עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by AcidBurn10,

http://www.trekstor.de/en/products/detail_usb.php?pid=7&page=2 Disk On Key 12GB ! מה לדעתכם המחיר של הכונן הזה בארץ ?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אהלן חברים א-לא ידעתי לאן להפנות את הנושא לכן העדפתי לשאול כאן = בפורום הכללי. ב-איחוי דיסק.הרבה נאמר נכתב או סופר על הפעולה הזו.ישנם הטוענים שמדובר בפעולה חיונית שיש לבצעה כדי לשמור על ביצועי המערכת וההארד דיסק. ישנם הטוענים שמידי פעם איחוי עלול לגרום לבעיות של אי יציבות במערכת כמו מסכים כחולים לפתע תקלות שקורות פתאום וכו'. רוצה לשמוע את דעתכם ואני מניח שהיא מבוססת בידע מצטבר או ניסיון. מה היתרונות ? מה החסרונות ? מה עדיף,הכלי המובנה של חלונות לאיחוי הדיסק או להשתמש בתוכנה שכולם ממליצים עליה = smart defrag מודה לכם מראש ואשמח לשמוע את דעתכם.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by di177,

שלום יש לי מכשיר DVD צורב {מכשיר DVD רגיל מה שמחברים לטלויזיה, אבל הוא גם צורב} צרבתי סרט אבל משום מה הוא לא עולה במחשב או בכל כונן DVD אחר מלבד הVDV הצורב עצמו מה אפשר לעשות בשביל שאני יוכל ליראות את הדיסק על המחשב תודה רבה ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by ronmiz,

היי, יש ברשותי מחשב נייד Dell vostro 3450 ווינדוס 7. בעקבות הפרסום של מבצעים פה באתר בימים האחרונים, מתלבט אם לרכוש כונן ולשדרג את המחשב. שאלתי היא האם רכישת הכונן שפורסם היום באתר כדאית? האם הכונן יתאים למחשב? כמה בערך יגבו ממני במעבדה על החלפה של הכונן? ראיתי בזאפ שיש חלופות מעט יותר יקרות (עבור אותו נפח, בערך חצי TB, הפרש של בערך 250-300 ש"ח ברכישה בארץ בכוננים הכי זולים בקטגוריה - לא יודע אם הם טובים ולא מבין בזה) - לא עדיף לאור האחריות? ודבר אחרון - אין לי גם בעיה לרדת / לעלות בנפח בשביל חלופה יותר משתלמת מבחינת מחיר למ"ב, אם יש כזו שמומלצת... תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. אהלן, אני שוקל לקנות אחד מהכוננים הללו: Seagate FreeAgent Desktop ST305004FDA1E1-RK 500GB 7200 RPM USB 2.0 External Hard Drive Western Digital My Book Essential 2.0 WDH1U5000N 500GB USB 2.0 External Hard Drive אבל לפי התגובות של הגולשים שם, לפחות לחצי מהם היו קריסות של הכונן ואיבוד מידע. ההבדלים/דמיון בינהם כמו שאני רואה הם: הWD מגיע עם מאוורר אבל עם אחריות לשנה בלבד. הSEAGATE מגיע ללא מאוורר אבל עם אחריות לחמש שנים. עד כמה שאני יודע, רק לWD יש כפתור כיבוי. המחיר כמעט זהה. שניהם הם 7200RPM עם חיבור של USB2 בלבד. האם למישהו פה יש נסיון עם המוצרים הללו והוא יכול לספר על האמינות שלהם? (בכל זאת, בערך 50% התלוננו על איבוד מידע) אופציה שניה היא לקנות כונן פנימי ולהכניס אותו …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. זה רק אני או שהגיעו דיסקים DUAL LAYER? http://www.comp-il.co.il/products.asp?Cat2Cat1id=1425&Cat2ID=1724 תרדו למטה יש שם דיסקים של RITEK בגודל 9.4GB ורשום שם מדיה דו צדדית מחירים של: 19 ש"ח במבצע במקום 22 בקניית 25 יחידות 20 ש"ח במבצע במקום 22 בקניית 10 יחידות ויש נראה לי דיסק אחד במחיר של 22 ש"ח

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by daniel0089,

היי, אני רוצה לקנות מתאם מ-SATA וגם IDE ל-USB.. מישהו יכול להגיד לי האם זה שווה?זה מעביר את מהר? אשמח ללינק לאחד טוב... עריכה: ראיתי את זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=538 מה אתם אומרים עליו? תודה.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. היי אני מביא את זה רק כמידע לקוראיי הפורום מפני שאולי יש אנשים שיוכלו להעזר במידע הזה, התופעה בכל מקרה ממש לא חדשה - כבר נהייתה מכה. אז לפי הכותרת כבר הבנתם : צורב 52X24X52 של MSI בן פחות מחודש שחבר שלי קנה , הוא קרא דיסק שצרבתי לו (בכונן ימהה 8X ) הסוג של הדיסק הוא Office Depot (נו באמת מי קונה את זה...) ובום התפוצץ לו. זהו , וזה רק מעיד על למה בין היתר אני כלכך "אוסר" לצרוב במהירויות גבוהות (וזה עוד היה קריאה של דיסק).

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אחרי הטרד העתיק, בו חיפשתי מארז ובקר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492481.0 בסוף התחדשתי במארז XL של FRACTAL, ספק פאסיבי, ועוד כמה פיצ'פקעס. אחרי שהבנתי שחלונות 64 זה לא הכלי המתאים לשרת ביתי, רציתי לשאול מה המערכת הפעלה האידיאלית, היכולה לשמש כשרת דואר, ז"א להפעיל אוטלוק או דומיו, אימיול וטורנט, וכנראה גם אופיס בסיסי שיעבוד עם אופיס של חלונות. וכמובן יוכל להזרים לסטרימר ערמות של ריפים בבלוריי? תודה . ניסיתי כמה קופיגרציות של ריידים רק בשביל הבדיקה על דיסקים רגילים של SATA2: RAID0 - מהיר בטרוף - מהירות העתקה של 130 MB קבוע. RAID1 - משתנה בין 80-90 MB. RAID5 - גרוטאה - מהירות העתקה 40 MB קבוע. RAID6 - דומה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. פרסמתם מבדקים של דיסק SSD 840 PRO באתר ולצערי בכל החיפושים בארץ כלל לא להגיע דיסק כזה אז מה הטעם בלקרוא מאמרים על חומרה שלא קיימת

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by malikl,

שלום אתם מכירים תוכנה הבודקת אורך חיים של דיסק SSD? הורדתי את התוכנה SSDlife, וקראתי שם בהסבר שלמעשה אין חישוב מדויק על אורך החיים של הדיסק, אלא רק ממתי שהתוכנה שלהם נמצאת על המחשב. האם משהוא מכיר את התופעה, או יכול לתת לי הסבר קצת יותר משכנע? אני יודע שיש את ה-S.M.A.R.T ושם אמור להיות נתונים הנותנים את המידע לגבי כמה עבד ה-SSD. האם יש תוכנה מומלצת? תודה, ליאור

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by 1_Nike_1,

תקן ה-SATA השלישי כבר מתחיל להופיע, אך עם זאת ההוצאה לפועל רחוקה מלהיות משביעת רצון. מקור: BeHardware הגרסה השלישית של תקן ה-SATA מציעה בתיאוריה מהירות של 600 מגה-בייט לשנייה, כפליים מזו שבגרסה הקודמת של התקן. כרגע לא כונן קשיח ולא SSD מסוגלים לנצל מעבר לרוחב-פס של 300 מגה-בייט לשנייה, אך הדור השלישי של SSD המתוכנן ל-2010 יעשה זאת - לדוגמא 500 מגה-בייט לשנייה שהכריזה יצרנית הבקרים Indilinx על בקר ה-Jet Stream. לעת עתה שום ערכת שבבים לא תומכת בפיתרון הזה באופן טבעי לכן דרוש פיתרון מצד שלישי. כיצד עושים את זה? על מנת לקבל שני חיבורים במהירות מלאה, בשביל RAID 0 למשל, נצטרך רוחב פס של 1.2 גיגה-בייט לשנייה. זה לא פשוט אלא אם כן נוכל לגייס שלושה חריצי PCI-E במהירות של 5 גיגה-פע…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Tov_Tov,

שלום לכולם, יש לאחי מחשב iMAC 5K עם 512GB SSD בתוכו לכן הוא זקוק לHDD חיצוני לאכסון מידע, הכונן צריך לתמוך RAID 1. המחשב שלו תומך בThunderBolt 2.0 וUSB3. אני מודע לכך שרוחב הפס של TB הוא גבוה פי 4 מUSB3 השאלה כמה זה משפיע בפועל במצב בו משתמשים בכונן חיצוני בעל RAID1. ההבדל במחיר בין USB3 לTB2 הוא משמעותי מאוד, השאלה האם ההשקעה שווה? השימושים שלו במחשב SKETCH UP, AUTOCAD וכנראה מידי פעם רנדורים של 3D בVRAY. מצאתי שלושה אופציות שיכולות להתאים: GTECH - 8TB THUNDERBOLT http://www.amazon.com/G-Technology-Thunderbolt-Powerful-Transfer-0G02272/dp/B00846Z4YY/ref=pd_sim_pc_1?ie=UTF8&refRID=0TC0DD0JVWQJ9QYGYBE1 LACIE 8TB THUNDERBOLT 2. + USB3 http://store.apple.com/us/pr…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. התופעה היא כזאת: קפיאה של המערכת כולה כבר עברתי על מספר בדיקות ועכשיו הגיע הזמן לבדוק ולשלול בעיות של כוננים חיצוניים + פנימיים רציתי בבקשה את השמות של התכונות הרישמיות מחברת WD וסיגייט אם אפשר גם לינק להורדה או בכלל תוכנה חיצונית שתעשה את זה בצורה הכי טובה ההארדיסקים זה מה שיש במפרט בצד והנה גם תמונה מאוורסט לגבי דגמים בFAQ לא ראיתי את זה תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Tal555,

קניתי TY DVD-R X8 צרבתי סרט על X12 (למה זה נותן לי לצרוב יותר ממה שזה?) ביצעתי סריקה כדי לראות מה האיכות אם זה כמו ששמעתי... וואלה... קיבלתי 97 דבר אחד שלא הייתי מרוצה ממנו בסריקה שלקראת הסוף התחילו להיות קצת יותר קוים צהובים מעצבנים כאלו.... ( זה משנה ? ) בכל מקרה אירגנתי לכם תמונות... לי נראה שזה TY מקורי גם כתוב על האריזה "תוצרת יפן" [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by vmaddog,

מעוניין לשדרג את המחשבים בעבודה עם כונני SSD, לרוב המחשבים יש חיבור של m2 בלוח, ועבור כמה בודדים אין אז נסתפק ב SATA, אשמח להמלצה לכונן מהיר אמין ואיכותי, בנפח של כ 1TB חשבתי על Corsair Force MP510 PCIe NVMe M.2 2280 960GB SSD M.2 2280 מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. יש חברות כמו MOZY שמספקות גיבוי דרך אינטרנט לדיסק שנמצא בארץ אחרת. הבעיה - יקר ומדי פעם הם משנים את התנאים וחוקי המשחק. האם יש פתרון פרטי אפשרי? כונן שיהיה לו IP עצמאי שאתקין במיקום בטוח ואוכל לגבות אליו? אם למשל אתקין אותו בבית מחובר לרשת ואוכל לגבות אליו קבצים מהמשרד באמצעות תוכנת גיבוי מסודרת. האם יש כזה בנפח 1 טרה? תודות, חגי

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. http://ksp.co.il/?uin=25581 http://ksp.co.il/?uin=24163 אם אני מבין נכון ה PRO עדיף וגם אמור להיות ב 20%-30% יותר יקר מישהו יכול להסביר? אני ממש חייב לקנות דיסק בגודל הזה בימים הקרובים ואם הבנתי נכון אז אחד מהשניים האלה הוא הבחירה הטבעית אם יש לכם השגות או המלצות אחרות אשמח לשמוע גם -עןף

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by omri_ro,

איפה ניתן לרכוש בארץ הארדיסקים עם חיבור SERIAL ATA?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by talcohn1,

אני רוצה לקנות מחשב חדש ושוקל מאוד לקנות לוח אם שתומך ב raid ראיתי בכל מיני פורומים שיש בזה סיכון בגלל איבוד מידע אני חושב כמובן לעשות RAID 0 אז כמה שאלות: 1. האם באמת יש בזה סיכון וזה מגדיל את הסיכון של איבוד מידע מההארדיסקים? 2. כמה זה מאיץ את העבודה של ההארדיסקים, נותן להם יתרון משמעותי מאשר הארד דיסק בודד? האם כדאי לעשות RAID 0?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. ניתן לעדכן דרך Samsung Magician, או עדכון ישיר: http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads.html

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by moshen1169,

יש לי את התוכנה HARD DISK SENTINEL התוכנה כותבת לי :Failure Predicted - Attribute: 5 Reallocated Sectors Count, Count of sectors moved to the spare area. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads. There are 3171 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area ניסיתי לתקן סקטורים פגומים עם HDD REGENERATOR 2011 אבל היא לא מצאה כלום האם יש תוכנה אחרת לתיקון סקטורים פגומים? תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. SSD בנפח גבוה ועם ביצועים טובים לא חייב להיות יקר (יחסית) – לקחנו את ה-SP610 של ADATA לביקורת כדי לנסות ולהוכיח זאת לכתבה: http://hwzone.co.il/adata-sp610-ssd-512gb-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%a6%d7%93-%d7%a0%d7%a4%d7%97-%d7%95%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8-%d7%94%d7%92%d7%99%d7%95/

24. אז ככה, אני מניח שכולם מכירים סיפורי על קוראי CD שאחרי תקופה מסויימת מפסיקים לקרוא דיסקים צרובים וקוראים רק דיסקים מקוריים עכשיו אני מבין שעל הדיסקים המקוריים יש קטע כלשהו עם חתימה מסויימת על הדיסק, אבל מה מונע מהקורא CD "להסכים" לקרוא דווקא דיסקים עפ החתימה הזאת? בתודה מראש, דור..

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by benyben,

שלום. אוקיי, אז עשיתי קצת גוגל, וקצת Youtube, ואני חושב שהבנתי מה קורה כאשר עושים RAID, אבל ממש אין לי מושג מהן הדרישות, ואיך עושים את זה בפועל. אז.... האם אני יכול to RAID את המחשב שלי (או להוסיף לו, או להתקין לו? - יהיה המינוח אשר יהיה)? מה נדרש? רכיבים ספציפיים? [חיפשתי כאן בפורום ב sticky, אבל לא מצאתי]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.