עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי thinkpad edge e530 שהגיע עם ארד דיסק של טושיבה 500GB 2.5 אינץ עובי בין 7-.9.5 SATA 2\3 לא בטוח איזה.. אבל 7200rpm בוודאות. עכשיו אני קונה SSD ומחליף את הענתיקה, אז חשבתי לעשות ממנו כונן גיבוי... מצאתי מגירה שתומכת ב usb 3 אבל אין לה חיבור חשמל יש לה רק חיבור sata. וזהו זה, מהצד השני היא מתחברת לusb מה יקרה? האם הכונן יעבוד לאט יותר ? לא יעבוד בכלל? אם הכונן הוא sata 3 והמגירה היא sata 2 יהיו בעיות ?

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  2. Started by דובי770,

לצערי הרב הssd crucial m4 256gb שלי החליט למות. פתאום דברים נעלמו. ניסיתי לפרמט נהיה הודעת error ואחר כך הביוס לא מזהה אותו. שאלתי הראשונה היא איך אני יכול לבדוק מה קרה, למה שפתאום בבת אחת ssd ימות... ושאלתי השניה היא אם אני יכול לממש אחריות בארץ למרות שקניתי אותו בחו''ל

• 0 תגובות
    • 713 צפיות
  3. Started by דובי770,

אני מחפש HD למחשב נייד. הגודל 320GB יספיק. מה שהכי חשוב לי זה שהוא יהיה כמה שיותר עמיד לנפילות. כן, אני יודע שאסור לתת למחשב ליפול אבל מה לעשות והמשתמשים במחשב מפילים הרבה פעמים בלי כוונה את המחשב. עד עכשיו היה להם הארדדיסק רגיל והוא שרד שנתיים אבל מת מנפילה לפני חודש. מהי המלצתכם? התקציב- 200-400 ש"ח מחפש בשלב זה SSD כי זה יחסית יקר לנפחים אלו

4. Started by samsam76,

הבנתי שכיום אין ממש משמעות כיצד מגדירים את הכוננים. האם זה נכון ? לי יש כונן SSD שעליו מערכת ההפעלה ושני כוננים רגילים. כיצד עלי להגדיר את שלושת הכוננים האלה ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by idan003,

יש לי שאלה יש לי וינדוס 8 חוקי. עכשיו א ני כרגע משתמש בו בכונן הרגיל ואני רוצה התקין את הוינדוס בSSD להשתמש בCD KEY מקורי זה אפשרי?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by card,

שלום לפני כמה שנים שאלתי פה על DiskOnKey עם מתג למצב ReadOnly. המליצו לי על יצרן בשם PQI, שבחלק מהדגמים שלו אכן יש מתג כזה.. בתקופה זו, היצרן הזה כבר לא ממש נמכר בארץ, לפחות לא לפי זאפ(נותר שם איה דגם מזערי, והוא לא כולל את המתג המדובר). לכן יש לי 2 שאלות: 1) מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות DOKs של PQI עם משלוח לארץ? 2) האם יש עוד יצרנים של DOKs שכוללים מתג ReadOnly כזה? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  7. בשעה טובה קניתי אתמול את ה samsung evo 840 120gb וכן בקר transcend ts-pdc3 sata III / usb 3. ברשותי לוח אם asus m2n-e הובכן ציפיתי כי המחשב הכן יעלה מהר יותר ויפעל מהר יותר אך זה לא נראה כך. מה יכול להיות הבעיה? אגב בחיבור ישיר של הדיסק ללוח האם גם לא ראיתי שינוי מלבד זה שהתוכנה של samsung במצב הזה לא זהתה כפי שצריך את נתוני הדיסק כלומר לא ניתן היה לראות נתוני smart ובאיזה mode הוא מוגדר לעבוד ובאיזה חיבור הוא מחובר. כמו כן בכל תהליך ההתקנה אתמול של ה windows 7 לקח להתקנה כמה דקות עד שההתקנה עלתה ועד שיכולתי לבחור בדיסק (כמובן שבהתקנה גם בחרתי באפשרות של התקנת דרייברים ונתתי לו את ההדרייברים של הבקר) אודה לעזרתכם

• 0 תגובות
    • 849 צפיות
  8. Started by Guarding angel,

היי מתלבט בין 2 כונני NAS : Iomega EZ Media & Backup http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=14284 [h=1]Western Digital My Book Live 2000GB http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=39133-002-01&Cat2Cat1ID=45&Cat2ID=115&aff=Zap〈=he#.Un9uavlT7EA [/h] יש לי נתב TPLINK 1043ND אינני רוצה לחבר כונן חיצוני ל-USB שלו אלא לנצל את מהירות הפורט בכדי להעביר קבצים ברשת במהירות ולבצע סטרימינג.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by tidan31,

שלום! רכשתי דיסק און קי 64gb usb 3.0 הוא מגיע עם מערכת קבצים fat 32 ואני רוצה לעשות לו פורמט מהיר ל-ntfs מכיוון ש-fat 32 תומך עד 4gb בחרתי במערכת קבצים ntfs ובאופציה השניה אני צריך לבחור גודל יחידת הקצאה האופציה הראשונה היא: גודל יחידת הקצאה כברירת מחדל והאופציות האחרות הם: 1. 512bytes 2. 1024bytes 3. 2048bytes 4. 4096bytes 5. 8192bytes 6. 16 kilobytes 7. 32 kilobytes 8. 64 kilobytes באיזה אופציה אני צריך לבחור?

• 8 תגובות
    • 5.2k צפיות
  10. Started by Cahiml,

לאור מחירו של ה Seagate HDD 4.0TB 7200 64MB SATA - מחיר: 863 ש"ח אני שוקל לרכוש את הדיסק לאחסון קבצי מדיה. הוא משתלם (כמעט) כמו דיסק 3TB ויותר זול מ 2TB * 2 השאלה אם מישהו מכיר אותו לחיוב או לשלילה. תודה לכל העוזרים/עוזרות...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. יש לי כנראה 4 חיבורי מתך תפוסים. אחד לSSD, שניים לכוננים ואחד לצורב. אני רוצה להוסיף כונן נוסף אבל אין לי חיבור מתח מתאים מהספק. מה שיש פנוי זה החיבורים הישנים יותר, הגדולים עם 4 פינים. האם יש מתאם שאפשר לחבר אליו כדי לפתור את הבעיה ? תודה

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  12. Started by Mikel17,

המחשב הנייד שלי קרס לפני חודשיים, מסך שחור וכל זה, ניסיתי להתקין מערכת הפעלה על כונן C ולא היה מקום, אז התקנתי על הכונן עם כל הקבצים שלי - כונן D, אבל מה שקרה זה שההתקנה נמשכה יומיים בעקבות איטיות של הדיסק וגם נעצרה באמצע אז קניתי דיסק קשיח פנימי חדש ואת זה שהיה בפנים חיברתי למחשב עם מתאם USB אחרי שניסיתי לגשת בכל דרך אפשרית (דרך לינוקס, ודרך וינדוס XP לייב, דרך המחשב עצמו אני מקבל שגיאה "פרמטר שגוי, אין גישה" או שהוא נכנס ואין כלום בפנים) לכונן D (מערכת NTFS עם 400GB) לא הצלחתי, המחשב מזהה את הקיום של הכונן אך לא מאפשר גישה לתוכו ולא מציג שום קובץ כונן C כן נגיש וכל הקבצים כולל מערכת ההפעלה נגישים. אני לא יודע מה לעשות, אני חייב להציל את כל הקבצים שנמצאים שם, מדובר…

13. שלום, אני רוצה להעביר את מערכת ההפעלה במחשב נייד מ HD מכאני ל SSD. המחשב שלי תומך רק ב SATA II. אין לי כוונה להחליף את המחשב בקרוב אז לא רואה טעם לקנות SSD מהיר יותר רק כדי שיתאים למחשב אחר בעתיד. האם כדאי לקנות את אחד הכוננים המופיעים בסטיקי של כוננים מומלצים, או שבגלל המגבלה של SATA II יש כוננים זולים יותר עם ביצועים דומים ? אני מעוניינת בכונן של כ 120-250GB (גמיש אם יש הצעות משתלמות יותר), ואם זה משתלם אולי אזמין מארה"ב. חשובה לי האמינות ומשך החיים של הדיסק יותר מאשר הביצועים במחשב שלי מותקן כרגע 4GB זיכרון ומעוניינת לשדרג גם את זה בקרוב ומערכת ההפעלה היא win7 pro 64 תודה !

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Neus,

אהלן חברים. אני מצלם באופן חובב, ולפיכך יש לי לא מעט אינפורמציה לאחסן, לכן חשבתי לקנות דיסק קשיח חיצוני. חשבתי לקנות דיסק שכזה מEBAY, מסין, משם יש משלוח חינמי וישנו הפרש של עשרות שקלים בין המחירים שם לבין המחירים בארץ. השאלה היא, האם כדאי להזמין מוצר מאין זה מסין, או שעדיף להשקיע עוד כמה עשרות שקלים ולקנות בארץ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by samsam76,

היי, אני רוצה לעשות בדיקת תקינות לאחד הכוננים שלי. יש לי CD והוא עולה סבבה. צפיתי את הבעיה שלא אדע לזהות את הכונן אותו אני רוצה לבדוק ולכן העלתי את התוכנה כשהכונן היה מנותק ואז חיברתי אותו כדי שאראה איזה כונן הופיע במסך השחור והמפחיד ולהפתעתי הרבה לא השתנה שם כלום. הבנתי שכונן שמוגדר כSLAVE לא מופיע אז קודם כל, איך אני יודע איך הכונן שלי מוגדר ? דבר שני, האם מישהו יכול להסביר לי לפי מה אני אמור לזהות את הכוננים ? ודבר שלישי, על מה לוחצים כדי לצאת מהתוכנה הזאת בצורה מסודרת ? מצורף צילום של המסך, כאמור, הוא היה נראה ככה עם כונן SSD + כונן 500 גיגה וזהה לחלוטין גם כשהוספתי לו עוד כונן 500 גיגה תודה לעוזרים וגם לאלה שלא

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by oz25,

אהלן המחשב שלי כל הזמן עושה רעשים וכשהעליתי סרטון של הרעש אחד המשתמשים העלה שהרעש מגיע מהצורב שלי ואכן הוא צדק, כשאני פותח את הצורב הרעש מפסיק וכשאני סוגר אותו הרעש ממשיך. מישהו יכול לנחש ממה הרעש הזה קורה ?

17. Started by IDan2013,

שלום! היום קיבלתי מחשב חדש ומחר אני מתכוון להתקין עליו וינדוס 8.1. יש לי SSD 120GB וכונן רגיל 2TB. ברור לי שאתקין את הוינדוס על הSSD ואת שאר הדברים על הכונן הרגיל רק השאלה שלי היא: האם כדאי לי לחלק את הכונן למחיצות, כלומר-מחיצה ראשונה-מדיה (סרטים, תמונות ושירים), מדובר פה על לא מעט תמונות. מחיצה שנייה-משחקים ותוכנות. האם זה יהיה חכם לעשות דבר כזה? ככל שארבה במחיצות מהירות הכונן תרד או שזה לא משנה? שאלות כלליות בקשר לSSD: האם פירמוט פוגע בביצועים שלו? יש דברים שצריך להגדיר לפני ההתקנה של הוינדוס או אחרי ההתקנה? משהו שאני לא צריך לעשות? סליחה על החפירות ותודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. מפרט של המחשב הישן: Core2 E6300 זיכרון: 2GB RAM DDR2 667 לוח אם Gigabyte 965p-SD3 כרגע "לא הכי מהיר" בלשון המעטה אם אני יוסיף לדוגמה Samsung 840 EVO 120GB אני אקבל שיפור משמעותי בביצועים? אני כדאי לקנות כונן כזה למחשב כזה? *אני מזכיר שעלות הSSD כעלות המחשב*

19. Started by Neus,

אהלן חבר'ה. השאלה שלי היא כזו: הבנתי שיש אפשרות להשתמש בתוכנה אשר מגבה את כל הדיסק הקשיח ויוצרת קובץ Image, כלומר אם קורה מצב שהדיסק הקשיח שלי קורס, אני תמיד יכול לשחזר את המצב לקדמותו באמצעות קובץ הImage הזה. עכשיו, הבנתי שאת הקובץ הנ"ל אני אוכל לשמור אך ורק על גבי דיסק קשיח חיצוני (בגלל גודל הקובץ). חשבתי על זה מעט.. בעצם, בשביל מה לי לשמור קובץ Image של כל הדיסק הקשיח? מה שחשוב לי באמת על הדיסק הקשיח, אלו בעיקר תמונות ומסמכים כאלו ואחרים, ותו לא(נפחם הכולל אולי 20 ג'יגה..). אז בעצם, האם כדאי לי פשוט לקנות דיסק און קי ועליו לגבות את כל המידע הרלוונטי, או שבכל זאת כדאי לי לרכוש דיסק קשיח חיצוני "לכל מקרה"? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 920 צפיות
  20. יש לי קוראי כרטיסים של סאנדיסק שנחשבים ל"רולס רויס" של קוראי הכרטיסים, אבל משום מה הם מצליחים לדפוק לי כרטיסים על ימין ושמאל. אלו אלה שיש לי - http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/823 והגרסה הישנה שלו - http://www.amazon.com/SanDisk-ImageMate-Memory-Reader-SDDR-89-A15/dp/B00064V6RG אני צריך המלצה לקורא כרטיסים אמין וטוב שתומך ב- CF/SD/SDHC/SDXC/MicroSD/MicroSDHC/MicroSDXC. תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. ******************************* נכנסתי למנהל הדיסקים , בניהול המחשב, בלוח הבקרה, לחצתי על הדיסק שהופיע שם ללא אות , ומה שעשיתי זה ללחוץ לחצן ימני על הדיסק נטול האות וללחוץ "ONLINE" . וכך נפתרה הבעיה . שני כונני דיסקים של WD לא רוצים לעבוד במקביל . כבר עדכנתי דרייברים ל-USB 3.0. יש לי שני חיבורי USB 3.0 במחשב . אז היה לי כונן 1TB שעבד יפה מאד עד היום. אתמול קניתי עוד כונן USB 3.0 של WD , בדיוק כמו זה שהיה לי , כן כן . שני הכוננים לא רוצים לעבוד ביחד . לא משנה אם זה ב-USB 3.0 או ב-USB 2.0 הם פשוט לא מוכנים לעבוד יחד באותו המחשב . אגב , בתור כונן יחיד שמחובר, אין בכלל בעיה , שניהם מתחברים מצויין ומגיבים יופי . התקנתי דרייברים ל-USB. 3.0 וזה לא תרם לעניין. עובד עוב…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by efee123,

שלום חברים, אשמח לעזרתכם בשיפור הביצועים של הSSD שלי. רכשתי אותו כמו כולם בקנייה הקבוצתית וכמו שאתם רואים בתמונה הנתונים לא משהו. המכשיר מחובר לasus vivobook S400CA , עם 12gb RAM , i5 3317U זה הדף לקישור לדגם באתר היצרן לפי דעתי הבעיה איכשהו עם הcache אבל לא הצלחתי באמת לכבות אותו(אין בביוס שום אפשרות) מעבר ללהסיר את התוכנה שמגיעה עם המחשב expressCache לא עשיתי משהו מעבר. RAPID עובד. בחרתי בהגדרות max performance AHCI עובד בביוס SATAIII במחשב hibernate כבוי אשמח לעזרתכם. תודה.

• 73 תגובות
    • 10k צפיות
  23. שלום, הוינדוס משום מה מגמגם מפעם לפעם( כל כמה זמן נתקע לכמה שניות כאשר העכבר זז אבל למשל הTASKBAR לא מגיב) גם כשהראם לא עובר את ה30%-40%, אז הורדתי CRYSTALDISKINFO. להלן דיווח הSMART שלו: מכיוון שלא הייתי בטוח למה הכוונה במספר 10 (הבנתי שהוא מציג בהקסימלים) הרצתי גם בדיקת READ של HDDSCAN להלן סיכום התוצאות שלו: L] אני מבין שישנם 2 סקטורים פגומים ואני לא בטוח לגבי המשמעות של קריאה ארוכה ממספר סקטורים נוספים... לקינוח, הנה צילום של DEFRAGGER שמדבר כבר על 16 סקטורים פגומים (מה?) (REAL VALUE): ] השאלה שלי היא בעצם "מה מצבו של הפציינט דוקטור"? מה הבעיה, מה האיטיולוגיה שלה, מה התחזית לעתיד, והאם יש אי אילו בדיקות נוספות לבצע. משום מה מקורות שונים אומרים דברים שוני…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by samsam76,

יש לי כונן עם 3 מחיצות. כל המחיצות ריקות ואני רוצה לאחד אותן כך שלא יהיהו מחיצות בכלל. יש לי WINDOWS 7 נכנסתי לניהול איכסון דיסקים, איך ממשיכים משם? תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by amirn,

יש לי מחשב בן 5. השימוש בו הוא אינטרנט, סקייפ, מייל ומעט OFFICE. בזמן האחרון הכל עולה לאט.... עליית הדפדפן, תוכנת המייל וכו' יש בו 2GB RAM וXP שהותקן לפני 5 שנים. האם החלפת הדיסק של מערכת ההפעלה ב SSD והתקנה של WIN7 במקום XP תגרום למחשב להרגיש מהיר בפעולות הנ"ל או שכדאי מחשב חדש? (אני לא חושב שראיתי את ה CPU מתאמץ יותר מדי לכן נראה לי ש I/O או אולי זכרון + התקנה ישנה של ה OS הם הבעייה) למחשב יש רק SATA2 דעתכם? תודה.

• 2 תגובות
    • 997 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.