אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אני עומד לבצע התקנה כנ"ל, ועל כל המלצה ברשת להגדרה של AHCI בביוס, קיימת המלצה להשאיר אותו IDE. הדיסק הוא SDSSDA-480G של סאן דיסק, ולוח האם והביוס כמתואר במצ"ב. מישהו יכול תרום מנסיונו?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום וערב טוב לכולם! אני מיתכוון ליקנות מחשב ואני זקוק לקצת מידע לגבי HARD DISK. קודם כל איזה HARD DISK כדאי לקחת בתקציב של עד 700 ש"ח? התוכלו להסביר לי מה ההבדלים בין חיבורי ההארדיסק השונים, מה ההבדל בין SATA לבין IDE? כמו כן מזה RAID? איזה חברה עדיפה? וגם מה ההבדלים בין ההארדיסקים הבאים? 1)Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 2)Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD לשניהם שלוש שנים אחריות? תודה רבה. וסליחה על כל השאלות הרבות.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני כבר התייאשתי לנסות ולמצוא את כל הקבצים שאבדו במחשב של אחותי. פירמטתי את המחשב לאחר שהוא עשה בעיות בהעלאה של ה-win. לפני זה הוספתי לו HD נוסף(שניהם IDE) וג'מפרתי אחד מאסטר(זה בו יושבת המערכת הפעלה) ואחד סלייב. לאחר הפירמוט קרתה טעות ומחקתי את הכונן שהיה עליו חומר של 22GB שלפני הפירמוט הוא עבד בשיטת מערכת קבצים FAT32 ולאחר הפירמוט הומר ל-NTPS. ניסיתי לסרוק בתוכנות שיחזור מידע גם של fat וגם של ntps ולא הצלחתי לשחזר בהם. ניסתי בתוכנות handy recovery ו-r-studio-best recovery soft ולא הצלחתי לשחזר כלום. אני צריך תוכנות של NTPS או FAT32 להריץ על הכונן הזה ? או שזה התוכנות שלא מספיק טובות לשיחזור ? תודה רבה מראש !!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות הרדיסק בנתיים אני חושב בכיוון של MAXTOR 80GB7200RPM ATA133 איזה כוננים אתם יכולים להמליץ שהם ATA133 ו 80GB.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
https://www.extremetech.com/computing/205382-ssds-can-lose-data-in-as-little-as-7-days-without-power
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קיבלתי את הצורה, חיברתי את כבל הSATA הצורב האמנם מגיב, ונפתח כשלוחצים על הכפתור, אך אינו מופיע ב"מחשב שלי" ואיני יכול להשתמש בו. לא קיבלתי עם המוצר הנ"ל דיסק/דיסקט. איך להתקין אותו.? מה צריך לעשות כדי שיפעל.? תודה
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי הארד דיסק חיצוני (My Book Essential של WD בנפח 1TB) ועכשיו בכל פעם שאני מפעילה את המחשב כשהכונן מחובר הווינדוס (ויסטה) לא עולה - הוא נתקע בחלון ההתחלתי. רק אם אני מנתקת את ההארד דיסק ועושה ריסט המחשב עולה כרגיל, ואני מחברת אחרי זה את ההארד דיסק מחדש. אמרו לי שהבעיה היא שהמחשב ניגש קודם להארד דיסק החיצוני במקום לכונן סי שם נמצאת מערכת ההפעלה, אז איך אני יכולה להגדיר שאוטומטית המחשב יכנס לכונן סי לפני ההארד דיסק?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם , קיבלתי אתמול דיסק קשיח חדש של MAXTOR 300GB מהסידרה החדשה עם 16 באפר. זה לאחר שהלכו לי בו זמנית שני דיסקים קשיחים של WD 160GB שעבדו ב RAID ופשוט נדפקו מאיזה קצר שהיה לי בבית לפני כמה ימים מהמזג אוויר. בקיצור , החלפתי את שניהם מאחר והם היו באחריות לדיסק של MAXTOR ורציתי לדעת האם זה משנה כאשר מתקינים את המערכת הפעלה באיזה סוג פורמט עושים ?. הוא נותן את האופצייה של פירמוט מהיר למרות שהוא חדש לגמרי. האם צפויות לדעתכם בעיות כלשהן בעתיד במידה ואני לא אעשה פירמוט מלא ? בכל זאת לפרמט 300GB זה לא פשוט לסבלנות הקצרה שלי... תודה. נ.ב - שאלה נוספת , במידה ובאמת כדאי לעשות פורמט מלא - עדיף לעשות אותו דרך דיסקט הפעלה של DOS עם כל הסיפור של FDISK או שאפשר להסתפק בפירמוט ה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום לכולם לפני כמה ימים קניתי צורב LG 48 24 48 GCE-8481B ויש לי כמה בעיות קודם כל בהגדרות שלו הוא בכלל לא אומר LG שנית גם בהגדרות המהירות המקסימלית שלו היא 32 ובנוסף לא מצאתי לא דריברים בשום מקום מה לעשות?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, מחפש כבל מקורי עבור Transcend StoreJet 1TB. רציתי להזמין מחו"ל אבל לא מצאתי משהו מקורי. היכן ניתן להזמין בארץ/בחו"ל כבל מקורי? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, האם כדאי להזמין dok otg או שעדיף רגיל? ראיתי באמזון sandisk ultra 64 usb 3 ב 25 $. ויש kingston otg 64 usb 3 ב 30$
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ב disk management ב Windows 10 נמצא שע"ג הדיסק הקשיח שלי 900 מגהבייט במחיצה unallocated. האם ניתן להוסיף אותם לכונן D או C ? המחיצה המנוטרלת הזו נמצאת משמאל ל C ו D כך שאינני יכול להוסיפה לאחת מהן. רצ"ב תמונת הדיסק עם תפריט מקש ימין ע"ג המחיצה המדוברת, שלמעט New Simple Volume לא מציג לי שום אפשרות להגדלת מחיצות קיימות. מישהו יכול ליעץ לי כיצד לעשות שימוש ב 900 מגה חסרי השימוש הללו? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אצל אך שלי היה לי גיבוי של כל מה שהיה לי על ההארד דיסק, פירמטתי את המחשב (כמה פעמים) ושבאתי להעתיק את הכל חזרה למחשב שלי אני מגלה שזה לא, להפתעתי הדפוק פשוט מחק את זה משם... עכשיו עולה השאלה, כיצד אני מחזיר את המידע הזה אם אפשר ?!
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם , תמיד תהיתי לאן נעלם כל המקום ההארד דיסק ? למשל יש לי כונן חיצוני של טרה של WD אבל בפועל יש לי רק 930 ג'יגה .. לאיפה נעלמו להם 70 ג'יגה ? וקניתי אתמול דיסק און קי של סאנדיסק של 32 ג'יגה ובפועל יש בו רק 30 ג'יגה , אז איפה עוד 2 ג'יגה ? תודה .
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום חברים, הדיסק קשיח אצלי שבק חיים,לא קיבל מכה או משהו דומה.. חומרים חשובים מאוד. האם ניתק לתקן דבר כזה ולהשאר עם שתי כליות ? אם כן אשמח להמלצות תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מדובר על כונן 500GB של מחשב נייד. מבחינה פיזית אין נזקים. הכונן נהפך לאיטי מאוד, ואז המחשב נכנס למסך שחור. ניסיתי לפרמט, המחשב עלה ושוב קרס למסך שחור. לא היה לי זמן להתעסק עם גיבוי, וכשחזרתי שתי המחיצות לא היו נגישות יותר. בדרך לא דרך הצלחתי לשחזר (לא ממש היה צריך לשחזר, הצלחתי להציג את ספריות/תיקיות המחיצה ולהעתיק את הקבצים) ב100% את מחיצה C ולגבות את כולה. את מחיצה D לא הצלחתי להציג. הטעות שלי היתה (אני יודע רק היום) שניסיתי להתקין שוב וינדוס על כונן D (עם האופציה ששומרת על הקבצים, התקנה שביצעתי כבר עשרות פעמים ולא מפרמטת את הכונן אלא רק מתקינה קבצי מערכת בנוסף לתיקיות משתמש.) במהלך ההתקנה הכונן נהפך ללא נגיש ולא היה ניתן לגשת לשום קובץ או אפילו להציג שמות קבצים/תיקיות …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חבר שלי קנה כונן חיצוני של גיגה Samsung G3 ובמקרה קנה גם טלווזית LCD Samsung LA40C530 המפרט: http://www.samsung.com/il/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP00&prd_ia_cd=101&prd_mdl_cd=LA40C530F1RXSQ&prd_mdl_name=LA40C530F1R&srchword=LA40C530F1 יש לה ממשק משתמש דרכו ניתן לצפות בסרטים מוזיקה וכו' ע"י חיבור USB 1.השאלה האם ניתן להשאיר את הכונן החיצוני מחובר לחשמל באופן קבוע או שזה מזיק לו? 2.או שכדאי להחליף לכונן יותר מתאים? 3.כדאי לחבר את הכונן/טלוויזה לאל-פסק או שמספיק המפסקים האלה שמיישר מתח? 4.במידה ואין בעיה לחבר קבוע את הכונן האם כדאי לחלק את הכונן בפנים לכמה מחיצות לסרטים,מוזיקה וגיבוי בנפרד על מנת שלא יווצר מצב שכל הקבצים נפגעים או שבכוננים כא…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. מעניין אותי לדעת משהו ולא ממש הצלחתי למצוא לזה התייחסות בגוגל. למה מהירויות הכתיבה מגיעות לשיא בדגם ה256GB? ז'תומרת, ככל שעולים מנפח לנפח בנפחים הנמוכים, המהירות עולה באופן די משמעותי. אבל שעולים מ256 ל512 ברוב הדגמים המהירות נשארת זהה ובחלק עולה ממש בצורה זניחה. אני מניח שיש לזה קשר למספר השבבים שנמצאים בשימוש בכל כונן, אבל לא הצלחתי למצוא לזה הסבר מדויק שיסביר את התופעה. אשמח למידע ממי שיודע.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן שנשרף לו הלוח אם ואני רוצה להעביר את כל החומר מהדיסק קשיח למחשב השני אבל רציתי לדעת האם זה אפשרי שאני יחבר את אותו כונן שמותקן עליו כבר ווינדוס למחשב החדש שיש לו דיסק אחר שמחובר ב-SATA ואני יחבר את הדיסק הישן בחיבור IDE (אין לו SATA... קשיח ישן מאוד..) האם זה אפשרי? האם הווינדוס יעלה בלי שום בעיה והוא יזהה לי את הכונן ואני יוכל להעביר בלי שום בעיה או שאפשר להגיד ביי ביי לכל הקבצים שהיו בו? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש דבר שאני לא בטוח לגביו אז אני מעדיף לשאול לפני שאני מתעסק בזה ההתקנה של המערכת ההפעלה WINDOWS על כונן קשיח SATA היא שונה מי ההתקנה הרגיל על כול כונן קשיח רגיל? או שצריך בהתקנה לעשות משהו מיוחד כי אני זוכר שראיתי איפשהו שצריך ללחוץ F6 במקרה של SATA ורציתי לדעת עם זה קשור לזה. תודה
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חיפשתי ב-זאפ דיסק און קי 8 GB זול לקנות. הבעיה היא שהרבה מתלוננים שהם איטים. אני צריך אחד מהיר יחסית ( אני רוצה להריץ מתוכו תוכנות וכדו') ואני לא רוצה לבזבז יותר מ60 שקל עליו ( אני לא יודע מה המחירים בשוק אז יכול להיות שקצת פינטזתי על המחיר) מישהו יכול להמליץ כל משהו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
ותודה רבה ואם אפשר שהמחיר לא יעלה על 600 ש"ח מה עדיף ה WD SATA 120GB 8MB 7200 או אותו הרד דיסק אבל מחברת אחרת MAXTOR???? או סמסונג?? אני רוצה החברה הכי הכי שקטה עם ביצועים טובים... וכמובן כמה שיותר פחות התחממות תענווו ליי אני תקוע בלי מחשב
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-