עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי איזה בעיה מוזרה. כשאני שם דיסק DVD, יש לי הפרעות מוזרות כאלה בסאונד, כאילו הסאונד קופץ. כשאני שם דיסק CD זה קצת יותר טוב, אבל גם הסאונד קופץ. למה זה יכול להיות? הכונן די חדש. הוא נדפק או מה?

• 1 תגובה
    • 690 צפיות
  2. Started by eli308,

ברשותי כונן נייד של סמסונג Samsung 2.5 1TB USB 3.0. קנית לא מזמן מחשב נייד - Dell Vosro 5470 וכאשר אני מנסה להשתמש בכונן הוא עושה המון בעיות. לפעמים הוא מתחיל להעביר קבצים ואז פתאום מהירות העברה יורדת ל 0 mbps והוא מפסיק להעביר קבצים. קורה שהוא נתקע ככה לאורך זמן וגם מצבים בהם לאחר חצי דקה - דקה הוא ממשיך להעביר קבצים ואז שוב נתקע על מהירות 0. פעמים נוספות הוא מתחיל להעביר ואז אומר שהיתה בעיה לגשת לקובץ והוא מפסיק את העברה. במחשב הנייח הכונן עובד בצוה חלקה ללא שום בעיות (USB2). ברגע שהוא מחובר למחשב הנייד הוא מגמגם (USB3). ניסיתי לחבר למחשב הנייד כונן אחר גם של USB3 והוא עובד בלי בעיות. ניסיתי לחבר את הכונן שלי למחשב נייד אחר (לא בטוח האמת אם USB2 או 3) וגם שם הוא עבד חלק…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by catsmonster,

יש לי ווינדוס 7 מותקן על הארד דיסק בחיבור IDE, עד אתמול עבד מעולה. שמעתי אתמול קולות מוזרים מהמחשב, קולות שההארד דיסק מתחיל לקרוא במרץ (כמו הקולות ששומעים כשמפעילים תוכנה כבדה) ואז צליל של קליק פתאומי והקולות של הקריאה נפסקים. כשהפעלתי מחדש את המחשב (וגם כל פעם שניסיתי לאחר מכן) המסך השחור של הביוס עלה בצורה נורמאלית עד החלק שבו אמור להיות Loading Operating System, אך במקום זאת היה כתוב PLEASE INSERT OPERATING SYSTEM DRIVE AND PRESS ENTER, PRESS CTRL + ALT + DEL TO RESTART או משהו בסגנון. כאשר הרצתי מערכת הפעלה mini windows xp אשר פועלת ישירות מדיסק אופטי, הצלחתי למצוא את כל הקבצים שלי בהארד דיסק אבל בכל זאת המחשב סירב להאמין שיש לו ווינדוס מותקן. למישהו יש רעיונות?

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  4. אני חושד שהצורב DVD [סמסונג super write master] הרס לי דיסק [של GTA 4 מקורי ] לא צרבתי ולא עשיתי כלום חוץ מלהריץ כרגיל ולשמור עליו כמו הבייבי שלי עכשיו הדיסק במצב שיש עליו כמה שריטות מוזרות בקצוות וליד החור וכמובן כשאני מכניס אותו המחשב לא מזהה שיש בכלל דיסק ואי אפשר לשחק מדובר בכונן חדש יחסית [סביבות חצי שנה- שנה] והדיסק הפעלתי אותו לא יותר מדי פעמים. עכשיו איך אני יודע אם זה באמת הכונן הרס אותו, ואם כן איך אני יכול למנוע ממנו להרוס עוד דברים??

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  5. קניתי השבוע הארד דיסק W.D 80G 8 buffer. חילקתי אותו ל: 10 ג'יגה - מחיצה של ווינודס, דרייברים מסמכים וכו.. 70ג'יגה - כל ההורדות וכו'.. אני אם ווינודס XP ומערכת קבצים Fat32. וזאת הבעיה: כאשר אני עושה CTRL + A בכונן C: (באותו זמן לצורך הבדיקה הצג קבצים מוסתרים היה פעיל) הוא מראה לי שתפוס 2 ג'יגה. ושאני עושה קליק ימני על הכונן במחשב שלי הוא מראה שתפוס למעלה מ 4.7 ג'יגה. עשיתי סריקת דיסק, איחוי סירקת וירוסים ומה לא ! והבעיה לא נפתרה. מה יכול להיות הגורם לבעיה ? תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Demon,

יש לי הרד דיסק WD 30GB 7200, שמחובר בכבל ATA100 רגיל ללוח Abit KT7A (ללא RAID). הבעיה היא שההרד דיסק בשום פני ואופן לא רוצה להתחבר כMaster אם הוא לבד על הכבל. אם אני מחבר אותו כMaster המחשב פשוט לא מזהה אותו (לא הזיהוי הראשוני עם אתחול המחשב, לא אפשרות הAutodetect בביוס, ולא הגדרות ידניות לא עזרו לי). המחשב פשוט נתקע לכמה שניות, וממשיך לעלות רגיל בלי ההרד דיסק. חיבור הCDROM כSlave על אותו כבל עם ההרד דיסק אומנם פותר את הבעיה, אך נוצרת לי בעיה אחרת שאני לא אפרט כרגע (שנובעת מחיבור סידירום לATA100). למישהו יש רעיון? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by sagigi21,

שלום. לפני כחודשיים רכשתי הארד דיסק 3.5 של LACIE מדגם QUADRA. הנפח של ההארד דיסק הוא 1TB. והוא מצוייד ביציאת ESATA שזו בעצם הסיבה המרכזית בגינה רכשתי את המכשיר. מאז הרכישה הופיעו בעיות רבות ומעצבנות במכשיר.המחשב לא זיהה את המכשיר..המכשיר נתקע..עבד לאט. לפעמים נראה כאילו המכשיר עובד טוב ולאחר הפעלה של המחשב מחדש הוא בעצם לא מזהה אותו ורוב החומר שגיביתי עליו נדפק או נעלם. ניסיתי כמעט הכל.עדכנתי את הBIOS שיניתי הגדרות של חשמל כדי שהמחשב לא יכבה אף פעם את ההארד דיסק ובכל זאת.כיום הבעיה המרכזית זה שהמחשב לא מזהה את הכונן וכשאני מנתק ומחבר מחדש ואז נכנס למנהל התקנים ומוצא אותו שוב, חלק מהקבצים שהיו או כולם מופיעים כפגומים. שלחתי את המכשיר למעבדות של באג והם החזירו בטענה שהמ…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Omer DA,

שלום,לאחרונה אני מרגיש האטה כללית במערכת ההפעלה,לאחר ניקוי יסודי של כלל המערכת האיטיות נמשכת והחלטתי לבצע בדיקה יזומה לכונן המערכת,התוצאה המSMART מראה על כונן תקין אך ישנם "ספייקים" מוזרים במהירות שאני תוהה לגביהם, מצורפת תמונה מהבדיקה להמחשה,לצד בדיקה של SSD ישן יותר שברשותי אשר מציג מהירות אחידה לאורך כלל הבדיקה וגם בעל זמן גישה נמוך יותר משום מה,אשמח לחוות דעת והאם יש צורך במימוש אחריות. דגם הכונן: sandisk extreme 120GB(מצורף כ"Os ssd) הכונן עם הבעיה כביכול c SSD',הכונן השני למקרה הצורך מפרט המחשב: Intel core i5 4570 10 gb ram שני הכוננים מחוברים כמובן בSATA III

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. יש לי USB‏ SanDisk Cruzer Micro U3 8GB וכשאני בא לשים קובץ שהוא יותר מ4ג'יגה המחשב אומר לי שאין לי מספיק מקום עליוו וכמובן שהוא עצמו ריק. יש פיתרון לזה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by eli_xXx,

שלום לכולם לפני כחודשיים קניתי my passport essential של .250GB הכל טוב ויפה אבל הקטע הוא שאם נגיד אני לא נכנס לHDD הספציפי לאחר כמה זמן (בערך שעה) הוא מחליט להפסיק לעבוד וכשאני בא להיכנס אליו אז זה מראה כאילו נתקתי אותו מהמחשב וחיברתי ואז הוא עושה הרצה ופועל. יש לעוד מישהו את הבעיה הזאת? יש דרך לפתור אותה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Urchin,

אהלן אנשים, פירמטתי לפני שבוע בערך, התקנתי XP והכל נראה בסדר . כשבאתי לצרוב ( צורב Ricoh 12x10x32x MP7125A ), הנרו ( או ליתר דיוק... המערכת ) לא זיהה את הדיסק שהיה בצורב שלי . :-/ טוף, אז הורדתי מהאתר של Ricoh את ה firmware הכי מעודכן, עשיתי ריסטרט - עדיין לא עבד . הורדתי כל מיני עידכונים ללוח אם שלי ( AOpen ) ו... לא הלך . ניסיתי הכל, פתחתי את המארז , ( למרות שאין לי ידע רב בתחום ) וראיתי שהחיבורים שם די בסדר... :-[ ו.. רק שתבינו... זה צורב שלא היו לו בעיות בכלל, דקה לפני הפירמוט צרבתי איתו והכל הלך מעולה, רק אחרי הפירמוט... משהו השתבש . אודה לכם אם תעזרו לי .

• 18 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. אממ , משום מה המחשב מזהה את הדי וי די כסקזי , זה התחיל ככה סתם ביום בהיר אחד. עכשיו הוא לא קורא דיסקים , ואפילו שאני לוחץ עליו כפתור ימני ו eject ' הוא לא מגיב. איך אני מסדר את זה ? :\ תודה. :-*

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  13. שלום, ניסיתי כמה פעמים לצרוב יש לי 2 בעיות אני לא יודע אם הצורב הוא בטכנולוגייה + או - , ניסיתי לצרוב והוא צרב נראה לי ואז בסוף דפק את הדיסק, לא מצאתי אותו האתר היצרן, הדגם הוא: TOSHIBA SD-R5112 תודה רבה רבה למי שעוזר אלי.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. בשעה טובה קניתי אתמול את ה samsung evo 840 120gb וכן בקר transcend ts-pdc3 sata III / usb 3. ברשותי לוח אם asus m2n-e הובכן ציפיתי כי המחשב הכן יעלה מהר יותר ויפעל מהר יותר אך זה לא נראה כך. מה יכול להיות הבעיה? אגב בחיבור ישיר של הדיסק ללוח האם גם לא ראיתי שינוי מלבד זה שהתוכנה של samsung במצב הזה לא זהתה כפי שצריך את נתוני הדיסק כלומר לא ניתן היה לראות נתוני smart ובאיזה mode הוא מוגדר לעבוד ובאיזה חיבור הוא מחובר. כמו כן בכל תהליך ההתקנה אתמול של ה windows 7 לקח להתקנה כמה דקות עד שההתקנה עלתה ועד שיכולתי לבחור בדיסק (כמובן שבהתקנה גם בחרתי באפשרות של התקנת דרייברים ונתתי לו את ההדרייברים של הבקר) אודה לעזרתכם

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  15. Started by sar_007,

המחשב מזהה את ה Floppy אבל שאני שם דיסקט או אומר לי להכניס דיסקט למרות שהוא בכונן Floppy מישהו יכול להגיד לי מה הבעיה? :hanged: :itschy:

• 5 תגובות
    • 934 צפיות
  16. שלום, לפני כשבוע קניתי את הכונן הקשיח הנ"ל ושמתי עליו קבצים של סרטים ותמונות.לאחר מכן כדי לצפות בהם בטלויזיה שלי חיברתי אותם לדיוידי בעל חיבור USB והכל עבד חלק והייתי מאוד מרוצה. השבוע באתי לעשות זאת שוב אך משום מה הדיוידי לא נכנס כלל לקבצים,ניסיתי גם עם טלויזיה שיש לה חיבור USB של האייר ושם אומנם אני מצליח להפעיל את הסרטים אך הם עובדים בתקיעות כל איזה חצי דקה,מה יכולה להיות הבעיה? נ.ב דגם הדיוידיujicom CDP001 תודה לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  17. Started by Tal14,

שלום יש לי במחשב מסוים 2 הארד דיסקים,ומשהו מוזר קרה לאחר הפירמוט הכונן שנקרא כונן C: והכונן D: התהפכו ז"א שבכונן D: יש את הווינדוס אבל כשאני מוציא את כונן C: זה נותן שגיאה NTLDR משהו כזה, מה אפשר לעשות על מנת להוציא כונן אחד אבל להשאיר את השני עם הווינדוס ? תודה

• 2 תגובות
    • 472 צפיות
  18. Started by EnerGy,

שלום! כאשר אני צורב, הDMA לא עובד ולכן ניסיתי ללכת למנהל ההתקנים ולהפעיל אותו, אבל הצורב פשוט לא מופיע תחת ATA CONTROLLERS או משהו דומה. נמצא שם רק הדיסק הקשיח (ATA DISK) ולא הצורב שאמור להופיע כATA CDROM אם אני לא טועה... תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  19. Started by shoosho,

יש לי 3 דיסקים קשיחים במחשב האחרון הוא דיסק SATA II שעליו התקנתי מערכת הפעלה דיסק נוסף SATA I לדטה ודיסק שהגיע עם המחשב ADE שמקונפג כ-primary slave שעליו היתה מערכת הפעלה שקרסה. איך עליי לקנפג את דיסק ה-ADE שלא תהיה בעיה בעלייה של חלונות XP? תוכנת הביוס לא מאפשרת לשנות את סדר העליה של הדיסקים.

20. Started by LiorZi,

כשאני משנה את המצב של הכונן הקשיח והDVD בביוס ל-AHCI, המחשב עושה ריסטרט כל פעם שמערכת ההפעלה מנסה לעבוד (WINDOWS 7 64BIT). כשאני מחזיר מצב חזרה ל-IDE הכל עובד בלי בעיות. התקנתי את הדרייברים והכל אבל זה פשוט לא עוזר. יש רעיונות?

• 5 תגובות
    • 995 צפיות
  21. Started by Thunder-Head,

אני משתמש בלוח האם Asus P4P800-Deluxe ואמרו לי שלא צריך להתקין שום דרייבר מיוחד כדי להפעיל על הארד דיסק S-ATA ווינדוס. לכן, התקנתי על ההארד דיסק שהוא S-ATA את הווינדוס וכשאני מנסה לאתחל מההארד דיסק לאחר ההתקנה רשום לי: Reboot and select boot device. מדוע אני לא מצליח לאתחל דרך ה-S-ATA ?

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  22. Started by Jesper,

חזרתי עכשיו מטיול מגרמניה ( :'( כ"כ מדכא לחזור לארץ.. ). במהלך הטיול נגמר לי המקום במצלמה הדיגיטלית אז נכנסתי לחנות צילום באיזו עיירה, כדי שיצרבו לי את התמונות לדיסק. המוכר בחנות צרב לי את זה ב-2 עותקים, ששניהם עבדו אצלו במחשב. עכשיו במחשב בבית באתי לראות את התמונות, אבל כשהכנסתי את הדיסק למחשב הוא בכלל לא זיהה את הדיסק - הכונן ניסה וניסה לקרוא, ולא הצליח. ניסיתי את זה ב-2 הכוננים שיש לי ועם 2 העותקים שהוא צרב לי. מה נראה לכם הבעיה פה? צריבה פגומה? אולי זה בגלל המדיה - המדיה די מוזרה (הבחנתי בזה רק בארץ) - הצד האחורי שלה ממש שחור. היא של FUJIFILM וכתוב עליה: CD-R for Digital Photos. יכול להיות שזו מדיה שונה? או שהצריבה לא הייתה בסדר? מה אני צריך לעשות?

• 1 תגובה
    • 512 צפיות
  23. Started by avibek,

שלום לכולם חברי הפורום. לפני מספר ימים קניתי ssd מהסוג הזה corsair force gt 120gb. והתקנתי אותו למחשב הזה(שאגב נקנה אחרי ההמלצות פה) את הכונן HDD החלפתי עם הCD-ROM וה-SSD במקום הHDD. asus n56vz Intel i7-3610QM 2.30GHz 8GB RAM 750GB 7200 RPM+120GB SSD geforce 650m 2gb השאלה שלי האם התוצאות של הבנצ'מרק מספיק טובות?וכן הוא מוגדר בביוס כ- AHCI. על פי היצרן זה אמור להיות 555 MB/S קריאה ו- 515 MB/S כתיבה. אז השאלה שלי האם יש עוד דרכים שבעזרתם ניתן לקבל את הנתונים המטורפים של היצרן? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  24. שלום, אני לא מצליח לכתוב למחוק לפרמט כלום, מה עושים?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Psy,

הבנתי שכדי לקרוא אותו בXP צריך להוריד דרייברים וכו'. זאת לא הבעיה, גם בWIN 7 הDOK עושה בעיות (לא ניתן לכתוב\לקרוא), מופיע כקיבולת 320 ג'יגה במקום 32 ג'יגה .... גם ניסיון לסריקה ותיקון שגיאות לא הועיל. הפתרון היחידי שאני מוצא לנכון זה לפרמט אותו, ב"אתחול" של ווינדוס 7 יש אפשרות להפוך אותו ל NTFS המוכר והרגיל, השאלה אם זה יעזור ומה לבחור ב"גודל יחידת הקצאה" ? ("גודל יחידת הקצאה המוגדר כברירת מחדל"?) אשמח לתשובות או לפתרון חלופי...

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים