עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Roieba,

שלום לכולם, נתקלתי בבעיה חמורה ואשמח לקבל את עזרתכם בנדון. ברשותי Storage מסוג EonStor של InfoTrend דגם: A08U-C2410 לסטורג' 8 סלוטים, כאשר ב-4 מתוכם יש דיסקים ב-RAID5 ושאר הסלוטים ריקים. כאשר עלה הצורך בהרחבת נפח האחסון, קניתי עוד 4 דיסקים ורציתי לבנות RAID חדש. וזה מה שבאמת עשיתי והכל היה בסדר. היה לי 2 מערכים מסוג 5 תקינים. אני עובד עם התוכנה RaidWatch ושם היה מסומן לי ליד כל דיסק נורה ירוקה המסמלת תקינות. עד שאחרי כמה דקות, ליד הדיסק הראשון של הרייד השני (סלוט 5) במקום נורה ירוקה היה כמין פלוס (+) כתום. ניסיתי לבדוק מה הבעיה אבל לא היה לי אפילו קצה חוט, אז פירקתי את הרייד החדש ע"י הוצאת כל 4 הדיסקים. כשהכנסתי את הדיסקים מחדש, הסטורג' זיהה את 3 הדיסקים האחרונים (סלוטים …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי דיסק נייד של טושיבה, שלאחר כמה חודשים של שימוש, מחבר המיני USB שלו נהיה בעייתי: נוגע לא נוגע כזה, האם יש למישהו עצה איך ניתן לתקן או מה לעשות בענין? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by di177,

שלום יש לי מכשיר DVD צורב {מכשיר DVD רגיל מה שמחברים לטלויזיה, אבל הוא גם צורב} צרבתי סרט אבל משום מה הוא לא עולה במחשב או בכל כונן DVD אחר מלבד הVDV הצורב עצמו מה אפשר לעשות בשביל שאני יוכל ליראות את הדיסק על המחשב תודה רבה ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. שלום, ראיתי שב lira.co.il מוכרים דיסק לצריבה של 15 גיגה, הם קוראים לו hddvd קישור: http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=814&cat=1 האם הוא מתאים לצורב רגיל או צריך מיוחד, האם הוא טוב?

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  5. שלום לכולם. ראיתי את הדיסק הבא: http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?cat=377&pid=251 לטענתם אפשר להפוך את הדיסק והלייזר של הצורב מדפיס על הדיסק תמונה. מישהו היתנסה עם זה? איך זה עובד בכללי? הדיסק מיוחד? הצורב? או שילוב?

• 3 תגובות
    • 839 צפיות
  6. קניתי מחשב נייד שיש עליו מערכת הפעלה Endless. במחשב יש דיסק 1T רגיל (מגנטי) במהירות 5400 + דיסק 128G מסוג SSD. התקנתי על המחשב windows10 באמצעות דיסק און קי. להתקנה בחרתי את דיסק ה-SSD. כעת בסייר אני רואה רק את ה-SSD (הוקצתה לו האות C). אין זכר לדיסק של 1T... מצורפת תמונה1. נכנסתי לניהול דיסקים ושם רואים גם את הדיסק של 1T, עם 3 מחיצות. על שלושתן כתוב "תקין" אבל כאמור לא הוקצתה אות לדיסק. חשבתי לנסות בעזרת קליק ימני לבחור "שינוי אות ונתיבי כוננים" אבל זה לא פעיל. מופיע באפור (רק שתי אפשרויות פעילות - "מחיקת אמצעי אחסון" ו- "עזרה"). מצורפת תמונה2. מה לעשות כדי שהמערכת תציג גם את הדיסק הגדול של 1T?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by LockOn,

היי, לנגן שלי (D2) יש חריץ הרחבה של כרטיסי SD.. השגתי מתאם בין כרטיסי MICRO SD לSD וכרטיס MICRO SD קיבלתי מחברת הסלולר.. רציתי להשים סרטים בכרטיס אבל הוא נותן לי שגיאה כזאת: נסיתי לפרמט את הכרטיס אבל הוא נותן לי שגיאה כזאת: תודה רבה על העזרה..

• 2 תגובות
    • 839 צפיות
  8. היי, יש לי דיסק און קיי 16GB חדש, והעברתי אליו משחק , ואחרי כמה דקות שככתי שהמשחק עובר אל הדיסק או קי, אז פשוט ניתקתי את הדיסק און קי מהמחשב ללא הוצאה בטוחה, בזמן שהמשחק הועתק אליו. מאז אצל כל מחשב שבדקתי (מעל 5 ) הדיסק מוגן מכתיבה, ואפשר רק לקרוא ממנו מידע אבל אי אפשר לשנות כלום, או לפרמט. ניסתי להעלות את הווינדוס במצב בטוח ולתת פקודה דרך הקומנדר אופרייטר שיפרמט לי את הדיסק וזה גם לא נתן לי לפרמט... אני כבר לא יודע מה לעשות, ופשוט חבל לי לוותר על דיסק און קי חדש שקניתי... יש דרך לתקן אותו ? בבקשה תעזרו לי.. תודה רבה מראש !

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by vovka43r,

קניתי דיסקים לצריבה רב פעמית של SILVER LINE. CD_RW 700MB. זה מה שרשום על הקופסה, אבל על הדיסקים עצמם רשום : 12X CD-RW data 4.7Gb / video 120 min הצורב שלי לא מוכן למחוק מהדיסים האלה. לצרוב קובץ שתיים יכול, אבל משהו גדול לא מסוגל. כל פעם נעצר בטענה : DISK SPEED ERROR. השאלה מה זה הדיסקים האלה? DVD??????????????

• 4 תגובות
    • 545 צפיות
  10. Started by nati086,

שלום קניתי לפני פחות מחצי שנה חבילה של 5 דיסקים מסוג CD-RW של חברת ורביטיים השתמשתי בדיסק אחד מתוך החבילה לצורך של מוסיקה למשך תקופה של בערך 3 חודשים ואז יום אחד(לפני שבוע) הדיסק נשרט ואז הקומפקט שאיתו אני עובד הפסיק לקרוא אותו אז בגלל שאותו דיסק הפסיק לעבוד צרבתי על דיסק אחר מאותה חבילה אבל הפעם הקומפקט לא קרא את הדיסק למרות שהוא חדש לגמרי אז ניסיתי דיסק נוסף מהחבילה אך גם אותו הקומפקט לא קרא אז השמעתי דיסק מקורי ודיסק מסוג CD-R וקומפקט השמיע אותם טוב מבלי בעיות להבדיל מהדיסקים המחיקים. אז מה אפשר לעשות שהוא יסתדר כמו שהיה עם הדיסק הראשון? תודה רבה לכל העוזרים! דרך אגב הצורב שלי הוא של חברת פיוניר אך אני לא זוכר את הדגם אבל אני יכול להגיד לכם שיש לי אותו בערך 5 שנים.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני משדרג טיפה את הדסקטופ העתיק שלי ב SSD ועל הדרך מחליף דיסק נתונים (מעדיף להזמין את הכל מפלונטר). אני לא מוצא דיסק 3TB 7200 RPM סטנדרטי במחיר סביר, שהוא לא של סיגייט או טושיבה - סיגייט מסדרת ST3000DM לא אמינים באופן יחסי לאורך שנים עפ"י נתונים של BACKBLAZE, ועם דיסקים של טושיבה אין לי נסיון כלל. מי יודע אם ניתן להשתמש ב HITACHI DESKSTAR NAS כדיסק "רגיל" ולא כ NAS? אני חושש מהאפשרות שהוא מגיע עם הגדרת AAM גבוהה ונעולה, שמתאימה לדיסק יעודי ל NAS

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  12. יש לי בבית 2 מחשבים, אחד עם צורב DVD של NEC ואחד עם צורב DVD של SONY (אם זה משנה לכם מה הדגם המדוייק תשאלו ואני אבדוק) בכל מקרה, בתקופה האחרונה כל הדיסקים שצרבתי לאוטו יצאו מקוטעים (בכל מערכת שבה השמעתי את זה), צרבתי תמיד על מהירות 8X הייתי בטוח שהבעיה היא בדיסקים שלי (TEAC), אתמול הייתי חייב לצרוב סרט מאוד וכשניגנתי אותו בDVD בסלון הסאונד היה מקוטע, קניתי חבילה של דיסקים מחברה אחרת MULLER, וגם אז יצא הסרט עם סאונד מקוטע. לקחתי דיסק של TEAC וניסיתי לצרוב במחשב אחר=צורב אחר, ושוב הסרט יצא מקוטע, לקחתי מחבר דיסק של חברת GOLD GPT וצרבתי עליו במחשב הראשון וגם זה יצא מקוטע. רוב הצריבות היום במהירות 8X, אחת או שתיים היו במהירות 16X, בכל מקרה אני לא ממש מבין מה קורה פה ואיפה בד…

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  13. אז ככה, אני מניח שכולם מכירים סיפורי על קוראי CD שאחרי תקופה מסויימת מפסיקים לקרוא דיסקים צרובים וקוראים רק דיסקים מקוריים עכשיו אני מבין שעל הדיסקים המקוריים יש קטע כלשהו עם חתימה מסויימת על הדיסק, אבל מה מונע מהקורא CD "להסכים" לקרוא דווקא דיסקים עפ החתימה הזאת? בתודה מראש, דור..

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by ilanb0,

במחשב שלי דיסק 40 ג'יגה מחולק ל - 2 מחיצות. לאחרונה רכשתי דיסק נוסף, חדש, של 80 ג'יגה על מנת שישמש ככונן C והישן ישמש ככונן המשני - שניהם בשלמותם (ללא מחיצות). עכשיו, כשפתחתי המחשב וחיווטתי הדיסק החדש במקום החדש והישן חיברתי גם, להפתעתי הרבה כשהדלקתי את המחשב מערכת החלונות עלתה שוב כרגיל ואני לא יודע איך להמשיך. בעיקרון, חשבתי שהמחשב יעלה מהדיסק החדש ואותו אפרמט, ולישן אני אעשה איתחול. מה עשיתי לא בסדר? דרך אגב, ב"מחשב שלי" רואים רק את שתי המחיצות של הדיסק הישן. אבל במנהל המשימות (בלוח הבקרה) רואים שיש שני דיסקים קשיחים. מה עושים?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. היי לכולם, רכשתי היום CRUZER EDGE 16GB ונוכחתי לראות שהוא איטי בטירוף - קורא לי בקצב של 14-15M/S כאשר יש לי CRUZER 8GB בן שנתיים שקורא לי בקצב 25-26M/S. בדקתי את הכוננים עם HD TUNE PRO. האם הדבר נראה לכם תקין או שאני צריך לממש את האחריות לגבי הEDGE? אשמח לחוות דעת.

• 2 תגובות
    • 833 צפיות
  16. Started by crik,

אהלן, אני רוצה דיסק נייד לגיבוי המחשבים שלי, מדובר על 6 מחשבים. אני רוצה שיחובר ישירות לSWITCH ע"מ שאוכל לגבות חומר מאד חשוב. (מ1TB והילך) אשמח להמלצות. תודה, משה

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  17. Started by shirh,

אני צריך לעבוד על קבצי וידאו באוניברסיטה ובבית. חשבתי לקנות כונן חיצוני שעליו גם אוכל לערוך. אני עובד על מערכת XP PRO ובה 2 כוננים [לא רייד ] אחד לתוכנות ואחד לקובצי עבודה - 500G אבקש המלצותיכם הספציפיות ומחיר למשהו נייד ונוח [צריך עם מאוורר פנימי?] תודות

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  18. Started by avram,

שלום מה נשמע מה שלומכם? אני בעליו הגאה של easy disk 128 MB כבר איזה שנה וחצי, לאחרונה לא השתמשתי בו ועכשיו כשאני רוצה לעבוד איתו , הXP מודיע לי שהוא לא מפורמט , ניסיתי לפרמט אותו דרך הXP והוא לא מסיים את הפירמוט לכן פירמטתי אותו עם התוכנה שבאה איתו והכל נראה בסדר אבל שוב הXP מודיע לי שהדיסק לא מפורמט ??? ניסיתי פורטים שונים ושוב אין שינוי :-[ הלך לי הדיסק? :'( מה אני יכול לעשות? אשמח להצעות

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  19. Started by llnakash,

חברים שלום, היה לי דיסק נייד מסדרת פספורט של WD עם 500 ג'יגה שסבל מבעיות קשות הדיסק היה באחריות ונקנה בפברואר 2010 שמתי אותו במעבדה ואמרו לי שצריך להחליפו בחדש. הדגש שהיה ברשותי היה מהחדשים שמפורסמים בחנויות ובאתר של WD: WDBAAA5000ABK קיבלתי דיסק חלופי של WD (שכרגע גם לא עובד בכלל...) והוא מדגם: WDME5000TN האם הדגמים שקולים? האם הדגם הזה מיושן יותר? האם להתעקש ולבקש את הדגם שלי או שאין הבדל? ואם יש - מה ההבדלים בכלל??? תודה רבה!!!

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  20. לדוגמה, הדיסק הבא: http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7731876&came=758&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=Toshiba

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  21. שלום. יש לי דיסק ניקוי "Compact Disc Digital Audio". ניקיתי איתו בעבר כונני סידירום של מחשב וגם צורבי סידירום והוא ניקה אותם. אפר להשתמש בו גם על דיוידירום (שקורא גם סידי)? או שצריך דיסק מיוחד לדיוידי (אם יש דבר כזה בכלל?)

• 2 תגובות
    • 929 צפיות
  22. Started by oshoman,

שלום לכולם, מחפש המלצה לדיסק עבודה של 2 טרה הכי מהיר שיש. יכול להיות גם חיצוני. בשביל פנימי אני צריך גם כרטיס PCI עי אין לי סלוט פנוי. תקציב עד 1000 שח תודה

23. Started by eyal491,

שלום, לאחרונה הדיסק קשיח שלי עושה צרות )חשבתי שזה בגלל ווינדוס עשר אך כנראה שזה משהו פיזי כי גם אחרי פירמוט לשבע לא עזר אבל כן שיפר). הוא עבד המון פעמים על מאה אחוז סתם ככה גם כשהכל סגור והוא נהפך לאיטי בצורה נוראה. היום אמרו לי שהמחשב עשה בעליה שלו הודעה לגבי סקטורים שנפגעו או משהו כזה. כיצד אני יכול לבדוק את הדיסק או מה שפגום לי במחשב ללא טכנאי? והאם אני צריך דיסק חדש? אםכן, איזה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום! יש לי דיסק שיש עליו סריטות, יש סיכוי להציל את הקובץ שעליו? ניסיתי להעתיק אותו למחשב אבל הוא מראה שגיאה אחרי מספר דקות שהוא מעתיק.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. ניסיתי לפרמט מחיצה בדיסק, ומשהו השתבש ושתי המחיצות שהיו עליו התפרמטו... האם יש תוכנה שיכולה לשחזר את המחיצות? הכי עצוב שהלך דווקא הדיסק של הגיבויים עם כל הדברים הכי חשובים..

• 1 תגובה
    • 770 צפיות

דיונים חדשים בפורומים