עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי כרגע רק HDD והוא מחולק ל-2 מחיצות כאשר רוב המידע על המחיצה בה לא מותקן הWIN הזמנתי SSD, ואני רוצה להתקין מחדש שם את הWIN ואח"כ לחבר בנוסף את הHDD ולאחסן עליו קבצים. השאלה שלי בעצם היא איך עושים את זה בלי לאבד את המידע? חיפשתי באינטרנט ואנשים אומרים לגבות את הקבצים, לפרמט את הHDD ואז להחזיר אבל אני רוצה להימנע מכל זה. אין לי בעיה לפרמט את המחיצה שבה מותקן הWIN כרגע. השאלה היא האם אפשר לעבוד ככה: 1. לנתק HDD ולהתקין WIN על SSD כרגיל 2. לחבר את הHDD ולפרמט את המחיצה עם הWIN הישן - איך עושים את זה ד"א? האם מספיק להגדיר שהBOOT יהיה מהSSD ואז אפשר לפרמט פשוט את המחיצה דרך הWIN או שצריך לעשות משהו אחר? 3. במידה ואני רוצה לאחר הפרמוט של המחיצה…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by iSolt,

לא מוצא את זה בשום מקום לרכישה

3. או שכדאי ללכת על ATA-100? ובכלל האם ההבדל כל כך משמעותי?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by roee97,

בעקבות הדיון על הקניה המרוכזת- כנראה שאני אלך על ה-128, אם ירד לסביבות ה-600, אבל יש לי כמה שאלות: 1. יש לי מחשב שמותקן עליו windows 7 על הארדיסק 1 טרה, שמחולק לשתי מחיצות: מחיצה 1(158 מתוך 228 ג'יגה)- windows, program files ועוד כמה דברים שאני לא בטוח מה הם מחיצה 2(416 מתוך 703 ג'יגה)- משחקים, סרטים, תמונות. השאלה היא מה אני צריך להעביר לssd ואיך אני עושה את זה. 2. ראיתי בכמה מקומות שהיה כתוב שיש דגמים של ssd שבהם מהירות הכתיבה היא איטית מאוד, האם זה נכון גם לגבי הדגם הזה? 3. מה נדרש להתקנת הssd במחשב? ראיתי שצריך מתאם 2.5 ל3.5 איפה משיגים אחד כזה, והאם יש עוד משהו שנחוץ להתקנה. 4. שאלה אחרונה- מה הם השיפורים המרכזיים שיהיו כתוצאה מהתקנת הssd. השימושים העיקריים ש…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by ShaiLevy,

שלום, 1. האם דיסק חיצוני 3.5 שתומך USB 3 ידרוש חיבור נוסף לחשמל או שיש לו את כל המתח שהוא צריך מה USB3 ? 2. האם עדיין יהיה אפשר לחבר ל USB רגיל בעזרת חיבור חשמל ? 3.יש בשוק דיסק חיצוני 2TB שמגיע גם עם USB3 וגם ESATA וגם חיבור לחשמל ?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. האים צפוי לנו מעבר מהר יותר מאשר ציפינו ? http://www.dailytech.com/Sony+Releases+Report+on+Bluray+vs+HD+DVD/article6841.htm

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. היי אני חדש פה ויש לי שאלה וסיפור ארוך (וקצת עצוב) לפני זמן מה קניתי את ההארד דיסק הנ"ל בנוסף לHD 80GB שהיה לי במחשב (המע' הפעלה מותקנת על ה80GB, לא על ה500) והוא תפקד טוב בערך שבועיים, אחרי שבועיים-שלוש הוא קרס ושבק חיים ונאלצתי ללכת לשחזר את המידע אליו לHD אחר, את הHD שקרס הלכתי לחנות שקניתי אותו ממנה והם החליפו לי לאחד אחר, בדיוק אותו דגם... כרגע אני עם הHD החדש (אותו דגם) בערך חודשיים-שלוש והוא מתחיל לעשות לי שוב בעיות כמו - אם אני צופה בסרט שנמצא עליו אחרי בערך מחצית הסרט המחשב נתקע וצריך לעשות "Hard Reset" (ללחוץ על הכיבוי למטה) אבל אם אני צופה בסרט שנמצא על הHD של הם 80GB הוא לא נתקע, אותו הדבר אם אני מעביר קבצים גדולים (מה500 ל80 אחרי זמן מה המחשב נתקע, אבל ההפך ז…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Mr_SnaKe,

סקר זה, לפי דעתי, מסכם נושא כבר בפורום הזה, אז תצביעו ונראה מה התוצאות!

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by sniper434,

ברשותי HD של סמסונג HD502HI,שלוש שנים עובד כמעת ברציפות טפו טפו טפו. חשבתי לרכוש HD103SJ,ולהריץ עליו מערכת הפעלה (7),ושהדיסק הנוכחי ישמש לאיחסון. הבנתי שכמה שהנפח יותר גדול,ככה יש מצב לפחות ביצועים. על מה כדאי להריץ מערכת הפעלה ,1TB HD103SJ או HD502HJ 500GB ? תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. הכוונה היא מהבחינות הבאות: האם זה צורך יותר חשמל בצורה משמעותית? האם כשמכבים את המחשב כשהכונן עדיין מחובר אליו עלולה להיות בעיה? או כל סיבה אחרת שקיימת ולא הזכרתי. תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by dor123,

טכנאי המחשבים שלי המליץ לי על מנת לקצר את זמן טעינת מערכת ההפעלה ולשפר את ביצועיה, שהוא יתקין לי כונן SSD במחשב שלי שיהיה כונן C, ויעביר אליו את מערכת ההפעלה שלי, ושהדיסק הקשיח שלי הקיים יאוחד לכונן D, וישמש לנתונים בלבד. אני מעוניין לדעת על שמות של חברות שמייצרות כונני SSD אמינים שאין להם בעיות של קריסות ללא סיבה (כפי שקראתי כאן במספר דיונים), ושאורך החיים שלהם הוא ארוך. זאת למקרה שאני אכן אבצע דבר כזה בעתיד. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. קראתי את ה"סטיקי כוננים קשיחים" ויש לי כמה שאלות. לא הבנתי כל כך את עיניין הגודל. אני רואה 1.8 אינץ, 2.5 אינץ ו3.5 אינץ. מלבד הגודל הפיזי של הכונן יש עוד הבדלים? לפי מה שהבנתי ההבדלים הגדולים הם כונן עם/בלי חיבור לחשמל. אני מסייר באינטרנט, איך אני יודע איזה כונן הוא עם חיבור לחשמל ואיזה לא? רק 3.5 הם עם חיבור לחשמל? אני צריך 1000GB זול, ההבדלים במחירים בין כונן עם כבל חשמל לבלי הם כל כך גדולים? אשמח גם לקבל המלצות ספציפיות.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. מצורפת תמונה

14. Started by Stasik,

יש לי במחשב שני הרדיסקים שנמצאים על Primary ושני סידירומים אחד דיוידי ואחד צורב ושניהם נמצאים על Secondary האם זה מיקום נכון? ואיך אני צריך למקם אותם כדי שיהיהו ביצועים יותר טובים? אשמח לשמוע הצעות

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by FatherBoard,

לחבר שלי יש הרדיסק 30GB של WD. ניסינו לברר כמה RPM ההרדיסק ולא הצלחנו כי: 1. על המדבקה לא היה רשום כלום. 2. בכל מיני תכנות ניטור חומרה לא היה כתוב כלום. אז איך בכל זאת מבררים?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אני מחפש כונן קשיח נייד. שמתי לב ש1000GB הוא הכי משתלם. מצאתי את 2 הדגמים האלה בפחות או יותר אותם מחירים. שמעתי שמקסטור היא חברת בת של סי-גייט. האם בדגם שציינתי מדובר בדגם מהסדרה הפגומה של סי-גייט ? מה ההבדל ביניהם ? מה עדיף לקנות ? האם יש דגמים אחרים מומלצים לקנות ? לפי מה שידוע לי לשתיהם אותם נתונים - מיקום: חיצוני ממשק: USB 2 , גודל: 3.5 אינטש , זכרון נדיף(Buffer): 16 MB , מהירות: 7200 RPM , נפח: 1000 GB ההבדלים הם שלסיגייט יש 5 שנים אחריות לעומת שמקסטור נותנים 3 שנים. למרות שלאחרונה שמעתי שסיגייט הורידו את האחריות שלהם ל-3 שנים אז אני כבר לא יודע. לגבי חיבור לחשמל - אני לא יודע מה לגבי הסיגייט, אבל אני יודע שהמקסטור דורש חיבור חיצוני לחשמל בנוסף ל-USB. קישורים: 1. …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Jabberwock,

טוב יש ברשותי את ההארד דיסק החיצוני 8TB של Seagate. היה פה במבצע באתר. חשבתי לצרף לו NAS. לא יודע מה המחירים אבל האם יש NAS פשוט? כנראה ש-diskless יהיה יותר רלוונטי אבל הבנתי שאני יכול לפרק את הקשיח מה-Case שלו אם צריך. חשבתי על הפרטים הללו: פורט אינטרנט 1G USB 3 FTP ENABLED מה אתם מציעים? ומה המחירים?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. הכונן, שהחברה מציגה בנפחים של 120 ו-240 גיגה-בייט, מתיימר להציע ביצועים דומים לאלו של כונני SSD בגודל מלא לכתבה: http://hwzone.co.il/visiontek-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-usb-%d7%a2%d7%9d-%d7%91%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-ssd/

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. החלטתי לקנות כונן קשיח של 1TB ובעקבות הנושא הזה החלטתי ללכת על ה-HD103SJ או על ה-HD103SI. בד"כ אין לי בעיה עם רעש והביצועים הרבה יותר חשובים לי. אבל הבנתי שה-HD103SJ כן רועש, ברמה שבאמת אפשר לשמוע אותו. אז אני רק רוצה לוודא זאת... האם הוא באמת עד כדי כך רועש? אני באמת הולך לשמוע אותו? אולי מישהו שיש לו את הדיסק הנ"ל יוכל להגיד לי עד כמה זה נורא, אם בכלל... תודה. (אם זה לא ברור, כרגע אני נוטה לכיוון ה-HD103SJ, מכיוון שביצועים הרבה יותר חשובים לי)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. נפל לי הכונן כנראה מנפילת מתח של המחשב (אחרי הפסקת חשמל), שלחתי אותו לחברה שמטפלת בדברים האלה ולמזלי אפשר לשחזר את כל החומר בכונן, העניין הוא שעכשיו אני רוצה להביא כונן קשיח בנפח 1TB שיהיה חזק מספיק כי הבנאדם אמר לי שהדגם של הכונן הקשיח הקודם שהיה לי היה דגם לא איכותי. אני מחפש כונן קשיח פנימי דרך-אגב, תודה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום רב, בתור יבואן למוצרי ציוד היקפי (טונרים ראשי דיו - ומוצרי פלאש) אנו מעוניינים להתרחב כעת למוצרים נוספים כגון מקלדות עכברים וכו'. בשלב ראשון אנו מעוניינים להשיק בארץ מותג של מדיות לצריבה - סדרה עממית. לאחר התקשרות עם חברות מסויימות בטייוואן הבנתי שיש כאלה שיש להם רשיון מטעם פיליפס ויש שאין להם, האם בארץ יש את המגבלה של הפטנט של פיליפס או לא? והאם CMC Magnetics נחשב ליצרן טוב? (אף אחד הרי לא מצפה שאביא TAIYO YUDEN בכל אופן כאן זה ישראל וצריך להתחרות עם השוק) אשמח לעזרה, תודה חברים יקרים

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. יש חברות כמו MOZY שמספקות גיבוי דרך אינטרנט לדיסק שנמצא בארץ אחרת. הבעיה - יקר ומדי פעם הם משנים את התנאים וחוקי המשחק. האם יש פתרון פרטי אפשרי? כונן שיהיה לו IP עצמאי שאתקין במיקום בטוח ואוכל לגבות אליו? אם למשל אתקין אותו בבית מחובר לרשת ואוכל לגבות אליו קבצים מהמשרד באמצעות תוכנת גיבוי מסודרת. האם יש כזה בנפח 1 טרה? תודות, חגי

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by BoJlk,

אני מחפש כבר הרבה זמן, אולי תוכלו לענות לי. יש לי דיסק 1.8 SSD שאני רוצה למצוא לו מתאם לגודל 2.5 כדי להכניס אותו למחשב נייד.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. המטרה של הHD החיצוני הינו לגיבוי. יש סרטים, שירים, פרקים ותמונות שתופסים מקום נכנד. היתי רוצה דיסק שגודלו יהיה בין 320-500 ג'יגה. וכאן אתם יקיריי נכנסים לעזור לי למצוא את הHD המתאים גם לכיסי וגם שלא "יתפרק" אחרי כמה חודשים. התקציב עומד על כ400 ש"ח ראיתי בKSP את הנייד הזה "‏FreeAgent Desk 500GB 3.5'' External HDD USB 2.0‎" מחירו 350 וגם את זה ‏My Passport Essential 320GB 2.5 Inch External Portable HDD USB 2.0‎ מחירו 365 האם הם טובים? או שיש לכם המלצות אחרות? שאלות שיש לי 1. נתקלתי בהודעות שנט שאפשר לחבר את הHD הנייד לנגן דיוידי, יש לי פיוניר 470 האם זה אפשרי? 2. מה זה לעזאזל סאטה, שכולם מדברים עליו? מצטערת על החוצפה אך אני צריכה תשובה עד 9.6.09 תודה רבה על עזרתכם !

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by גד :),

אז מה בעצם עדיף? Western Digital 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II Seagate 1TB 7200 RPM, 32MB Sata II

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים