עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by b11y,

שלום! קניתי מחשב חדש ואני לא יודע איך לחלק את המחיצות על הכונן של 320 GB תוכלו לעזור לי?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by maXopka,

יש לי אמא של ג'יגבייט GA P35C DS3R http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2551. כרגע מחוברים 2 דיסקים של 1 TB בRAID1 דרך בקר של GSATA. נשאר בקר "לא מנוצל" של אינטל. השאלה היא : האם ניתן להקים 2 מערכים RAID1 במקביל עם בקרים שונים ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Moo,

התעניינתי בלקנות צורב, הומלץ לי על LG ופיוניר. החלטתי ללכת על פיוניר. ראיתי ב KSP את הדגם DVR-217DBK. לפי החיפוש ברשת הבנתי שזה יחסית מכשיר חדש בשוק. בשירשור המלצות פה בפורום הומלץ על ה 215, האם על סמך זה אני יכול ללכת לקנות את ה 217? למישהו יש נסיון עם ה 217? חשוב לי צורב שיתן מקסימום אמינות! תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. יש לי שני כוננים קשיחים באחד מהם שהוא הכונן הראשון שהיה לי במחשב שאני נכנס לקבצים שם כל המחשב נתקע ואני חייב להפעיל מחדש את המחשב לפעמים אני מצליח לגשת לקבצים בלי שזה נתקע רק חסר לי שהלך לי הדיסקק הקשיחחח מישווו יכולל לעזורר לי בבקשההה אני לא יודע מה לעשות =[

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. טוב, אז יש לי לוח אם MS-6119 עם ביוס של AMI הגרסת ביוס שלי הרבה יותר חדשה מכל גרסה שיש להם באתר (מוזר, נכון?) בקיצר... אני רוצה לקנות הארד דיסק של 40+ ג'יגה בשביל הגורטאה שלי... ניסיתי לשים אצלי הראד דיסק של חבר שלי (סייגייט 40GB) והוא לא זיהה אותו. אני לא רוצה לעשות באלאגן עם הביוס שלי ולשנות אותו לסינית לוגלות שזה ביוס יותר ישן משלי... אז עלה לי בראש פיתרון... אם אני אקנה בקר IDE ל PCI, האם הוא יתמוך בהארד דיסק? וכמה עולה כזה דבר (משהו זול...) נ.ב אם למישהו יש רעיון יותר טוב לכותרת... הצעות יתקבלו בברכה...

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. עם המחשב החדש שאני הולך לקנות, אני רוצה לעשות מערך RAID 1 לשמירה מירבית על הכונן. חשבתי לקחת שני 1TB IntelliPower, 32MB, SATA II- WD10EADS, איך ההארדיסק הזה? מה האינטל פאוואר מציין בדיוק? הולך להיות עומס על הכונן, עד 1% מקום פנוי רוב הזמן, + העתקות מחיקות והעברות כל הזמן בתדירות די גבוהה. 24/7 לעשות RAID 1 הבנתי שזה לא קשה, כמה הגדרות בביוס וחיבורם בסאטה ונגמר. (אני מניח שאפשר להגיד לחנות מחשבים שמרכיבה שתעשה לי כבר שם, גם אין ווינדוס או מוחקים אותו אח''כ) ז''א עכשיו ששתיהם יעבדו, וזה שאני אראה במחשב שלי(היחידי) ויתעסק איתו, הוא יעתיק אוטמטית את המידע להארדיסק שלא רואים? הזהה אליו. * כמו כן, הולך להיות עוד 500GB גם של WD מסדרת IntelliPower למערכת הפעלה, שכנראה, יחולק לשת…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by dominic16,

הלכתי היום לנועה כדי שיזמינו לי אותו (אין להם במלאי) והם אומרים לי שהם לא יכול להיתחייב על הדגם הזה ושהיבואן יכול להביא אולי דגם אחר זה פשוט ניראה לי מוזר שבאתר שלהם הם מוכרים את זה אבל הם לא מוכנים להתחייב שזה יהיה הדגם בספציפי הזה ולא משהוא אחר אז לא קניתי עשיתי טעות והיתי צריך לקנות או שעשיתי בסדר?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by BiG Kahuna,

ערב טוב! התחדשתי לי ב-HD103UJ. לאחר ההתקנה שמתי לב שהוא מייצר לסירוגין ויברציות ממש חזקות, עד שכל המארז רועד ורועש כתוצאה מכך אין לי גומיות למניעת רעידות במארז (צ'יפטק דרגון), אך לא נראה לי סביר לקנות מארז חדש או כל מיני התקנים להשקטה מאחר והבעיה לא היתה קיימת עם הכונן הקשיח הקודם האם עוד מישהו נתקל בכך? יש לציין שהכונן עצמו לא רועש אך המארז רועש מעוצמת הרעידות. בנוסף על כך הסמסונג, שכעת הוא הכונן הקשיח היחיד במחשב, לא תמיד מזוהה בעליית המחשב, והאתחול נתקע בשלב זיהוי הכוננים (Detecting IDE drives...) כשזה קורה, רק לאחר RESTART או מספר RESTART-ים הוא מזוהה והמחשב עולה באופן כללי גם נראה לי שהמחשב עולה לאט יותר מבעבר (הסמסונג החליף WD1600 בן 4 שהיה הכונן הראשי במחשב עד כה).…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. המחשב התלונן שאין לו מספיק מקום במחיצה של המערכת הפעלה (15GB עד עכשיו) אז עשיתי חלוקה מחדש לשתי המחיצות בכונן (C ו-D). אישרתי לו לעשות ריבוט ולהתחיל את הפעולה. הוא נתקע באמצע במשך המון זמן ונאלצתי לעשות ריסט. עכשיו המחשב עלה לי כרגיל אבל המחיצה D נעלמה לא כלא הייתה והמחיצה C עדיין על 15GB. כל ההרד דיסק שלי עכשיו הוא כאילו 15GB במקום 40GB. במחשב שלי כלל לא מופיעה המחיצה D. פתחתי את הPartitionMagic ושם קיימת מחיצה C ועוד מחיצה ללא אות וללא סימנים מזהים ושהגודל שלה 23GB (משלים בקירוב ל40GB) ואין עליה סימנים של כמה מלא וכמה לא. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by crazyfunk,

שלום רב, אני מרכיב מחשב לעריכה ואני מעונין בשימוש RAID רציתי ללכת על ה: WD Caviar Black BLACK EDITION (WD1001FALS שמעתי דברים טובים על הסידרה הזו. אבל מצד שני שמעתי שכאשר משתמשים בהם בשביל RAID הם לא מחזיקים מעמד לאורך זמן. אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת/מנוסה. כמו כן אשמח לקבל המלצה לאלטרנטיבות איכותיות - כמובן אם אפשר גם להתייחס לעלות/תועלת

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by stingeR-,

הכנסתי לצורב שלי מדיה של סילבר ליין שלצערי איך שזה נראה הרסה אותו.. החלפתי אותו והכנסתי את אותה מדיה לצורב אחר(זה לפני שידעתי שהסיבה לבעיה היא המדיה עצמה ולא הצורב) מדגם דומה.. גם כאן, צורב תקין לחלוטין הפך לתקול בן רגע... מה זאת אומרת תקול? לא קורא כמעט שום דיסק, לא צורב כלום, הדבר היחיד שכן עובד זה המגש הנשלף והזיהוי שלו בביוס. האם יש דרך לתקן את הצורבים? האם הגיוני מה שקרה? הצורבים הם : LG GSA-H12L LG GSA-H22N חשוב לציין ששניהם היו תקינים לחלוטין לפני.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום רב, אני עובד עם ווינדוס 7 ועם המפרט שבצד <--. בזמן האחרון ישנן מעין תקיעות קצרות כאלה במהלך עבודה שוטפת. בין אם מדובר בהעברת שיר בווינאמפ, בהמשך ניגון של סרט במדיה פלייר או בפתיחה של קובץ וורד, נראה כאילו לכונן לוקח מעט זמן לקרוא. בכל פעם כזו התוכנית עוצרת ואפשר לשמוע את הההרדיסק עובד. כשהוא מסיים יש מעין תקתוק יחיד ואז התוכנה ממשיכה כרגיל. הבעיה הזו מעט מציקה אך היא מעלה תהיות לגבי מצב הכוננים. האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם צריך לחשוש, לבדוק או לעשות משהו מיוחד? תודה מראש ושבת שלום, יונתן

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Bengo5,

רוצה לקנות הארדיסק חיצוני עם כמות הזיכרון והאיכות הכי גבוהות שאפשר להשיג במחיר הזה.. תודה

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Ash Binary,

אני רוצה כונן קשיח חיצוני וכנראה אחד של western digital elements באיזור ה 640 MB 1 אני הייתי מעדיף כונן שלא מחייב חיבור לחשמל ויכול לעבוד מהחשמל של ה USB למקרים שאני משתמש איתו במחשב הנייד אל סוללה (מובן שהוא יטחון את הסוללה) 2 אני רוצה שהוא יהיה אמין מ 1 אני אמור לקחת כונן 2.5 '' אבל יש לו חיבור של mini USB ואני לא ממש בטוח שהחיבור הזה אמין אחריי הרבה חיבורים וניתוקים של הכבל אני גם לא בטוח שהוא יכול להחזיק בצורה אמינה את ה 450 mA (נתונים מכונן 2.5 אקראי של סיגייט) או כמה שהכונן לוקח (הבעיה היא לא במחשב - אני יכול לעשות לו כבל שמחבר את ה USB למחשב ולוקח 5 V מספק כוח חיצוני. הבעיה היא החיבור בכניסה לכונן הקשיח) בכונן ה 3.5 '' יש חיבור USB מרובע גדול (כמו של מדפסת) והייתי …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום רב, קראתי בסטיקי והבנתי ש- HD103SJ הוא קניה מוצלחת. יחד עם זאת, לא איתרתי ב- ZAP מקום קרוב לאיזור מגוריי (איזור השרון והמושבים) בו אוכל לרכוש בוודאות את הכונן הנ"ל, הסטיקי הקישור מפנה לחנות הנמצאת באיזור חיוג 08. אגש, אם-כך, לחנויות המחשבים הגדולות הקרובות למקום מגוריי, אך לפני כן אודה מאוד לדעת האם קיימת אפשרות לבדוק במעמד הקניה כי הכונן הוא HD103SJ ולא דגם אחר - על מה יש להסתכל ובמה יש לדקדק? תודה רבה, אורן.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by the_lighting,

למה שיש לי שתי מחיצות באותו כונן קשיח לוקח הרבה זמן להעביר בניהם? אחרי הכול זה אותו הדיסק?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני שמתחבר רק בעזרת כבל USB (שלא דורש חיבור מתח לחוד) התקציב עומד על 500-600 ש"ח והוא מיועד להתחבר למערכת ברכב שלי. אם אפשר לקבל גם קישור למקום שאני יכול להזמין או ללכת לקנות דרכו. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 998 צפיות
  18. כן היום קניתי LG H42N חיברתי אותו המחשב זיהה אותו ועכשיו אני שם דיסק עם שירים סבבה זה קורא אבל הכנסתי דיסק ריק של 700 מגה וזה פשוט לא קורא אותו, אותו דבר עם דיסקים של 4.7 גיגה,אני מכניס דיסק וזהו פשוט לא קורה כלום! תעזרו בבקשה תודה

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by NIVs,

קיבלתי היום תצורב שלי חדש באריזה. חיברתי את כול החיבורים אבל אני מנסה לצרוב DVD VERBATIM והוא נכשל אחרי איזה 30 % ? WTF? לא קרה לי אף פעם ה NEC. איזו אכזבה מה עושים?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  20. נתחיל מזה שעברתי על הרשום בפורום בנוגע להארדיסק חיצוני מ-01.01.07 ועדיין יש לי מספר שאלות.... א-מה כדאי לקנות מארז בנפרד ו-H.D בנפרד (זה אומר שאוכל לשדרג גודל H.D בעתיד ?) או להסתפק בהnלצת הפורום על w.d WDG1U2500E ? http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=409716 ב-האם מישהו מכיר את ה- Hitachi EX35HDD250GB ?? בחיפוש בגוגל מצאתי אותו רק בארץ-אולם הוא נראה יותר קומפקטי וידידותי מה-w.d שלעיל. http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=1781 בתודה ערן

• 12 תגובות
    • 863 צפיות
  21. Started by ori-silver,

אני שם לב שיש 8 או 16 מגה בדיסקים קשיחים מה זה בדיוק אומר?הרצתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. א.אני מחפש דיסק קשיח של 500 ג'יגה איזה דגמים הכי מומלצים במסגרת תקציב של 550-700 שקל? חשבתי על הכונן הזה מה דעתכם? WESTERN DIGITAL 5000AAKS ב.יש לי על הלוח אם הישן שלי 4 כניסות ata והכונן הזה הוא sata2 האם צריך לקנות איזה שהוא מתאם הוא שזה יכול להתחבר גם ככה?

• 12 תגובות
    • 829 צפיות
  23. רק היום, 25 ליולי - כי זה יום לייפסטייל אולי המחיר הכי טוב שתוכלו להשיג על מדיות אי פעם......... 50 דיסקים וורבטים עולים 135 ומקבלים 50 דיסקים חינם כלומר 135 שקל ל100 דיסקים 1.35 שקל לדיסק אפילו TEAC יותר יקר מזה למרות שהמבצע תקף גם ל TEAC וגם לכל דיסקים של DVD, כולל RW רק היום, 25 ליולי - כי זה יום לייפסטייל

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. איזה ארד דיסק כדאי ?USB2 או SATA2 או FireWire 400 1394a ? ואנא לעונים תסבירו למה ? בינתים מצאתי חומר שמסביר: Data Transfer Rate FireWire-800 - 73 MB per seconds FireWire-400 - 43 MB per seconds USB 2.0 - 33 MB per seconds עפ"י ניסיוני מצאתי שSATA 2 מעביר 40+ MB בויסטה ודווקא XP מהירות נמוכה יותר . בלוח שלי מצויין תמיכה ב- 1394A האם זה FireWire-800 או FireWire-400 ?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  25. היטאצי יצאה בליין חדש של ארד-דיסק 32MB Data buffer שנועד לישומי ווידאו כבדים http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/F8156F65CFE91CCF862573160072C729/$file/7k1000_sp.pdf ארד-דיסקים בנפחים 750-1000 GB אני נתקלתי בתופעה של איכות יורדת /בעיות פיקסלים עם קבצים VC-1 שמשדרים ב-1080P למכשירים שמשדרים 1080P הדאטה שעובר ברוחב פס כזה הוא 28MB כאשר הבאפר של הדאטה הוא 16 MB בארד -דיסקים בארץ ולא משנה היצרן . כך שזה כנראה דופק את האיכות הסרטים ברזולוציות גבוהות מאוד 1920X1080 היטאצי - עפ"י דבריהם שיפרה את רמת Data buffer size1 (KB) 32,768 כך שכל המידע יכול לעבור ללא צווארי בקבוק עפ"י דברים שקראתי היו דברים מחמיאים כמו רמת הצבע עלתה , אין הפרעות באיכות , הפרימיים רצים ב…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים