אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
עד היום בכל המחשבים שלי הייתי מחלק ל3 חלקים : 1. מערכת הפעלה , 2. הורדות+משחקים , 3. דיברי מולטימדיה שהייתי שומר ( המון המון סרטים ותמונות). עכשיו שאני קונה מחשב חדש עם הרדיסק אחד של טרה חשבתי שאין בעצם שום יתרון לחלק ל3 ואולי כדאי לחלק ל2 וזהו, ניתן איזה 100ג'יגה למחיצה של המערכת הפעלה וכל השאר במחיצה השניה. מה אתם אומרים?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
נכון שיש אותו באיזה 2 חנויות בגרסאת הרייטל. אבל מתי הוא מגיע לרוב החנויות הגדולות בגרסא עם כול הפנלים והכול?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכל המשתמשים היקרים וערב טוב, איני יודע איפה עלי לפרסם נושא זה ולכן אבקש ממנהלי המערכת להעביר את הנושא לפורום הנכון, תודה. ובכן, שאלתי.. מה עדיף לי לרכוש, דיסק קשיח WD Raptor 150GB 10,000 RPM 16MB או 2 דיסקים קשיחים WD 250GB 7200 RPM 16MB שיהיה במערך RAID 0? אני ממש מופתע מהמחירים של ה-Raptor שקורע לי ת'כיס והוא סה"כ 150GB ואני זקוק למינימום 250GB אז ככה שאני לא יודע מה עדיף.. אז יש לי מספר שאלות ואני מקווה שתענו לי עליהם: 1. מה עדיף לי לרכוש, דיסק קשיח WD Raptor 150GB 10,000 RPM 16MB או 2 דיסקים קשיחים WD 250GB 7200 RPM 16MB שיהיה במערך RAID 0? 2. מה יהיה מהיר יותר? 3. בבקשה תפרטו בקשר לתשובות.. תודה, אלי.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מחפש כונן קשיח חיצוני. הכונן יכיל בתוכו כמה עשרות גיגות בודדות כך שאני לא צריך משהו גדול במיוחד. מה שחשוב לי זה שהכונן יהיה אמין ולא ימות לי חודש אחרי שנגמרת האחריות, ושיהיה לו רק חיבור USB (בלי חיבור לחשמל). בקשר למחיר אני מוכן להשקיע 300 שקל אבל אם לא צריך לא חייבים בתודה מראש, גל
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ריפרפתי עכשיו בזאפ וראיתי שהמחירים של כוננים קשיחים עלו בצורה ממש מטורפת. חיפוש כונן קשיח בנפח של 2 טרה העלה רק כונן אחד עם מחיר של מתחת ל700 שקל - 698 שקל. כשקניתי את הכונן שלי ( HD204UI ) הוא עלה 400 שקל בערך, ואילו עכשיו הוא עולה 725! מה גרם לעליה הזו? הרי ככל שעובר הזמן מחירים של מוצרי אלקטרוניקה אמורים רק לרדת, לא לעלות... יש למישה הסבר?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חיפשתי ב-זאפ דיסק און קי 8 GB זול לקנות. הבעיה היא שהרבה מתלוננים שהם איטים. אני צריך אחד מהיר יחסית ( אני רוצה להריץ מתוכו תוכנות וכדו') ואני לא רוצה לבזבז יותר מ60 שקל עליו ( אני לא יודע מה המחירים בשוק אז יכול להיות שקצת פינטזתי על המחיר) מישהו יכול להמליץ כל משהו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
מובילת שוק האחסון מנצלת את דור שבבי ה-V-NAND העדכני שלה בכדי להתחיל בייצור סדרתי של דגמים בנפח אדיר לכתבה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, חושב לקנות ssd חדש למחשב מה עדיף (כולל ההבדל במחיר)? Samsung 850 EVO 500GB https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820156151&ignorebbr=1 תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
כאשר אני מכניסה את הדיסק און קי מסוג sandisk למחשב האור הכתום מתחיל להבהב לכמה שניות ואז האור נכבה כלומר הוא מזוהה לכמה שניות ואז לא מזוהה. המידע בדיסק און קי מאוד חשוב לי וביררתי בחברות שיודעות לשחזר מידע מה המחיר לשיחזור ואמרו לי שזה בסביבות 1000 ש"ח. האם יש משהו לעשות לפני שאני פונה לחברה שיודעת לשחזר את המידע ולחסוך את הסכום המטורף שהם דורשים? בתודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני ממש לא מבין בכונני SSD וזקוק לעזרתכם! חשבתי לקנות מחשב חדש - אך בפורום מפרטי מחשב המליצו לי לחכות קצת ורק לשדרג את הכונן שלי ל-SSD. (הפוסט שלי כאן) בדקתי בפורום כל מיני פוסטים וראיתי כל מיני מושגים כמו mx100 bx100 mx200 - וזה לא אומר לי כלום :\ אשמח לשמוע המלצות לכונן בנפח 250GB (+-) שיוכל להמשיך איתי למחשב הבא אם אחליף בקרוב .... תודה רבה וחג שמח !
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
*איזה כונן קשיח יותר טוב? זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_973&products_id=15503 או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_77_918&products_id=4888 * הם שקטים? *Seagate מייצרת עדיין את כונני Maxtor י?? (למרוטת שהם לא כמו של Maxtor ... ל Maxtor היה 16MB ולהם רק 8 י) כמו זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_81_2426&products_id=16635 ?? *יש כונן קשיח 250GB שעולה גם בסביבות ה 400 שקל והוא יותר טוב מהכוננים שרשמתי למעלה? לא WD ורק מחנות בחיפה... (רצוי נועה/פנדה) תודה לעונים
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קודם כל הצרכים שלי הם זיכרון מאוד גדול(אני מצלם) וכונן שיחזיק גרפיקה(תוכנת לייטרום בלבד). המליצו לי על כונן ssd בגלל הביצועים הגבוהים שלו ואני מוכן להשקיע את הסכומים. הבעיה שאמרו לי שכונן היברידי הוא לא מומלץ.. השאלה מה עדיף כונן חיצוני לדברים הכבדים או היברידי? האם 128 gb יספיק לי בssd לתוכנות, שטויות, ומערכת הפעלה? דבר אחרון אני מתלבט אם להכניס כונן דיסקים בלפטופ וראיתי שזה מאוד מצמצם לי את המבחר, מצד שני ראיתי כמה זול כונן חיצוני.. השאלה אם צורב חיצוני עובד בצורה מספקת? ואז במידה ואני יראה זה צורך רציני אני פשוט יקנה כונן נפרד..
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קודם כל, אומר שאני חדש כאן בפורום ומקווה שזה המקום הנכון להתייעץ ולבקש המלצות בנושא חומרה - אחסון פנימי. אז ככה, אני מחפש דיסק קשיח פנימי חדש למחשב נייד Lenovo G510, לאחר שבדיקת החומרה של תוכנת Lenovo solution center קיבלתי התראות לגבי הבדיקות הבאות: 1. Smart short self test. 2. Smart drive self test. וגם המחשב לפעמים איטי, למשל: כשאני מדליק את המחשב הוא נתקע ומבצע כל פעולה באיטיות (גם הסמן של העכבר נתקע), רק לאחר כיבוי והפעלה מחדש של המחשב הוא נדלק ועובד בצורה חלקה. המחשב בן 4 שנים. במחשב מותקן כונן hdd, נפח אחסון: 1TB. אשמח אם תמליצו לי על כונן HDD פנימי בנפח 1TB (עדיפות ל- 7200 RPM), לא SSD שמתאים ל- Lenovo…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי הארד דיסק חיצוני (My Book Essential של WD בנפח 1TB) ועכשיו בכל פעם שאני מפעילה את המחשב כשהכונן מחובר הווינדוס (ויסטה) לא עולה - הוא נתקע בחלון ההתחלתי. רק אם אני מנתקת את ההארד דיסק ועושה ריסט המחשב עולה כרגיל, ואני מחברת אחרי זה את ההארד דיסק מחדש. אמרו לי שהבעיה היא שהמחשב ניגש קודם להארד דיסק החיצוני במקום לכונן סי שם נמצאת מערכת ההפעלה, אז איך אני יכולה להגדיר שאוטומטית המחשב יכנס לכונן סי לפני ההארד דיסק?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים. קיבלתי U3 ואני מחפש תוכנות שעובדות עליו. ראיתי שיש לו פורטל פנימי עם תוכנות מצומצמות ו"יקרות". האם יש אתרים ממולצים שמהם אפשר להוריד תוכנות לU3 (הוא מבקש קובץ מיוחד ולא נותן להתקין מהמחשב) תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לחבר שלי הלך ההרדיסק WD 80GB, 8MB, והאחריות אצל KSP הנב*ות פגה לפני חודשיים... ממה שאני מכיר להרדיסק הספציפי הזה יש אחריות יבואן למשך 3 שנים, האם נכון הדבר? אצל מי אפשר לממש את האחריות ? תודה מראש...
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אתם ממליצים? לפרמט את כולו בהתקנת WinXP או לפרמט לכמה חלקים? אף פעם לא פירמטי לכמה חלקים. איך עושים את זה? מקצים כ-60GB בהתקנה עצמה, ואח"כ נכנסים ל-disk management ועושים יצירת partition חדש? אני יודע לפרמט פרמוט מלא של 250GB לוקח כשעתיים ומפחד שה-disk management יתקע.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש המלצה לכונן שיתאים למחשב ACER ASPIRE 5740G הגודל הדרוש הוא סביב ה250GB והתקציב סביב 100 דולר מישהו יכול להמליץ לי? אשמח גם להמלצה על חנויות שיעשו משלוח בתוך ארה"ב תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם , קיבלתי אתמול דיסק קשיח חדש של MAXTOR 300GB מהסידרה החדשה עם 16 באפר. זה לאחר שהלכו לי בו זמנית שני דיסקים קשיחים של WD 160GB שעבדו ב RAID ופשוט נדפקו מאיזה קצר שהיה לי בבית לפני כמה ימים מהמזג אוויר. בקיצור , החלפתי את שניהם מאחר והם היו באחריות לדיסק של MAXTOR ורציתי לדעת האם זה משנה כאשר מתקינים את המערכת הפעלה באיזה סוג פורמט עושים ?. הוא נותן את האופצייה של פירמוט מהיר למרות שהוא חדש לגמרי. האם צפויות לדעתכם בעיות כלשהן בעתיד במידה ואני לא אעשה פירמוט מלא ? בכל זאת לפרמט 300GB זה לא פשוט לסבלנות הקצרה שלי... תודה. נ.ב - שאלה נוספת , במידה ובאמת כדאי לעשות פורמט מלא - עדיף לעשות אותו דרך דיסקט הפעלה של DOS עם כל הסיפור של FDISK או שאפשר להסתפק בפירמוט ה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני כבר כמה ימים עובר על הודעות בפורום, וראיתי כל מיני שמות צצים, כאשר הנפוץ ביניהם הוא ה-NEC 3500A. אני כרגע נוטה לכיוון שלו ואני רוצה לקנות היום או מחר. מה שאני רוצה לדעת האם יש טעם לשקול צורבים אחרים. המלצתם למשל על Pioneer או BenQ אבל המחיר גבוה ב-100 ש"ח ואני לא חושב שהתוספת כדאית.
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
כבר זמן רב אני נאבק במקום האוזל בהרדיסק, אני צריך להוסיף דיסק וחשבתי אולי לבנות מערך RAID5. אני מעוניין בכך גם בשביל שיפור ביצועים גם בשביל שרידות, אבל גם בשביל האפשרות להגדיל את הכונן מבלי שיתווספו עוד כוננים. השאלה אם ניתן לעשות את זה מבלי לאבד את המידע. ברור לי שהמידע צריך להתחלק מחדש על פני הדיסק הנוסף, תהיתי האם זה אפשרי מבלי הצורך לפרמט את הדיסקים?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מדובר על כונן 500GB של מחשב נייד. מבחינה פיזית אין נזקים. הכונן נהפך לאיטי מאוד, ואז המחשב נכנס למסך שחור. ניסיתי לפרמט, המחשב עלה ושוב קרס למסך שחור. לא היה לי זמן להתעסק עם גיבוי, וכשחזרתי שתי המחיצות לא היו נגישות יותר. בדרך לא דרך הצלחתי לשחזר (לא ממש היה צריך לשחזר, הצלחתי להציג את ספריות/תיקיות המחיצה ולהעתיק את הקבצים) ב100% את מחיצה C ולגבות את כולה. את מחיצה D לא הצלחתי להציג. הטעות שלי היתה (אני יודע רק היום) שניסיתי להתקין שוב וינדוס על כונן D (עם האופציה ששומרת על הקבצים, התקנה שביצעתי כבר עשרות פעמים ולא מפרמטת את הכונן אלא רק מתקינה קבצי מערכת בנוסף לתיקיות משתמש.) במהלך ההתקנה הכונן נהפך ללא נגיש ולא היה ניתן לגשת לשום קובץ או אפילו להציג שמות קבצים/תיקיות …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, במכשיר הסמסונג נוט 2 קיבלתי הבוקר את ההודעה הזו. לא ברור לי מדוע הכרטיס שבק פתאום, אבל במהלך הלילה נעשה גיבוי תמונות לפיקסה (או איך שזה נקרא היום). בכל מקרה, האם יש דרך לתקן את זה ולשמור את המידע שעל הכרטיס? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, הוספתי כונן ישן לנחשב חדש, והמחשב הגדיר את אחת מ 2 המחיצות בכונן כ EFI system partition . האם הנתונים נפגעו? איך לשנות את ההגדרה למחיצה פעילה? תמונת מצב הכוננים: https://imgur.com/a/L3oofl6 תודה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-