עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. קניתי מחשב נייד עם SSD מלא (256GB) ואיני יודע כיצד מטפלים בו. מה מומלץ? מדובר בסמסונג סדרה 9, X3F, והדיסק באמת מהיר , אבל שמעתי שלא טוב להריץ באופן קבוע תכנות שהייתי משתמש בהן, כגון: Ccleaner JKdefrag Combofix תגידו לי בבקשה מה כדי לעשות וכיצד. נורא מפחיד להריץ עליו סתם תכנות שיקצרו את חייו של הדיסק. אמשח גם לשמוע כיצד ניתן להגדיר את הדיסק שינוצל הכי טוב שאפשר במערכת ההפעלה (חלונות 8). אודה מאד על העזרה. swg.

• 0 תגובות
    • 831 צפיות
  2. Started by leaky,

היי, יש לי 2 HDD שהיו במחשב נייח,אחד בנפחד 1TB והשני בנפח 1.5TB(שהיה פעם כונן חיצוני). עכשיו המחשב הנייח מת, ורציתי לשאול אם יש דרך להשתמש בכוננים האלה במחשב הנייד(דרך USB או משהו כזה?) אחד הכוננים היה חיצוני פעם, עד שנשבר המארז פלסטיק ולא הייתה לי ברירה אלא לשים אותו במארז המחשב ולחבר אותו. אבל כזכור לי בתקופתו במארז הוא צרך גם חשמל משקע נפרד (במקום מהמחשב) ולכן אני לא בטוח אם זה אופציה פשוט לחבר את הכוננים עם USB.. אני רק רוצה לחדד שאני לא מתכוון להתקין מע' הפעלה או משהו כזה על הכוננים, אבל יש בהם הרבה מידע חשוב שאני כן צריך להשתמש בו לא מעט. אשמח לשמוע הצעות לפתרון..

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  3. Started by amisha,

שלום , יש לי דיסק קשיח SATA , 320GB , אני מעוניין להפוך אותו לדיסק גיבוי חיצוני שאחבר אותו מידי פעם ואז יבוצא סנכרון בין תיקיות , אז : 1. מבקש המלצה למארז מתאים , עדיפות ל USB למרות שיש גם ESATA . 2. תוכנה מתאימה שתרוץ ברקע ושתזהה מקרה של חיבור (עדיף) או שאני פשוט אבצע זאת מידי שבוע +- . תודה וחג שמח !

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  4. אני צריך דיסק חיצוני כדי לגבות דיי הרבה מידע שקיים במחשב נייח בבית. הדיסק ישמש כדיסק מערכת (לא גיבוי בלבד) במעונות בזמן הלימודים בשנה הקרובה אבל לא ינוייד הרבה. אני צריך לגבות כ-500-600gb, ולכן אני רוצה דיסק של לפחות פי 2 מזה. בשלב הזה אני מתלבט בין קנייה של דיסק חיצוני 3.5 אינצ' בנפח של 2TB לקנייה של דיסק חיצוני 2.5 אינצ' בנפח של 1.5TB. אם המחירים בשני המקרים הם כ-450 שח ובשניהם מדובר ב-3 שנים אחריות, מה נראה לכם עדיף? נ.ב. מצאתי אפשרות לקנות כונן של 3TB ב-550 שח. החסרונות הן שנתיים אחריות (במקום 3 במקרה של הכוננים למעלה) וחיבור USB2 בלבד.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by morben,

שלום הייתי מעוניין לדעת מה אתם חושבים על הכונן הבא: [h=1]Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA מחיר: 580 ₪ האם יש לכם המלצה לכונן אחר ביחס מחיר תועלת שהוא יותר טוב וכדי לרכוש תודה רבה[/h]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ron38n,

קניתי ליפני חודש מארז לדיסק SATA 3.5 USB 2 בסטרימר פשוט ולינוקס הוא מזוהה בווינדוס פרופשונל 7 לא בדקתי בשני מחשבים וחפרתי בגוגל לא מוצא דרייבר או פיתרון מישהוא מכיר תודה רונן

• 5 תגובות
    • 754 צפיות
  7. Started by Ramboli,

בלוח אם שלי יש רק חיבורי SATA 2. הSSD מחובר כרגע לSATA 2 שבלוח. הביצועים כמובן טובים הרבה יותר משל דיסק קשיח, השאלה אם הם יכולים להשתפר. בלוח יש חריצי PCI-E X1. אם אחבר את כונן הSSD לכרטיס הרחבה של SATA 3 עם צ'יפסט איכותי של marvell למשל, ארגיש שינוי משמעותי בביצועים? ידוע שמהירות sata 2 היא 300MB/s. מהירות sata 3 היא 600MB/s. מהירות מקסימלית של PCI-E X1 היא 500MB/s כך שהSATA 3 של הכרטיס יפעל במהירות כזו. עדיין יש הבדל בין 300 ל500 השאלה אם זה שווה את ההשקעה, למרות שהיא מזערית יחסית. נתוני מהירות כתיבה / קריאה של הSSD: INTEL 330 6Gb/s 450 MB/s / 210 MB/s 3Gb/s 265 MB/s / 200 MB/s תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by amirn,

יש לי דיסק חיצוני חדש של transcend אחרי חודש שכתבתי עליו קיבלתי הודעת שגיאה. הרצתי chkdsk שמצא ותיקן המון בעיות ובסוף רשם שיש מעט bad sectors. פירמטתי את הדיסק ועכשיו אין יותר bad sectors וגם ב SMART אין שום סימן לבעייה. האם יכול להיות שאין בעייה פיזית בדיסק? חשבתי לממש אחריות אבל עכשיו אין שום סימן שהיו בעיות שאני יכול להראות לחנות. תודה.

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by falukky,

מחיר עד 800 שקל. אני מחפש כונן עם ביצועים טובים ככל הניתן. שמעתי דברים טובים על ה-Samsung 840 אבל אני לא יודע איזה בדיוק (EVO או PRO) יש עוד דברים שכדאי להסתכל עליהם ?

• 1 תגובה
    • 951 צפיות
  10. Started by EFSenable,

שלום. יש ברשותי את ה- Asus deluxe z77 ושתי ה-SATA של אינטל תפוסים והביצועים של הבקר של מרבל מזוייעים (לא פלא, זבל ישראלי טהור). רציתי לבקש מכם המלצות לבקר RAID איכותי (בעיקר ל-raid 0 של SSD) שמסוגל לסחוב עד ארבעה דיסקים. תודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. טווב. אני די אובד עצות. מצד אחד, כאשר שאלתי פה אם אני משתמש במחשב בעת "cut" "paste" אמרו שלמעט האטה בביצועים של המחשב, אין בעיה שאשתמש במחשב. מצד שני, גם בדקתי באינטרנט ואכן לא ראיתי אזכורים שזה יכול לפגוע בקובץ. מצד שלישי, הכונן החיצוני והכונן במחשב תקינים (נבדו על ידי תוכנות מורשות של היצרן). אז מה קרה? אני אספן סרטים ואת רובם אני רוכש ומעביר לכוננים קשיחים חיצוניים אך סרטים שאני מאוד מתלבט לגביהם אני מוריד. לרוב אם מופעיים פגמים קטנים בסרט אני לא נרגש כי הם יכולים להיווצר מכל כך הרבה סיבות ולרוב זה מתבטא בסצינה אחת או שתיים עם קצת ריבועים. לא שכיח אך לא נדיר ולא מפריע. אז מה קרה הפעם? הורדתי סרט אשר לא צפיתי בו והעברתי לכונן חיצוני. אני די בטוח שבזמן ההעברה, השתמשתי …

• 24 תגובות
    • 4.1k צפיות
  12. Started by Yotam.B,

היי, כבר קראתי עשרות פוסטים העוסקים בנושא הזה ובכל זאת לא הצלחתי לקבל את התשובה שלשמה חיפשתי את המידע. יש לי הארדיסק נייד של 1 טרה. כרגע הוא נמצא בפורמט של Fat32 וזאת רק על מנת שאוכל להשתמש בו גם במחשב מק שלי. קניתי כבר הארדיסק נפרד למק ועכשיו השאלה שלי האם בברירת המחדל שלו הכונן צריך להיות NTFS או FAT32 בהנחה ואני אשתמש בו בוינדוס? ות'כלס, מה ההבדל המהותי בניהם ובמה עדיף להשתמש? וכן, אני משתמש גם בקבצים שהם מעל 4 ג'יגה. שנה טובה !

• 3 תגובות
    • 981 צפיות
  13. Started by compman12,

מעוניין בכונן SSD הכי קטן שיש, ראיתי שיש מלא חברות שלא הכרתי בתחום האחסון קשיחים. זקוק נטו לXBMC - יש הבדל בין הכי זול ליקר ב100 שקל. למה ההפרש.??? תודה

• 0 תגובות
    • 933 צפיות
  14. היי, מחשב חדש עם דיסק Samsung ssd 840 250GB והותקן עליו ווינדוס 7. לא התקנתי שום דרייברים או את הדיסק שהגיע עם הכונן, בחנות אמרו לי להתעלם ממנו ולהתקין רק את הדרייברים של לוח האם וכרטיס המסך. האם צריך לעדכן Firmware? או פשוט לא לגעת? איזו תוכנה ממולצת לבדיקת המהירות ותקינות הכונן? (לא שיש לי איזושהי בעיה, מן הסתם גם אין לי דרך להשוות למשהו אחר). והאם שימוש בתוכנה כזאת יכול לפגוע בכונן? ושאלה אחרונה, מה מותר/מומלץ בכדי לשמור על הביצועים המירביים לאורך זמן ומה אסור לעשות עם הכונן? (לעומת שימוש בכונן רגיל - נניח פרמוט / דחיסת נתונים וכו') תודה.

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. 500G "2.5 למחשב נייד תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 975 צפיות
  16. Started by LIDOR_13,

היי אני רוצה לקנות DOK בעל נפח 16GB ועם ממשק USB3 התקציב זה עד 100 ש"ח איזו מהירות אני יכול להשיג בתקציב כזה? אם תציינו דגם זה היה נחמד תודה...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  17. יש לי קלטת DAT שכוללת גיבוי קבצי עבודה משנת 2000 על DDS-3, ניסיתי לאתר טייפ כזה אבל לא הצלחתי. מישהו יש לו טייפ שתומך או טייפ כזה שהוא יכול להשאיל רק להוצאת המידע? אם יש למישהו טייפ עם חיבור USB זה כמובן הכי טוב. אין לי בעיה גם להגיע רק להשתמש בטייפ להעביר את החומר, אם אתם באזור המרכז.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by binyamins,

היום עשו תיקונים בביתי ברשת החשמל והרימו והורידו מספר פעמים את המפסק הראשי. חשבתי שאם יש סוללה הנייד לא יפגע. לצערי, המחשב פתאום לא זיהה את ההארד דיסק. הלכתי למעבדה ושם העבירו את ההארד דיסק לשחזור (המנוע לא תקין). מעבר לנזק העצום שבאיבוד המידע עד כה, כמה צריך לעלות שיחזור המידע ? תודה רבה !

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by op7777,

יש לי מחשב נייד. בזמנו חילקתי את ההארד דיסק ל 3 מחיצות. היום כונן C התמלא ואני חייב או לפרמט את כל ההארד דיסק או לנסות לאחד בין 2 מחיצות. האם ניתן לאחד 2 מחיצות מבלי לפרמט אותן ?

• 3 תגובות
    • 915 צפיות
  20. שלום, רכשתי את הכונן שבכותרת וכאשר הוא ריק מתוכן כתוב במאפיינים שתפוס 3.66 GB, אם יש פה אנשים שיש להם את הכונן הנ"ל אשמח לשמוע מה מופיע אצלם. תודה ! אלכס.

• 0 תגובות
    • 912 צפיות
  21. מה יהיה עם החומר בפנים?? מצורפת תמונה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by abatiah,

שלום, 1) יש לי הארדיסק מסוג SAMSUNG HD103SJ ATA שמחולק ל3 מחיצות. אני מנסה לגלות את פרופיל השימוש של מחיצת C ולשם כך הפעלתי את PERFORMANCE MONITOR. השתמשתי במדריך הזה: http://blog.whitesites.com/How-to-Measure-your-Server-s-Disk-Writes-for-SSD-consideration__634941054420312500_blog.htm (או בכל מדריך אחר ברשת) וכאשר אני מגיע לשלב שבו אני צריך להגדיר את מונה הביצועים (PERFORMANCE COUNTER) שיקליט את מה שאני רוצה- בתגית של הדיסק הפיזי (PHYSICAL DISK) במקום לקבל חלוקה לפי מחיצות, המונה מאפשר לי להקליט רק את הפעילות הכוללת של כל הדיסק. מה ניתן לעשות כדי: א. להקליט מחיצה אחת בלבד? ב. להקליט פעילות בתיקיה אחת בלבד? 2) כשאני מקבל את גרף התוצאות- אני רואה מספר מטריקות שמראות לי את …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אחרי שאני נחנק מ250 הג'יגה במחשב עצמו, וגם 320 הג'יגה בחיצוני של WD לא מספיקים לי יותר, החלטתי שאני אקנה לעצמי דיסק קשיח חיצוני חדש. אני צריך לפחות טרה בייט, ולמרות שהכונן בעיקר יחובר למחשב הנייח ולא מעבר (אני גם אשאיר אותו מחובר להרבה זמן), אני כן מעדיף 2.5 אינץ' כי המהירות גם ככה לא ממש משנה לי וכי מדי פעם אני כן מנתק אותו והולך איתו למקומות אחרים, וכשאקנה לפטופ עם SSD אפילו יותר. אז בתור אחד שמרוצה כבר יותר מ3 שנים מהWD Elements עם הUSB 2.0, ברירת המחדל שלי היא מוצר דומה: http://ksp.co.il/?select=.1033..146..489..371.&list=1&sort=2&glist=1&uin=15850&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מצד שני, שיטוט קצר בKSP ובאתרים דומים מראים לי…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by STi,

שלום, החלפתי דיסק לחדש למחשב נייד לאחר שהדיסק הקודם נדפק, הדיסק החדש הוא של היטאצי במהירות 5400 כמו הקודם של WD במהירות 5400, שניהם בנפח 500 גיגה ישנם מקרים בהם המערכת עובדת באיטיות (מערכת ההפעלה 7 הותקנה מחדש על הדיסק החדש מעודכנת ונקייה) למשל בזמן כיבוי לוקח הרבה זמן עד שמתבצע כיבוי (לא בזמן שמותקנים עידכונים או משהו) הרצתי בדיקה של MHDD ורציתי לשאול האם היא תקינה- מעבר לכך, האם דיסק חדש צריך לתת תוצאות כאלו, יש למעלה מהירות ממוצעת ומהירות של הדיסק הספציפי האם זה אמור להיות ככה, ובכלל אם יש משהו לא בסדר בבדיקה תודה

• 0 תגובות
    • 909 צפיות
  25. שלום לכולם,לפני כמה ימים קניתי דיסק קשיח חיצוני בנפח 500 גיגה הדיסק הוא מסוג storejet 25m3 תמונה: הבעיה היא שאני לא צליח להתקין עליו ווינדוס,ניסיתי גם 7 וגם 8. ולינוקס מינט+לינוקס אובונטו הצלחתי להתקין שאני נכנס למסך ההתקנה של ווינדוס אני פשוט מקבל שגיאה שאומרת שאין אפשרות להתקין את המערכת על הדיסק הקשיח החיצוני בגלל ieee 1394 משהו כזה נ.ב ניסיתי כבר לפרמט את הכונן לסוג NTFS זה לא עזר לצערי... עריכה: זאת השגיאה המדויקת שאני מקבל(העתקתי מילה במילה): windows cannot be installed to this disk. setup does not support configuration of or installation to disks connected through a usb or ieee 1394 port

• 7 תגובות
    • 4.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.