עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. לפני חצי שנה בערך קניתי HDD חיצוני של iOmega בגודל של 500 ג'יגה. אחרי שימוש של חצי שנה, הדיסק החליט שהוא רוצה לפרמט את עצמו ואינו נותן גישה לקבצים. יש לי בפנים חומר חשוב מאוד (תמונות מטיולים, פרוייקטים וכו'). מה הפיתרונות שאפשר לעשות על מנת להציל את החומר בפנים? ניסיתי לעלות אותו דרך מק ולא עזר, כנ"ל לגבי לינוקס (שאין לי הרבה ידע בו) וגם לא עזר לי לגשת לקבצים. האם יש מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  2. Started by Yotam.B,

היי, הוינדוס בלפטופ שלי נדפק ואין לי אפשרות לתקן אותו או להתקין מחדש. אין לי גם בעיה לפרמט את הדיסק, אך לפני זאת אני רוצה לגבות מידע חשוב שיש לי עליו. חיברתי את הכונן בדרך חיצונית למחשב אחר וסיירתי בו עד שהגעתי לקבצים הדרושים לגיבוי. הבעיה היא שאני רוצה להעתיק אותם, אבל הוא לא נותן לי בגלל שאין לי גישה אליהם. כנראה כי הם שייכים ליוזר עם הסיסמא שלי. מה אפשר לעשות בנידון? ניסיתי גם דרך מק וזה לא צלח כל כך. העדיפות זה לוינדוס. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 969 צפיות
  3. שלום רציתי לדעת איך לפי דעתכם קודם כל שני ההארד דיסקים הבאים של סמסונג 694ש"ח Samsung F4 EcoGreen HD204UI 500 ש"ח Samsung SpinPoint F2 EcoGreen HD103SI עכשיו ההתלבטות שלי היא בין שניהם רציתי לדעת האם יש הבדלי ביצועים בין שני ההארד דיסקים ואולי במחיר הזה אפשר למוצא משהו יותר טוב בתודה מראש מור בן

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by CRT,

צהוריים טובים. היום קיבלתי F3 1TB עשיתי עליו בדיקה כקשיח משני. לא אהבתי את ה3 נפילות בבדיקה. בנוסף הוא עושה רעש מונוטוני של דפיקות, לא מכיר את הקשיח הזה רציני לברר אם זה נורמלי. נשמעים כמו טיקים בזמן הבדיקה לא יותר מדי גבוה. לדעתי זה בסדר רעש של הראשים. מה אומרים הבדיקה בסדר? [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. אני גם צריכה כונן פנימי 1000 GB - גם עד 700 ש"ח תודה

• 0 תגובות
    • 962 צפיות
  6. Started by apelt,

אני מתלבט בין שתי האופציות: 1) 1.5TB Caviar Green 64 MB Cache WD15EARS עולה 384 ש"ח 2) Samsung spinpoint F3 HD103SJ 1TB עולה 270 ש"ח זה מיוחד למחשב ביתי, להרצת תוכניות, אינטרנט, וממש קצת משחקים. דעתכם?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. הי אני רוצה לקנות שני הארדיסקים. הראשון 1TB השני 2TB לאחסון סרטים חשוב שיהיה שקט ולוח האם תומך SATA3 הנה האופציות מסודרות לפי גודל ההארד דיסק, אשמח לדעת מהם האופציות השקטות עם עדיפות לשלם כמה שפחות כונן קשיח WD Scorpio Blue WD10JPVT 2.5" 1TB 8MB SATA2 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14374 כמות: 1 מחיר: 869 ש"ח ( למזומן:852 ש"ח ) כונן קשיח WD Enterprise RE4 WD1003FBYX 1TB 64MB SATA2 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9560 כמות: 1 מחיר: 962 ש"ח ( למזומן:943 ש"ח ) כונן קשיח WD Caviar Blue WD10EALX 3.5" 1TB 32MB SATA3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14094 כמות: 1 מחיר: 699 ש"ח…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by smoke_man,

מתלבט בשני דגמים Spinpoint F3 hd103sjgb wd1002faex caviar black איזה משני הדגמים איכותי יותר

• 7 תגובות
    • 994 צפיות
  9. Started by omerz90,

שלום לכולם, יש ברשותי דיסק קשיח של סמסונג עם 1 TB מדגם HD103SJ האם אני יוכל לעשות איתו RAID 0 עם ST1000DM003 של סיגייט? תודה מראש לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אז ככה מדובר בכונן 3.5 של WD בנפח 1TB מסדרת MYBOOK הכונן מופיע לי על המחשב כאילו הרגע קניתי אותו....כמה קבצי מידע והפעלה אוטומטית.. אבל ברגע שאני רוצה לראות כמה מקום פנוי יש אני רואה כאילו הוא מלא... אין שום דבר מוסתר...איך אני מסדר את זה...ואם אפשר הסבר על מה בדיוק קרה. בתודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by oryam363,

היי חברים , האם כדאי לחכות לירידת מחירי ההארדיסקים או שאין טעם?

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  12. Started by meir1234,

שלום אני מעוניין להוסיף כונן רשת אני מתלבט בין 2 כוננים : 1.חברת IOCELL (קנייה ב-EBAY) רצ"ב קישור: http://www.iocellnetworks.com/neo/index.php/2011-07-07-08-11-37/netdisk-solo 2. כונן של חברת Western Digital My Book Live רצ"ב קישור: http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=280 מה עדיף? האם מישהו מכיר את חברת IOCELL? לתשובתכם אודה

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  13. נעלם לי מקום ב SSD של PATRIOT TRAQX למישהו יש רעיונות

• 3 תגובות
    • 941 צפיות
  14. שלום. שניהם SATA. שמעתי שניתן לעשות זאת. השאלה - איזה מתאם עלי לחפש? תודה!

• 5 תגובות
    • 944 צפיות
  15. ת'אמת שלא ידעתי איפה לפתוח את הנושא המדובר. רכשתי לפני כמה חודשים SAMSUNG M2 1TB USB 3.0 חשבתי צעד קדימה כמו שאומרים. עכשיו...לי אין USB 3.0 באף אחד מהמחשבים בבית וגם לא למכריי. אבל קניתי לפני שבועיים Asus UX31E שיש לו מחבר USB 3 וכמובן אחד גם של USB 2. הUSB 3 מתפקד מעולה עם רכיבי USB 2 , והUSB 2 עצמו גם כן תקין. כאשר אני מחבר את הSAMSUNG לפורט של הUSB 2 הוא עובד מעולה אבל על USB 2. כשאני מחבר אותו לUSB 3 המחשב לא מזהה איזה כונן זה ובWINDOWS רשום USB Mass Storage Device. ניסיתי לעדכן את הדרייבר של הUSB לאחרון כולל הPATCH וזה לא עוזר גם נתקלתי בשני פוסטים כמו שלי באנגלית ע"י אנשים אחרים - אבל גם הם לא מצאו את הפיתרון. עצות למישהו ?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by braveman,

אז ככה, אני מעוניין לקנות עוד דיסק קשיח פנימי ואני רוצה לבדוק קודם כמה כוננים אני יכול לחבר וגם מאיזה סוג (SATA2/3 , IDE). הבקר שלי הוא : Intel® N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller - 27C0 מצאתי DATASHEET שלו, אבל לא ממש הצלחתי למצוא שם את מה שאני מחפש, אולי מישהו יוכל לעזור - http://www.intel.com/content/dam/doc/datasheet/i-o-controller-hub-7-datasheet.pdf תודה.

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  17. שלום לכולם רציתי לדעת אם הכונן 2.5 של הלפטופ שלי יכול לעבוד במחשב השולחני ואם כן איך עושים את זה? משיתות בפרומים השונים הבנתי שיש לשני הכוננים מתח שונה (5V ו12V) אבל יש אפשרות להמיר את המתח רק שלא הבנתי איך עושים את זה..

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by jove,

שלום, כמעט שכבר באתי לקנות את ה Western Digital Mybook Live 2TB, כששמתי לב שאין לו בכלל חיבור USB. מישהו מכיר ויכול להמליץ על כונן רשת טוב, באותה רמת מחיר, שניתן גם לחבר ישירות למחשב עם USB? תודה יואב

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  19. Started by mushka,

שלום רב, אני קצת חדש בענייני SSD. אני מבין מקריאה בפורום שעניין האמינות הוא חשוב מאוד כאן, וגם ראיתי את האזהרה לגבי Vertex 2. מה לגבי Vertex 3 ? מצאתי כונן כזה של 90G במחיר אטרקטיבי. יש מתנגדים? http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-3-sata-iii-2-5-ssd.html תודה

• 0 תגובות
    • 840 צפיות
  20. Started by oranet,

שלום אחרי בדיקות רבות התברר לי שהדיסק קשיח שלי הוא צוואר בקבוק לרינדורים וקידודים החלטתי לעשות מערך RAID יש לי כונן של SSD Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' שנעשה בו שימוש למערכת ההפעלה יש לי עוד כונן HDD ‏Hitachi‎ - ‏DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III שנעשה בו שימוש לפרויקטים וחומרים עכשיו קניתי עוד שנים כמוהו יש לי לוח אם של אסוס מסוג P9X79 רציתי לדעת מה האפשרויות שלי בנוגע למערך 0 האם אפשר להשאיר את הSSD או שהמערך כולל את כל הדיסקים שבשימוש האם יש לי אפשרות לעשות מערך של שלושה דיסקים ואיך לשמור את הנתונים על הדיסק הקיים ובעיקרון רציתי להשאיר את הSSD למערכת ההפעלה ואת שלושת הדיסקים למערך ועוד שאלה כיצד אני מגדיר את זה בביוס כי לא כל כך הבנתי את זה מהח…

• 5 תגובות
    • 883 צפיות
  21. הי אני מתכנן לבנות file server עם בין 4-6 כוננים קשיחים שיחוברו ב raid5 את כל המערכת אני בונה על ubuntu server אני חושב על זה כבר הרבה זמן וממש נכנסתי לעומק העניין אבל כל פעם יש משהוא אחר שמציק לי עכשיו יש לי 2 שאלות (והפעם בנושא כוננים קשיחים) ראיתי בחוות שרתים שיש נורה שאומרת מתי הגיע הזמן להחליף כונן איך אני דואג שבשרת שלי יהיו נורות כאלה לכל הכוננים דבר נוסף אני רוצה לבצע מעקב של נתוני ה s.m.a.r.t של הכוננים איך אני ידע איך לשייך שם לוגי לכונן פיזי יכול להיות שהשאלה האחרונה קשורה יותר לפורום linux אז... אם צריך אני ישאל גם שם המון תודה urinka

• 4 תגובות
    • 973 צפיות
  22. [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]הבנתי שזה עסק יקר..אז ככה שאם אתם מכירים מישהו זול - עדיף..מדובר בהארדיסק 1TB USB של ווסטרן דיגיטל, שנפל פעם אחת ומת... עושה רעש של קליקים... יש לי שם את התמונות של ה10 שנים האחרונות.... (צבא, דרום אמריקה,ימי הולדת, טיולים חתונות מה לא...) אשמח אם מישהו יוכל לעזור!תודה[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]…

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  23. אני מחכה כרגע להוזלת מחירי הכוננים הקשיחים על מנת להעביר את כל החומר שאגרתי במשך השנים מהדיסקים למחשב. לאחרונה אני במחסור חמור של מקום פיזי וחשבתי לאחסן את כל נרתיקי הדיסקים זה על זה. במקרה כזה יופעל על הדיסקים שבתחתית הערימה משקל של 10-15 ק"ג. האם ישנו סיכוי כלשהו שהדיסקים יאבדו מידע? (אינני מאמין שהם יישברו)

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  24. Started by erezo,

ב KSP מוכרים את הכונן הקשיח הזה מהדגם Transcend TS1TSJ25M3 אני מעוניין לרכוש אותו. על פי הנתונים הטכניים עושה רושם שמדובר במוצר טוב, רציתי לשמוע מי מכם כבר קנה את הכונן של החברה הזו מהדגם הזה או מדגמים אחרים ויכול לתת חוות דעת לכאן ולכאן. תודה מראש. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=14548

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. בגדול השאלה בכותרת חברים.. אני מחפש כלי לבדיקת כונן SSD שכנראה עושה בעיות (ראו בתמונה המצורפת, מדובר בכונן של Crucial). יש איזשהו כלי כזה דוגמת HDD Tune Pro? מכיוון שמדובר בכונן של מערכת ההפעלה, צריך כלי להפעלה מה-Boot.. או שההודעה כבר מעידה שהכונן תקול? [attachment deleted by admin]

• 41 תגובות
    • 4.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.