אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
הי, אני מתלבטת לגבי קניה של SSD מבחינת המגבלה על כמות הכתיבה שלו לפני שנהרס... הכונן שמוצע למכירה - SSD Crucial M4 128 GB היה בשימוש 4 חודשים אצל גיימר... מה דעתכם?
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני צריך המלצה ל-SSD למחשב נייד ישן יחסית עם קשיח די צולע של 5400RPM. מחיר לא ממש משנה, אפשר גם להציע מהאיביי.. באיזור ה-200 שקל לדעתי. 120GB אמור להספיק.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן כולם, נחמד לראות שהפורום התחדש, רק חבל שכל הפוסטים שלי מפעם נמחקו (-: יש לי OCZ VERTEX 3 256GB כבר בן שנה וחצי במחשב הנוכחי, אני קונה מחשב חדש ובהתחלה חשבתי לקנות SSD של 512 וHDD לאחסון השוטף, ואז אמרתי לעצמי, למה לא לקנות 256GB ולהריץ בRAID1+0 עם ה SSD הישן? אם אני אלך על ה256GB והרייד אז כנראה הסמסונג 840P יהיה הכיוון, השאלה שלי היא האם נראה לכם ששני הכוננים האלו יעבדו סביר בRAID0 והאם הOCZ לא יתקע את הסמסונג ויאט את הביצועים של המערכת? אולי עדיף לקנות עוד SSD של OCZ כדי למנוע אי תאימויות? תודה על העזרה, נאור
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול האם SSD ישפיע בביצועים במחשב הישן הזה? המפרט הוא: pentium duel-core cpu e6600 3.06ghz לוח (לא בטוחה) Intel corporation DG41WV G41 2gb ram כרטיס GeForce gt640 2gb ספק G&T model atx-550wce-p4 פשוט אני קניתי למחשב חדש והאחד הזה עבר לאחותי והיא גם מעוניינת..
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב שלי הוא ישן משנת 2005, אז למרות שזה ישפר מהירות, אני לא יודע אם עד כדי כך..אתם יכולים להגיד לי אם זה יעזור לי לשים כונן SSD על המחשב? הנה המפרט שלי: כרטיס מסך: ATI RADEON XPRESS 200 Series מעבד: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz כונן דיסקים: HT-DT-ST CD-RW GCE 8526B (צורב CD בלבד, אבל יש לי עוד כונן שהוא גם כונן CD ו DVD) כונן קשיח: Samsung F3 500GB HD502HJ זכרון: Kingston 1GB DDR1 400Mhz לוח אם: Intel D101GGC כרטיס רשת: Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC ספק כוח: COLORSIT 500W כרטיס קול: Realtek High Definition AC97 מאוורר מעבד: Alpine Pro 7 סוקט 775 (כולל עוד שני מאווררים רגילים)
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז יש לי X201 של לנובו כבר קרוב לשנתיים. המחשב סך הכל רץ די טוב אבל יש לא מעט תקיעות שאני מריץ כמה אתרי אינטרנט במקביל. המפרט כולל I5 560, ו4 גיגה זכרון, אני חושב שהדיסק קשיח מהווה את המגבלה הגדולה יש במחשב 160 5400RPM. חשבתי לשדרג לSSD, בניגוד לדגם החדש הX220, אצלי נכנס גם 9 מילימטר כלומר אני לא מוגבל מחינת דיסקים קשיחים. אני מחפש 120-128, לא צריך יותר, מערכת הפעלה מספר תוכנות וכמה סרטים, המחשב לא מריץ שום משחק. בעקרון חשוב זמן הדלקה מהיר והרצת מספר אתרי אינטרנט במקביל, לא יותר מידי. תקציב עד 650 ש"ח. חשבתי על אינטל 330 או על קרוסייל M4. אם יש עוד המלצות אשמח.
-
- 5 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אהלן, אני קונה להורים שלי בקרוב מחשב חדש סביב ה-2000-2200 שקל. עד עכשיו תיכננתי לקנות כונן 500GB סביב ה-380 שקל, אבל בעקבות הקנייה הקבוצתית אני נוטה כרגע לSSD 128 סביב ה-450 שקל אציין שבמחשב הנוכחי (בן 5) יש להם דיסק 80GB והם לא מנצלים אפילו חצי ממנו, כך שנראה לי טפשי לקנות 500GB שהם לא ינצלו אם ב-70 שקל יותר אני קונה כונן קטן יותר (שגם אותו לא בטוח שהם ינצלו) אבל מהיר יותר (שייתן להם פיצוי על התקופה האחרונה שהמחשב שלהם זז כמו צב ומרעיש כמו פיל). ואז נשאלת שאלת האמינות ואורך החיים ושהטכנולוגיה חדשה, ושלא הייתי רוצה שיהיו להם בעיות כאלה... האם הSSD של אינטל מספיק "בוגר"? אם יהיו לא עידכוני חומרה, זה סיפור רציני לעדכן או משהו פשוט יחסית? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
שלום רכשתי ASUS Zenbook UX303L 13 אינצ' (מתאילנד) ואני מעוניין לשדרג לssd . האם זה אפשרי? איזה סוג כונן צריך ? ובנוסף אני מחפש משטח קירור טוב למחשב יש המלצות ? (עדיף מEBAY / אליאקספרס). בנוסף מה בנוגע לאחריות ? זה פוגע אם אני נותן למישהו להחליף לי או שצריך אצל חברות מורשות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מחשב נייד dell latitude e7470 ואשמח לדעת איזה SSD בדיוק אני יכול להחליף לו בכדי להגדיל את הנפח שלו ראיתי שכתוב שיש לי את Solid State Drive, 256, S3, 2280, SNDSK, X300 אבל ראיתי שפה יש סוג אחד http://www.dell.com/support/manuals/us/en/19/latitude-e7470-ultrabook/Late_E7470_OM/Removing-the-Solid-State-Drive-(SSD)?guid=GUID-5498F701-E00C-4B15-9C37-7E7943F39148&lang=en-us ופה http://www.dell.com/support/manuals/us/en/19/latitude-e7470-ultrabook/Late_E7470_OM/Removing-the-optional-PCIe-SSD?guid=GUID-B39DD06A-93E6-421C-ACA7-3AF287798C01&lang=en-us יש סוג שני אחד PCIE והשני SSD רגיל שונה כנראה אם ככה מה…
-
- 42 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי SSD של פטריוט. עובד טוב בזמן השימוש. מהיר, יציב. כאשר אני מכבה את המחשב ומדליק מחדש, אין תגובה. זאת היא תופעה חדשה, שלא הייתה לי לפני כן עם הכונן הקשיח. אין תגובה, ואין לי מה לעשות כדי להצית מחדש את ה boot sequence. אבל מצאתי שיטה שעובדת. בזמן שהמחשב דלוק (אבל שום דבר לא קורה), אני מכבה את ספק הכוח, ומדליק מייד שוב. זה פתור את הבעיה! המחשב עולה מחדש, אני מקבל את הביפ המיוחל, והכל רגיל. אני משתמש במחשב חודשיים כבר בלי לכבות אותו, אלא רק ריסטרטים (שעובדים). אם אמשיך כך, בסוף אשרוף את הלוח אם (כיבוי ספק הכוח והדלקתו? לא עסק!) יצאתי קשר עם החברה, הם המליצו על RMA. האם יש פה משהו שאני מפספס? אולי ב BIOS? קושחה מעודכנת תודה
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
יש לי WIN 7 64BIT לוח אם של ASUS P7P55D-E DELUXE כונן ראשי (לביינתים עד שאני יצליח להתקין את הSSD) WD 1T BLACK קניתי SSD של OCZ 240BG AGILITIY 3 אני מחבר אותו כמו שצריך לSATA 3 של מרבל והוא לא קורא אותו לא משנה מה גם לא בביוס וגם לא מנהל התקנים ניסיתי לשנות בביוס לACHI ואז שהמחשב עולה הוא מראה לי מסך כחול כי הWD מחובר גם הוא על SATA 3 אז העברתי אותו לSATA 2 עם ההגדרות על ACHI והוא עדין לא מופיע לא בביוס ולא במחשב... עכשיו שאני מנסה להכנס לביוס שוב הוא בכלל לא מראה לי את המסך עד שהוא מגי לשולחן העבודה המסך שחור... אני מת כבר להתקין את הSSD בבקשה תעזרו לי
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, ניסתי לסדר את המחיצות של כונן רגיל שלי ואיכשהו ה partition magic דפק לגמרי את ה SSD שלי, לרמה שאני לא מצליח לעשות איתו כלום יותר, הוא בקושי מזוהה בהתקנה של הווינדוס 8, וגם אז אני לא מצליח לפרמט אותו ולא להתקין עליו שוב מערכת הפעלה. משום מה הוא מפוצל ל 2 מחיצות, אחת שכתוב עליה "שמור למערכת הפעלה" בגודל של 100MB והשני השאר שאי אפשר לעשות איתה כלום כאמור. שברתי את הראש כבר! שום דבר לא עובד לי. איך אני מחזיר את ה SSD הזה לתפקד שוב?
-
- 9 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום. רכשתי SSD אבל הגודל שלו לא מתאים לתושבות במארז שלי. המארז הזה בנוי לקבל HDD ולא SSD. כמה תעלה תושבת שתתאים ל SSD? או שאתם בכלל ממליצים להחליף מארז? המארז הוא בן7-8 אבל הכי נוח שהיה לי (מהבחינה של להרכיב בתוכו דברים) למרות שלאחרונה גם הכ. מסך R7 כבר התחיל להיות צפוף במארז הזה.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן לכולם אז אחרי שנים רבות של שימוש ב HDD לכל הדברים למעט מערכת ההפעלה, אני שוקל בתקופה הקרובה לפצל את השימושים שלי מחדש. משאיר SSD כמובן למערכת ההפעלה ולתוכנות וכו', HDD שהיום עובדים ב RAID אצלי יישארו כפי שהם לאחסון, ואני מעוניין לרכוש SSD ייעודי לגיימינג. אין לי משהו בר השוואה למעט מה שקראתי בגוגל. יש לי SSD של אינטל שאצלי כבר כמה שנים ואני לא מכיר מניסיון משהו אחר. מעוניין בהמלצות, אני משחק הרבה יחסית ( במגוון רחב של משחקים ), כך שנפח ואמינות\אחריות וכו' חשוב לי. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
עובד עם Raid 0 לביצועים כבר כמה שנים טובות אבל הנפילות הן מאד תכופות, חושב לעבור לSSD כונן יחיד למערכת הפעלה ומשחקים, האם הביצועים ישתפרו? מה לגבי יציבות/אורך חיים ? אשמח להמלצה על כונן SSD עד 800 שח. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מלפני כ 6 שנים. האם ניתן לחבר אליו SSD (האם זה יושב כמו כונן רגיל) ? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אבי משתמש במחשב בעיקר לאינטרנט (הרבה, הרבה,הרבה חלונות פתוחים בו זמנית) ,אופיס וסרטים (1080p) חשוב לציין שבזמן הפעילות, הכל עובד מצוין ובאופן כללי, אין האטה (אני מתחזק את המחשב) בקרוב, אני עושה לו פורמט וחשבתי שאולי כדאי להתקין לו ssd בשביל שיפור מהירויות. האם ישנו צורך לשימוש כזה ssd? האם התקנת וינדוס ותוכנות נעשית בצורה רגילה, משמע אין הבדל בין התקנת תוכנות על ssd או hard drive?
-
- 6 תגובות
- 994 צפיות
-
-
יש לי כרגע נייד ישן שיש בו קשיח 5400rpm ואני רוצה לשדרג אותו.. איזה ססד מומלץ יש עד 200 שקל בערך? נפח גם 120 יספיק
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ורציתי לשאול אתכם, אם יש דבר כזה בארץ שאני קונה מחשב נייד מחנות, אני מבקש להחליף את הדיסק הקשיח הרגיל ל-SSD בתוספת מחיר? תודה על העזרה, חיים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד איטי 2gb זיכרון , האם הוספת כונן SSD USB חיצוני למערכת הפעלה תגרום למחשב לעבוד מהר יותר ? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב hp pavilion מעבד core i3 380 m 4 gb ram. המחשב די ישן אך מספיק בשביל השימושים שמיועדים לו (אינטרנט, תכנות eclipse, visual studio,סרטים). לאחרונה המחשב נהיה מאוד איטי , וגם לאחר פירמוט לוקח לו זמן לעלות, והוא מתנהל די לאט באופן כללי. חשבתי להחליף לו את ה HD ל SSD כדי לשפר את הביצועים . רציתי לשאול דעתכם לגבי הכוננים הבאים האם מומלצים: [h=1]ranscend SSD320 TS128GSSD320 128GB SSD SATA III[/h] (עולה 310 ש"ח KSP) [h=1]Kingston SSDNow 120GB SV300S37A/120G[/h](320 ש"ח ksp\ivory). [h=1]SanDisk 128GB SDSSDP128G[/h](313ש"ח ksp\ivory). הכוננים האלו הם בערך בתקציב שלי, והחנויות בגלל הקרבה לבית (חיפה). אשמח לשמוע דעתכם על הכוננים שציינתי וכמו כן …
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
יש לי Dell Inspiron 1764. האם הכונן הזה יתאים לו?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני יודע שפתחו מלא דיונים על החלפת ssd במחשב נייד פשוט קראתי ברשת באתר מלא דברים על הנושא אבל לצערי לא הבנתי את הנושא. לאישתי יש מחשב נייד של לנובו מדגם ideapad U41-70 עם מעבד I3 5010U עכשיו במחשב קיים זיכרון RAM 4GB וכונן קשיח HDD 500GB ובנוסף SSD של 25GB (ככה זה הגיע מהיצרן). עכשיו יש איטיות מסוימת במחשב ואני רוצה להחליק את זיכרון הראם וה-HDD. אני מתכנן לרכוש את החלקים מאמזון ולעשות את הפעולה באופן עצמאי. הבעיה שלא הבנתי מה אני צריך לעשות לאחר שאני מחבר את החלקים פיזית, איך אני מעביר את מערכת ההפעלה, התוכנות והקבצים? קראתי משהו על מחיצות שלא הבנתי בכלל מה זה? דרך אגב המחשב הגיע עם מערכת הפעלה מהיצרן והיא מתוכנת על ה-HDD. …
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, לבן דוד שלי יש לוח אם עם חיבור mSATA כלומר ישנה אפשרות לחבר SSD ישר על הלוח ובכך לא לבזבז חיבור SATA סטנדרטי וכמובן גם מקום של כונן במארז. השאלה היא איך הכוננים הללו בהשוואה לכוננים הרגילים עם חיבור SATA רגיל ובתצוגה של 2.5 אינץ'? יש עדיפות או שזה בעצם אותו הדבר בעצם? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם כדאי להתקין כונן SSD למחשב כזה או שיהיה איזשהו צוואר בקבוק?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-