עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, יש לי מחשב ישן מלפני 6 ששנים, להלן הפרטים הרלוונטים: לוח אם: Gigabyte P55-UD3R http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3162#ov עוד פרטים פחות חשובים: מעבד: I5 750. כרטיס מסך Ati radeon 5850. הארד דיסק Western digital caviar black 1TB וזכרון פנימי 4GB. המחשב מאוד איטי ולפי ההתרשמות שלי מכמה בדיקות - ההארד דיסק הוא הבעייתי פה ומעבר ל-SSD יכול לעזור. בינתיים אני חושב לקנות את הדגם הבא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14819 לגבי תמיכה בלוח אם: על פי רפרוף ב-Specification של הלוח אם, נראה שהוא תומך ב-Sata2 3Gb/s. בנוסף מבדיקה ב-Bios יש לי אפשרות לעשות Sata AHCI Mode (הבנתי שזה חשוב ל-SSD). השאלות: 1. האם צפויים לי בעיות או שה…

2. Started by aviv00,

Host Reads : 12TB Host Writes : 11TB NAND Writes : 25TB CrystalDiskInfo 6.3.0 למה אני צריך להתייחס אם אני רוצה לחשב בערך מתי ה SSD WEAR OUT ? ל HOST או WRITE ? תודה עריכה: NAND Writes : 25TB זה הכמות שנכתבה

3. Started by LiorZi,

אני מעוניין לשדרג את הדיסק הקשיח שלי ב-SSD. 1. האם זה שווה? האם השינוי הוא עד כדי כך משמעותי? 2. אם כן, שמתי עין על ‏Intel 40GB SSD 320 Series, לוח האם שלי תומך רק עד SATA 2 לכן הכונן הזה היה נראה לי הכי מתאים והכי במקום גם מבחינת תקציב (415 ש"ח) וגם מבחינת נתונים. 3. בנוסף, אם כבר אני משדרג, 40GB מספיק למערכת הפעלה (WIN 7 64BIT) פלוס איזה משחק או שתיים, או שזה יותר מדי?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by p_uriel,

שלום, לאחר שקראתי את הסטיקי, אודה לכם על בחירת כונן 2.5" (ללא חשמל) ורצוי עם כניסת מיני USB. בעבר שאלתי כאן וקיבלתי המלצה לסמסונג HX-MTD10EA‎, אשר רכשתי אותו, אם כי הוא עם חיבור USB3, מה שמגביל אותי להסתובב עם כבל יעודי כל הזמן. מהי האלטרנטיבה לדיסק אמין (!) 1TB, ללא חיבור לחשמל? תודה!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by M@or,

חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי דיון קודם, למרות שבטח היה פעם בנושא... יש לי SATA 200 גיגה ו-80 גיגה IDE רגיל. קיבלתי את המחשב עם OS על הסאטה ועשיתי גוסט ממנו ל-80 גיגה. ג'ימפרתיהו למאסטר, ה-DVD סלייב שלו, בביוס הגדרתי את העדיפות לדיסק IDE ולמרות שזה נראה כאילו שה-IDE הוא הראשי, עדיין המחשב עולה מה-OS שעל הסאטה. למה? יש הגדרה שפיספסתי בביוס? אני רוצה את ה-OS על ה-80 ואכסון ב-200. אגב, גם בניהול ה-IDE מופיע כדיסק 0 אבל הסאטה מופיע מתחתיו עם הכיתוב: "(מערכת)".

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by sgsg,

הגרסאות עם באפר 16MB עולות בערך אותו הדבר. מה היתרונות/חסרונות של כל אחד מהם? כמה זמן אחריות? מי לוקח :s05:

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Shahaf86,

היי, אבא של חברה שלי קנה כונן קשיח של WD עם החיבור לחשמל ה-"3.5 בכל מקרה כשהוא קיבל אותו הוא פירמט אותו ומאז המחשב לא מצליח לזהות אותו. ניסיתי להחליף כבל לא עבד כשאני מחבר אותו למחשב הוא מראה שהוא מזהה אותו אבל לא ככונן אלא כדיסק כזה כמו הכונן דיסקים שיש למחשב. בבקשה עזרה, תודה רבה ויום טוב.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by d.k.,

רציתי לעשות בדיקות תקינות לדיסק toshiba mk5065gsx, אבל מסתבר שבניגוד לחברות האחרות לtoshiba אין שום כלי אבחון. במה אתם ממליצים להשתמש? הפעלתי hd tune, האם יש עוד רעיונות?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. בשעה טובה הלך כונן במחשב שלי ראיתי את הדבר הזה , אבל לא נמצא מהירות קריאה או מהירות כתיבה מפורשת אין בדיקה של אתר לאיכותו או שאתם מצאתם ? Western Digital 8TB WD_Black Performance Internal Hard Drive - 7200 RPM Class, SATA 6 Gb/s, 256 MB Cache, 3.5" - WD8001FZBX https://bit.ly/2VPekyU

10. Started by LevyVista,

מה קורה חברים.. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני, וחשבתי על המוצר הבא: Western Digital My Passport Essential 500GB WDME5000 http://www.electrophoto.co.il/Product.aspx?ProductID=2528 מה דעתכם עליו? משתלם למחירו?.. תודה, רון.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ולשים בו 2 דיסקים פנימיים. אני לא זקוק לנפח רב אבל הדיסק הקטן ביותר שמצאתי ושעונה על התנאים שבכותרת הוא בנפח 640GB ולשים 2 כאלו זה מיותר לחלוטין עבורי. מצד אחד, השאיפה שלי היא להוריד עלויות על ידי הורדת הנפח בלבד. מצד שני, אם (נניח) כי שני דיסקים של 320GB יעלו יותר מזה שבלינק זה בסדר מבחינתי. http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1800 בגדול, אני מחפש דיסק קטן יותר שעונה על התנאים לעיל ושיהיה מחברה טובה. יש כאלו? תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. היי, יש לי כונן פנימי שקניתי לו מארז חיצוני והוא משמש אותי ככונן חיצוני. למארז הזה יש שני יציאות. אחת USB והשניה ESATA. אני חושב לחבר את הכונן בעזרת ESATA למחשב ובעזרת USB לסטרימר. זה יכול להוות בעיה? זה יעבוד בכלל? (כרגע אין לי סטרימר) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום, אני מעוניין לקנות את הכונן : Seagate ST3500320AS ב-Ivory, מחיר: 339 ש"ח. לינק עם פרטים: http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog=C-HardDrive&model_id=676826 ורציתי לדעת איך הוא? האם הוא מומלץ? והאם הוא עדיף על הכונן Western Digital WD5000AAKS לינק עם פרטים:http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog=C-HardDrive&model_id=574560 בכל מקרה, יש לי כונן אחר שמחובר למחשב: W.D 320GB דגם ה-KS או ה-AAKS (אני לא זוכר כרגע) ורציתי לדעת האם תהיה בעיית תאימות בניהם או בעיה אחרת? ועל איזה מהם כדאי לי שתהיה מערכת ההפעלה? תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by greenvector,

קניתי HD502HJ‎ חדש, כשאני מתקין ווינדוס 7 ההתקנה עוברת כרגיל ולאחר ריסט כשהוינדוס אמור לעלות בפעם הראשונה , רואים את ארבעת הצבעים שמתחברים ללוגו של ווינדוס ואז המסך נהיה שחור ואפשר להזיז את העכבר אבל כאן זה נגמר. חוץ מזה אי אפשר לעשות כלום והמסך נשאר שחור. בחיבור ההרדיסק הישן שלי הכל עובד כרגיל (ההתקנה וההפעלה של כל הרדיסק נעשו הניפרד כאשר ההרדיסק השני מנותק). ניסיתי להתקין מחדש ואתו דבר בדיוק קורה. נראה לי שההרדיסק דפוק אבל נראה לי קצת מוזר מה שקורה כאן, רעיונות\עצות יתקבלו בברכה. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. צורב על הפנים, לא יכול לצרוב ב-24X כי זה עושה כמה מאות Buffer underrun ולוקח לדיסק יותר זמן להצרב מאשר במהירות 16 לפעמים יש דיסקים שלא פועלים "redundancy check error" עדכון Firmware לא עזר והצורב סך הכל דיי איטי.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by iem,

שוב... הכונן הוא Western Digital 160GB הדגם שלו הוא: WD1600AAJB האם הוא יתאים ללוח של Intel D845 תודה !

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by schwartsa,

שלום, בלפטופ שלי יש צורב, אבל לא רשום עליו DL. יש דרך לבדוק האם הוא תומך ב- DL, לפני שאני קונה דיסקים ? תודה,

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Spook,

אפשר למצוא את הכונן הזה ב-Olsale במחיר 389 ש"ח. זה מחיר טוב? תענו לי מהר כי יש מספר מוגבל של כוננים למכירה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Sman,

אז ככה, יש לי לוח אם של PIII שאני לא אציין את שמו על מנת שלא יזרקו עלי אגרטל או חפץ כהה זה או אחר , מעבד PIII 800, הממ ויש לי הארדיסק 30 GB 7200 של WD שמחובר כמובן ל פריימרי מאסטר, וצורב חדש של Lite-On שמחובר לסקנדרי מאסטר, משום מה שאני צורב במהירויות של בין 32 - 48 ההארדיסק פשוט ניקרע , כל משאבי המעבד עוברים לתוכנת הצריבה, והצריבה נעצרת לפעמים (מזל שיש הגנה בצורב), מה אפשר לעשות כדי לשפר את פעולת הצריבה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! יש ברשותי דיסק און קי תוצרת A-Data עם ממשק USB2 . השאלה היא האם מישהו מכיר שיטה/תוכנה שבאמצעותה אני אוכל לראות בזמן אמת את הקצב (מהירות) שבו מועתקים קבצים מהמחשב (לוח אם) לדיסק און קי. תודה !

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by yonib5,

בזמנו קניתי 100 דיסקים של החברה והצריבות היו חלקות ברובן אני אומר רובן כי הרבה פעמים כשניסיתי לצרוב קובץ IMAGE עם סיומת CUE המידע לא נצרב לעומת זאת שהשתמשתי בדיסקים של silver line המידע נצרב ללא בעיה ואפילו אפשר מהירות גבוהה יותר... האם LG היא חברה טובה בשוק הדיסקים לצריבה? האם יש פה בעיית זיהוי של דיסק או משהו? מישהו נתקל בבעיה הזאת כבר? נ.ב יש לי צורב של RICOH מהסוג הישן אבל עוד פעם את הדיסקים של סילבר הוא מזהה. תודה!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by YoniG,

אני בור בנושא צריבת DVD ורוצה להבין כמה דברים: 1. ראיתי שיש כל מיני טכנולוגיות צריבה (מינוס, פלוס, ROM) וכו' איך תוכנת הצריבה מחליטה באיזה אופן לצרוב? 2. ראיתי שיש צורבים המגיעים עד לX16, אבל במדיות עצמן ראיתי עד X8, איך זה מסתדר? 3. כשצורבים 2 צדדים שDUAL LAYER, האם כל מכשיר יודע לקרוא את זה? 4. כמה זמן לוקח בממוצע לצרוב ג'יגה של מידע על דיסק DVD עם צורב X16?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. היי, יש לי את הדילמה הבאה: יש לי 2 שרתיים שמחובריים בכבל רשת 1 גיגה בינהם. שרת א: נמצא ברייד 5 עם וינדוס סרבר 2008 בעל נפח כולל של 8 טרה בייט,(דסקיים SATA 7.2K , SATA 2, 3GPS שרת ב:נמצא ברייד 5 עם וינדוס סרבר 2008 בעל נפח כולל של 8 טרה בייט (דסקיים ׁׂSATA 7.2K , SATA 2, 3GPS כאשר אני מעביר קובץ 1 גדול בניהם 5-6 גיגה אני מקבל קצב העברה מקסימלי של 100 \mbs מקבל ניצול מקסימלי של 1 גיגה קצב העברה. הבעיה מתחילה היא כאשר אני מעביר מאות\ אלפי קבציים ביום בין שרת א-ל ב בנפח כולל ממוצע של 100 גיגה ביום. מאחר וכמות הקבצים גדולה מאוד והמבנה המיוחד שלהם(תקיות בתוך תקיות שמכווצות) קצב העברה של הקבציים אינו מספק ויוצא מצב ששרת ב תמיד נמצא בפיגור של כמה ימים מהמידע שבשרת א. קצב ההעברה ל…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by idan_203,

חג שמח לכולם כפינוק לחג החלטתי לקנות לעצמי כונן TB2 ההתלבטות שלי היא איזה כונן??? עד עכשיו הייתי חסיד של wd (כולל הכונן 350G שיש לי במחשב) הבנתי שכונן הblack caviar מרעיש יחסית (המחשב בחדר שינה) וגם מחירו מופלג (200 שקל יותר מהgreen) ושה green caviar מגמגם בביצועים.. אז חשבתי אולי חברה אחרת,מקווה שתוכלו לעזור לי (הבנתי גם ש HD204UI יחסית מומלץ ) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822152245&Tpk=%u200e%20HD204UI%u200e למרות שעוד לא יצא לי להתעסק עם כונני 5400rpm מה כדאי לקנות???

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by tomz,

אני זוכר שמישהו שם לינק מאחד האתרים של החברות שמראה שלייט און מוכרת צורבים לסוני, רציתי לדעת אם זה באמת נכון, למרות שאני מאמין שכן לאחר שראיתי את המפרטים של הצורבים, קופי אותו דבר רק שסוני איטי במשהו כמו 0.01 באיזה דבר אחד וגם רציתי לדעת מה עוד לייטאון מוכרת לסוני (צורב DVD?) תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.