עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by mashas,

צריכה המלצה על דיסק קשיח חיצוני בגודל 2.5" מקסימום. המטרה של הדיסק זה אחסון מוזיקה ותמונות במטרה לנייד בין הבית למשרד, כלומר משהו נייד ליומיום , לא לצורכי גיבוי - לזה יש כבר WD של חצי טרה בבית ודיסקים. בעיקרון אני לא כ"כ מכירה את seagate, ראיתי גם משהו של סמסונג ושמעתי המלצות לכאן ולכאן. תודה מראש,

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום, אני מתלבט בין רכישה של דיסק קשיח פנימי + מארז, למשל: http://skypc.co.il/pl_product~WD20EARS~7~0.htm - WD CAVIAR GREEN WD20EARS + http://skypc.co.il/pl_product~SCB3AH1~108~0.htm - AGESTAR SATASCB3AH1 למול: http://skypc.co.il/pl_product~39114-002-01~141~0.htm - WD MY BOOK ESSENTIAL המחיר יצא כמעט אותו דבר, אבל לאופציה עם המארז יש חיבור ESATA. אשמח להמלצה.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. יש לי דיסק קשיח חיצוני מתוצרת סיגייט המודל שלו זה srd0sd0, שנקרא backup plus, העניין שאני רוצה להשתמש בו כדיסק גיבויים לאימג'ים של מפרטים שונים של מחשבים, השתמשתי בכמה תוכנות שיכפול ואימג', ביניהם acronis 2012, העניין שהם לא מזהות את הדיסק, וגם אם הם מזהות הם לא נותננות לשמור עליו את קובץ האימג', יש למישהו המלצה על תוכנה או פתרון? תודה מראש.

4. התקציב הוא סביב ה 400 - 450 ש"ח האם הם מגיעים עם אחריות...? תודה למי שעוזר!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום, יש לי דיסק קשיח נייד של WD בנפח 1TB. עד לפני יומיים הוא עבד בסדר גמור. עכשיו, כאשר מכניסים אותו לUSB, המחשב משמיע צליל של זיהוי התקן שחובר, בלוח הבקרה - ההתקן מזוהה ומצוין שהוא פועל כראוי, בשורת המצב - בלחצן להוצאת התקנים - ההתקן גם מופיע. אולם, במחשב שלי - לא מופיע. כנ"ל גם לגבי ההפעלה האוטומטית - לא עולה. הוצאתי את הדיסק מהמארז, חיברתי אותו ישירות למחשב הנייח. הכונן זוהה, והותקנה עבורו תכנת מנהל התקן - אוטומטית. הכונן לא מופיע ב"מחשב שלי" נכנסתי לניהול אמצעי האחסון - הכונן מופיע שם, אך מצויין שהוא דורש אתחול ושהוא ריק... האם זה אומר שכל מה שהיה לי שם נמחק פתאום? האם יש סיכוי לשחזר? תודה מראש,

6. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

המטרה שלו היא שמירת סרטים וגישה אליהם בלבד, לא עריכה ולא אבטיח בפיתה. כרגע יש 160 ג'יגה ומבחינת מהירות קריאה הוא עובד נהדר בלי להתקע כשרוצים לראות ישירות ממנו. מבחינת מחיר אין שום הבדל ושני הסוגים עולים כמעט אותו הדבר. הכונן יהיה של WD.

• 1 תגובה
    • 536 צפיות
  7. קניתי את הדיסק החיצוני שהמליצו עליו פה בפורום (2.5" עם חיבור eSATA). הדיסק מחובר דרך eSATA Bracket. המפרט של המחשב כתוב בצד. אני מקבלת מהירויות כתיבה נמוכות מאוד יחסית ל-eSATA (במקרה הטוב כ-60 מ"ב לשנייה, במקרה הגרוע כ-40). העתקת הקבצים מתבצעת בתוכנת Total Commander. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את מהירות הכתיבה? אודה לכל רעיון.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום חברים אחרי שסוף סוף בניתי את המחשב החדש - נוכחתי לראות שהוא עושה BOOT לווינדוס בערך ב-10 שניות אבל כשאני מחבר אליו את ה-1TB MyBook הותיק שלי (גרסה ישנה, USB 2.0) נוספות כמה שניות לעלייה, ויש גם שלב של מסך שחור בין הלוגו של ווינדוס ל-Login Screen במחשב הקודם -- לפעמים כשהוא (והדיסק החיצוני השני שלי - חדש יותר, USB 3.0, 3TB) היה מחובר למחשב, אז בתקופה האחרונה המחשב אפילו לא עבר POST, והייתי צריך לנתק אותו ואז לחבר שוב רק אחרי שווינדוס עולה (ואז הוא עלה כרגיל, אם כי היה קצת איטי, אבל אני לא זוכר אם הוא תמיד היה איטי ולא שמתי לב או שזה משהו חדש). במחשב החדש כאמור הוא עולה בלי בעיה, פשוט מאט את ה-BOOT. מה דעתכם? האם זה נורמלי לדיסקים חיצוניים כאלה? האם זה מעיד …

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  9. קניתי דיסק חיצוני של SEGATE מדגם XTREME עם אפשרות לחיבור ESTATA. כאשר אני מחבר את הדיסק למחשב בחיבור USB רגיל הוא מזהה את הדיסק והכל פועל באופן תקין. חיברתי את הדיסק בחיבור ESATA, כאשר המחשב עולה אני רואה שה-BIOS מזהה את הדיסק במדויק וגם הדיסק "מתעורר" לאחר הדלקת המחשב. אבל משום מה הדיסק בחיבור הנ"ל לא מזוהה על ידי ה-VISTA. נכנסתי ל-DISK MANAGMENT וגם שם לא ראיתי את הדיסק. מערכת הפעלה VISTA HOME PREMIUM. אשמח לעצה.

• 7 תגובות
    • 851 צפיות
  10. יש לי 2TB חיצוני של סמסונג, לאחר הפסקת חשמל קצרה בזמן שהדיסק היה מחובר הוא לא מוכן לעבוד כראוי. הוא כותב לי שהדיסק לא מפורמט והוא רוצה שאני אפרמט אותו, לא ממש בא לי לפרמט אותו כי היה עליו איזה טרה של סדרות וסרטים שממש לא בא לי להוריד עוד פעם. איך אני גורם לדיסק לשוב לסורו?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. ^ איך ניתו לשחזר את אותם הקבצים האבודים? ואיך אפשר לתקן את אלו שהתקלקלו בעקבות ההתנתקות. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 790 צפיות
  12. 1. הדגם המומלץ פה Transcend StoreJet 253H של טרה, מגיע בברירת מחדל עם FAT32. זאת לא מערכת קבצים שעבר זמנה כבר? (במיוחד לאור העבודה שהיא לא מקבלת קבצים מעל 4 ג'יגה. 2. יש מניעה להמיר את מערכת הקבצים ל NTFS? 3. האם כשאני מנתק את הכונן מהמחשב, יש צורך בלעשות ניתוק מסודר עם eject או שאפשר פשוט להוציא את הכבל? תודה מראש, אור.

• 4 תגובות
    • 929 צפיות
  13. Started by moping,

היי! יש ברשותי כונן חיצוני WD 2.5 אינץ אני שומע שהוא עובד ללא רעשים מוזרים אך אינו מזוהה במחשב. ניסיתי להחליף כבל,לשנות יציאה אך ללא הועיל. הוצאתי אותו מהמארז שלו כדי לחבר אותו לחיבור SATA הרגיל שלו אך נראה לי שיש עליו מתאם: 1)האם ניתן לשלוף מתאם זה ללא פתיחה של הקשיח מלמטה? 2) קיים סיכון לפתוח את הקשיח מלמטה (הלוח הירוק)? 3) יש לי סט USB עם ספק קטן שמחברים לכוננים נשלפים,צורבים,דיסקים קשיחים ועוד האם קיים סיכון לחבר חשמל לקשיח 2.5 אינץ מהסט שיש לי? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 837 צפיות
  14. Started by alexsm,

אני רוצה לקנות דיסק חיצוני לגיבוי, של פעם בחודש, אולי אפילו לעתים יותר רחוקות. המליצו לי לקחת דיסק קשיח העובד משקע חשמל. ובחנות ממליצים לקחת SSD קטן. שני הדיסקים של סמסונג, רק שה-SSD הוא על טרה אחת, והקשיח על שתי טרה. המחיר אותו מחיר שווה על שנהם. מה עדיף לקחת ?

• 5 תגובות
    • 901 צפיות
  15. Started by Googleness,

יש לי דיסק קשיח חיצוני שקניתי לפני איזה שלוש שנים +- Maxtor Basics 500GB ובקיצור בתקופה של השנה האחרונה הוא ממש מזייף. טכנית אני לא משתמש בו הרבה פעם בכמה חודשים אני מחבר אותו ועושה גיבוי למחשב בנוסף לצריבה על תקליטור או על DOK אבל משום מה הוא באמצע הפעולה מתנתק מהמחשב ואחרי חצי שנייה מתחבר מחדש וככה כל פעולה העתקה נקטעת באמצע. בנוסף ישנו סיפור שבו מערכת ההפעלה זורקת לי על המסך שיש שגיאות בדיסק ומומלץ לבצע סריקה לתיקון שגיאות לאחר כל ניתוק חצי שנייתי שכזה. ממה זה נגרם בעצם? והאם אפשר לטפל בזה? תודה, לירון

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום, אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח חיצוני נייד (2.5"). נפח של 500GB אמור להספיק לי. האם יש דגם מומלץ? או שכולם אותו הדבר? (אשמח להמלצה לדגמים ספציפיים). ביררתי לגבי מחירים, וראיתי את הדגם Western Digital Passport 500GB בכ-400 ש"ח בחנות אייבורי. בגלל המוניטין של החנות, אני מעדיף לקנות בחנות אחרת (האם באמת החשש מוצדק? קיבלתי את הרושם שהשירות שלהם לא משהו, אבל מצד שני לא מדובר במערכת מחשב שלמה שצריך להרכיב וכו' אלא רק במוצר אחד שמגיע ארוז מ-WD). להפתעתי נראה שבחנויות אחרות המחירים גבוהים בהרבה, בין היתר גם בחנויות שנחשבות זולות יחסית ומככבות בפורום מפרטים. אשמח לקבל המלצה לחנות אמינה בעלת מחירים סבירים.

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  17. איזה דיסק חיצוני נייד בנפח של 1T יהיה מתאים להתחבר לאקסטרימר? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 914 צפיות
  18. Started by or_y,

שלום. אני צריך המלצה על דיסק חיצוני בסכום הנ"ל. הדיסק צריך להיות שקט, אמין ובעל נפח גדול ככל הניתן בסכום זה. קראתי על בעיות אמינות בדיסקים חיצוניים ואני חושש מקריסה של הHD או מבעיה במארז. תודה אור

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  19. Started by יואבה,

שלום, ברצוני לרכוש דיסק חיצוני קטן. הבעיה שלי שיש בביתי 2 מחשבים - האחד XP והשני לינוקס. בהנחה שאיני מעוניין בתכניות הגיבוי (רק בדיסק עצמו) על איזה דגם הייתם ממליצים שיעבוד על 2 המחשבים? תודה,

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  20. Started by zilbermm,

שלום, לפני פחות משנה רכשתי דיסק חיצוני seagate freeagent 1TB, העמסתי אותו בסרטים וחיברתי לסטרימר. מאז ומתמיד הוא היה עושה מעין קליקים מדי פעם אבל לאחרונה הוא עושה את זה לעיתים יותר תכופות וכשזה קורה הסרט נתקע למספר שניות. מישהו מכיר את הבעיה? האם יש פתרון או שעליי לפנות לחנות? תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. מה דעתכם על דיסק חיצוני 250GB של WD גודל 2.5?

• 5 תגובות
    • 763 צפיות
  22. ברשותי דיסק חיצוני של WD Passport 2.5" 1TB. הדיסק בן שנתיים. פתאום המחשב הפסיק לפתוח את הדיסק, וכשמחברים אותו המחשב נתקע. ניסיתי לחבר למחשב אחר ואחרי 3 דקות המחשב זיהה את האות של הכונן, אבל אי אפשר לפתוח אותו (הוא חושב וחושב אבל לא קורה כלום). הכונן עצמו "עובד", המנורה דולקת והוא רוטט. כשמנתקים את הדיסק הוא מעלה הודעה שצריך לפרמט את הדיסק... האם הוא הלך לגמרי או שיש דרך לתקן אותו או לפחות לשחזר קבצים? היו שם קבצים די חשובים תודה רבה. עריכה: ניסיתי כמה תוכנות שאף אחת מהן לא עזרה: EasyUS זיהתה את הדיסק אחרי 5 דקות ושיש בו 930 ג'יגה של קבצים, אבל אחרי 40 דקות עבודה היא הצליחה לזהות רק 360 קבצים אז ותרתי. TestDisc עבדה שעה אבל לא הצליחה אפילו לייצר רשימה כוננים. Ge…

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. במחסני חשמל מוכרים כעת דיסקים של סיגגיט 2TB בפחות מ- 500 ש"ח מה הקטש/ סיכון ? אני רוצה להשתמש בדיסק לגיבוי מידע ולצפיה ממנו בסרטים שאני מגבה אליו דרך המחשב או דרך סטרימר בעתיד בנוסף לא ברור מנתוני היצרן מהירות הסיבוב שלו / קצב העברת נתונים מה אתם אומרים ? http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/expansion/expansion_desktop/

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by broshg,

שלום חברים, יש לנו רשת ביתית קטנה (חוטית) שלי 3 מחשבים. אנחנו רוצים להרחיב את נפח הזיכרון ובמקום לעשות את זה לשלושת המחשבים החלטנו שאנחנו הולכים על דיסק חיצוני שיוכל להתחבר לראוטר וכך המחשבים לא יהיו תלויים אחד בשני. הרעיון? 2TB עם כמה שיותר זמן אחריות. יש המלצות? תודה מראש.

• 25 תגובות
    • 4.9k צפיות
  25. (הדיסק לא הגיע עם תוכנה או משהו כזה) הוא משמש לגיבוי פעם ביום בשעה ספציפית יש אפשרות להגידר איפה שהוא להדלק באופן אוטומטי? תודה,

• 0 תגובות
    • 553 צפיות

דיונים חדשים בפורומים