עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם, אני משתמש בכונן חיצוני של WD, דגם My Book Essential USB2.0 1TB. במשך תקופה גיביתי אחת לשבוע את הקבצים במחשב שלי, ולפני שהחלפתי לו את לוח האם והמעבד, גיביתי שוב. היות והמעבד פועל ב-64BIT ומערכת ההפעלה פעלה ב-32BIT, נאלצתי לפרמט ולהתקין את הווינדוס 7 (אולטימט) מחדש. עכשיו לאחר הפרמוט, כאשר אני נכנס לתוכנה ומבקש לבצע RETRIEVE לכל הקבצים המאוחסנים על הכונן, הוא מוצא פחות מ-110MB, והשאר לא נכללים ברשימת הקבצים אותם הוא רוצה לשחזר לי. נכנסתי לכונן דרך המחשב, ומצאתי שהקבצים מחולקים לשתי תיקיות - האחת נקראית WD_SmartWare והשנייה עם שם זהה, אך בעלת סיומת .swstor - בתיקייה ללא הסיומת ממוקמים מספר מועט של קבצים (ספציפית, חלקיק ממה שהיה לי בכונן D לפני הפירמוט), ואותם ה…

2. Started by zone glide,

רכשתי עד לא מזמן Seagate Backup Plus 4TB מאמזון בדיל טוב. הכונן הקודם שהיה לי WD Elements 500GB ובגלל שהנפח היה די מעיק החלטתי להביא נפח גדול משמעותית וגם קשיח חדש, הקודם לפעמים גם לא עבד... העניין הוא שעושה רושם שהוא איטי, ההעתקה אליו איטית, וגם בהתקנות הוא נורא איטי... אני חושב שאפילו הקודם היה מהיר יותר... אני אמנם אולי לא עושה בו שימוש נכון (מכניס אליו גם כמה משחקים לפעמים) אבל בכל זאת... אמנם אין לי USB3 במחשב, אך עד כמה גישה לדבר כזה ישפר את הביצועים? יש בקר או מפצל שיאפשר USB3? או שהגיע הזמן למחשב חדש?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by udi2181,

שלום קניתי מחשב נייד מדגם toshiba satellite s50 אני מעוניין להחליף את הדיסק קשיח לכונן SSD אני לא מבין גדול לכן אני זקוק לעזרתכם איזה דגם לרכוש אשמח להמלצות מניסיונכם תודה .

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by rosesr,

המשחק לא משנה איזה תוכנה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. שלום. אני מתכנן לקנות צורב DVD, כנראה ה3500 של NEC. יש לי DVD של טושיבה sd-2550 איפה אני יכול לבדוק אם הוא תומך בדיסקים שנצרבו ע"י הצורב? על איזה צורב אתם ממליצים כשהוא ישמש בעיקר לגיבוי מידע וצריבת דיסקים לDVD עד 400 ש"ח? אילו מדיות טובות זולות ישנן ואיפה אפשר לקנות אותן(אם אסור לפרסם אני ממש אודה לכם אם תשלחו לי לפרטי)? תודה מראש. עריכה: שמתי לב שיצא 3520, מה ההבדל בינו לבין 3500 ולמה אין אותו בשום חנות עדיין?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by elad-k1,

שלום.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהגדלת המחציה בתוכנה פרטישן מג'יק ! מה השלבים בבקשה! תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אנסה לנסח בקצרה את הבעיה: בוצע גיבוי של מידע שעל הכונן הקשיח, מדובר על מאות אלפי קבצים קטנים מאוד. סה"ך כמה GB של מידע. לקח כמעט סופשבוע שלם לבצע את הגיבוי. כמה ימים אחרי WIN XP נכנס ללופ בהעלעה ונתקע על MUP.SYS בSAFEMODE. CHKDSK של RECOVERY CONSOLE עם שני הסוויצים (P,R) עזר להחזיר את הכונן לחיים (שאלה לכמה זמן) כמה ימים אחרי זה מחשב אחר נכנס לאותה תקלה . אותה התקלה נראתה גם לפני שנה לאחר גיבוי, אז לא הצלחתי לעלות על הקשר בין המקרים. המחשבים הם חלק מציוד שרושם עליהם כל הזמן ומידע זה צריך להיות מגובה. האם יש לי דרך לבצע גיבוי מבלי להרוס הת הכונן? (ניסינו לגבות על ידי HIRENS וגם על ידי ACRONIS וגם על ידי העתקה ישירה) האם כמות גדולה של קבצים קטנים יכולה עד כדי כך להעמיס על ה…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by akalithium,

שלום לכולם אני מתכנן לקנות כונן של 3 TB פנימי (יש לי חיצוני של 1 וזה כרגע מספיק, למרות שלא ברור לי איך היום כונן חיצוני עולה כמו פנימי). באופן עקרוני - אני מחפש כונן סטדנרטי שייתן תמורה טובה לכסף, ראיתי שהמחיר של כוננים 3TB היום הם בין 500-600 שקל. כרגע יש לי במחשב כונן 640 של WD מהסדרה הכחולה ועליו מותקנת מערכת ההפעלה. על הכונן החדש יותקנו משחקים וגם ישמרו תמונות וכד'. אבל בגלל המשחקים חשוב לי שהכונן לא יקרטע. רציתי לשאול האם יש כיום HD עדיף בנפח הנ"ל ? האם יש סדרה שהיא מומלצת במיוחד ? או שיש דגמים שבהם חשוב לבדוק את תת הסדרה ? האם ידוע על איזו סדרה בעייתית של אחת היצרניות ? בכלל לפי מה שהבנתי בתכלס כל הכוננים היום זה או WD או SEGATE (שפשוט קנו את כל השאר) ? ראיתי דרך …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by KoM,

לצערי אני מוסיף נק 3550A לרשימת הכוננים התקולים, שלי פשוט לא מוכן לצרוב CD רגילים וגם ב-DVD עושה בעייה כל כ-15 דיסקים לצערי. זה מוזר כי בלי עין הרע יש לי בבית נק 3500 שעובד כמו תותח שקט ומעולה. קיצר הייתי שמח מאד להמלצה על כונן נק אחר (זה מה שאני יכול הלחליף אליו) שכן מרוב מספרים כבר איבדתי כל פיקוס...

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Symbore,

קראתי שאורך חיים של SSD בשימוש רגיל הוא 5-6 שנים אך מנגד יש כאלו שאומרים שהם חיים יותר מהארדיסקים כמו כן קראתי שזו טכנולוגיה מתפתחת וכל שנה מצליחים להגדיל ולשפר את ה-SSD. אז אם אני קונה SSD כיום, כמה זמן הוא ישמש אותי עד שאצטרך להחליפו לחדש?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Electric Boom,

ההארדדיסק שהתשמשתי בו עד עכשיו(SEAGATE 60GB 2MB CACHE) להקלטות כנראה עושה את נשימותיו האחרונות בכתיבת שורות אלה (תרתי משמע) והייתי מעוניין להחליפו. בעצם הבעייה היא שהוא מתחיל להרעיש נורא (טרטור כזה, כמו רעש חריטה) ואני מעוניין באחד שקט אני חושב ש-320GB יספיקו בהחלט בינתיים, מה גם שהם(עד כמה שידוע לי) מציגים יחס מצויין של מחיר\נפח בקיצור אני מעוניין ב-320GB(אם פחות עדיף לדעתכם, פסדר) עד 500 ש"ח, שקט ומהיר - יעני עם סיקטיימס נמוכים ו-16MB CACHE(עדיף), חיבור SATA (עדיף II עם PERPENDICULAR RECORDING או איך שלא קוראים לזה (PMR או NCQ, יתכן מאוד שאני מבלבל כי אני לא מעודכן)) - כמה שפחות כואב לכיס. אממ אם גם תוכלו להמליץ על ברגים מיוחדים כאלה (THUMB SCREWS כאלה אם עדיין מוכרים א…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום, יש לי לוח אם ישן מסוג: EP43-DS3L Gigabyte האם אפשר לחבר אליו SSD? במידה וכן, על איזה SSD תוכלו להמליץ של 250GB עד 400 ש"ח? או שאולי במחיר הזה עדיף ללכת על 128GB בכלל?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מאיפה אני עושה מערך RAID, איזה סוגים יש ומה הם עושים ומה נדרש מבחינה חומרתית על מנת להשיג RAID? כלומר, אני חייב שני דיסקים קשיחים מאותו דגם וקיבולת, נגיד שני WD 500GB AAKS? או שאשפר גם מדגמים אחרים עם קיבולות שונות למשל 250GB YS עם SEAGATE 500GB 32MB? תודה לעונים!

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום , אני קונה בקרוב מחשב חדש ומעוניין להוסיף אליו כונן SSD (חשבתי על SSD128GB בשילוב עם הארדדיסק רגיל של 1TB) עד כמה שהבנתי - עדיין לא ברור מידת האמינות של הכונן הזה (עדיין יחסית חדש , מגבלות כתיבה , צריך תחזוק וכו') בסופו של דבר המידע על הדיסק הרבה יותר חשוב מהמהירות , ולכן להיות עם כונן כזה אומר לעשות גיבויים סדירים (או מלכתחילה להתקין שם רק ווינדוס). עד עכשיו לא ניתקלתי בשום בעייה עם דיסק קשיח רגיל , ויש לי בערך 7 כאלו. יצא לי גם לקרוא על אפשרויות אחרות של SSD: 1. דיסק קשיח היברידי (משולב HD רגיל עם נפח קטן cache של SSD) . 2. SSD cache. הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא, אגב אין הגבלת תקציב לכונן (למקרה שתגידו שיש אחד סופר אמין אבל יקר) תודה חג שמח

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by pc7,

אהלן יש לי מחשב dell inspiron 15 5000 אני מעוניין לשדרג אותו ב- SSD דגם Transcend 370s השאלה שלי: א. האם הוא תואם למחשב הזה? ב. מה אני צריך לעשות בשביל להעביר את הדיסק קשיח הנוכחי במקום הצורב ג. האם יש דגשים מיוחדים כשעושים את השדרוג (לא עשיתי זאת בעבר) טנקס(: נ.ב אל תציעו לי דגם אחר כי זה מה שקיבלתי בעבודה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by MichaelZ,

שלום. ממש לא רציתי לפתוח ת'רד חדש אבל אני מזמין מחו"ל ואני לא רוצה לעשות טעות. יש לי את הלוח ASUS P8P67PRO שיש לו שקע eSATAp. לא מצאתי במפרט איזה מתח הוא מוציא אבל אני אניח שהוא כן מסוגל להוציא 12 וולט. אני רוצה לחבר לשקע הזה כוננים קשיחים - ממש מדי פעם. כוננים בסגנון ה- SAMSUNG 2TB או אפילו SEAGATE. גדול, איטי וזול... אני חיפשתי פה כבל USB3 שממש לא קשור לנושא הזה והמליצו לי לקנות אותו ב-DX. יש להם גם מבחר של כבלים Power eSATA. אני לא יודע מה מתאים לי. יש זכר, יכ נקבה, יש מאריכים, זה ממש לא ברור. אני צריך שיהיה גם DATA וגם מתח. מישהו יכול למצוא בשבילי בחנות הזאת את מה שאני צריך? זה DX.COM ואז עושים חיפוש: Power eSATA. זה נותן מלא קישקושים. אני פשוט אבוד. אולי יש את מה שאנ…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. הזמנתי מחשב HTPC, והיום נודע לי שה HD שרציתי: SAMSUNG 640GB 7200RPM, 16MB, Sata II לא במלאי. המחשב יהיה מוכן בלי HD מחר. השאלה היא כזו: האם בכל זאת לקנות את ה 640GB 7200RPM, 16MB, Sata II או שעדיף דגם אחר (יכול להיות בגודל 750GB) כיוון שזה מיועד למחשב HTPC, השקט מאוד חשוב. תודה לעוזרים.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. יש לי כונן קשיח IBM GXP 30GB 7200/UDMA100 . מערכת קבצים NTFS על WIN XP. בן שנתיים. הוא מחובר עם UDMA100 שעל הלוח ובפוסט מראה שהבקר מזהה אותו. (לוח A7V - אפשר לראות במפרט) לכאורה הכל בסדר... היום עשיתי איחוי ואח"כ הרצתי בדיקת ביצועים באמצעות SiSo Sandra2002, וחשכו עייני: הנתונים שלו מראים שהוא יותר איטי מכונן שעובד ב-ATA66. איך זה ?! :AR15: בעיה/קושיה נוספת: ב-Device Manager כתוב שהוא SCSI. למה זה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Tchr0,

יש לי כרטיס Micro SD של סנדיסק [של סמסונג e250] הוא בא עם מתאם כזה שמכניסים אליו את הMICRO והוא הופך ל SD עכשיו יש לי מתאם SD לUSB למחשב, חיברתי ביניהם [המיקרו לSD למחשב] והמחשב לא מזהה את זה. כשאני מנסה לפתוח את ה removable disk ב''מחשב שלי" הוא עושה לי "please insert a disk into drive H" וזה מוכנס והכרטיס עובד בפלאפון. כמו כן אין בעיה עם הUSB כי הוא עובד עם מתאם אחר [sD לminiSD]. למה אני לא יכול להעביר קבצים אל/ מהmicro SD ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by henpl900,

היי, התקנתי על הכרטיס זכרון איזה לינוקס או לא זוכר מה, לפני מלא זמן, עכשיו אני רואה שבמקום 32 גיגה, יש לי משהו כמו 300 מגה. אני לא מצליח לפרמט, גם לא דרך סרטונים ביוטיוב, יש איזה תוכנה שאפשר להוריד לוינדוס 10 שעושה את כל הפעולת מאוחרי הקלעים ומפרמטת? כי בפרמוט הרגיל של הוינדוס לא עובד, גם לא עם כניסה לביוס (נדמה לי זה ביוס) לפי מה שרשום באיטנטרנט תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by udi,

האם שווה לקנות צורב תקליטורים תוצרת GL דגם 8240B ב320 שח והאם משהוא יודע האם הצורב הזה תומך ב OVER BURN

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by ofer,

אחרי 3 שנות עבודה לא מאומצות במיוחד כונן CD של LG 523252 שוב לא קורא ברצף מה דעתכם על LITEON או ASUS ?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by איש הדחפור,

אם אני רוצה לבחור בין השניים, האם יש הבדל גדול ביניהם? או שזה רק מהירות הצריבה? האם יש עוד מאפיינים שהתחדשו או פשוט יותר טובים (או אולי להיפך, פחות טובים) ב3500 לעומת ה 2510? בנוסף, מה יהיה מחיר סביר לכל אחד מהם? תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום, יש לי דסיק קשיח בן קצת יותר מ3 שנים מסוג WD2500KS. הדיסק ככל הנראה תקול וזאת לאחר ש: 1. הוא היה הדיסק הראשי שלי והופרד לשתיי מחיצות C וD, כאשר על C יושב הXP. לפני שבועיים, כשאתחלתי את המחשב, מחיצה D נעלמה כאילו לא הייתה. 2. קניתי השבוע מחשב חדש ואני מקווה לשלוף את המידע מתוך הדיסק הישן. יש לי כרגע דיסק ראשי חדש מסוג RAPTOR. כדיסק משני במחשב החדש, שתיי המחיצות של הדיסק הישן אינן מזוהות בכלל. הדיסק כחומרה מזוהה בDEVICE MANAGER - המחיצות לא. אני מנסה לקרוא מידע כRAW DATA מהדיסק הישן בעזרת תוכנה בשם STELLAR PHOENIX, אבל נדמה לי שזה גם לא מצליח - לאחר יום וחצי נראה שנבדקו בערך כ67 מליון סקטורים מתוך 488 מליון ובנתיים התוכנה לא מציגה לי שום מידע ואם זאת אני לא מקבל שום חי…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. בלוח אם של המחשב שלי כבר אין את החיבור הזה. וגם מכשירים חיצוניים כבר לא תומכים בזה. באיזה אפשרויות אני יכול להשתמש כדי להוציא ממנו את המידע? ישנו מתאם כלשהו שאוכל לחבר ב USB למחשב?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים