אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
מדובר על הדגמים: WD5000AAKS ו- ST3500320AS כשחשבתי על דיסק 500GB ישר קפץ לי לראש "AAKS" בלי לחשוב יותר מידי, אבל אז התחלתי להזכר בכל העשרות תארדים שראיתי על משתמשים שהתלוננו על בעיות עם הדיסק הזה וזה דיי הרתיע אותי כי נכון שביצועים זה חשוב, שקט זה חשוב, טמפ' חשובה, הכל חשוב, אבל אמינות זה מס' אחד אצלי שמדובר בהרדיסק. חיי הנתונים יותר חשובים מהרבע שניה הבדל שיקח לי להעביר אותם לשם. אשמח לתגובות רציניות, הרדיסקים הם בהחלט נושא חשוב אצלי. תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי את הדילמה הבאה: יש לי 2 שרתיים שמחובריים בכבל רשת 1 גיגה בינהם. שרת א: נמצא ברייד 5 עם וינדוס סרבר 2008 בעל נפח כולל של 8 טרה בייט,(דסקיים SATA 7.2K , SATA 2, 3GPS שרת ב:נמצא ברייד 5 עם וינדוס סרבר 2008 בעל נפח כולל של 8 טרה בייט (דסקיים ׁׂSATA 7.2K , SATA 2, 3GPS כאשר אני מעביר קובץ 1 גדול בניהם 5-6 גיגה אני מקבל קצב העברה מקסימלי של 100 \mbs מקבל ניצול מקסימלי של 1 גיגה קצב העברה. הבעיה מתחילה היא כאשר אני מעביר מאות\ אלפי קבציים ביום בין שרת א-ל ב בנפח כולל ממוצע של 100 גיגה ביום. מאחר וכמות הקבצים גדולה מאוד והמבנה המיוחד שלהם(תקיות בתוך תקיות שמכווצות) קצב העברה של הקבציים אינו מספק ויוצא מצב ששרת ב תמיד נמצא בפיגור של כמה ימים מהמידע שבשרת א. קצב ההעברה ל…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ולשים בו 2 דיסקים פנימיים. אני לא זקוק לנפח רב אבל הדיסק הקטן ביותר שמצאתי ושעונה על התנאים שבכותרת הוא בנפח 640GB ולשים 2 כאלו זה מיותר לחלוטין עבורי. מצד אחד, השאיפה שלי היא להוריד עלויות על ידי הורדת הנפח בלבד. מצד שני, אם (נניח) כי שני דיסקים של 320GB יעלו יותר מזה שבלינק זה בסדר מבחינתי. http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1800 בגדול, אני מחפש דיסק קטן יותר שעונה על התנאים לעיל ושיהיה מחברה טובה. יש כאלו? תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן מלפני 6 ששנים, להלן הפרטים הרלוונטים: לוח אם: Gigabyte P55-UD3R http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3162#ov עוד פרטים פחות חשובים: מעבד: I5 750. כרטיס מסך Ati radeon 5850. הארד דיסק Western digital caviar black 1TB וזכרון פנימי 4GB. המחשב מאוד איטי ולפי ההתרשמות שלי מכמה בדיקות - ההארד דיסק הוא הבעייתי פה ומעבר ל-SSD יכול לעזור. בינתיים אני חושב לקנות את הדגם הבא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14819 לגבי תמיכה בלוח אם: על פי רפרוף ב-Specification של הלוח אם, נראה שהוא תומך ב-Sata2 3Gb/s. בנוסף מבדיקה ב-Bios יש לי אפשרות לעשות Sata AHCI Mode (הבנתי שזה חשוב ל-SSD). השאלות: 1. האם צפויים לי בעיות או שה…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כרגע יש לי הארד דיסק של MAXTOR 10GB .. מה אתם אומרים ? זה מספיק זיכרון או שאני צריך לקנות הארד דיסק חדש ? אם זה לא מספיק אז אני רוצה לקנות Western Digital 80GB 7200RPM 8MB Cache 100ATA במחיר של 660 ש"ח ... שווה לי ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כן .התקנתי FREE REGION צורב הDVD שלי פועל כשורה קורא חופשי את אותו סרט אשר הכונן אינו קורא הכונן הוא LG GDR 8162B מה עושים? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי M4 מותקן על לוח SATA2 של אינטל (965). התקנתי היום את האינטל 330 על מערכת (AMD (770T והתוצאות ב 4K נמוכות מהותית מהתוצאות עם ה M4 (מוגדר כמובן על AHCI והורדתי כמובן.את הדרייברים האחרונים של AMD). מעניין אם זה בגלל ההבדל בבקרים של ה SSD או בציפסטים של הלוחות. לא בא לי לפרק את ה 330 ולבדוק על מערכת האינטל יש למישהו תוצאות? עדכון: הכל בסדר, עדכנתי ביוס והתוצאות עכשיו די דומות ל M4
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות RAID1 עם שני דיסקים, אחד של 40 ג'יגה ואחד של 30. שניהם 7200. לא אכפת לי לוותר על ה10 ג'יגה של ה40. איך הSoftware RAID של XP? שווה משהו או שללכת על בקר רגיל? אם אין בעייה עם הסידור הזה, הייתי שמח לשמוע על בקר פשוט בשביל זה, וכמה הוא צריך לעלות. בלמיר אני רואה: כ.בקר ST-LAB IDE ATA133 PCI CARD WITH IDE CABLE 155 שקלים + 19 למשלוח בדואר נשמע לי שווה לכל נפש. מה אתם אומרים?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ניסיון נוסף.... אני מעוניין להוסיף למחשב הנייד שלי מחיצת SSD למערכת ההפעלה ולשאר התוכנות במחשב (זה בעיקר מערכת הפעלה, נגיד 2-3 משחקים, אופיס מלא ועוד כ-10 ג'יגה בהגזמה של תוכנות). המחשב מדגם Lenovo E420s 4401-4NG למחשב יש יציאת mini pci-e פנוייה. השאלה אם המחשב יוכל להפעיל את כונן ה-ssd דרך יציאה זו....? חשבתי על אחה מהדגמים הבאים: http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SSDMAEMC080G2C1 http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SSDMAEMC040G2C1 הראשון של 80 ג'יגה, השני של 40. על הדרך.... נראה לכם 40 ג'יגה יספיק לי? במחשב יש לי 320 ג'יגה נוספים, אני רוצה רק את מערכת ההפעלה על זה וכל כל כל התוכנות והמשחקים (כל מה שמותקן קיצר). וכמובן, שוב, אם המחשב יזהה\יפעיל\ייד…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר למצוא את הכונן הזה ב-Olsale במחיר 389 ש"ח. זה מחיר טוב? תענו לי מהר כי יש מספר מוגבל של כוננים למכירה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שווה ת'כסף? אני יודע שזה כפול 4 אבל עדיין פחות מ-5 ש"ח לדיסק רב פעמי, שלא משנה של איזה חברה הוא תמיד דיסק איכותי ביותר! ד"א הדיסק הוא של MEMROX משהו כזה. נשמע הגיוני? כי זו חנות באינטרנט והאתר נראה מפוקפק משהו...
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מדובר בכונן SAS שאני שוקל לרכוש. האם עלי להכין את עצמי לרכישה של כבל מיוחד/שונה מאשר זה שנמצא בספק הכוח שלי (SATA)? או שמדובר באותו הממשק? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.... יש לי את הצורב הנ"ל ורציתי לדעת האם אני יכול לצרוב על דיסקים בגודל 9 גיגה? ואם כן איך אני עושה את זה?האם צריך דיסקים מיוחדים לכך? ואם לא אז אם מישהו יכול להמליץ לי על צורב טוב שכן עושה את זה אני אשמח...(טוב במחיר עממי...) תודה מראש...
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי קופסא של ANTEC MX-1 לוח האם שלי ישן ABIT IS7E ותומך רק בSATA 1. התקנתי חיבור חיצוני של ESATA, שמתחבר אל כניסת הSATA בלוח האם. אני מעוניין לחבר את הATNEC לכניסת הESATA אני מעוניין לעשות SWITCHING של HD מדי פעם, ולכן HOT SWAPPING הוא חיוני. 1) איך אני מאפשר חיבור/ניתוק HOT SWAP ? האם צריך להתקין דרייברים בשביל זה? הגדרות בביוס? (מערכת ההפעלה יושבת על כונן IDE ולכן מעולם לא נזקקתי להתקין דרייברים של SATA) 2) האם בקר SATA יתן לי מהירות גבוהה יותר? ינצל טוב יותר את העובדה שבקופסא החיצונית יושב HD SATA2 ? 3) האם בקר יאפשר לי HOT SWAP ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום. אני מתכנן לקנות את הברקודה ST1000DM003. המחיר הכי סביר שמצאתי בארץ הוא 380 ש"ח כאשר בחו"ל ניתן לקנות אותו סביבות ה270 ש"ח (בהינתן והדולר יישאר במגמת ירידה). השאלה שלי האם זה לא סיכון גדול מדי לשלוח אותו לארץ?, מכיוון שידוע שHD זה מוצר רגיש מאוד. וגם מה לגבי האחריות? מה קורה אם אחרי חודשיים המוצר מתקלקל כתוצאה מבלאי של החברה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לכל מי שלא בטוח אם כדאי או לא כדאי לעבור לSSD , העלתי סרטון ליוטיוב פתיחת ברידג' CS5 , פתיחת פוטושופ CS5 , טעינת קובץ Tiff של 35מגה והגדלה ב800% ליצור קובץ של 2.22GB! ... צילמתי והעלתי - עכשיו תבדקו בבית איך זה אצלכם ותעשו את החשבון כדאיות בהצלחה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה שייך למה? 1. כשהווינדוס עולה 2. כשאני טוען קובץ בקיובייס והוא טוען פלגינים וסאונדים (כשכולם נמצאים על כונן ה SSD כמובן) תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי לוח אם z690 asus prime a ddr5 מעבד 12700k יש לי בnvne העליון 980pro gen רציתי להוסיף עוד nvme gen4 רציתי לדעת אם הלוח תומך בזה יש לי סהכ 4 כניסות nvnme או שרק הכניסה העליונה תומכת בgen4 והשאר ב 3
-
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
על פי ההתקדמות בתחום הSSD הדור הבא בטוח יעבור את היכולת של SATA 6G. חשבתי על פיתרון. בקר DUAL SATA לכוננים שמתחבר לשני חיבורי SATA על הלוח. לפני שהדריוור של התתקן מזוהה ופועל הכונן יעבור רגיל דרך חיבור אחד. כשהדריוור יפעל הבקר המיוחד על הכונן ישלח ויקבל את המידע דרך שני החיבורים. נראה לכם שיש סיכוי שנראה בעתיד דבר כזה ? אולי יש לכם פיתרון יותר טוב ?... [הפוסט עודכן כדי למנוע חוסר הבנה]
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ב-7 זה עבד לי מצויין. שדרגתי את המחשב, לוח Gigabyte Z370. אין לי אפשרות לעשות hot swat על דיסקים SATA. אני מחשב את הדיסק, ואין תגובה מהמחשב. רק כשאני מאתחל אותו כשהדיסק מחובר אני רואה אותו. יש למישהו רעיון?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב ושבוע טוב! יש לי לוח עם ציפסט z77 ועלה לי הרעיון לעשות raid 0 1 יש לי שתי כוננים של samsung 840 120gb וכונן רגיל של 500gb השאלה האם זה אפשרי לעשות מערך כזה שבו הכוננם הרגיל שיתפקד כ raid 1 ושתי הכונני הsdd כ raid0? שאלה שניה! הSata 3 תומך עד 600mb ומקסימום מהירות קריאה של הssd שלי הוא 540mb האם היה שינוי אם בכלל בraid 0 או שכל חיבור נותן 600mb לחוד הייתי שמח לקבל מבחני ביצועים תודה רבה לעונים..
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות כונן DVD, מתלבט בין LITE-ON לבין TOSHIBA... אשמח לשמוע את דעתכם וכמובן גם המלצות אחרות
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום! קניתי לפני כחודשיים מארז של 50 דיסקים רגילים לצריבה מבית Verbatim. הדיסקים הם מסוג Datalife Plus. הם מיוצרים בסין. לעומתם יש את ה-Datalife המיוצרים ביפן. אני חושב שאני עדיין יכול להחליף אותם,כי אני מכיר אנשים בחנות,וכן האריזה סגורה. השאלה כאן היא האם,למרות שמייצרים אותם בסין,יש ל-Datalife Plus שכבת הגנה יותר טובה? אני שואל כי יש כאלה שממליצים על Datalife Plus,ויש כאלה שממליצים על Datalife. בתודה מראש, יוחאי.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-