אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, אני רוצה לקנות הרד דיסק חדש ואני שוקל את 2 האופציות סיגייט ווסטרן. הבנתי שלסיגייט היו תקלות בעבר וגם היום יש להם בעיה עם הרדיסקים שמשמיעים קליקים (אין לי מושג איזה קליקים אבל בפורומים בחו"ל כתוב שהם משמעים קליקים ). אני צריך 1 TB 7200rpm. מה אתם אומרים? *האמת היא שאני יותר לכיוון של סיגייט מכיוון שלפי מה שזכור לי מהעבר הם חברה מאוד אמינה וטובה (הבנתי שגם אפל עובדים איתם הרבה) אבל משום מה בהרבה פורומים אנשים יורדים על החברה ועל האמינות שלה, דעתכם?. ועוד דבר נוסף, אשמח לקבל הסבר על ה"קליקים" הללו (אם בכלל ניתן להסביר את זה...) תודה!
-
- 28 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
על לוח של DFI NF4 UT ULTRA-D... Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA או Hitachi 160Gb 7.2K 8Mb Buffer SATA II מה מבינהם יתן לי ביצועים יותר טובים... קיצור....השאלה היא NCQ VS SATA-II
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-
-
אהלן, פנטיום 3 1000 סלרון 256 RAM ג'נרי לוח אם VIA 2 HD של 40G כ"א - WD אני חושש שהחומרה הנ"ל חלשה מידי עבור הצורב הבא LG GSA-4163B DVDRW http://www.lge.com/catalog/prodmodeldetail?catModel=1&actType=&modelName=&globalCode=GSA-4082B&modelPrefix=400000&globalSuffix=000000¤tPage=&categoryId=&parentId=&modelCategoryId=CTG1000658&page=# באתר החברה לא ראיתי דרישות חומרה מינימליות. אודה לתגובות ענייניות. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 856 צפיות
-
-
כונני סדרת ה-Spark החדשה של Patriot עתידים לספק מחירים נמוכים בצורה כמעט חסרת תקדים, תודות לבקר ה-S11 החדש של חברת Phison שוק ה-SSD מספק לנו מחירים תחרותיים יותר ויותר עם כל יום חדש שמגיע, והיום נראה שזו כבר לא בעיה גדולה למצוא כוננים בעלות כוללות של פחות מ-0.3 דולר, או כ-1.15 ש"ח, לכל ג'יגה-בייט של נפח אחסון שאתם מקבלים. עם זאת, אנחנו ממשיכים לשאוף ולחלום על עלויות זולות אפילו יותר, אשר יהפכו את הבחירה בכוננים הזריזים האלו, ובפרט בכוננים בנפחים גבוהים, לטבעית ומתבקשת. משפחת דגמים חדשה שעשויה להביא למיני-מהפכה בתחום היא ה-Spark החדשה של חברת Patriot, אשר תתבסס על בקרי ה-Phison S11 החדשים והצנועים – ואמורה להציע נפח אחסון של 512 ג'יגה-בייט במחיר מומלץ רשמי של 105…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבט... הטכנולוגיה של LiteOn מזהה לפני הצריבה מאיזה סוג הדיסק ומה המהירות הכי בטוחה לכתוב עליו וזה טוב, אבל החיסרון היחיד הוא שאולי המהירות המירבית שניתן לצרוב על הדיסק היא יותר גבוהה ממה שזוהה (נגיד x48) אבל הצורב כותב במיהרות שנקבעה אצלו.... (למשל x40 או פחות) אז אולי הטכנולוגיה של LG עדיפה יותר? כי היא רק מגנה מפני Buffer Underrun.. לגבי אנשים שיש להם צורב של LiteOn עם SMART-BURN איך הצריבות שלכם יוצאות? האם הצורב מנצל את כל פוטנציאל המהירות של הדיסק? תודה.
-
- 9 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שני כוננים זהים בנפח הנומינלי. האחד מהירות סיבוב 7200 מטמון 16MB השני מהירות סיבוב 5400 מטמון 32MB. השימושים לא לכונן שעליו מחיצת מערכת ההפעלה והתוכנות (SYSTEM, BOOT) אלא לכונן פיזי נפרד לקבצי המשתמש ומסמכיו. : א. כללי, משרדי, וכד'. ב. תוכנות תיב"מ, גרפיות. ג. איחסון קבצים לעת הצורך והשימוש - למשל צפיה בסרט , שמיעת מוזיקה, וכד'. מסמכים שנקראים בעת הצורך ולא כעבודה שוטפת. ד. איחסון וגיבוי קבצים, העברה שבועית של קבצים לגיבוי בעזרת תוכנה מתאימה - מחסן שיחובר בהתקן חיצוני בחיבור USB (מחשב קיים, USB3 לא רלוונטי) . המחיר אינו רלוונטי כרגע. השיקול הוא העדפת מהירות סיבוב לעומת גודל מטמון, או להעדיף להפך? איך הייתם בוחרים בהנחה שניתן לקנות כמה כוננים בהתאם לשימוש והיעוד? ומ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיברתי כונן IDE ישן למחשב שלי, והוא לא זוהה במערכת ההפעלה. (לא הופיע לי כונן חדש) כשנכנסתי לניהול המחשב => אחסון => ניהול דיסקים, ראיתי את המסך המצורף, אבל לא יכולתי לעשות כלום עם המחיצות חסרות השם. מה אני צריך לעשות כדי להפוך אותן לכונן/כוננים נגישים במחשב? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
-
-
האם יש הבדל בכמות זיכרון הבאפר בכוננים בנפח כזה? (גם אם קטן). בין זה-http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_79_1664&products_id=17314 לזה- http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_81_2002&products_id=19658 תודה
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
נראה כי Seagate איננה לומדת את הלקח - זוכרים את זה ? עכשיו יש המון משתמשים המדווחים על מגוון בעיות עם הדיסקים החדשים של Seagate מסדרת Momentus XT הכוללת את הדיסקים המשולבים עם זכרון SSD. שוב Seagate "מיהרה" להוציא עדכון קשוחה שאינו מתקן את הבעיה (וגורם לעוד יותר בעיה למשתמשים בעלי מחשב נייד), וכרגיל דממת אלחוט מצידם. ככה נראה SMART של דיסק מסוג זה, בן פחות משבוע - פרטי הבעיות של ה- Seagate XT לפי המשתמשים - - הדיסק משמיע ביפים טורדניים. - הדיסק רועש מאוד בפעולות של Spin up/down. - הדיסק רוטט באופן מוגזם. - הדיסק עושה הרבה פעמים Spin up/down באופן רנדומלי וגורם למערכת לקפוא, לעיתים ל- BSOD, שחייבים לעשות Reset בעקבות זה. - אחרי ה- Reset ה- Bios אינו מזהה את הד…
-
- 18 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לנו רשת ביתית קטנה (חוטית) שלי 3 מחשבים. אנחנו רוצים להרחיב את נפח הזיכרון ובמקום לעשות את זה לשלושת המחשבים החלטנו שאנחנו הולכים על דיסק חיצוני שיוכל להתחבר לראוטר וכך המחשבים לא יהיו תלויים אחד בשני. הרעיון? 2TB עם כמה שיותר זמן אחריות. יש המלצות? תודה מראש.
-
- 25 תגובות
- 5k צפיות
-
-
מאיפה אני עושה מערך RAID, איזה סוגים יש ומה הם עושים ומה נדרש מבחינה חומרתית על מנת להשיג RAID? כלומר, אני חייב שני דיסקים קשיחים מאותו דגם וקיבולת, נגיד שני WD 500GB AAKS? או שאשפר גם מדגמים אחרים עם קיבולות שונות למשל 250GB YS עם SEAGATE 500GB 32MB? תודה לעונים!
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן הצורב שיש לי (טיאק, X12) החליט שהוא צורב רק על דיסקים רב-פעמיים, כשאני צורב על דיסק רגיל הוא לא צורב, ניסיתי 3 תוכנות כבר.. ל KSP יש מחירים נחמדים וגם סניף קרוב לבית שלי השאלה שלי היא כזאת: על מה כדאי ללכת? Lite-on 52 x 32 x 52 שעולה 220 או COMBO (משלב צורב X48 + קורא DVD X16 אבל) אבל הוא של MSI, ולא שמעתי על הביצועים שלה בתחום הצורבים/DVD וזה עולה 270. (הפרש של 50 מהרגיל לקומבו) מה אתם אומרים? Lite-on 52 x 32 x 52 (box) או MSI 48 x 24 x 48 + DVDx16
-
- 5 תגובות
- 870 צפיות
-
-
יש לי HDD של חברת סמסונג (דגם: hd080hj http://www.samsung.com/au/products/harddiskdrive/harddiskdrive/hd080hj.asp ) לHDD הזה יש לו חיבור של SATA וגם יש לו חיבור שונה של חשמל (זה נראה כמו החיבור של הSATA רק ארוך יותר) וגם יש לו ליד שני החיבורים האלה ג'מפר, מה לעזאזל עושה שם הג'מפר?!! (זה לא IDE אז למה ג'מפר?!!)
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להוסיף למחשב שלי הארד דיסק של 320GB חיצוני. יש לי שתי אפשרויות או לקנות ישר חיצוני (מה שאני פחות מעדיף) או לקנות פנימי+קופסא שזו האפשרות שאני יותר מעדיף. מטה רשומות האפשרויות. הערות: המחירים שכתובים הם דרך האתר ZAP ולכן המחיר הנמוך מבין שני הערכים הוא המחיר שניתן לקנות את הכונן. אשמח להמלצה בין ממשק SATA 2 לבין ממשק ATA/IDE - כי שמעתי שהקופסאות שמגעות לכונני SATA לא באיכות. ודבר שני, יש לי שני מחשבים בבית ולאחד מהם יש רק חיבור ATA/IDE. בקיצור, אשמח להמלצה על הארד דיסק ועל קופסא טובה, ואם המחיר הוא מחיר טוב או שיש יותר טובים. תודה מראש וחתימה טובה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום חברים ! ברשותי מחשב נייד של לנובו ואני מעוניין להחליף לו את הכונן הקשיח. אין לי כל כך מושג האם הכוננים הקשיחים בניידים מתאימים לכל נייד(לא חשוב היצרן) או שיש מספר תקנים ולכל יצרן תקן שונה. תודה למי שיכול לעזור .
-
- 3 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אני לא יודע מה לעשות.... יש לי לוח אם עם צ'פסט של אנוידיה 650I SLI ואחרי שהתקנתי דרייבר לצ'יפסט הבעיה החלה.... תודה ענקית לכל העונים!!!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ההתלבטות שלי בין WD SATA 120 גיגה 8 מגה 3 שנים אחריות. לבין MAXTOR SATA120 מגה 8 מגה 3 שנים אחריות. אני חייב להחליט עד מחר בבוקר, לא הצלחתי למצוא תשובות ברורות בפורום, אם יש ממבחני ניסוי אשמח לקבל לינקים.
-
- 4 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום. יש לי כרטיס זיכרון 256mb מסוג CF של חברת SanDisk, מחובר למצלמה Canon A70. אתמול הסתכלתי באפשרויות, ולהפתעתי גיליתי, כי נפח הכרטיס הוא כ - 244 mb. פירמטתי את הכרטיס דרך המצלמה, אך ללא הואיל. נפח הכרטיס נשאר זהה. חבר שלי אמר שזה סביר שזה יקרה (לדוגמא: דיסקים קשיחים), אך ברצוני לדעת אם אם זה נכון, או שעליי לממש את האחריות של הכרטיס זיכרון ? תודה
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
קניתי כונן StoreJet חדש של טרה-בייט, ואני פשוט לא יכול להשתמש בו (בלי קשר לעובדה המאוד מאכזבת שאין לו חיבור SATA בנוסף לUSB3). הכונן נכנס למצב שינה ממש אחרי אולי 5-10 שניות שאני לא נוגע בו, ומכיוון שאני רושם דברים בהרבה קבצים שונים וכל הזמן שומר אותם, זה אומר שאני מבזבז יותר זמן על לחכות לכונן להועיל בטובו ולהתעורר מאשר בכתיבה. אני משתמש בWindows 8, וכבר הסברתי בנימוס למערכת ההפעלה שלא תכבה לי שום כוננים ולא תכבה שום חיבורי USB, ככה שהאפשרות האחרונה (נדמה לי?) היא הפירמה של הכונן, אלא שלא מצאתי שום תוכנה של Transcend שנותנת שליטה כל שהיא בכונן. יש למישהו פתרון? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הלכתי היום לנועה כדי שיזמינו לי אותו (אין להם במלאי) והם אומרים לי שהם לא יכול להיתחייב על הדגם הזה ושהיבואן יכול להביא אולי דגם אחר זה פשוט ניראה לי מוזר שבאתר שלהם הם מוכרים את זה אבל הם לא מוכנים להתחייב שזה יהיה הדגם בספציפי הזה ולא משהוא אחר אז לא קניתי עשיתי טעות והיתי צריך לקנות או שעשיתי בסדר?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שימו לב שבחישוב מהיר יוצא כי חסר לי 8 גיגה. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
הי לכולם . אני שוקל לרכוש לחברה שלי לתחילת השנה הסטודנטיאלית שלה הרד דיסק נייד חיצוני של WD בנפח 80 ג'יגה מהסדרה השחורה אלו שנכנסים בכף יד. הביקורות על המוצר הן לא אחידות אז אני פונה אליכם כאן חברי הפורום לעזרה . הסיבה שאני חושק דווקא בדיסק קשיח מאין זה הוא בגלל הגודל הפיזי שלו (נכנס בכף יד) והעיצוב שלו (דק ומגניב) . אם אתם ממליצם אשמח לשמוע . אסף
-
- 7 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום. אני צורב מלא ועד עכשיו לא היו לי בעיות. אני צורב סרטים בDATA על דיסקים של DVD של חברת VERBATIM דיסקים DVD+R כשני מכניס את הדיסק לנגן DVD בסלון הוא מזהה לי רק חלק מהסרטים,לפעמים רק אחד מתוך 5. במחשב הוא מזהה את כולם. אני צורב במהירות X8. צורב NEC 3550A מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום וחג שמח (עדיין). מעוניין לגבות חומר על הראוטר (יש לי גיבוי על המחשב אבל סובל מ"בעיית" גניבת כל המחשב ו/או חשמל ממית דיסקים וכו...) אופציה יקרה היא דיסק על רשת אופציה שחשבתי עליה היא דיסק 2.5 500G + מתאם מדפסת לרשת. הגיבוי שלי הוא אינקרמנטלי כל שלא חשובה המהירות בכלל. מה דעתכם? איזה מתאם מדפסת כדאי לקנות או שלא משנה? זה יעבוד בכלל, אראה את הדיסק כדיסק ברשת? בתודה, יהודה
-
- 0 תגובות
- 712 צפיות
-