עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by eegg,

מהי התוכנת סיסמה הכי טובה לDOK

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  2. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  3. המטרה היא לקבל את מהירות הקריאה וכתיבה הכי טובה שניתן. מבחינת מחיר 3 הכוננים של סמסונג עולים 240*3 = 720 ומחיר כונן אחד של ocz עולה 761 המערכת אמורה לטעון משחקים, קבצי cad , רינדור וידאו. מבחינת מחיר רואים ש ocz עולה יותר השאלה היא מה יותר עדיף יחס עלות תועלת? ועוד שאלה אם הייתי הולך על כונן OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" SSD ? ושאלה אחרונה מה הלימיט שכבל SATA 2 ו SATA 3 מעביר אני יודע שאחד זה 3 והשני זה 6 אני חושב שמחלקים את זה ב 8 וזאת אומר ש 3 = 375 ו 6 = 750 האם אני צודק? תודה רבה, לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  4. ברשותי maxtor ata133 120 gb נרכש לפני חצי שנה. ביצעתי בדיקה ארוכה עם powermax הכל היה תקין ולא נמצא סקטורים פגומים.בדיקה שארכה כ-50 דקות המחשב איטי,העכבר מגמגם - הרצתי כמה בדיקות בנצמרק - בכולם תוצאות נמוכות.לדוגמא: hd tach avg:31 ,hd tune:30 אם אין bad sector מה אני יכול לעשות מול האחריות? בכלל,מה יכולה להיות הבעיה? אם צריך עוד פרטים,אשמח לתת תודה מראש לעונים שכחתי לציין:בעת התקנת xp pro דיסק מקורי הוא לא מצליח להתקין את כל הקבצים למחשב. כבל ide תקין,בתוכנתactive ata 44 hd tune :suported ata133,

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  5. שתי שאלות: 1. במחשב החדש יש לי Samsung 250GB SATA2 ו- Maxtor 40GB IDE. המאקסטור התגלה ככונני C, D ו-E (הוא היה מחולק ממזמן) בביוס. על הסמסונג התקנתי ווינדוס וחילקתי אותו ל-3 (האותיות הבאות ברצף) בגדלים של: 15GB for XP, 35GB for Programs and the rest for storage. האם זה משנה שהווינדוס שלי מותקן על כונן G ? 2. לאחר הפיצול של ה-250GB (NTFS) גיליתי שהקבצים ב-G תופסים כ-3GB (ב"מאפיינים") אבל כתוב ב- my computer ש- Total Size - 14.6GB Free Space - 9.42GB --------------------------- לאן נעלמו יותר מ-2 ג'יגה? או לדוגמה בכונן הגדול שנותר לאכסון (אין בו כלום כעת) כתוב שגודלו 134 ג'יגה ויש בו 133 ג'יגה פנויים (אין בו כלום!). מה קורה פה? תודה!

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  6. Started by PJ,

אהלן , כרגע חזרתי מהחנות עם NEC ND-3550A . חיברתי אותו למחשב ורצתי לנרו בשביל לראות אם הוא צורב. בהתחלה סתם הרצתי עליו דיסק מוזיקה בשביל לראות אם הוא בכלל מחובר נכון ללוח אם והכל בסדר. הבעיה מתחילה שאני רוצה לצרוב. יש לי נרו 5 וכשהפעלתי אותו הוא ישר זיהה את הצורב החדש אבל למעשה כשאני נותן הוראה לצרוב הנרו עושה כאילו הוא צורב למרות שהדיסק יוצא ריק. ובכלל , אני לא יכול לשנות את מהירות הצריבה ובכלל לא נראה לי שהנרו מזהה את הצורב החדש. האם אני צריך להתקין דרייברים? (לא קיבלתי עם הכונן) , האם אני צריך לשדרג את הנרו? (אולי נרו 5 לא תומך בצורבי DVD - למרות שניסיתי לצרוב על דיסק רגיל ולא על דיסק DVD). זהו ,אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. תודה.

• 9 תגובות
    • 939 צפיות
  7. רציתי לדעת אם קיים דגם כלשהו של מארז לכונן קשיח (3.5) שעובד על מתח הusb בלבד. קניתי הארד דיסק שהוא סבבה לגמריי.. עמיד וזה.. אבל העיניין עם המתח החיצון מהווה בעיה. תודה לעוזרים...

• 0 תגובות
    • 481 צפיות
  8. ולא מאפשר התעסקות איתו. אהלן, רכשתי בארה"ב הארד דיסק חיצוני WD 1.5TB ELEMENTS משהו כזה. הגעתי הביתה חיברתי למחשב, והוא לא מזהה. קורה לפעמים שהוא מזהה את הכונן לאחר איזה עשר דקות, כשאני בא לפתוח את התיקיה הוא פשוט תוקע את עצמו לאיזה דקה 2 ואז מתנתק. אני משתמש עם windows 7ככה שאני פותח Devices and printers, הוא מופיע לי בתור External HDD, לאחר כמה דקות הוא מופיע לי ב"מחשב שלי" אני מנסה להיכנס ללחוץ על כפתור שמאלי בעכבר וכלום לא עובד הוא נתקע פשוט. אין רעשים מיוחדים של תקיעות ואין חבלות ידועות שקרו למכשיר. יש למישהו פיתרון?

9. התקציב הוא 400-800 ש"ח (גמיש מאד.. אני לא יודע ממש מה סדר הגודל של המחירים בתחום זה) הדרישה היא הרד דיסק חיצוני שגודלו כ200GB. הגודל ממש לא משנה.., ההרד ייועד לגיבוי קבצים חשובים (לכן חשוב שיהיה איכותי! ), הוא לא יעבור ממקום למקום לכן הגודל לא קריטי.. אשמח להמלצות! ולהמלצה מאיפה לקנות! תודה!! :)

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  10. כבר כמה חודשים שאני עובד עם 2 הארדיסקים אחד של 250 אחד של 750... פתאום יום בהיר אחד ה750 החליט שהוא נעלם ואני לא יודע כבר מה לעשות... הוא בכלל לא מזוהה בביוס פתאום ולא נגעתי בכלום שזה ממש מוזר... בדקתי מגעים החלפתי כניסות איפסתי ביוס ניסיתי עוד כל מיני דברים שום דבר לא עזר יש לי מישהו אולי מושג? תודה מראש לכל העוזרים ושבוע טוב...

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by moshen1169,

חיברתי את הדיסק הקשיח שלי בזמן שהמחשב דלק וכל המידע בדיסק הלך האם יש אפשרות לחזר את המידע אפילו שלא גיביתי ?

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  12. שלום, לצורב הנ"ל אין יציאות אודיו(דיגיטאלית ואנלוגית) כמו לצורבי ה-IDE. הייתי רוצה לדעת האם האודיו מגיע דרך חיבור הDATA והאם הוא דיגיטאלי או שבכלל אין אפשרות לאודיו תודה

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  13. תישמעו...קראתי את כל החומר שניכתב כאן ואני די מבולבל = עומד ביפני קניית מחשב חדש ??? רציתי ליקנות לוח שתומך ב SATA2 וגם HD של מקסטור 250GB עם באפר 16M וכאמור בטכנולוגיית STAT2 מצטער אבל יש משהו שלוא הבנתי כאן - על פי מה שכתבו האם אין הבדל בין המיפרט הזה למיפרט רגיל?(HD רגיל) שהSATA או ה SATA2 זה ברובו סוג המחבר? אז למה משקיעים על זה בלוחות האם.....?אם המהירות בפועל קשורה בעיקר למהירות הBUS מול הCPU (ברור)..... זה הרי משהו שלא ישתנה אם כבר קניתי לוח אם מסויים - עם מעבד מסויים לא? מי מסדר לי את הבלאגן? :s05: תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Sifo Jen,

היי, אוקי, הבנתי שאם אני מחבר שני הרדיסיקים ברייד 0 אז הם הופכים לאחד, עכשיוו יש לי כמה שאלות בנידון (יש לי שניים של ווסטרן 160 גיגה): אין לי בלוח אם רייד ואני מחפש כרטיס פי סי שיבצע את העבודה כהלכה המלצות? אם אני משתמש בכרטיס, האים הביוס יזהה אותו?, כלומר האים אני אוכל להפעיל במצב דוס את המחשב? מה קורה אם אני מנתק הרדיסק אחד? איך הוא ממיר בחזרה את הקבצים? נניח והמהירות קריאה של ההרדיסק שלי 20 מגה לשניה (שניהם), מה המהירות תיהיה ברייד 0? (אני יודע שזה לא מדע מדויק אבל בערך). כמה לדעתכם שווה להוציא על כרטיס רייד ביחס לביצועים הכללים שזה מוסיף? תודה רבה!!!!

• 7 תגובות
    • 733 צפיות
  15. Started by shacharoren,

אהלן, יש לי 4 כונני SAS 15.4 15000rpm 36גיגה כל אחד. הם מחוברים על בקר של אדפטק 3405 כל הארבעה מחוברים יחד ברייד 0. סך ה 140 גיגה מחולק פנימית ל 80 ויסטה 64ביט 30 ל XP PRO ו30 לדיסק פנוי לפעילויות scratch בבדיקת HD tune מהירות המינימום עומדת על 223MB/sec והמקסימות על 240mb/sec עכשיו כל העיניין נראה לי איטי ביחס לקונפיגורציה. גם לכם? אם כן אז איך אני מאתר ופותר את הבעייה? דרך אגב, האם צריך/מותר לבצע דיפרגמנטציה לכוננים במערך רייד?

16. האם זו הרחבת ההיצע שתאזן את הביקוש ותאפשר למחירים בשוק לחזור למגמת ירידה? לכתבה

17. Started by AvlK,

קניתי ssd 128gb של cricial ואני רוצה להתקין עליו מערכת הפעלה, יש לי כרגע הארד דיסק של סמסונג 1 טרה ועליו כל המחשב , עכשיו מבחינתי אין לי צורך בשום דבר מהחומר הקיים , מה סדר הפעולות שאני צריך לעשות כדי שיהיה ווינדוס מותקן על ה ssd ועל הסמסונג כלום (שרק יהווה מחסן לתמונות משחקים שירים וכו׳) תודה לעוזרים

• 23 תגובות
    • 3.3k צפיות
  18. שלום חברים, עוד ימים ספורים יגיעו אליי שני כונני Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS. לעת עתה אתקין Windows XP Home, בהמשך, אני מניח שלאחר יציאת SP1, אעבור לויסטה. אני יודע ששני כוננים שכאלה יעניקו לי די מקום, אך לשם יעילות עבודה עם המחשב, אשמח לטיפים בנוגע לחלוקת כונן; 1) כמה להקצות למחיצת C, לשם נוחות בהמשך עם ויסטה? 2) האם אתם מתקינים תוכנות / משחקים במחיצות נפרדות, על אותו כונן בו מצויה מערכת ההפעלה? 3) האם כדאי להתקין תוכנות / משחקים בכונן נפרד, בו לא מצויה מערכת ההפעלה? 4) אילו חלוקות יכולות להיות יעילות למהירות עבודת המערכת / תוכנות / משחקים, נוחות פירמוט והתקנה וכו'? אשמח לטיפים, רעיונות ולדעת כיצד מחולק הכונן שלכם. ת'רד שיכול להיות שימושי גם לגולשים נ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. הייתי באופיס דיפו חשקה נפשי במדיות ראויות לצורב (שעדיין אין לי) בכל מקרה זכור לי מישהו שפרסם בו 10 דיסקים ב35 שקל שם חיפשתי לא מצאתי לקחתי 25 ב109 באתי לשלם ראיתי בקופה את המבצע של ה35 קניתי 3...עכשיו בגלל החשדנות הגדולה שלי ושאין לי עדיין צורב רציתי לשאול אם למישהו יש ניסיון עם העשיריית דיסקים ב35 ויכול לתת לי מדיה קוד שלהם או לחילופין לתת לי תמדיה קוד של ה25 מקווה שהם אותו הדבר ולא שה10 סוג ב או סתם דיסקים עמחה שהאופיס דיפו נפטרים מהם. ויהי שלום

• 7 תגובות
    • 970 צפיות
  20. שלום, לפני כמה שבועות הלך לוח האם של המחשב הקודם שלי, זאת אומרת שאין לי אפשרות יותר לגשת לכל המידע על הכונן קשיח שבמחשב.. הוצאתי את הכונן הקשיח מהמחשב הקודם, וכרגע אני מחכה לקבלת המחשב החדש שלי. מאחר ואין לי גיבויים משמעותיים של רוב המידע החשוב לי שנמצא על הכונן, רציתי לדעת מה אתם ממליצים לעשות? האם להתקין את הכונן הקשיח במחשב החדש שלי? (אני לא התקנתי אף פעם כונן קשיח, ומפחד לגרום נזק למחשב החדש) האם אולי לקנות מארז חיצוני לכונן הקשיח ולהשתמש בו בתור כונן קשיח חיצוני? מה בנוגע לכל קובצי המערכת, האם הם שיקול שאני צריך להתחשב בו? (שלא יגרמו לנזק או להתנגשויות עם מערכת ההפעלה במחשב החדש) עריכה: מדובר על כונן קשיח WD1600JS מסדרת Caviar SE

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  21. Started by ksn1981,

שלום, למרות המחירים של הדיסקים הקשיחים, אני מעוניין לקנות דיסק פנימי של 2TB.. ישר חשבתי על HD204UI של סמסונג המומלץ בפורום ושכבר יש לי אחד כזה.. אבל אני נתקל בשאלות הבאות: 1. האם (על פי הערכות כמובן) המצב בשוק אמור להשתנות בקרוב או שזה עדיין בגדר השנה עד שהמחירים ירדו? 2. האם העובדה שחטיבת הדיסקים הקשיחים של סמסונג נרכשה על ידי סיגייט אמורה להוריד אותי מהבחירה הנ"ל? 3. אולי יהיה כדאי לי ללכת על דיסק חיצוני של WD.. - איך אפשר לדעת איזה דיסק יש בפנים ואם הוא מומלץ? - האם אוכל להשתמש בו כפנימי מבלי לפגוע באחריות? - האם אוכל להשתמש במארז עם ה-USB3.0 לדיסק אחר? גם תשובות חלקיות יתקבלו בשמחה.. תודה

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. מצטער על הבורות אבל אני כל הזמן שומע רק raid raid raid ... מה זה אומר ? אני יכול לעשות את זה עם הארד דיסק אחד או שחייבים שניים ? אני לגמרי מבולבל ... כל הסבר יתקבל בברכה, עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי משהו מועיל... תודה, דור

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  23. Started by אלעד ת.,

בבקשה, אם מישהו יוכל לענות לי קצת בסבלנות. 1. לא מזמן קניתי מחשב, די חזק, עם צורב דיוידי NEC 3520 ?(השחור, הנפוץ, אני לא זוכר בדיוק את הדגם) למען גיבוי אוסף דיוידים פרטי שיש לי. אז הלכתי, ובהמלצה קניתי חבילת DVD-R של ריטק. צרבתי קצת דאטה, צרבתי קצת מוזיקה, הכל הלך טוב ויפה. אמרו לי שאי אפשר לגבות כל דיסק, כי 8 גיגה לא יכנסו לי בתוך דיסק רגיל. בסדר. אז הצלחתי לגבות דיסק אחד, שכנראה היה פשוט לגיבוי, ושלא תפס שטח כל כך גדול. דיסקים אחרים כבר לא הצלחתי בכלל, אפילו לא את החתונה של אחי שצרובה על דיוידי התפריט נצרב, וגם ההתחלה, ואז זה נתקע. ואפילו להעתיק למחשב אי אפשר. מאיפה מתחילים? מה אני צריך להוריד? איזה מדריכים יש בלי לבלבל לעצמי את השכל? פשוט צעד צעד, בעברית צחה, או באנגלי…

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  24. Started by Bah_gots_pIII_450,

אם אני קונה HD בגודל 250-320, מחבר אותו, ממלא אותו, ומנתק אותו פעם אחת ואז מאחסן אותו בארון באריזה אנטי סטטית, כמה זמן בערך יחזיק מעמד המידע עליו? תודה.

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  25. יש לי HD פנימי SATA אני חושב בין 3 שניים .. אני די מרוצה ממנו (שקט) שאלתי עד מתי אני יכול למשוך איתו את המחשב .. ואיזה מדדים באמת נותנים לי אינדיקציה שזה כבר לא בטוח לעבוד איתו (אם יש כאלה..?)

• 1 תגובה
    • 710 צפיות

דיונים חדשים בפורומים