אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
לא יודע מי מהחברים מודע לכך, אך במהלך החודשיים האחרונים לערך חלה צניחה דרמטית של כ- 35% במחירי כונני SSD ברמה רוחבית. למשל כונני חצי טרה שהיו מתומחרים עד לא מזמן באזור 130$ נפלו למחיר 85-89$ בלבד באמזון, הן מאת סמסומנג, הן מאת crucial, ומכל יתר היצרניות גם: https://www.amazon.com/Samsung-500GB-Internal-MZ-76E500B-AM/dp/B0781Z7Y3S/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1538860315&sr=1-3&keywords=ssd+500gb&dpID=31CElO-B3PL&preST=_SX300_QL70_&dpSrc=srch מדובר במגמה עולמית הנובעת מהצפת השוק בשבבי nand , ולכן התוצאה. במידה והמגמה תמשכנה, צפויה במקביל גם הוזלה נגגרת במחירי זכרונות DDR: https://www…
-
- 468 תגובות
- 306.9k צפיות
- 7 followers
-
-
כדאי לצרוב במהירות X16? הבנתי שכמה שיותר מהר ככה יש סיכוי ליותר בעיות לא או שזה אורך חיים? ו50שקל ל25 דיסקים של סליבר לין (טיאון) X16 זה מחיר סביר?
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
המתחרה הגדולה שלה Seagate הבטיחה לספק לנו כונני 16 טרה-בייט לפני סוף השנה הנוכחית - ובינתיים אנחנו מקבלים שיא חדש בדמות כוננים מכאניים בנפח 15 טרה-בייט, או שבעה אחוזים יותר ממה שהיה זמין עד היום לכתבה
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
- 1 follower
-
-
הזמנתי( יגיע השבוע) Asus Z87 Deluxe ו SSD 525 240GB של אינטל. בנקודה מסויימת הבנתי שבלוח אם אין חריץ מתאים ל msata ועם ה SSD לא מגיע מתאם ל SATA רגיל(או אפילו מתאם ל 2.5) אף על פי שאני לא מכיר את הנושא באופן חזק, הלכתי וקניתי(עדיין יכול להחזיר) http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=19502&txt_search=syba&buy=&minprice=0&maxprice=0 1.האם המתאם מתאים למה שאני צריך? - יתן לי אפשרות לחבר את הSSD ללוח בתאימות ל -SATA 3 ?. יש לי מארז Thermaltake Overseer RX-I - והוא אמור לתמוך ב mounting של 2.5 2. האם המתאם שקניתי מתאים ליכולת המארז, או שצריך לקנות מתאם נוסף 2.5 ל - 3.5 ? בפועל קיבלתי מוצר של חברת IOCrest , משהו מוזר - עם מק"ט זהה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי אותו לאחותי כי הוא ממש משך לי את העין, אבל אני פוחדת שהוא איטי או משהו...
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אני רוצה משהו טוב איזה חברה אתם ממליצים שיהיו דיסקים איכותיים?
-
- 4 תגובות
- 860 צפיות
-
-
האם לפני שאני קונה דיסק קשיח חדש בחיבור Ide צריך לבדוק אם הלוח אם מתאים לata 133 או ata 100? ואיך מרכיבים דיסק קשיח? משהו שאני צריך לשים לב אליו? צריך לפרמט את הכונן החדש אחרי שמתקינים? תודההה!
-
- 4 תגובות
- 821 צפיות
-
-
1.NEC 3550 2.LG GSA4167B 3.PHILPS 1628G מבחינת מחיר זה ממש זניח ב DVD-RAM לא נראה לי שאשתמש בו רק אם אני אראה יתרון ממש בולט מה DVD-RW הפילפס זה למעשה BENQ וכמו שהבנתי BENQ הם הכי טובים שהוא המקביל ל 1640 הנק הוא סוס עבודה בדוק עם קבלות השאלה איך השאר כי אני עובד ממש מסיבי עם הצורב עובד ללא הפסקה וגם חשוב לי שיצרוב הרבה סוגים של מדיות מה שמעולה בנק לעומת טושיבה לדוגמא
-
- 7 תגובות
- 707 צפיות
-
-
איזה הארד דיסק לקנות לשימוש HTPC שישב בסלון ולכן צריך להיות כמה שיותר שקט. הנפח לא מאד משמעותי 500-1000 יהיה בסדר. עד 400 שקל, עדיף פחות. תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חיפשתי באינטרנט כונן חיצוני (500GB) שיתאים לאחסון קבצי מולטימדיה (כגון: סרטים, מוזיקה וכדומה) במחיר סביר ומצאתי את זה: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=598377 יש לי כמה שאלות: 1. האם ישנם כוננים טובים יותר במחיר דומה? 2. האם כונן חיצוני כזה יכול לשמש לצפיה ישירה או שהדיסק איטי מדי ולא מומלץ לנגן דרכו קבצי מולטימדיה? 3. האם הכונן הזה נייד? (כלומר יש ברשותי 2 מחשבים אחד נייד ואחד נייח אני רוצה להעביר את כל קבצי המולטימדיה אל הכונן ולחבר את הכונן למחשב הנייד ודרכו לשדר לטלויזיה) תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אני מחפש גומיות להשתקת כונן קשיח. נראות ככה: לא מוצא בארץ, ולהזמין מחו"ל זה יקר מדי. מאיפה אפשר לקנות? בזמנו שאלתי חנויות מחשבים שונות, אבל לא היה למכירה, ונתנו לי קצת שאריות ממחשבים ישנים. עכשיו, אחרי שנה בערך, הגומיות האלה כבר יבשות ולא ממש עוזרות, ואני ממילא צריך חדשות ולא בא לי להחליף כל כמה חודשים גומיות משומשות... זה לא דחוף, אז לא אכפת לי להזמין גם מסין או הונג קונג ושיגיע לפה עוד חודשיים. מידות הגומיות שיש לי כרגע: קוטר חיצוני כללי 10ממ קוטר חיצוני ציר 8ממ קוטר פנימי 4ממ
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, התקנתי ווינדווס אקס פי על כונן C ולא נגעתי בכונן די. כשאני נכנס ל"מחשב שלי" אז המחשב מציג רק את כונן C ולא את כונן D. מה אפשר לעשות? בדקתי דרך ההתקנה של הווינדווס (אחרי הבוט דוייס בביוס) והדיסק מופיע שם חי ושלם - אך במחשב לא. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי לא מזמן מצלמה FinePix J20 של פוגי ואיתה כרטיס זיכרון מסוג SDHC 4GB Transcend לאחר שההורים שלי נסעו הם צילמו תמונות סטילס ותמונות וידאו משום מה הקבצי סטילס הועברו בהצלחה לכונן אולם 2 קבצי וידאו עיקריים לא הועברו קובץ אחד מהם נמחק מהכרטיס זיכרון ולא הצליח להעביר אותו למרות שמהמצלמה היה אפשר לנגנו הקובץ השני נשאר במצלמה בלי אפשרות להעבירו אבל גם ניתן לנגן אותו מהמצלמה רציתי לשחזר את הקובץ הנוסף כמו שאני משחזר לעיתים רחוקות מ- HDD אבל לא הצלחתי למצוא את הכרטיס זיכרון (שמופעל מהמצלמה) בתוכנת שנועדו לשיחזור קבצים זאת למרות שבמערכת הפעלה כן זיהתה את הכרטיס רציתי לדעת איזה תוכנה תוכל לעזור לי לשחזר את המידע האבוד?
-
- 7 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב עם לוח אם Gigabyte GA- 965P-DS3.הלוח לא מצליח לזהות כונן קשיח WD BLUE WB10EZEX. מבקש את עזרתכם הדחופה לפתור את הבעיה. http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=770 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2456#ov עוד פרטים: לוח אם כאמור, מחוברים ל-SATA אליו: כונן Hitachi 2TB - HDS722020ALA330 CDROM ועוד בקר USB של המארז. ניסיתי כמה חיבורים, באחד מהם הוא לפעמים זיהה בביוס (ולפעמים לא), אבל בשום מקרה לא זיהה כשהגיע ל-windows. תודה על כל עזרה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Hard Disk Info Hard Disk Drive 1/1 Name WDC WD2000JS-98MHB0 Manufacturer ( ) Capacity 186.31 GB Model WDC WD2000JS-98MHB0 Interface Type IDE עפ"י 3DMARKS 05 איך אני משנה את זה לSATA2 ? כי הארד דיסק והלוח אם אמורים לעבוד בSATA 2
-
- 11 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי לכולם. בזמן האחרון יוצא לי להתייעץ לא מעט על רכישת אמצעי אחסון. אז כבר מראש אני אומר תודה לכם על העזרה . כרגע המחשב שלי כולל את הדיסק הקשיח הבא - Hitachi Sata II(300mb/sec) 160gb 8mb buffer. את המפרט המלא של המחשב שלי ניתן לראות בצד ימין. ברצוני לקנות כונן קשיח חדש, בנפח של או 250 ג'יגה או 320(עדיין לא סגור על הנושא). התקציב די גמיש. מצד אחד אני רוצה לקנות משהו טוב. אך מצד שני, לקנות כונן עם 16 MB באפר, או פ'יצרים כאלו ואחרים יהיה קצת מיותר לא? הכונן הנ"ל במילא יאט את העסק... אשמח לקבל עצות והמלצות. כמובן שקראתי על המלצות קודמות כאן בפורום, אך משום מה ראיתי המון המלצות על WD. לאחרונה שבדקתי, WD מתחממים מאוד ועושים המון רעש.
-
- 6 תגובות
- 850 צפיות
-
-
המחשב נייד שלי הלך וזאת לא תקלה בכונן קשיח, אני רוצה לחלץ את המידע מההארדיסק. אני רוצה לפרק את הלפטופ ולחבר את ההארדיסק שלו לPC שלי וככה להוציא את הנתונים. השאלה אם זה יכול להתחבר בכלל? או שאולי יש פיתרון אחר? אני לא מחפש לתקן אותו, רק להוציא את המידע בלי לשלוח למעבדה. תודה. המחשב נייד של דל מסידרת אינספירון.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב ישן עם לוח GA-P35-DS3 רכשתי SSD וחיברתי אותו ב ACHI, הציעו לי בחנות רכישת מתאם מהסוג הנ"ל, בדקתי ומאחר ובלוח שלי יש רק PCIX1 פנוי שהמהירות שלו היא 250Mb/s לעומת ה SATA 2 שאני משתמש שאמור להיות 300Mb/s כך שבעצם אין לי שום סיבה לרכוש את המתאם הזה. או שאני טועה ?
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
ברשותי צורב Aopen CRW2440 , אני משתמש ב Nero 5.5.7.2 , ואין לי אפשרות לצרוב במהירות של יותר מ 12 , למרות שהצורב הוא 24, גם כאשר אני מסתכל בתכונות של הצורב ב Nero הוא רושם שמהירות הצריבה המקסימאלית היא 12. למה ומדוע ????? אחים עזרה !
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים אני מתכונן לקנות מחשב חדש ולאור דרישות האיחסון והשרידות שלי, חשבתי על תצורת הדיסקים הבאה: 1. דיסק מהיר יחסית בנפח 500G-1T עבור מערכת הפעלה והתקנת תוכנות 2. שני דיסקים איטיים יותר בנפח 2T כל אחד במערך RAID1 עבור איחסון (ברור לי שזה לא תחליף לגיבוי - אני מגבה לדיסק חיצוני) הדיסקים שאני מתכונן לרכוש הם : דיסקים קשיחים: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ כמות 1 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS כמות 2 איך הם מבחינת ביצועים ואמינות ? חיפשתי מבחנים השוואתיים בין דיסקים קשיחים חדשים ולא מצאתי.
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
שלום לכולם נתקלתי בתופעה מוזרה , צרבתי דיסק DVD לאחר BOOT במחשב כך שהכל יהיה כמו שצריך וביצעתי בדיקה של הדיסק בDVDINFO PRO ובכלי הבדיקה של נרו . בDVDINFO יצא תוצאה גרוע מאד ובנרו בסדר גמור. מישהו יכול להסביר מה קורה פה? הנה התוצאה של נרו ומייד אוסיף גם של הDVDINFO [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי לאחרונה לוח אם של ASUS P6T WS PRO ואני רוצה לקנות את S25 של WD מאיפה אני יכול לקנות כבל SAS של 6G ?
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
מיצטער על הבורות... ??? היתקנתי HD במחשב שלי לפני חצי שנה בנפח 500G > הכל עבר באופן תקין אח"כ ראיתי שהוא מותקן בפורמט DYNAMIC DISK 1. מה זה אומר בידיוק ? 2.האם יש הבדל במהירות עבודה שלו ? רוצה להתקין עכשיו דיסק חדש נוסף > בנפח 1 טרה > עליו אני רוצה להתקין מערכת הפעלה חדשה (כרגע במקביל ואח"כ היא תהיה הראשית: 1. איך נימנעים בהתקנה מהמצב DD ? > שיהיה NTFS 2.מערכת ההפעלה החדשה היא WIN7 64 סיביות > יש משהו מיוחד שצריך לקחת בחשבון ? או שרק אני מתקין במקביל ובוחר את ה HD החדש? תודה מראש לכל מי שעוזר
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום, האם טכנית ניתן ליצור מערך RAID על כונן חיצוני בנפח זהה לכונן פנימי (בתור כונן משני)? האם זה יכול ליצור בעיה אם הוא מפסיק לקבל חשמל, או לחילופין כשאני מוציא אותו מהUSB ומפעיל את המחשב בלי כונן אחד? ועוד משהו - בכמה בערך משפר מערך RAID 0 את מהירות הביצועים? אם זה לא משמעותי אני אלך על מערך גיבוי.
-
- 1 תגובה
- 658 צפיות
-
-
שלום, רכשתי צורב DVD חדש LG GH22NP20, היום אחרי ההתקנה נתקלתי בבעיה הבאה: כשהוספתי סרט לדיסק שכבר היה בו סרט אחד, הDVD לא הצליח לזהות אותו ( זיהה רק את הראשון ). לפני הצריבה קיבלתי את ההודעה הבאה: You are about to create a multisession write once DVD disc Session no.2 and above will not be readable with some DVD-Rom drivers and operating systems prior to Windows XP. הצריבה נעשתה באמצעות Nero 7, בשיטת disk at once ( אין אפשרות לבחור משהו אחר ) והDVD הוא די ישן, אבל אף פעם לא הייתה לו בעיה בקריאת סרטים. השאלה אם יש דרך לעקוף את הבעיה: להתקין גרסה אחרת של Nero? להתקין איזשהו driver? להחליף צורב DVD לדגם אחר? או שהבעיה היא בDVD עצמו ואין דרך לעקוף אותה... תודה מרא…
-
- 0 תגובות
- 597 צפיות
-