אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם לאחרונה קניתי צורב DVD של ASUS מדגם drw-2014l1t. ללוח האם שלי אין חיבורי SATA אז הישתמשתי במתאם מתאם לחשמל כזה: http://sierra-cables.com/SATA/Images/SATA-Power-Cable-1.jpg ומתאם לנתונים כזה: http://www.globalsourcesdirect.com/servlet/the-5086/IDE-fdsh-SATA-Converter/Detail חיברתי את כל הכבלים והדלקתי את המחשב והדיוידי נפתח ונסגר זאת אומרת יש לו חשמל אבל המחשב לא מזהה אותו בשום מקום (לא בביוס ולא במחשב שלי) ניסיתי לשחק עם הכבל נתונים ותאמינו לי הוא מחובר טוב. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חושב לקנות את הדיסק הזה למ"ה וינדוס 7.... האם הוא הרבה פחות טוב מהאינטל X25 40 ג'יגה? המחיר שלו 76 דולר..... במידה ואני אקנה אותו . איך אני מתקין את הוויינדוס עליו? בהתחלה אני מפרמט את הווינדוס הנוכחי ואז מתקין את הדיסק הקשיח או איך? הוא יזוהה כ כונן C? ****או את הדגם הזה HDSSD: 32GB (2,5") Samsung MLC (read: 220MB/s; write: 200MB/s) (MMCRE32G5MSP-0VAD1)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מגבה eGO 2TB (או שזה iomega כתוב עליו את שניהם) ויש לי מגבה wd 500GB 3.5 inch העברתי מהמגבה wd למחשב בשתי נגלות 150 ג׳יגה וזה לקח בערך שעה ורבע כל נגלה אחר כך העברתי מהמחשב למגבה השני את הכל ב2 נגלות וזה גם לקח כל נגלה שעה ורבע בערך ובכללי אני מעביר הרבה פעמים 20 ג׳יגה רצוף כי אני מוריד מלא סרטים בhd זה יכול להרוס את זה? נגיד זה במחשב לפעמים כותב לתאום שיש 200 דקות לסיום ואז זה יורד וזה עושה כמה פעמים בלי שאני נוגע זה אומר משהו רע? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים. יש לי במחשב כונן seagate ברקודה 500G 32M ST3500320AS עליו יושבת מערכת ההפעלה. ועוד כונן חיצוני WD MYBOOKE 1T בחיבורי ESATA שמשמש לאיכסון. נכון לעכשיו אני זקוק לעוד כונן בנפח של 1T מכוון שניגון סרטים דרך הכונן החיצוני אינו מספק. ולכן חשבתי שכונן פנימי יעשה את העבודה טוב יותר. ישנה האופציה לחבר על הלוח הזה GIGABYTE EX58-UD5 ת הכונננים בשיטות שונות, כרגע אני נמצע באופציה בלוח על disable שלפי מה שקראתי בספר זו אופציה רגילה לחיבורי SATA2 , ניתן לשנות את האופציה ולבחור בין DIABLE - ACHI- RAID , אני לא ממש מבין מה אומרות האופציות האלה או איך משתמשים בהן, זה דיי חדש, הבנתי חיבורי RAID הם מיזוג בין כוננים, האם זה נכון? ובמה זה תורם לביצועים? ולגבי האופציה ACHI לא הבנת…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מבקש המלצות לקופסה חיצונית לדיסק 2.5 מסוג EIDE לחיבור באמצעות USB .
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דיסק קשיח חדש של 1000GB ואני רוצה שהוא יהיה כמה שיותר מהיר, למסגרת המחיר. אני מוכן לשלם עליו 600 ש"ח, ואני מעדיף שהוא יתמוך בSATA3, במהירות של 7200 RPM עכשיו אני יודע שהמחירים עלו עקב השיטפונות בתילאנד, אבל אני רואה שיש הרבה דיסקים קשיחים דומים אבל שונים, מצאתי תדיסק קשיח שהכי משתלם לדעתי, מאייבורי, דיסק קשיח של SEAGATE מפרט: קוד דגם Model ST3000524AS נפח Capacity 1000GB חיבור SATA3 Interface 6Gb/s זכרון מטמון Cache 32MB מהירות Spin Speed 7200rpm אריזה Packing OEM עכשיו אני יודע שבאתר של SEAGATE יש דגם דומה רק שיש לו 64 זיכרון מטמון, האם זה חשוב? זה הבדל משמעותי ל1000GB? האם SATA 3 משמעותי לעומת SATA2? והאם אריזה של OEM אומר שזה יגיע ללא …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש מבצע באופיס דיפו שיש על ההארדיסק הזה מחיר ללא תחרות 600 שקל ושנתיים אחריות. יש לי נסיון טוב עם דיסקים לצריבה של וורבטיים, אבל לא שמעתי עליהם בכלל בתחום ההארדיסקים. האם הם מייצרים את הדיסק עצמו? ואם לא, מי בדיוק ייצרן הדיסק ובאופן כללי הייתי רוצה לדעת אם זאת עסקה משתלמת וכדאי והאם המוצר אמין איכותי וטוב.. למידע באתר הרשמי תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני רוצה לצרוב סרט XVID ולראות בדיוידי (קורא XVID) איך אני צריך לצרוב? כדאטה, כVCD או מה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני תוהה. ??? נניח שיש לי מארז RAID עם 5 דיסקים קשיחים ב-RAID0. אני אמור לקבל מהירות גבוהה מאוד. האם הממשק של המארז (לדוגמא FW) לא יוריד את המהירות? הרי הוא מגבל.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, כן כן, את/ה... אתמול החלטתי לאחר כמה חודשים טובים לחפש את מקור הרעש העיקרי במארז ולצערי הופתעתי כאשר גיליתי שהדיסק קשיח הכי מרעיש. כל המאווררים משומנים ושקטים מאד, הרעש של הסיבוב של הדיסק קשיח פשוט בלתי נסבל. שומעים אפילו ממרחק של 4 מטר ! מן סילון כזה ואי אפשר לישון גם עם הרעש הזה כי הוא חופר לך בראש הדיסק קשיח הינו WD 80GB 8MB שנרכש לפני שנה (בערך, קצת פחות : ), יש לי דיסק קשיח נוסף שהוא 40GB ישן יותר והוא הרבה יותר שקט (!!! הרבה יותר ). בדקתי שגיאות עם התוכנה של WD ולא נמצא דבר. חשבתי לעשות ScanDisk אבל זה פול זמן לבקש מהחנות להחליף? העניין שהדיסק קשיח מלא במסמכים/תמונות(10 ג'יגה, אולי יותר אפילו !), קצת סרטים, תוכנות וכל מה שהמחשב מכיל בעיק…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
יש לי שאלה על צורב..... אם מישהו מכיר חברה של צורבים טובה????? אז שיפנה אלי........ ומה הבופר (BUFFER) הכי גדול ביותר שיש כיום לצורבים????? והאם שווה צורב של LG 32X10X40 ב-395 ש"ח???? 8 מגה בופר......(buffer) שילחו לי ל-ICQ : 137303228 קוראים לי מני..... דחוף!!!! אודה לכם אם תשיבו לי תשובה.....
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
עד לאחרונה קניתי את ה-TY שלי מחוץ לארץ, אבל נגמר להם המלאי... מישהו יודע אם יש מקום בארץ שמוכר דיסקים שהם TY (בודדים או BULK) ? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי לפני חודשיים דיסק קשיח חיצוני של WD בנפח 1.5 טרה. לצערי הוא מתחמם מידי. האם ניתן לחבר אליו אמצעי קירור כלשהו? אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכנסתי לצורב שלי מדיה של סילבר ליין שלצערי איך שזה נראה הרסה אותו.. החלפתי אותו והכנסתי את אותה מדיה לצורב אחר(זה לפני שידעתי שהסיבה לבעיה היא המדיה עצמה ולא הצורב) מדגם דומה.. גם כאן, צורב תקין לחלוטין הפך לתקול בן רגע... מה זאת אומרת תקול? לא קורא כמעט שום דיסק, לא צורב כלום, הדבר היחיד שכן עובד זה המגש הנשלף והזיהוי שלו בביוס. האם יש דרך לתקן את הצורבים? האם הגיוני מה שקרה? הצורבים הם : LG GSA-H12L LG GSA-H22N חשוב לציין ששניהם היו תקינים לחלוטין לפני.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הזמנתי הרגע כונן SSD 840 Pro של סמסונג וכונן 3TB Caviar Black במחיר מציאה מאמאזון שאמורים להגיע אליי שבוע הבא. ואז עלתה לי בראש המחשבה אם עשיתי טעות מבחינת SATA 4 שאמור לצאת אבל עוד לא ידוע מתי. לגבי הכונן 3TB פנימי אין לי שום דאגות כי כונן קשיח רגיל בחיים לא מסוגל להגיע למהירות כזו. השאלה לגבי ה-SSD, מכיוון שהכונן הזה מנצל את SATA3 במלואו אולי הייתי צריך לחכות ל-4? מצד שני אי אפשר לדעת מתי זה יצא בכלל וגם כמה ביצועים נוספים אני ארוויח מ-4 כשיצא. אבל השאלה היא אם מכיוון שה-SSD הזה מנצל את 3 במלואו, יהיה שיפור במהירות שלו כשיצא SATA 4 או שהוא תמיד יהיה מוגבל -500MB? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דיסק עם 6 טרה של מדייה (רובם קבצים גדולים) ואני רוצה להעתיק את הכל לדיסק חדש ריק. אני מניח כי העתקה "רגילה" עם COPY של ווינדוס או אפליקצית TERACOPY יעתיקו כל קובץ בדיסק המקור ויכתבו אותו בצורה רציפה בדיסק היעד כך שלא תהיה פראגמנטצייה אבל איך אני יכול לבצע אופטימיזציה לאירגון הקבצים? הכוונה היא שקבצים בתיקייה אחת יועתקו אחד ליד השני. האם העתקת התיקייה הראשית מעתיקה את הקבצים לפי הסדר הלוגי שלהם? (הכוונה לסדר המופיע בהוראת DIR ללא פרמטרים)
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 4 followers
-
-
המחשב שלי מחובר ככה: יש כבל ראשי שמוחבר ל-CD ולדיסק בקשיח. (כאשר ה-CD הוא SLAVE והדיסק הקשיח MASTER). יש כבל מישני שמחובר לצורב DVD והוא MASTER. כל הכוננים מג'ומפרים כמו שצריך אבל... ברגע שאני מוציא את הכבל מה-CD המחשב לא עובד (עולה לי הלוגו של MSI ואי אפשר להיכנס ל-BIOS), ולא משנה איזה כבל אחר אני יכניס ל-CD זה לא יעבוד - גם כאשר הדיסק הקשיח מנותק. למה? :kopfpatsch: ???
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש בתחילת החופש הגדול עם צורב DVD של (LG (4081B, עכשיו צרבתי בו כמה פעמים דיסקים בהזדמנויות שונות והכל היה סבבה. לאחרונה הייתי צריך לצרוב בוחטה של דיסקים ואחרי השלישי בערך הצורב את התחיל לדפוק דיסקים. הנרו כתב could not preform END Track או משהו, לפעמים could not start disk-at-once או משהו בסגנון וזה, נדפק הדיסק. בדקתי את הצורב על מחשב אחר ואותן הודעות. עד כאן דיסקים רגילים. דיסקים של DVD הוא הצליח לצרוב אחד ואחרי זה דפק דיסקים. החליפו לי את הצורב בזכות האחריות שעדיין תקפה. והצורב ה"חדש" בינתיים מתוך 5 צריבות רגילות דפק 2 דיסקים. ואת הניסיון היחיד שלי בDVD הוא דפק עם אותן ההודעות. עכשיו השאלה שלי היא האם זה ככה אמור להיות בשביל הצורב הזה? האם אני צריך לקחת בחש…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את הכונן של הנייד שלי ל-SSD. (מדובר ב-Dell Vostro V131) יש לי בנייח הביתי את ה-Crucial MX100 שהבנתי שהוא מומלץ, השאלה היא האם לניידים יש משהו אחר עדיף שהוא בערך באותו מחיר ? אני חושב שבנייד הזה יש SATA II אם זה משנה משהו מעדיף יותר מ-128GB
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. זאת אמנם שאלה תיאורטית, אבל מעניינת. האם כונן קטן יותר (נפח קטן יותר ולכן גם בעל משקל קל יותר), בעל מהירות של 7200RPM יהיה מהיר יותר מכונן 1TB בעל מהירות זהה (גם כן 7200RMP)? כמובן - נניח שמדובר בכוננים זהים! אמנם המהירות היא נתון קבוע כאן, אבל יכול שיש גורמים אחרים שמשפיעים על המהירות (כמו גודל ה"פלטה" - דיסק)? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיברתי את הכונן לחשמל ואח"כ לכבל frimware וכשחיברתי את הכבל ליציאה 1394 בלוח אם פתאום היה הבזק חשמל כחול. אני מאוד מקווה שלא נשרף לי הכונן ואתו כל החומרים שדי חשובים לי. אני מקווה שזה רק טרנספומטור (שנאי) שצריך להחליף. 1. אבקש לדעת האם הכונן בסדר או שהוא נשרף? 2. אם אני אוציא אותו מהקופסה ואחבר רגיל למחשב האם הוא יעלה? 3. מאיפה אני יכול להשיג שנאי או לבדוק שהשנאי מוציא זרם? 4. והכי חשוב כמה יעלה לי לשחזר את המידע מדובר על כונן בנפח של 1TB תודה רבה, אשמח אם תעזרו לי זה חשוב מאוד.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כשבוע התקלקל לי ה HDD המחשב מזהה את ה HDD אבל כאשר אני מנסה להיכנס אליו אני מקבל הודעה: d:\is not accessible. The request could not be perfomed because of an I\O device error ה HDD היה מפוצל ל 2 והיה לי חומר די חשוב עליו. מקריאה בפורומים נסתי כמה אפשרויות והצלחתי דרך חיבור חיצוני (מתאם בין SATA ל USB) לראות רק מחיצה אחת. השאלה שלי האם אני יכול לתקן את HDD בדרך כלשהי ולהציל את החומר על המחיצה השנייה? הבנתי שכנראה והכרטיס האלקטרוני נדפק ואם אני יחליף אותו התקלה תסתדר ( מאיפה אני יכול להשיג כרטיס כזה?). והאם יש לכם עוד רעיונות לפתור את התקלה ולהחזיר את ה HDD לחיים?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות אחד מהלפטופים הבאים ולהוסיף להם SSD, עדיין לא החלטתי איזה, ומחיר ה SSD ישפיע על ההחלטה שלי. Dell Inspiron 13 7347 יש לו חיבור SATA רגיל לכונן 2.5" 7mm אם הוא אז הוא בא עם 500GB HDD שאני יחליף בSSD של לפחות 256GB, בגלל שהוא הכי זול מהשלושה ואין בו אפשרות להשאיר את ה HDD, אפשר לשקול SSD יותר גדול. Lenovo Yoga 2 13 יש לו חיבור SATA רגיל לכונן 2.5" 5mm וחיבור נוסף של M.2 אם הוא אז אני יקנה את הגרסא של 500GB HDD ויוסיף SSD של 128 או 256 יש אפשרות גם לקנות אותו עם SSD 256GB ולהוסיף HDD, אבל בגלל שזה HDD מיוחד יש בערך שני גרסאות מתאימות, בערך ב- 100$. הבנתי שיש לו גם רשימה לבנה של רכיבים שה-BIOS יתמוך בהם. (אם כי יכול להיות שזה נכון רק לגבי כרטיס רשת) http…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברים שלום, אני זקוק לעזרתכם בבחירת כונן SSD בנפח 250~ ג'יגה ל-asus vivobook s400ca . בזמנו רכשתי בקנייה הקבוצתית את ה-330 של אינטל אבל מסתבר שהוא גדול מידי למחשב שלי מכיוון שהוא 9mm ולא 7mm כמו רוב הכוננים בשוק. השימושים העיקריים שלי במחשב: 1. תכנות בc/c++ , ג'אווה. 2.עבודה על מספר צגים במקביל(לא נראה לי זה משנה). 3. פתיחת לשוניות (בדפדפן) רבות . 4. תוכנות כמו matlab ו matmatica. 5. שימושים רגילים- גלישה סרטים וכו. לאחר חיפוש בפורום יש לי מספר שאלות/בקשות: 1. המלצה על כונן שיתאים למחשב- 7mm או פחות. 2. אני כבר דיי הרבה זמן לא התעסקתי בתחום אז אני רוצה להבין איפה הכוננים של היום(סביבות 900 שקל) עומדים מבחינת ביצועים ביחס ל330? 3. שמתי לב שיש כאן המון דיבורים ע…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-