שאינן מיוצרות ע"י TY ושני הסוגים נמכרים באותו המחיר. איך מבדילים? 1. על אריזת המדיות של TY יש סמל של חמישה דיסקים בצבעים שונים ולידו כתוב Pastel Disc. 2. על האריזה כתוב גם Made in Japan. 3. על הסוג השני של Verbatim לא מופיעים ש…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נשאר לי במחשב רק חיבור sata אחד שהוא פנוי במחשב (יש סה"כ 4 חיבורי sata). האם לאחר שהוא יהיה תפוס (עוד דיסק שאוסיף כנראה בהמשך) ניתן יהיה להוסיף בצורה כלשהי חיבורי sata נוספים?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי בעיה חמור עם הכונן החיצוני שלי! הוא מעביר מידע במהירות של (נכון לרגע שכתבתי את זה) 20KBPS כאשר אמור להעביר קבצים במהירות 5MBPS + ככל הנראה משהו בו לא תקין... כן, יש עליו ביטוח וכמובן שאני אלך להחליף הבעיה היא שיש לי 440 גיג'ה של מידע עליו וכרגע אני מנסה להעביר לפחות חלק ממנו על המחשב שלי מישהו יודע על איזושהיא דרך שאפשר לטפל בתקלה בו?(אם בכלל אפשר) נ.ב ניסיתי כבר את error checking של windows הגעתי ל 50000 אלף קבצים(כ10% מהתהליך הסתיים) ...אחרי 24 שעות...
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברשותי דיסק קשיח נייד 250 Seagate freeagent go ומרגע חיבורו למחשב (גם למחשב הנייד וגם לנייח), לוקח לוינדווס בערך 5 דקות לזהות אותו וכל ניסיון להיכנס לאחד התיקיות מצריך הרבה מאוד זמן חשיבה משהו בסדר גודל של בין 5 ל10 דקות לכל תיקיה, ועדיין אפשרי לעתיק אילו וממנו קבצים, אבל זה לוקח כמובן כמה דקות טובות מחיי. עברתי קצת על הסטיקי של פורום וניסיתי כל מיני תוכנות ניהול וניתור שהמלצתם לראות מה הבעיה. אז ככה :איחוי דיסק גם בתוכנת דיסק קיפר וגם בוינדוז לא ממש מתאפשר לי. בדקתי באתר של סיגייט אם אני צריך עדכון קשוחה דרך המספר הסריילי. והשתמשתי בתוכנת ניתור של סיגייט וביצעתי מספר בדיקות והכונן נכשל בבדיקה של short/long DST. אשמח אם תוכלו לעזור לי..
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להוסיף כונן בנייד שלי מבלי לפגוע באחריות שיש לי לעוד כמה שנים. איך DELL יודעים האם התעסקתי עם המחשב? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים לאחר שהחלפתי את הדיסקים במחשב ל-4TB, הגיע הזמן להגדיל גם את דיסקי הגיבוי החיצוניים. אני צריך 2 דיסקים - אחד 3.5" של 6-8TB ואחד נייד של 2.5" בנפח 3-4TB, מעדיף כמובן את הנפח הגדול יותר כדי שישמש אותי יותר זמן - האם יש למישהו כאן ניסיון עם דיסקים כאלו ויכול להעיד על האמינות והביצועים שלהם (יחוברו למחשב ב-USB 3) מה מומלץ לקנות ? נראה גם שיש בעיה של זמינות - דיסקים 2.5" של Seagate ו-WD בנפח 4TB שעלו כ-650 ש"ח "נעלמו" מהאתרים ובמקומם יש רק את ה-WD החדשים שעולם 770 ש"ח. בנוסף, דיסקים WD My Book 8TB לא זמינים ברוב סניפי הרשתות. מישהו יודע מה קרה לדיסקים ? יש סיבה למחסור ?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו אמר שהמבצע של וורבטים נגמר. אז מהיום יש מבצע חדש - קונים 3 חבילות משלמים על 2, כלומר 33% הנחה. קניתי 3 חבילות של 10 דיסקים X16 -R במחיר של 2X35 שקל כלומר 2.33 שקל לדיסק. היום בערב (מקווה) אבדוק אותם על 4163B ואמסור עוד אינפורמציה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי צורב של Yamaha דגם: CRW8824S איך אני יודע אם הוא יכול לצרוב דיסקים של 800 מגה-בייט? בדקתי באתר של החברה ואין לשאלה הזאת שום זכר .
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בו איזה 600 ג'יגה של קבצים ועכשיו אין לי גישה אליו. בחיבור למחשב אין זיהוי שלו רואים אומנם למטה במחשב שיש סימן של חומרה ואפשרות להוצאת חומרה בבטחה אבל בכונן F איפה שבעבר שמו צויין , כעת שם הקשיח לא רשום שם. והמחשב דורש אתחול מחדש שלו שזה אומר שכל הקבצים שלי ימחקו מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת ידוע לי שיש תוכנת שיחזזור אבל אני צריכה לעשות המון פעולת שחזור העתקה למחשב ואז לדיסק קשיח חיצוני ומדובר ב600 ג'גה וגם נוסף לזאת למחשב יש רק 20 ג'יגה הדיסק קשיח שלי הוא transcend store jet25 m3 והוא הדגם השחור ירוק . לא יודעת איך עושים בו גיבוי קיבלתי דיסק מצורף ויש על הקשיח כפתור שניתן ללחוץ ובחיים לא לחצי כי לא ידוע לי למה נועד. בכל מקרה אם אני לוחצת עליו עכשיו לפ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה נגן עדיף ומשתלם יותר?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לוח אם של Asus, הוא ישן כבר 4 שנים נראה לי, או יותר. הדגם הוא Z97M-PLUS עם 10Gb/s M.2 Socket 3. לאחר שה-HDD שלי מת ביחד עם ה-2 טרה בייט של הקבצים שהיו בו אני מתכנן לקנות את ה-SSD הזה: Corsair Force MP510 PCIe NVMe M.2 2280 1920GB SSD. השאלה שלי היא אם הלוח יגביל את הביצועים של ה-SSD, כמו מהירות הקריאה והכתיבה ואם הוא בכלל יעבוד כמו שצריך. תודה מראש על התשובות וסליחה על הבורות.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאפשר לעשות עליהם OverBurn??? אם כן איפה אפשר להשיג?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הקפיצה הגדולה הבאה של עולם כרטיסי האחסון הזעירים תוכל להגיע תודות לאימוצה של טכנולוגיית ה-PCI-Express, ומובילת התחום סאנדיסק מתנדבת להדגים זאת לכתבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-