עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by catsmonster,

יש לי ווינדוס 7 מותקן על הארד דיסק בחיבור IDE, עד אתמול עבד מעולה. שמעתי אתמול קולות מוזרים מהמחשב, קולות שההארד דיסק מתחיל לקרוא במרץ (כמו הקולות ששומעים כשמפעילים תוכנה כבדה) ואז צליל של קליק פתאומי והקולות של הקריאה נפסקים. כשהפעלתי מחדש את המחשב (וגם כל פעם שניסיתי לאחר מכן) המסך השחור של הביוס עלה בצורה נורמאלית עד החלק שבו אמור להיות Loading Operating System, אך במקום זאת היה כתוב PLEASE INSERT OPERATING SYSTEM DRIVE AND PRESS ENTER, PRESS CTRL + ALT + DEL TO RESTART או משהו בסגנון. כאשר הרצתי מערכת הפעלה mini windows xp אשר פועלת ישירות מדיסק אופטי, הצלחתי למצוא את כל הקבצים שלי בהארד דיסק אבל בכל זאת המחשב סירב להאמין שיש לו ווינדוס מותקן. למישהו יש רעיונות?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Sting,

כמו שמישהו חכם אמר פעם "מה שלא הולך במוח ילך בכוח" (או שזה היה הפוך ??? ) בכל אופן ידוע שמכשירים חשמליים עדינים מאוד ממכות , דבר זה נכון פי כמה כשמדובר בארד-דיסק אשר מכיל מגנטים וחלקים עדינים אחרים . אבל לאחר שכל מה שניסתי לעשות במוח לא עבד , ולא החזיר את הארד-דיסק שלי ואת החומר החשוב שהיה עליו ולאחר שהבעיה הובחנה ככשל של הסיכה שאמורה לקרוא את הנתונים מהדיסק בגלל תקיעה מסוימת שהשמיע אף רעשים נזכרתי בפתגם העתיק הנ"ל ,הוצאתי את הארד-דיסק ממקומו והנחתי עליו שתי מהלומות מתונות בגבו והפלא ופלא הארד-דיסק חזר לפעול ללא בעיות וללא רעשים ( 5 ימים לאחר המקרה ועדיין ללא שום בעיות) וכמובן שהמידע היקר גם כן חזר ;D רציתי לשאול האם גם לכם היו בעיות דומות עם הארד-דיסק שלכם שנפ…

• 11 תגובות
    • 986 צפיות
  3. Started by dlivneh,

שלום רב, ברשותי מחשב נייד ישן עם WIN 98 SE עליו. הוא מסרב בכל תוקף לזהות לי דיסק און קי (FLASH DISK) של יצרן סיני (אים לי דרייבר). מחפש דרייבר גנרי. לפי מה שמצאתי הקובץ נקרא: Generic Native 98SE USB Driver. אך לצערי לא מצאתי אותו בשום מקום. בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  4. Started by WhiteLen,

היי, ה Maxtor 6 Y080P0 80GB שלי מראה סימני גסיסה מתקדמים. כמות ה bad sectors כבר גדולה מדי ואני רוצה להחליף אותו בדיסק חדש לצורך גיבויים. היום אני משתמש בו בעיקר לגיבוי מהדיסק הראשי. עדיפות ראשונה לאמינות פחות לגודל, מהירות, רעש... קראתי קצת וראיתי שיש בעיה עם כמה סדרות של סיגט בעיקר ה 7200.11 על איזה דיסק אמין אתם ממליצים? לא חשוב לי הגודל ולא הרעש 160GB מספיק בהחלט גם 200 ו 300 הולך. בעבר קניתי דיסקים עם 5 שנים אחריות אבל היום אני כבר לא רואה כאלו, אולי מישהו מכיר דגם ספציפי שעדיין מספק אחריות ארוכת שנים?

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  5. Started by froggy,

שלום לכולם אפשר בבקשה הסבר על המערך RAID 0? איך מתקינים, האם פועל על כל לוחות האם, האם פועל על כל סוגי דיסקים קשיחים ואיזה דיסק קשיח מומלץ? תודה רבה מראש

• 7 תגובות
    • 859 צפיות
  6. Started by Vaz,

צרבתי עכשיו 2 דיסקים עם צורב של nec nd4550 ויש לי בעיה כזאת - אחרי שאני מסיים לצרוב את הדיסק - קבצי וידאו עם נרו - הצריבה מסתיימת בצורה מוצלחת לפי נרו ואז כשאני לוחץ סיים זה מוציא את הדיסק..ועכשיו אני לא מצליח לקרוא את הדיסקים אחרי שהם גמורים בהתחלה חשבתי שאולי זה דיסק דפוק של teac ועכשיו גם צרבתי על דיסק של xerox וגם הצריבה הסתיימה באופן מוצלח והדיסק לא עולה אחרי הצריבה ..מה זה אומר שהצורב שלי התחיל להרוס דיסקים ? או שזו רק בעיה במחשב שלי ובמחשב אחר הדיסקים יעלו ?

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  7. Started by questionman,

יש לי Dell Inspiron 1764. האם הכונן הזה יתאים לו?

8. Started by yotamavi,

רכשתי דיסק קשיח חיצוני של סמסונג S2 320GB. בXP הכל היה בסדר, אבל מאז ששידרגתי לווינדוס 7, כשאני מנתק את הכונן דרך המחשב הוא ממשיך לעבוד ולהסתובב כרגיל לעומת בXP שם הוא היה מפסיק לעבוד והנורה הייתה נכבית. האם זה מסוכן שהכונן ממשיך לפעול ואני מנתק אותו ככה?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by prido,

מישה יכול להמליץ על נגן MP3 וידסקונקי 256 , יש מישהו שמכיר ויכול להמליץ על משהו? תודה

10. Started by e-r-a-n,

;D למה 451 דיסקטים? חשבתי שמדיה אחת של 80 דקות לוקחת 486, וחוץ מזה, כמעט אף אחד לא משתמש כבר במדיות של 650מגה ולמה רק מישהו אחד בחר בצורב שכותב על 40 ??

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. היי!, יש ברשותי מחשב R50E IBM , קניתי לו הרדיסק חדש, התקנה פיזית היא מאוד פשוטה אפילו אין צורך במברג. הבעיה היא שאני צריך לפרמט את הכונן החדש לתקן ACCESS IBM ואת זה אני לא יודע לעשות. IBM רוצים על זה 250 ש"ח, אני קמצן מידי. מצאתי באינטרנט את המאמר הבא: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-55165 אבל לא בטוח עד כמה זה מה שאני צריך. מישהוא יכול לעזור לי בנושא? תודה!!!

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  12. משפחת ה-P300 של המותג האמריקאי תתבסס על בקרי Phison מצד אחד ובקרי Silicon Motion מהצד השני - בתקווה שזה מה שיאפשר למחירים לרדת הרבה מתחת לערכים הרשמיים המומלצים לכתבה

13. Started by THE_COMMANDER,

יש לחבר שלי את הצורב הזה והוא צרב לי את המשחק GTA3 עכשיו יש לי צורב HP ניסתי לצרוב אותו הוא צרב אבל בהתקנה של המשחק הוא רושם שגיאה חבר שלי אמר שיש לפלקסטור הגנה מישהו יודע איך אני יכול לצרוב מהצורב שלו את המשחק בלי ההגנה

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by talsa,

יש לי 2 כוננים ראו מפרט בצד הכונן הנוכחי שלי הוא ה320 וקניתי את הטרה אתמול מה המערך האופטמלי לכוננים ? האם כדאי לבצע רייד 0?כמה זה משפיע על הביצועים (אשמח להסבר קצר איך זה משפיע) האם יש אפשרות להתקין את הWIN 7 ULT X64 על הכונן של הטרה ואז להעביר את כל התוכנות והמשחקים שמותקנים בויסטה X64 לכונן הזה עם הWIN 7 ?

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  15. שלום רב, אני אתחיל בכך שאומר שלא היה לי ניסיון עם SSD בעבר. רציתי לדעת האם לפני שאני מתקין מערכת הפעלה יש לבצע פעולות מסוימות? הבנתי שיש לעבוד בתקן AHCI. האם כדי לשדרג גירסה של Frimware לפני התקנה או בכלל? האם יש פעולות נוספות שיש/רצוי לבצע לפני התקנה? תודה מראש לכל העוזרים. גיל.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by roma4k,

חג שמח לכולם! אני קונה מחשב חדש ואני מעוניין להעביר אליו את הצורב של ימאהה (הוא 3 שנים אצלי) וגם לקנות צורב DVD - כניראה את החדש של NEC או LG. האם זה בסדר שאני אשתמש בצורב הישן שלי כקורא דיסקים? הוא לא יווצר צוואר בקבוק? ומשהו מטופש - צורב DVD קורא סרטי DVD? ואיזה צורב עדיף לקחת? LG או NEC? כניראה שבחנות ממנה אזמין את המחשב יהיה רק את ה LG אז אני לא יודע אם עדיף להזמין מ WALLA SHOPS תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 793 צפיות
  17. שלום לכולם - ברצוני לשאול שאלה מהירה - נתקלתי בצורך לכתוב תוכנה על מחשב לינוקס, אך לצערי אני צריך לנוע בין מספר פלטפורמות, רובן ככולן חלונאיות. פתרון שחשבתי עליו הוא לקנות כונן נייד בנפח גדול יחסית, 16-32 ג"ב, ולהתקין שם אובונטו, פיתון ואת כל היוצא בכך. השאלה היא - האם מבחינת מהירויות כתיבה/קריאה וכדומה זה כדאי? ואם כן - יש המלצות לכוננים מסוימים?

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  18. זה רק נראה כמו כרטיס מסך צר במיוחד כלפי חוץ - בפנים יש מערך של כונני NVMe מודרניים שמאפשרים לנפץ את המגבלות הקיימות בחיבורי ה-M.2 הנפוצים לכתבה

19. Started by johni,

שלום רב, גם אני נפלתי קורבן לתופעה של הזיופים. מה שעוד יותר מפריע לי, שקוראת גם ב SD מקוריים ותקינים, היא מהירות הכתיבה והקריאה. הרי SD זה זיכרון פלאש. אני יודע שבתקופה שאנחנו חיים בה, יש מעבר חד לזכרונות פלאש מאשר לדיסקים מכניים ישנים. אני מחזיק במחשב נייד שהכונן הקשיח שלו הוא בעצם זכרון פלאש שמהירות הכתיבה והקריאה בו מטורפת. מדוע עבור זכרונות פלאש חיצוניים, המהירות כל כך איטית? בערך 10 מגה לשניה? מה מונע מזה לעבור את ה 100 מגה לשניה? יש לי כונן חיצוני של WD שהוא מתחבר ב USB3, וזה בעצם כונן מכני 2.5 אינץ', המהירות כתיבה אליו מאוד מאוד מהירה. למה לעזאזל זה לא קורה בפלאש? תודה !

• 0 תגובות
    • 916 צפיות
  20. Started by roes,

1. הכוננים הקשיחים של Maxtor טובים? 2. הכונן הקשיח הזה טוב? Maxtor 6Y160mo Diamondmax plus 9 160 GB Sata

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  21. Started by tomeryh,

קשה לי להחליט מה כדאי.... חשוב לי שיעבוד עם מדיות לא הכי אכותיות כי אני לא מתכוון להוציא הרבה כסף על דיסקים איכותיים. חשוב לי עבודה טובה בתור DVD RW ועוד שאלה מה ההבדל בין DVD+ ל DVD-? אני יודע שאלו שני סוגי צריבה אבל נגיד אני רוצה ליקנות דיסקים ריקים איזה עדיף לי לקנות?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. היי יש לי מארז קטן עם מקום לרק כונן סידירום אחד ואני לא רוצה להתפשר בין צורב לדיוידי. אני רוצה כונן משולב, לאחר התחשבות במחיר ובביצועים, ולפי הביקורת הזאת, ה-LG GCC-4320B נראה דיי נחמד. בתור CDRW הוא 32x10x40. בתור DVD הוא קורא ב-X16 (אם כי בבקירות ניתן לראות שסרט דיוידי עם דיסק שתי שכבות הוא קרא ב-X8). מחירו בסביבות ה-720 ש"ח. מחיר הרבה יותר הגיוני מהפלקסטור (20x10x40 x 12) והריקו (24x10x40 x 12) המתחרים שמציגים ביצועים פחותים יותר ועולים בערך 300 ש"ח יותר. האם מישהו שמע דברים על הכונן או יודע על איזושהן בעיות?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. רק אחרי שפרמטתי והתקנתי שוב את הווינדוס אז הוא עלה במחשב השני יכול להיות שהלוח אם לא זיה אותו בגלל שהתקנתי את הווינדוס ממחשב אחר?

24. Started by verynoti,

אני קונה דיסק קשיח חדש SATA2 אבל לא יודע איזה לבחור westrean Digital או Seagate מה יותר כדאי מבין השניים תודה

• 11 תגובות
    • 990 צפיות
  25. Started by Psy,

התקציב עד 650-700 שקל גג, בשאיפה לכמה שפחות. (אני מניח שבסכום הזה אפשר יהיה למצוא רק 1.5, אבל גם טוב) יש המלצות, רעיונות - למה כדאי לשים לב, ממה להיזהר .... הכי זול שמצאתי (בזאפ) זה הכונן הזה: http://www.freedio.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2472 שווה משהו? (ראיתי שיש לו גם כניסת eSATA שהיא מהירה פי כמה וכמה מה USB2) יש עוד מקומות שמוכרים כוננים חיצוניים בסדר גודל של 1.5 עד 2 טרה במחירים שפויים? יש המלצה ספציפית על דגם\חברה מסויימת ? אשמח לשמוע!

• 4 תגובות
    • 693 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.