אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, היום הלכתי לקנות דיסקים, והיה איזה מוכר מתעלק שלא עזב אותי. קיצר מפה לשם הוא טען שמהירות הצריבה על דיסקים לא משנה. מכיוון שIDE לא תומך במהירות מעל 16x יענתו לא משנה כמה הצורב שלך מהיר, הוא יצרוב במהירות 16x. כי IDE לא מעביר מידע יותר מהיר את זה!!! אמרתי לו שזה בולשיט, לחלוטין אז ככה: 1- האם צדקתי? 2- מה באמת המהירות צריבה המקסימלית (אפילו תיאורטית) ש IDE כן יתמוך בה. אני כמובן מדבר על מהירות צריבה של דיסקים רגילים לא DVD. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברים, ראשית מתנצל על ריבוי שאלות סביב ההתקנה שלי. כחלק מההכנה שלי להתקנת כונן ssd חדש אני מנסה לשנות את ההגדרות בביוס ממצב ide בו אני נמצא עכשיו, למצב ahci. כרגע מע' ההעפלה וה boot נמצאים על הכונן המכני הישן. זוכר שכבר בשעתו כשניסיתי להעביר לahci במצב הזה, זה עשה לי בעיות בעליית מע' ההפעלה. נכנסתי לביוס. יש שם שני מקומות להגדרה הזו. Onboard sata/ide cntrl. Mode והשני- pch sata cntrl. Mode. בשלב ראשון שיניתי בראשון. הוינדוס עלה, אך הוא לא הראה כונן מכני נוסף שהתקנתי לאחרונה. כששיניתי גם בשני, זה עשה לי בעיות בהעלאת הוינדוס ונכנס ללופים בנושא. כשהחזרתי גם את הראשון למצב ide חזר לי הכונן הנעלם. ראשית איזה מהם עלי לשנות? שנית, יכול להיות עניין של דרייברים שחסרים אצלי ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום שלום לכולם כפי שכולם מכירים יש את ה iOmega Select 1TB במבצע של באג ב 379 ש"ח עם שנתיים אחריות http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8024&perur= לעומת זאת בקיי אס פי בלי מבצע יש FreeAgent Desk 1TB 3.5'' External HDD USB 2.0 Segateב 395 אם 5 שנות אחריות http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6981 עכשיו בשביל 20 שקל אני חושב שכדאי לי ללכת על הfreeagent של Segate. האם יש עוד נתונים שצריכים להלקח בחשבון? בברכה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
באופיס דיפו יש כרגע מבצע על דיסק קשיח חיצוני של Verbatim בנפח של ג'יגה במחיר של 500 ש"ח. אני מכיר את החברה בדיסקים לצריבה, אך לא בקשיחים. דעות לטוב לרע?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני רוצה בקרוב להרכיב מחשב מיני PC, על בסיס Intel NUC, שישמש כמחשב העיקרי שלי (שימוש כללי, לא למשחקים). כבר בדקתי רק רציתי לוודא סופית. מה אני צריך? אחסון - 500 ג"ב (בקירוב) כנראה שאלך על סמסונג המומלץ evo 850 בחיבור Sata3 בחיבור רגיל כי גם כך הבנתי שגם הדגם בתצורת M.2 עובד גם ב-sata3 (ולא ב-PCIe) כך שזה בעיקר עניין של חסכון כספי. (אגב האם גם נפח כונני SSD בפועל 'קטנים' יותר בגלל חישוב שונה של הג'גה בייט?) RAM - מעוניין 16 ג"ב זיכרון DDR4 (האם תצורת 8x2 תהיה מהירה מ- 16x1?). חשבתי ללכת על: HyperX Impact 2x8GB DDR4 2133Mhz CL13 SODIMM תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי שתי מגירות SNT135 לכוננים קשיחים סאטא במארז hec שלי (מחשב חדש וחדיש). המחשב כולו הורכב בחנות מחשבים מקצוענית, אבל, פעם אחר פעם הצטרכתי לקבל מגירה חדשה פר כל מגירה מכיוון שהמגרות התחילו להרעיש יותר ויותר, כנראה רעש שבא מהמאוורר בקידמת המגירה של כל אחת. רעש שבתחילה כמעט שלא היה, ועם הימים גבר וגבר ללא סיבה עד לרמות לא מתקבלות בנתיים, אין לחנות בעיה לתת מגירה חדשה כל פעם אבל כמובן שמצב זה לא ייתכן. האם גם לכם קרה מקרה כזה עם המגירה הנל או מגירה דומה (בעלת מאוורר קטן בקידמתה)? אני מבסוט מהמגירות בצורה כללית, יש להם מנעול און אוף שמתאים לצרכים שלי וכולי. יש אפשרות לניתוק המאוורר הקטן של כל מגירה - אבל... האם בכלל לחשוב על לעשות את זה? עכשיו חורף והטמפרטור…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, התקנתי WIN7 64bit (התקנה חדשה לחלוטין) על ה SSD הנ"ל. ACHI מופעל. intel RST הכי מעודכן מותקן. firmware הכי עדכני הגיע כבר עם הכונן. מה לא בסדר בהגדרות שלי? מה לבדוק? איך יכול להיות שביצועי ה- Seq מצויינים אבל ה- 4K על הפנים? למה ה- Read Access Time טוב מאוד אבל ה- Write גרוע? לוח: (P-43 DS3L (SATA 3Gb/s מעבד: E5200 זיכרון: 4GB [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה הארד דיסק שמחובר למארז ופותח במחשב עוד כונן עם הנפח שהוא מכיל?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש לשדרג את הנייד הישן שלי במקום לקנות חדש. השאלה שלי למי שיש לו את המחשב הנ"ל האם כדי להשקיע ולשדרג את הssd בלבד כדי לקבל מחשב מהיר, ואם כן, איזה דגם כדי לקנות, אנו מעדיף להשקיע כמה שפחות בכל זאת מחשב ישן. השימושים שלי יהיו אינטרנט, תכנות למובייל, בלי משחקים ולא אשמור תמונות או סרטונים על המחשב ככה שאני חושב ש 120gb יספיק. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
מה הדרך הכי טובה כדי לבדוק את התקינות של ההרד-דיסק ? (סקטורים פגומים, מהירות העברה, וכד') בתקופה של הדוס, היית יכול לקבל אחרי הפורמט מידע אם יש לך סקטור פגומים, היום משום מה אני לא מצליח לראות את המידע הזה בווינדוס... איך עושים את זה ? באיזה תוכנה כדאי להשתמש לבדיקת ההרד-דיסק ? משום מה התוכנה של WESTERN DIGITAL נתקעת לי...
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שהצורב Scsi שלי שבק חיים החלטתי שאני חייב צורב חדש, חשבתי על - LiteON אבל מה אתם אומרים על TDK שאבא שלי מכיר את היבואן טוב ויכול לסדר לי מחיר פצצה? המלצות אחרות יבואו בברכה! בתודה מראש imac ! ;D
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים מזה שנתיים אני משתמש בהארדיסק בגודל 1.68 של סמסונג בעל חיבור USB השימוש שלו הוא עבור המערכת ברכב. היום ממש בהפתעה המוזיקה הפסיקה , ומאותו רגע ההארדיסק אינו מזוהה יותר , לא במערכת המולטימדיה ולא במחשב. ניסיתי לבדוק אם יש זיהוי במנהל ההתקנים אך אין אות חיים . מנגד כאשר מחברים אותו יש תאורת כתיבה\קריאה מהבהבת. וניתן לשמוע את רעשי הפעולה שלו . בהארדיסק יש כמות שירים אדירה ועצומה שקרובה ל20 ג'יגה שנאספה במשך המון שנים . בחיפוש זריז של מודל הארדיסק התגלה שהוא שומש באייפודים למניהם , מדובר בנפח של 30 גי'גה . http://www.ebay.com/itm/NEW-HU030HA-1-68-30GB-HDD-FOR-iPod-Classic-Camera-MP3-MP4-Player-Hard-Drive-/190820643779 עכשיו השאלה הנשאלת ואשח ליעוצכם …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן חצוני WD500ME שקבל מכה לפני מספר ימים. עכשיו המחשב מזהה אותו כ- removable storage device, אך כשלוחצים על הכונן אי אפשר להכנס אליו. מצד שני במנהל התקנים הכונן מופיע תחת שמו, ואף רשום כי ההתקן פועל היטב. מה אפשר לעשות? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
[בס"ד קניתי לפני כמה ימים את ה vertex 2 80gb מ ksp ו תוצאות הביצועים שלו הנה תמונה (לא הצלחתי להעלות תמונה אז הנה בכתב הביצועים) ----------------------------------------------------------------------- CrystalDiskMark 3.0.1 x64 © 2007-2010 hiyohiyo Crystal Dew World : http://crystalmark.info/ ----------------------------------------------------------------------- * MB/s = 1,000,000 byte/s [sATA/300 = 300,000,000 byte/s] Sequential Read : 171.308 MB/s Sequential Write : 41.005 MB/s Random Read 512KB : 161.213 MB/s Random Write 512KB : 41.916 MB/s Random Read 4KB (QD=1) : 15.809 MB/s [ 3859.6 IOPS] Random Write 4KB (QD=1) : 25.655…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למה HD 250 ג'יגה 16 מגה עולה ב50 שקל פחות מ250 ג'יגה 8 מגה בופר? זה לא אמור להיות ההפך?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אחרי התלבטות אם לבצע oc למחשב שלי הגעתי להבנה שהוספת דיסק ssd יעזרו לביצועי המחשב שלי לפני שאני מחליט איזה לקנות יש לי שאלה... מה ההבדל בין sata3 לבין sata 6gb? לפי מידע מהרשת זה בעצם אותו הדבר אשמח אם מישהו יתן לי הסבר מדויק בנושא. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא אכביר במילים ובעבר כבר שאלתי על הנושא אך נותרתי ללא מענה. כונן ירוק פנימי של WD החל לעשות בעיות לפני כשנתיים. הכונן משמש בעיקר לאחסון סרטים. מהות הבעיה: כיבוי מחשב לרוב גורם לאי זיהוי הכונן הקשיח. בעיה אשר נפתרת על ידי מספר כיבויים והדלקות מלאים (ריסטים לא עוזרים) ו/או ניתוק הכבלים מהכונן וחיבורם שוב. לפעמים הכונן מחליט לעבוד לאט (ממש לאט) דבר אשר נפתר על ידי ריסט. ככל הידוע לי, הכונן לא הורס מידע אשר נמצע עליו (טפו,טפו טפו) מה ניסיתי לעשות? להריץ תוכנות בדיקה שונות ומשונות (החל מהתוכנה של ווסטרן וכלה ב-HD TUNE) כולן מצאו את הכונן תקין. בדקתי את הכונן לאורך זמן ותמיד נמצא תקין. החלפת חיווט לא עזר (החלפתי אותו מספר רב של פעמים בכבלים חדשים דנדשים) החלפת …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברים! בזמן האחרון ההארד דיסק מעצבן אותי, הוא עושה לפעמים קולות כאלה של מאמץ ודברים שנשמעים כמו חריטה על לוח עם הציפורן - רק קצת יותר עדין. הוא עושה את זה לפרקים, והרעש מאוד קצר, חצי שניה - שניה, ולפעמים ממש נדירות הוא עושה את זה לאורך זמן. עכשיו, עשית chkdsk לשני הכוננים (ל- C, שבו מותקנת מע' ההפעלה עשיתי כמובן לאחר אתחול המחשב), ולא נמצאו תקלות. עכשיו, אני לא יודע אם זה ההארד דיסק או שהמחשב סתם נהפך איכשהו לאיטי בזמן האחרון (אני בבסיס לפרקי זמן ארוכים, ואחים שלי עושים מי יודע מה למחשב כשאני לא נמצא) ופשוט אפרמט אותו. ישנה בדיקת מערכת כוללת שבה אוכל למצוא מה הבעיה, או לפחות בדיקה להארד דיסק, או שפשוט אפרמט? תודה מראש ושבת שלום.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני יודע שרוב האנשים ממליצים להתקין Windows ושאר תוכנות חשובות על SSD קטן (~128GB), והשאר על כונן קשיח. יש לי רק בעיה אחת עם זה.. (ראו תמונה מצורפת). אני לא מוכן לכונן C קטן מ- 200GB, ו- SSD בכזה נפח עולה המון. מה שמשאיר אותי עם SSD Caching (כמו Intel SRT) או כלום. למישהו יש ניסיון עם מנגנון כזה (SSD Caching או אפילו SSHD) ויכול לומר לי איפה הוא רואה שיפור? למשל משחקים, זמן boot, דחיסה/כיווץ, גלישה. כמובן שהמלצות לפתרונות אחרים יתקבלו בברכה תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, משיטוטים בפורומים שמתי לב שהרבה אנשים מציינים לטובה את ה-SSD של סמסונג ואני לא כל כך מבין על מה? מהירות הכתיבה שלו היא 410 מגה, ויש SSDים עם מהירות שמגיעה ל-500 ו-550 מגה לשנייה! הנה לדוגמא SSD חדש של SANDISK שקיבלה תגובות רעות, ומופיע בדגם חדש ב-Sandisk Ultra II SDSSDHII ---KSP. מהירות הכתיבה שלו 500 מגה לשניה. הדגם של 120GB עולה ב-40 שקל יותר מסמסונג, הדגם של 240GB הוא אפילו זול יותר! והנה דוגמא שניה מאייבורי- כונן של טושיבה Toshiba HDTS212EZSTA שמהירות הכתיבה שלו היא 501 מגה לשניה והוא עולה ב-50 שקל יותר מסמסונג! אפילו הדגם הזה Kingston V300 120GB SV300S37A שקיבל תגובות זועמות במהירות כתיבה של 450 מגה לשניה (יותר מסמסונג) ועולה 100 שקל פחות. א…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שימו לב שניתן לעשות לו CROSSFLASHING ל H10N שיתן כמה שיפורים משמעותיים, אבל שימו לב שקושחה לא רשמית מבטלת אחריות. GSA-H10A -> GSA-H10N These two drives appear to be identical internally. The firmware revision code for both drives shows the string GSA-H10NMAIN, indicating that the firmware used for both drives is meant for the same drive. This alludes to the fact that the drives use identical hardware. The H10N has more powerful features, which is the main reason behind cross flashing the H10A -> H10N : H10A : - 8x DVD+DL max writing speed - 5x DVD-RAM max writing speed H10N : - 10x DVD+DL max writing speed - 12x DVD-RAM max writing speed …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קראתי פה בפורום שעלולות להיות בעיות עם תמיכה בדיסקים קשיחים עם נפח גדול. אלו בעיות יכולות להיות ואיך אני יכול לבדוק אותן? תודה!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יצרנית הכוננים המכאניים הגדולה פיתחה מערך ייחודי עם מספר כפול של ראשי קריאה-כתיבה, שיוכל להאיץ משמעותית את זמני התגובה של אמצעי האחסון הוותיקים לכתבה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי דיסקים של סילבר 16X שאני מנסה לצרוב הוא נותן לי רק מהירות 4X הצורב שלי דגם 4163B של LG זה כבר כמה פעמים שקורה לי עם דיסקים של סילבר האם יש פתרון תודה
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי להגיד לכולם שדוקים לא עובדים במערכת של רכב ונגנים די.וי.די אם הם מפורמטים במערכת הקבצים הזאת (exFAT) זה גורם למערכות להתקע. (בבדיקות שלי היו קבצי MP3 בכונן) אז אין טעם לקנות כונן עם נפח גדול כי אם הורדתם מסיבת טבע עצבנית מאיפה שהוא ששוקל קצת יותר מ 4GB לא יהיה אפשר לשמור את זה בכונן שמפורמט ב FAT32 כי הוא לא תומך בזה ו exFAT לא עובד בכלל! (על NTFS עוד לא בדקתי) ובזמן שתרצו לשמור את הקובץ בכונןת קבלו שגיאה של "הכונן מלא" למרות שאין בו כלום
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-