אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש הארדיסק ל-HTPC בנפח 500GB, חשוב שיהיה מהיר ושקט. לפי דברים ששמעתי, לדיסקים של סמסונג יש הכי מעט פלטות ולכן הם שקטים יותר. האם זה נכון? חג שמח, אור. עריכה: לאותו מחשב, האם הצורב ASUS DRW-2014L1T מומלץ? שמעתי שהוא שקט, אבל עד כמה איטי הוא בקריאת מדיות CD?
-
- 9 תגובות
- 958 צפיות
-
-
מצאתי רק ביקורת אחת אבל עדיין אשמח לקבל חוות דעת מתוך ניסיון. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום במחשב שיש בו דיסק קשיח 250 ג'גה של מקסטור המורכב על כרטיס מתאם מ-pci ל-sata ומחולק ל- c+d הרכבתי דיסק חדש של wd 250 ג'גה גם הוא סאטא וחיברתי אותו לאותו מתאם. השתמשתי בתוכנה של wd שנקראת Data Lifeguard Tools 11.2 for Windows מהאתר שלהם שטיפלה באופן אוטומטי בהכנת הדיסק והעתיקה עליו באופן מלא את הדיסק הישן (וחילקה אותו לתתי דיסקים בדיוק כמו הישן) ובסוף שאלה אותי אם אני רוצה שהדיסק החדש יהיה boot disk (משהו בסגנון) והכוונה שהמחשב יאותחל ממנו ועניתי שכן, ועשיתי רסטארט כפי שנתבקשתי. עכשיו בווינדוז אני רואה את כל הדיסקים, וב- disk managment כתוב כך: הדיסק הישן נשאר c+d לגבי c כתוב שהוא system הדיסק החדש מכונה g+h ולגבי g כתוב שהוא avtive 1. מאיזה דיסק נעשה ה-boot בפועל ? 2.…
-
- 9 תגובות
- 807 צפיות
-
-
יש לי כרגע הארדיסק בנפח 200 ג'יגה, אני מעוניין לקנות הארדיסק נוסף בנפח 250-320 ג'יגה (לא החלטתי עדיין...). גם הדיסק הראשון והגם החדש יהיו SATA2. עד כמה הביצועים של המערכת יפגעו?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, יש לי הארדיסק של Samsung HD103SJ F3 SpinPoint לאחרונה המחשב שלי נורא איטי אז ניסיתי לאבחן מאיפה הבעיה ואז הבנתי שיש לי שגיאות בדיסק הקשיח. הרצתי CHKDSK, אך לצערי זה לא עזר. עדיין יש את השגיאה. החלטתי לחקור ולבדוק יותר לעומק, הגעתי לאתר של התמיכה של ההארדיסק שלי ומצאתי באתר של החברה להשתמש עם SeaTools (למרות שזה של סיגייט אבל זה מה שמצאתי בכל מקרה) התוכנה אכן מכירה בדיסק שלי וניתן לבצע איתה את הבדיקות שיש אחת מהבדיקות שעשיתי נקראת Short DST ולצערי הדיסק נכשל בה. באתר של החברה רשום שאם יש שגיאה, יש צורך לגבות הכל ולהחליף את ההארדיסק. עכשיו אני ממש לא בראש להוצאה כספית למרות שאם לא תהיה ברירה אני אעשה את זה. האם יש אפשרות לפתור את זה ולתקן את הדיסק או שכדאי לי …
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך אפשר להבחין בין מוצר מקורי או לא? אני מעוניין לקנות דיסק און קי sandisk extreme 64gb וראיתי באיביי את זה : http://www.ebay.com/itm/SANDISK-EXTREME-USB-3-0-FLASH-DRIVE-64GB-64G-64-G-GB-LIFE-TIME-WARRANTY-MEMORY-/280897196343?pt=AU_USB_Flash_Drives&hash=item4166c71137 והמחיר הוא כמו שהיה בבלאק פריידיי. השאלה אם האם אפשר לדעת שזה אמיתי? הציון של המוכר גבוהה מאוד והוא ותיק שם.... לעומת זאת יש מוכרים שמתמחרים את אותו מוצר ב188 וגם שם יש אנשים שקונים, כמו זה למשל : http://www.ebay.com/itm/SANDISK-EXTREME-245MB-s-64GB-64G-USB-3-0-Flash-Pen-Thumb-Drive-Memory-Stick-/111136917029?pt=AU_USB_Flash_Drives&hash=item19e046c625 מה אתם אומרים ? אשמח לעזרה.
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בחרתי שלושה סוגים של צורבים שנראו לי, לפי כל ההצעות בפורם שאתם הממלצתם ,כפי שרשמתי בפורומים הקודמים אני מחפש צורב מהיר זול ואמין. הצורב של LiteOn 48x24x48 LTR-48246S אמרו שאם מעדכנים לו התקנה של קשוחה הוא יכול להפוך ל- LiteOn 52x24x52 LTR-52246S אז אני ממש לא יודע מה לקנות ואיזה צורב ממש אמין למשך זמן לכן אני שואל אותכם שתעזרו לי נ.ב: כל הצורבים עובדים על Buffer 2 MB .והאם שמעתי נכון ש- TEAC 48x24x48 יש 8MB (והשאלה האם הוא צורב טוב?) תודה רבה זאביק.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני רגעים ספורים התגנבה לאוזני שמועה : שרוב ה BUFFERS של ה HDS הפופולריים כולל הWD 8MB לא פעיל אין הבדל ממשי מבחינת הBUFFER בין הגירסאות השונות. השמועה היא מבוססת שכן היא הגיע ממקור המבין בחומרה וכן בתוכנה של HD. יש לציין שהתכונה של הBUFFER אינה פועלת משום שהDRIVER ב WINDOWS לא תומך בתכונה זו של הHD ולא משום שהיא לא מאופשרת פיזית.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי. אני כרגע נמצע עם המצביע של העכבר על הכפתור "הזמן כעת". מדובר ב HDD 2.5 אינץ' לגיבוי 120GB, עם קופסה-מתאם ל USB 2.0 הדילמה הגדולה - איזה חברה להזמין. הבחירה שיש : 1. WD 2. HITACHI 3. SAMSUNG ממש ממש ממש זקוק לעצה או המלצה מכם. אם יש משהו אחר להציע - בכיף. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום. ברשותי צורב DVD NEC 3500A שעבד עד היום מצוין. אתמול רכשתי 25 מדיות של TEAC DVD-R X8 ואני לא מצליח לצרוב איתם. ב EZ CD CREATOR הצריבה פשוט נתקעת בהתחלה ובתוכנות אחרות החומר נצרב אבל אחר כך לא ניתן לקרוא אותו, לא בכונן ולא בDVD הביתי שלי (אני צורב דיסק DATA רגיל) יש לציין שאני מצליח לצרוב CD מישהו חווה בעיות תאימות עם הסוג הזה של מדיות? נראה לכם שאני יוכל לקבל החזר?
-
- 9 תגובות
- 696 צפיות
-
-
היי יש לי כמה סקטורים פגומים ב HDD האם יש תוכנה מומלצת שמתקנת את זה? ד"א מתעתד לרכוש DOK כנראה 16 GB מה הכי יעיל עד מחיר 160 ש"ח ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. האם בלוח האם לעיל, יש תמיכה במערך RAID0? הרצון הוא להריץ אני כונני WD VelociRaptors, כל אחד 600GB, לנפח כולל של 1,2TB. אשמח לשמוע אם הדבר אפשרי, לפני שאני צולל פנימה. כמובן, תמיד שמח ללמוד עוד. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עידכנתי קושחה דרך האתר של NEC ומאז המחשב עובד רגיל רק שאני מנתק את הצורב. יש מצב לבטל את העידכון לא דרך WINDOWS? יש מצב שדפקתי את הצורב ב-3 דקות ? HELP
-
- 9 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום. יש לי התלבטות קשה. אני רוצה ליצור מערך RAID של 4 כוננים 1TB כל אחד - סה"כ 4TB ברייד 0. ראיתי את הדבר הזה: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=501&language=en נראה אחלה. יש לזה הרבה יתרונות: אפשר לקחת ספק יותר חלש למערכת, פחות חום ועומס במארז, אפשר לגשת לחומר מכל המחשבים ברשת בלי בעיות, ובכלל פחות עומס על המחשב. אבל פתאום חשבתי על זה: זה חיבור רשת, והוא יותר איטי מSATA, גם אם הוא 1GB, אז זה לא יוריד לי בביצועים? ובכלל, כשחושבים על זה, הרי כל מארזי הרייד עובדים על FW,LAN או USB לא עלינו. זה לא מוריד בביצועים? ואם זה כן מוריד, כמה? והאם זה שווה עדיין כדי לא לדחוף את כל הדיסקים במארז, שעם כרטיסי המסך של היום הכל פתאום נהיה צפוף? אני תמהה. תודה לעונ…
-
- 9 תגובות
- 784 צפיות
-
-
יש שם בחנות שני סוגים וההורים שלי שואלים איזה יותר כדאי.. אז מה עדיף ה+ או ה- ?
-
- 9 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום! רציתי לאמת מה שאמר לי טכנאי במעבדה: "לעשות DEFRAG לדיסק הקשיח כמה שפחות, כי הפעולה מקצרת את החיים שלו ועלולה לגרום לו לתקלות". הטכנאי הסביר לי שפעולת ה DEFRAG היא פעולה מאוד אינטנסיבית על הדיסק הקשיח ובכלל לא מומלץ לעשות אותה באופן תכוף, אלא פעם בלפחות חצי שנה..... מה דעתכם על כך??? תודה לעונים.. 8)
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי בעיה מאוד מוזרה, אני עובד עם לוח של אסוס, מעבד אטום (MINI ITX), הקשיח הוא אינטל 40 GB. המטרה היא להתקין XP, בכל פעם אני נתקל בBSD, עם השגיאה שמציינת שהמחשב לא מזהה התקן שניתן להתקין עליו מערכת הפעלה. הפיתרון הידוע הוא מעבר מACHI / RAID בביוס - לIDE MODE. אצלי הבעיה קצת שונה, וזה פשוט לא עובד. שיטת ההצלבה? WD 2.5" - אכן עובד - בכך אני שולל את הלוח SSD - עובד על מחשב אחר - כלומר, ההתקנה מזהה אותו ונותנת לי להתקין עליו - שולל את הSSD. אשמח לשמוע הצעות מעניינות נוספות. אלי
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צר לי המקום בדיסק הקשיח והחלטתי לקנות חדש, הענין הוא שהלוח שלי עובד עם IDE בלבד. האם כדאי לי להמתין ולקנות בהמשך לוח עם SATA או שכבר היום לקנות דיסק IDE. החלופה הטובה ביותר לכאורה, אם קיים דבר כזה, היא: להשיג כרטיס PCI עם חיבור SATA. מה אתם ממליצים?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ההפרש בין הצורבים הוא סה"כ 30 שקלים, רציתי לדעת איזה מביניהם מומלץ: Teac vs Lite-On תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום רב, בקרוב אני הולך לשווק דיסק DVD עם הרצאות על נושא מסויים שלא אקטואלי כרגע. אבל יש בעיה אחת הרי אנחנו חיים בישראל,מישהו אחד קונה תוך חצי שעה זה באינטרנט... מישהו יודע איך אפשר להגן דיסק DVD מצריבה והעתקה למחשב? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתמול, ארחי שבחצי שנה האחרונה הוא קרס הרבה, הוא קרס ולא פעל שוב. ניתקתי את הכונן וחיברתי למחשב של אחי ושם גיליתי שהכונן הפגוע, חצי ממנו בסדר חצי השני לא לגמרי. הוא לא נגיש דרך הווידנוז, אבל הכל קיים בתוכנות של שיחזור מחיצות. קיים אבל גם לא נגיש. לא ניתן לפתוח קבצים. רק לראות שהם שם. נכון לעכשיו אני ממש מיואש. מדובר כאן בקבצים ההכי חשובים לי. מה גם מצב הכונן השני לא מזהיר. ניסיתי להתקין באחד המחיצות הריקות שלו ווינדוז, 3 פעם, כל פעם אומר לי אותו הדבר, משהו בסגנון, WINDOWS COULD NOT START, DISK HARDWARE CONFIGURATION PROBLEM, GO RTFM
-
- 9 תגובות
- 828 צפיות
-
-
דיברתי עם שכן בקשר למחשב והוא אמר לי שאם אני רוצה לעבוד ב RAID אני חיב להשתמש במערכת הפעלה או NT או 2000 זה נכון?
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך עוד מקום במחשב ורציתי לדעת איזה מהכוננים האלו נחשב הכי טוב ואמין 2TB Green 5900RPM 64MB Sata III ST2000DL003 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB Sata III ST32000641AS השלישי מבין החבורה יש הפרש דיי גבוה במחיר אבל השאלה אם זה אולי מצדיק(לא קונים כונן כל יום) זה הולך להיות כונן הראשי ששם יהיה כל ההורדות וסרטים אבל גם כל האלבומים והתמונות והאלבומים וכל הדברים החשובים לכן חשוב שיהיה משהו אמין!! זה יהיה מין כונן אחסון ראשי לכן אני לא יודע עם יש חובה במהירות 7200 כי 5900 אמרו לי פעם שיוצרת פחות חום ומעריכה את חיי הכונן והמידע (למרות שלא בטוח כמה זה נכון) הכונן הראשי של המערכת יהיה מה שיש לי עכשיו: ST31000528AS …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אחרי שאני צורב דיסק אני לא מצליח לבצע סריקה בCD SPEED אין לי אפשרות ללחוץ על START וזה נראה כאילו הוא מזהה אותו בCD רגיל ולא DVD(תמונה) [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 737 צפיות
-
-
היי מצאתי כונן מעניין Seagate ST31500341AS 1.5TB Barracuda 32MB buffer ב130 דולר יוצא סביבות 580 שח. מישהו שמע על בעיות בכונן הזה? ואיך המחיר?נשמע טוב או יקר מדי?
-
- 9 תגובות
- 848 צפיות
-