עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אז חיברתי היום את הסיגייט השני שהבאתי מהחנות, נחשו מה? כמו ה WD, לא מאפשר לפרמט NTFS, העתקה מהמכשיר לא עובדת, רק אל המכשיר. אבל הנה משהו יותר מוזר, עם הסיגייט הראשון הכל עובד חלק, NTFS ומעתיק לשני הכיוונים. רגע, הנה הקאטץ', הכוננים WD וסיגייט החדש (שדרך אגב הוא מסדרה שונה מהסיגייט הראשון שקיבלתי) עושים בעיות רק בחיבור USB3 הימני מקדימה, אם אני מחבר ל USB3 משמאל או ל USB2 באמצע או לכל חיבור אחר במחשב הם מעבירים לכל הכיוונים ומאפשרים פירמוט NTFS. אז יש לי סיגייט אחד שעובד בכל חיבור USB3 וגם 2, NTFS EXFAT והעתקה לשני הכיוונים. ויש לי WD וסיגייט נוסף שלא עובדים כמו שצריך עם ה USB3 הימני אבל כן עובדים חלק עם כל חיבור אחר במחשב כולל ה USB3 משמאל. נבדק 100 פעם כל פעם שאני מחבר ל…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by X7-007,

אני מחפש SSD לרכוש והמחירים כרגע זולים SanDisk Extreme 120 GB Internal SSD Solid State Drive 120GB SATA III 6 Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 Samsung 830 Series 2.5'' 128GB SSD SATA III Retail איזה מהם יתן את הביצועים הכי טובים והעדיפות ל 2 הראשונים כי הסמסונג יותר יקר מהם ב 200 ש"ח

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  3. Started by felad,

היי כרגע יש לי דיסק חיצוני Western Digital ‏WDBAAF500EBK 500GB מסידרת My Book Essential Edition אבל נגמר בו המקום ואני מחפש אחר בגודל 2TB בתקציב של בערך 400 ש"ח אני משתמש בו לגיבוי חודשי של תמונות ומסמכים. חשבתי על כונן קשיח חיצוני Western Digital Elements WDBU6Y0020BBK 2TB USB 3.0 או כונן קשיח חיצוני Western Digital My Passport Ultra WDBBKD0020BBL 2TB USB

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. היי אני מביא את זה רק כמידע לקוראיי הפורום מפני שאולי יש אנשים שיוכלו להעזר במידע הזה, התופעה בכל מקרה ממש לא חדשה - כבר נהייתה מכה. אז לפי הכותרת כבר הבנתם : צורב 52X24X52 של MSI בן פחות מחודש שחבר שלי קנה , הוא קרא דיסק שצרבתי לו (בכונן ימהה 8X ) הסוג של הדיסק הוא Office Depot (נו באמת מי קונה את זה...) ובום התפוצץ לו. זהו , וזה רק מעיד על למה בין היתר אני כלכך "אוסר" לצרוב במהירויות גבוהות (וזה עוד היה קריאה של דיסק).

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by AMD 64,

ככה, זה התחיל לא מזמן. קורה לי לא מעט שפתאום, בלי שום פעולה שביצעתי במחשב, הנורית שמראה שהאר דיסק מבצע פעולה, נדלקת באופן קבוע ולא מפסיקה. ואז, אחרי כמה דקות, קורה אחד משני הדברים הבאים(או שניהם ביחד): 1. או שאותו האר דיסק נעלם(טרה וחצי של ווסטרן דיגיטל) 2. או שהמחשב נתקע פתאום ואז חייב ריסט. ואז אחרי הכיבוי, אני מנתק את הכבל סטה והחשמל מHD, מחבר מחדש, והכל עובד כרגיל עד הפעם הבאה שזה קורה(בד"כ אחרי כמה ימים ספורים). ניסיתי לפרמט ועשיתי אינספור סריקות אנטי וירוס וספיי וורים למיניהם ולא מצאתי כלום... מישהו יודע מה הבעיה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. עד עכשיו היה לי את ה ND-3550A והוא התחיל לזייף לי בזמן האחרון - לא לקרוא דיסקים (צרובים בד"כ...) כמו שצריך וכדומה... כבר לפני חצי שנה הוא החליט שהוא מפסיק לצרוב לי דיסקים של +R ותמיד הרגשתי שאיכות הצריבה שלו לא להיט... קניתי לפני איזה חודש PS2 וכל משחק צרוב שצרבתי עם הצורב הזה נקרא בצורה בעייתית ביותר או בכלל לא על ידי ה PS2. דיסקים צרובים מחברים נקראים בלי בעיות... זה מה שגרם לי להחליט לקנות צורב חדש. שתי שאלות לי אליכם - איזה שם יש ך 3550A בשוק, ואיזה צורב טוב ואיכותי אני יכול לקנות כדי שה Playstation יוכל לקרוא את הדיסקים בלי בעיה.

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by benyben,

שלום. אוקיי, אז עשיתי קצת גוגל, וקצת Youtube, ואני חושב שהבנתי מה קורה כאשר עושים RAID, אבל ממש אין לי מושג מהן הדרישות, ואיך עושים את זה בפועל. אז.... האם אני יכול to RAID את המחשב שלי (או להוסיף לו, או להתקין לו? - יהיה המינוח אשר יהיה)? מה נדרש? רכיבים ספציפיים? [חיפשתי כאן בפורום ב sticky, אבל לא מצאתי]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by tavor21,

אני רוצה לקנות צרוב DVD טוב בערך בסביבות ה500 + - ושיקרא דיסקי DVD+-R נ.ב. חשבתי לקנות צורב DVD של LG זה עם הDL הוא יקר יותר אבל לא יותר כדאי?????????? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. היי חברים יש ברשותי PS3 ועליו אני מחבר דיסק חיצוני בפורמט FAT32 (רק כך מזהה ה-PS3 דיסק חיצוני) אני עכשיו מנסה להעביר מהמחשב שלי סרטים שגדולם יותר מ-4GB אבל אני מקבל הודעה שאין מקום בדיסק למרות שכולו ריק. ניסיתי לפרק את הקובץ ב-WINRAR לקבצים קטנים של 700MB כל אחד אבל אחרי שחזור כל הקבצים ב-99% אני מקבל שוב את אותה ההודעה. יש למישהו אפשרות לעזור לי בנושא הנ"ל? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by הדוד משה,

המקבוק התחיל שלשום להיות איטי ונתקע, ודי מהר נחו החשדות על הדיסק שהמצאתי לו בתהליך ההחיאה שעבר כשהגיע אלי. להזכירכם, מחשב זה עלה אצלי מן המתים לאחר עבודה מאומצת משהגיע אלי כגרוטאה. והרי יומן הבדיקות שביצעתי: -דיסק יוטיליטי של המק טוען שסטטוס ה-SMART של הדיסק הוא :"תקול", ויש לגבות הכל ולקרוא לאיש אפל שיקח את המחשב. גיביתי מה שצריך והפניתי אצבע משולשת כלפי הדרישה השניה. -ניסיתי לעלות עם היירנס ולבדוק באמצעות כלים שמובנים בו את הדיסק. ההיירנס משום מה לא מזהה את הדיסק והאופציה ירדה מהפרק. -הורדתי מהרשת תוכנה בשם SMART utility שנועדה לתת דיאגנוזה מדוייקת של מצב הדיסק, אך התוכנה אפוייה למחצה וכל שחילצתי ממנה הוא שישנם לטענתה סקטורים פגומים בכונן אשר אין לתקנם. -שמעתי שבדיסק נ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Zeev86,

אז קניתי SSD נוסף של 1 טרה במבצעי בלאק פריידיי ורק עכשיו יצא לי להרכיב את זה (כן דפקתי איחור אופנתי עם ההרכבה). חשבתי שיש לי 2 יציאות SATA 6Gb/s אבל מסתבר רק אחת. כלומר שSSD אחד יתן לי תמורה של חצי. עדיין קריאה של 250 מגה לשניה עדיפה על פני 35 של דיסק רגיל אבל אני מרגיש שיש לי סתם דיסק מהיר שלא מנוצל עד הסוף. אני מאוד מבסוט מהמחשב שיש לי ולא חשבתי לשדרג בקרוב. אבל מה הייתם עושים במקומי? כלומר אם כבר משדרגים לוח אז הולכים גם על CPU חדש שגם ככה עושה לי טיפה צוואר בקבוק ל970GTX. אז לשאלת הדיון: הייתם נשארים ככה או משדרגים לוח אם? המפרט שלי: Gigabyte b75M-D3H, מעבד i5-3570

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by CyberBot,

עד לפני חצי שעה הוא עבד יופי הבאתי אותו הבית פתאום מתקתק לא הפלתי אותו לא כלום עד עכשיו הוא פעל 100%

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אני בודק אופציות לקניית נייד.אשמח אם מישהו בעל ידע, יוכל לשפוך קצת אור על הנושא.האם עדיף לקנות הארד דיסק היברדי נניח 24ּ+320 או לקנות ssd טהור 128/256העניין הוא שה-128 הוא קטן מידי, וה-256 מאוד מייקר את המחשב. (כל מחשב עם 256 ssd עולה 6K ומעלה)אז מה המשמעות של ה"ד היברידי, ואיך ההבדל בפועל בינו לבין ה"ד טהור...מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by shimon956,

שלום לכולם אני פשוט מיואש להוציא ולהכנס את ההארד דיסק השני שלי כול פעם או גם שמביאים לי הרד דיסק של מישהו זה פשוט סיפור לחבר אותו כי יש לי שתי כונני cdrom יש איזושהי מגירה קבועה שאני מחבר אותה לשם ואז אני יכול בקלות לחבר הרד דיסק אחר בלי שום צפיפות או בלי שום בעיות מישהו מכיר כזה דבר

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי, אני שוקל לקנות את המחשב Asus GL552VW-CN404T אבל רוצה לשדרג בו את ה SSD לכונן עם נפח גדול יותר. האם זה משהו שכדאי לעשות לבד או שעדיף פשוט במעבדה\בחנות? כמה זה אמור לעלות מבחינת העבודה עצמה של ההתקנה? תודה.

16. Started by Tal555,

קניתי TY DVD-R X8 צרבתי סרט על X12 (למה זה נותן לי לצרוב יותר ממה שזה?) ביצעתי סריקה כדי לראות מה האיכות אם זה כמו ששמעתי... וואלה... קיבלתי 97 דבר אחד שלא הייתי מרוצה ממנו בסריקה שלקראת הסוף התחילו להיות קצת יותר קוים צהובים מעצבנים כאלו.... ( זה משנה ? ) בכל מקרה אירגנתי לכם תמונות... לי נראה שזה TY מקורי גם כתוב על האריזה "תוצרת יפן" [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. יש לי NAS של qnap עם 3TB -T251A בעל שני bays מקונפג ב Raid1 . על הNAS אני מאחסן גיבויים של Acronis ו Timemachine. לאחרונה התחלתי לגבות את התמונות מהטלפונים כדי לפנות מקום ו נגמר לי האחסון. אני מתלבט האם לקנות אחד חדש או לבנות אחד כי synology או nap יקרים ברגע שרוצים מעבד חזק. האם כדאי לאחסן ב S3 ? אני רוצה שתהיה לי האפשרות לצפות ב metadata של התמונות שהיו בגוגל פוטו ( מיקום, תאריך וכו)

18. יש חברות כמו MOZY שמספקות גיבוי דרך אינטרנט לדיסק שנמצא בארץ אחרת. הבעיה - יקר ומדי פעם הם משנים את התנאים וחוקי המשחק. האם יש פתרון פרטי אפשרי? כונן שיהיה לו IP עצמאי שאתקין במיקום בטוח ואוכל לגבות אליו? אם למשל אתקין אותו בבית מחובר לרשת ואוכל לגבות אליו קבצים מהמשרד באמצעות תוכנת גיבוי מסודרת. האם יש כזה בנפח 1 טרה? תודות, חגי

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אני מתכוון לרכוש כונן מגנטי (HDD) לצורך גיבוי, לא עבודה יומיומית. זאת... אחרי שכונן חיצוני שקניתי לגיבוי הפסיק לעבוד באופן יחסית פתאומי אחרי די מעט זמן לטעמי (שנתיים בערך). ראשית כל, למדתי את הלקח שלי - מכל דבר חייבים להיות לפחות שני עותקים, נקודה, אחרת בכלל אין טעם בכל העניין. אני גם קצת חושד בכוננים קומפקטיים (2.5") אשר אינם נתונים במארז מוגן-זעזועים, כי נראה לי ששילוב שני הגורמים הללו דפק אותי בפעם הקודמת. על כל פנים, יש לי שתי שאלות: 1. האם לדעתכם עדיף ככלל לרכוש כונני 3.5" לצורך גיבוי במקום כונן 2.5" משיקולי אורך-חיים, או שעובי הכונן לא באמת משחק תפקיד? 2. האם עדיף לרכוש כונן המיועד לשימוש פנימי, ואז להשתמש במעגנה (dock) ו/או במארז ה…

20. Started by pppuser,

שלום. ידוע לי שכאשר אני מתקין מערך עם raid 6/5 יש שרידות של המידע. השאלה היא האם windows יכול לעבוד במערכים האלו גם כאשר דיסק תקול? נניח והתקנתי windows 2k8 על מערך raid 5 ובמהלך העבודה אחד הדיסקים הקשיחים התקלקל ואינו זמין האם המערכת תמשיך לעבוד ללא הדיסק החסר או שנדרש הדיסק החסר להמשך עבודה? ברייד 1- mirror אפשר לנתק דיסק 1 מהמערך וה windows ימשיך לעבוד ללא שום בעיה , המשתמש אפילו לא ירגיש בבעיה האם הדבר אשפרי גם ברייד 6/5 ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by ROTFL,

משיהו יודע היכן ניתן לרכוש בארץ מוזר שכזה? http://cgi.ebay.com/Hard-Drive-Bay-Adapter-Bracket-Mounting-3-5-to-5-25_W0QQitemZ220001073826QQihZ012QQcategoryZ167QQrdZ1QQcmdZViewItem

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. היי מדובר בWDC WD5000AAKS-00YGA0 שהיה בעבר חיצוני אבל הקופסא החיצונית של הUSB הפסיקה לעבוד אז הכנסתי אותו למחשב בSATA בן 5-6 שנים בערך. לאחר סריקה לשגיאות בהארדיסק עם תוכנת יצרן , נמצא תקול ובוצע "תיקון" זה כרגע הנתונים בדיקות אחרות שאפשר לעשות בכדי לדעת אם הוא כבר גוסס?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Pure-Gold,

אני עומד לקנות כונן קשיח של 60 או 80 ג'יגה בייט עדיין לא החלטתי. על איזה אתם ממליצים Maxtor או Seagate ? אני נוטה לכיוון של Seagate, עדיין לא ראיתי כונן של סיגייט שקרס.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. הי, יש לי מחשב בבית שלאט לאט הופך להיות שרת אחסון. החלטתי שהגיע הזמן לבנות מערך Raid ולישון טוב יותר בלילה. יש לי את הלוח הבא: MSI H55M-ED55 (ניתן לצאת מנקודת הנחה שכל ה-PCI פנויים). אני רוצה ליצור מערך RAID 5 עם 5 או 4 דיסקים 2TB (עדיפות ל-5 דיסקים) ממה שהבנתי הבקרי FAKE RAID בעצם עושים את אותו דבר שהלוח עושה, אבל עם בקר כזה יש לי את האפשרות להעביר את המערך בשלמותו ממערכת למערכת. אני פחות מעדיף להשתמש במערך של הלוח בדיוק בגלל הסיבה הזו (וגם אם יפול על הלוח פסנתר או משהו). מצד שני בקרי הרייד ה"אמיתיים" דורשים משכנתא ואני גר בשכירות. השאלה שלי היא בשורה התחתונה בנוגע לבקר RAID מומלץ. האם יש בקר רייד "אמיתי" שיענה על הדרישות שלי ומחירו נמוך מ-1000 שקל? ואשמח להמלצה על בקר F…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by מיסטר נייס גאי,

שלום לכולם! אני חדש בפורום, לפני שנתיים בערך רכשתי הרדיסק חיצוני בנפח 1 טרה בייט, של חברת סיגייט. לפני מספר ימים ההרדיסק פשוט הפסיק לעבוד, האורות היבהבו מעט ופתאום הוא שבק, לא הצלחתי לשחזר אותו וניסיתי מספר דרכים. כנראה שמה שאעשה זה שאפתח את המכסה פלסטיק ואחבר את ההרדיסק עצמו למחשב (שיפעל כהרדיסק פנימי). זה מה שהמליץ לי חבר שמתעסק בנושא קצת, מה אתם חושבים? זה יכול לעבוד? מעבר לכך, אשמח להמלצה להרדיסק חיצוני, בנפח טרה בייט, והכי חשוב שיהיה אמין. ועדיף USB3 וגם USB2, אבל USB2 בלבד גם יעשה את העבודה. אין לי בעיה שיעלה עוד 100-150 ש"ח, זה שווה את זה. שמעתי על כמה חברות מומלצות: WD, IOMEGA, SAMSUNG. חוץ מזה המון אנשים הציעו לי לרכוש 2 כוננים. מפני שאני עובד עם אחד מהם כמעט קבו…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.