עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by _Amaterasu_,

Intel 730 SAMSUNG 850 Pro OCZ ARC 100

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Cynicoren,

שלום, במכשיר הסמסונג נוט 2 קיבלתי הבוקר את ההודעה הזו. לא ברור לי מדוע הכרטיס שבק פתאום, אבל במהלך הלילה נעשה גיבוי תמונות לפיקסה (או איך שזה נקרא היום). בכל מקרה, האם יש דרך לתקן את זה ולשמור את המידע שעל הכרטיס? תודה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by bad-sector,

לחבר שלי הלך ההרדיסק WD 80GB, 8MB, והאחריות אצל KSP הנב*ות פגה לפני חודשיים... ממה שאני מכיר להרדיסק הספציפי הזה יש אחריות יבואן למשך 3 שנים, האם נכון הדבר? אצל מי אפשר לממש את האחריות ? תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. זה רק אני או שהגיעו דיסקים DUAL LAYER? http://www.comp-il.co.il/products.asp?Cat2Cat1id=1425&Cat2ID=1724 תרדו למטה יש שם דיסקים של RITEK בגודל 9.4GB ורשום שם מדיה דו צדדית מחירים של: 19 ש"ח במבצע במקום 22 בקניית 25 יחידות 20 ש"ח במבצע במקום 22 בקניית 10 יחידות ויש נראה לי דיסק אחד במחיר של 22 ש"ח

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום לכולם , קיבלתי אתמול דיסק קשיח חדש של MAXTOR 300GB מהסידרה החדשה עם 16 באפר. זה לאחר שהלכו לי בו זמנית שני דיסקים קשיחים של WD 160GB שעבדו ב RAID ופשוט נדפקו מאיזה קצר שהיה לי בבית לפני כמה ימים מהמזג אוויר. בקיצור , החלפתי את שניהם מאחר והם היו באחריות לדיסק של MAXTOR ורציתי לדעת האם זה משנה כאשר מתקינים את המערכת הפעלה באיזה סוג פורמט עושים ?. הוא נותן את האופצייה של פירמוט מהיר למרות שהוא חדש לגמרי. האם צפויות לדעתכם בעיות כלשהן בעתיד במידה ואני לא אעשה פירמוט מלא ? בכל זאת לפרמט 300GB זה לא פשוט לסבלנות הקצרה שלי... תודה. נ.ב - שאלה נוספת , במידה ובאמת כדאי לעשות פורמט מלא - עדיף לעשות אותו דרך דיסקט הפעלה של DOS עם כל הסיפור של FDISK או שאפשר להסתפק בפירמוט ה…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. ברשותי כרטיס זיכרון לפלאפון. אני מעוניין לחלק אותו ל 2 מחיצות. ניסיתי כבר עם כל התוכנות הידועות: easeus,MiniTool Partition Wizard ,paragon... המחיצה השנייה לא מתחלת בשום פורמט(המחיצה הראשונה מצליחה ללא בעיה). עשיתי בדיקת שגיאות בעזרת הווינדוס ולא נמצאו שום בעיות. בנוסף ניסיתי עם התוכנה acronis מ BOOTCD וגם התוכנה לא הצליחה אך הציגה את ההודעה הבאה: corrupted file system please run an error-checking tool תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by tomegozi12,

הכנתי dok של בוט. יש עוד כמה גיגה פנוי האם אפשר להכניס קבצים אחרים פנימה. וזה לא ישבש את הdok? כי יש בו קבצים שלא קשורים לווינדוס

8. Started by br.eran,

שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מחשב שישמש לStoarge בלבד, ראיתי את הכרטיס הזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=29315&catid=901 האם מישהו מכיר אותו? האם הוא מומלץ וטוב יחסית למחיר? אני מעוניין לבצע RAID5 איתו, איזה כבל אני צריך כדי לחבר 8 דיסקים SATA? מישהו יודע כיצד אפשר לחבר יותר, נגיד 20 דיסקים, לכרטיס כזה (רשום שאפשר)? תודה אנשים.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום לכולם, צירפתי כאן תמונה של בדיקת SMART של דיסק קשיח חיצוני של IOMEGA שנמצא אצלי כמה שנים (הדיסק שמותקן בו הוא של סיגייט). הכונן הזה מחובר ב-USB ורוב הזמן הוא מכובה חוץ מכאשר אני מגבה אליו קבצים. מהסיבה הזו אפשר לראות שיש לו הרבה Power On Count ומעט Power On Hours. השאלה שלי היא על פי הבדיקה הוא עומד למות והאם צריך להחליף אותו או שניתן עוד לסמוך עליו. תודה מראש לעונים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by matan2411,

אני צריך המלצה על SSD של 500GB, אין ממש תקציב

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. ברשותי כונן קשיח פנימי של סמסונג בן 5 שנים ששימש לגיבוי, במחשב נייח (מ"ה: חלונות 7 64) והיה תקין. במעבר למחשב חדש "הבחור" מסרב להפתח, תקע את עליית המחשב, דרש פירמוט, כשניסיתי להשתמש בתחנת עגינה חיצונית גם דרש פירמוט בקיצור אני בשוק זה הרי הגיבוי, כבר אין לי שערות לתלוש. המשמעות: מסירה לחברה המתמחה בשיחזור נתונים המשמעות: "חור גדול במכנסיו" המשמעות: לא בא לי ניסיון אחרון: לנסות להפעיל אותו דרך מחשב אחר. אופן הפעולה: שימוש בתחנת העגינה החיצונית שלי עם מחשב נייד ומ"ה חלונות 8 התוצאה: הכונן מגיב ונפתח (האוריקה) התוצאה: אני בהלם מוחלט !!! חסכתי כמה אלפי שקלים (והטכנאי טען שהכונן תקול) ברצינות: א. האם יש הסבר הגיוני לדבר ? ב. האם הכונן תקול באמת ולא כדאי …

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. מה אתם ממליצים? לפרמט את כולו בהתקנת WinXP או לפרמט לכמה חלקים? אף פעם לא פירמטי לכמה חלקים. איך עושים את זה? מקצים כ-60GB בהתקנה עצמה, ואח"כ נכנסים ל-disk management ועושים יצירת partition חדש? אני יודע לפרמט פרמוט מלא של 250GB לוקח כשעתיים ומפחד שה-disk management יתקע.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. למי שלא זוכר, אפשר לקרוא למשל פה: http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=218270&page=1 אז ככה, יש לי את הדיסק Seagate ST3500320AS. בזמנו לא היה כ"כ אכפת לי. היה לי גיבוי, אז השארתי אותו בצד וזהו. כעת מתברר שאני צריך 2 קבצים מאותו דיסק, שאליהם אין לי גיבוי. חיברתי את הדיסק למחשב. הוא מזוהה במערכת הפעלה, אפשר לראות את הקבצים, אבל לא לגשת אליהם. זה מה שאני מקבל בניסיון לגשת אל קובץ כזה או אחר: קראתי די הרבה בתוצאות בגוגל, המסקנה היא ככל הנראה לעדכן את הקושחה ל-SD15, כמו שמוצע פה: http://www.overclock.net/t/457286/seagate-bricked-firmware-drive-fix-with-pics מה דעתכם בנושא? תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by טכנאי_ברזילאי,

עשיתי FDISK בדיסק עם חומר. איך אני יכול לשחזר?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום לכל המשתמשים היקרים וערב טוב, איני יודע איפה עלי לפרסם נושא זה ולכן אבקש ממנהלי המערכת להעביר את הנושא לפורום הנכון, תודה. ובכן, שאלתי.. מה עדיף לי לרכוש, דיסק קשיח WD Raptor 150GB 10,000 RPM 16MB או 2 דיסקים קשיחים WD 250GB 7200 RPM 16MB שיהיה במערך RAID 0? אני ממש מופתע מהמחירים של ה-Raptor שקורע לי ת'כיס והוא סה"כ 150GB ואני זקוק למינימום 250GB אז ככה שאני לא יודע מה עדיף.. אז יש לי מספר שאלות ואני מקווה שתענו לי עליהם: 1. מה עדיף לי לרכוש, דיסק קשיח WD Raptor 150GB 10,000 RPM 16MB או 2 דיסקים קשיחים WD 250GB 7200 RPM 16MB שיהיה במערך RAID 0? 2. מה יהיה מהיר יותר? 3. בבקשה תפרטו בקשר לתשובות.. תודה, אלי.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. שלום... אני מתכנן לקנות בימים אלו הארד-דיסק חדש בנוסף למקסטור 40 ג'יגה שלי... אני רוצה לקנות הראד-דיסק עם נפח של 80 ג'יגה.... אני רוצה לדעת האם ההבדל בין ATA100 ל ATA133 הוא רציני מאוד...ובמה הוא מתבטא! האם שווה להשקיע בהארד עם 8MB Buffer ? ואיזה מהחברות הבאות היא הכי טובה\מובילה? Maxtor,Westren Digital,Seagate דרך אגב...אני חייב לציין שיש לי את המקסטור שנתיים ובינתיים לא הייתה לי שום בעיה! אני חייב חברה אמינה! מכיוון שאת ההראד אני לא יקנה בארץ אלה בארה"ב (המחירים שם זולים משמעותית מאשר בארץ) אז אני צריך חברה אמינה עם הארדיסקים אמינים מכיוון שלא נראה לי שתהיה לי אחריות על ההארד אם אני קונה אותו בארה"ב! אני כנראה אקנה אותו ב- www.Mwave.com מכיוון שזה המקום הכי אמין שידוע ל…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אז ככה ההרדיסק שלי והצורב מחוברים באמצעות אותו כבל IDE וממה ששמעתי זה גורם להפחתת הביצועים של ההרדיסק האם זה נכון ובמידה וכן עד כמה זה משמעותי ??? תודה מראש למגיבים

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אהלן אני מקבל שגיאה בצריבת קובץ DATA לאחר כמספר שניות מתחילת הצריבה מדובר בצורב LG בחיבור IDE ותוכנת NERO 6.6.1.4 ניסתי לצרוב 3 פעמים עם דיסקים שונים (אותה חברה/חבילה). בצריבת קבצי מוזיקה על דיסק CDR לא נתקלתי בתופעה הייתכן שהדיסקים פגומים? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. קניתי הארד דיסק חיצוני (My Book Essential של WD בנפח 1TB) ועכשיו בכל פעם שאני מפעילה את המחשב כשהכונן מחובר הווינדוס (ויסטה) לא עולה - הוא נתקע בחלון ההתחלתי. רק אם אני מנתקת את ההארד דיסק ועושה ריסט המחשב עולה כרגיל, ואני מחברת אחרי זה את ההארד דיסק מחדש. אמרו לי שהבעיה היא שהמחשב ניגש קודם להארד דיסק החיצוני במקום לכונן סי שם נמצאת מערכת ההפעלה, אז איך אני יכולה להגדיר שאוטומטית המחשב יכנס לכונן סי לפני ההארד דיסק?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אני שוקל לקנות דיסקים של 900 MB במישרדיה, רק שאני לא בטוח שהצורב שלי יוכל לנצל אותם, איך אני בודק את זה? אם אני עושה לו OVERBURN, אז אולי הוא יצרוב על כל ה900? ד"א: liteon ltr 48126s תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by porcshe,

שלום למומחי הפורום, תמיד כשאני קונה מחשב חדש או משדרג קיים אני בא להתייעץ אתכם, ואני אף פעם לא יוצא מאוכזב. כרגע אני מחפש להחליף את כונן המערכת שלי בכונן SSD חדש. קיבולת 150-250GB. קראתי את דיון הSSD המומלצים, וראיתי ביקורות טובות על EVO 840 של סמסונג. מצאתי את זה http://ksp.co.il/?uin=22007 ואני די מרוצה מהמחיר. הבעיה היא שאת המחשב שלי בניתי עוד בתקופה שSSD היו הדבר הבא, ורק נכנסו לשוק- אז אני קצת חושש שאולי המפרט הקיים לא מתאים לכל כונן SSD, או שמא הרכיבים האחרים שברשותי, יתממשקו עם הכונן לא בצורה היעילה ביותר. אשמח אם תפיגו את החשש הזה, או תעזרו לי לעבור אותו אם הוא מבוסס. המחשב משמש לעבודה אולפנית, עריכה, הקלטה ורינדורים כבדים. תוכנות פרוטולס, קיובייס, וחבילת הקריאיי…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. יושבים לי בבית כמה כונני HDD ישנים שאני עדיין רוצה לשמור גישה למידע שלהם (לעתים די רחוקות). לצורך העניין הזמנתי מeBay מתאם SATA-USB פשוט ( http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-IDE-SATA-2-5-3-5-HD-HDD-Adapter-Converter-Cable-Cord-Brand-New-/181266066009?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item2a344caa59 ) . רציתי לשאול אם יש איזשהם סיכונים בחיבור כזה, והאם צריך לנקוט בזהירות כלשהי כשמחברים את הכונן בצורה הזו (מבחינת חשמל וכו'). שאלה נוספת היא- את אחד הכוננים הרכבתי בתוך המחשב הנייח שלי, אבל ההרכבה לא צלחה ב100%, וכרגע הכונן מחובר אבל יושב קצת באלכסון. האיזון של הכונן קריטי או שזה לא משנה? תודה לעונים.

23. Started by IlanF,

אני מתלבט עדיין אם אני באמת צריך אחד, אבל בכל זאת מתעניין לגבי מחירים וכו'. הייתי רוצה SSD של 250 גיגה כדי להעביר את הכונן הנוכחי שלי AS IS ל- SSD (כרגע שוקל +- 230 גיגה, אני מעריך שאפשר לנקות עוד בערך 60-70 גיגה) יש אחד משתלם בסביבות ה- 450 ש"ח? אולי שווה לי לחכות עוד? אין לי בעיה, חיכיתי עד עכשיו... לא בוער לי בינתיים ראיתי פה שפורסם זה: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT256MX100SSD1 שנשמע עוד איכשהו במחיר סביר, אבל עדיין לדעתי על הצד היקר. במיוחד כשמסתכלים על זה שלפני כמה חודשים קניתי כונן של 3 טרה באותו המחיר הייתי רוצה לדעת מה דעתכם ולשמוע המלצות

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Ace-of-spade,

שלום לכולם, זה המפרט שלי: asus h97m-pro i5 4690 החדש אם אני לא טועה [חח] asus gtx680 gskill 4X4 ddr 3 1600 intel 330 120GB WD black 2TB WD mybook 4TB אני מתלבט בין שני כוננים שחליפו את הSSD המזדקן שלי: http://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-SSD-850-PRO-256GB-256G-SATA-III-540MB-S-SOLID-STATE-HARD-DRIVE-NEW-/371271296956?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56717e67bc או http://www.ebay.com/itm/Samsung-SM951-256GB-M-2-NGFF-PCIe-Gen3-8Gb-s-x4-SSD-2280-MZHPV256HDGL-00000-/291434491561?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item43dad96ea9 אני מעדיף לבחור בשני על בסיס מהירות הכתיבה, אבל אני לא מכיר את הטכנולוגיה הזאת ואשמח לקצת אור, הבנתי שיש איזה בעיה של צוואר בקבוק בביצועים של המעבד מול כרט…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. Started by gkman,

שלום לכולם. אני חיפשתי ב-זאפ דיסק און קי 8 GB זול לקנות. הבעיה היא שהרבה מתלוננים שהם איטים. אני צריך אחד מהיר יחסית ( אני רוצה להריץ מתוכו תוכנות וכדו') ואני לא רוצה לבזבז יותר מ60 שקל עליו ( אני לא יודע מה המחירים בשוק אז יכול להיות שקצת פינטזתי על המחיר) מישהו יכול להמליץ כל משהו? תודה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים