אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אהלן לאחרונה נשרף לי המחשב, והוא פשוט סירב להידלק - אך זה לא הנושא שאני רוצה לדבר עליו. לפני יומיים קניתי מחשב חדש, ויש לי את ההארד דיסק של המחשב הישן. ההארד דיסק בעקרון נקנה לפני חודשיים בסה"כ - Hitachi DeskStar HDS721616PLA380 160GB 8MB Buffer SATA2 השאלה שלי אם הוא תקול, ואני רוצה לברר את זה - אך הבעיה היא שאני לא מבין גדול בחומרה חחח פתחתי את המארז של המחשב החדש וראיתי את ההארדיסק 250 ג'יגה של ווסטרן דיגיטל שהעובי שלו בערך פי 2 מההיטאצ'י שלי. בכל מקרה, גיליתי 4 חיבורי SATA על הלוח אם. אז הנה כמה שאלות שאני רוצה לדעת : * יש אפשרות שנגיד 2 מתוך כל ה4 האלה יהיו SATA2? והאם זה משפיע אם אני יחבר הארד דיסק של SATA לחיבור של SATA2? או להפך.. * אם אני יחבר הארד דיסק ת…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברת הגיבוי ברשת Backblaze חקרה נתוני ניטור SMART של 40,000 כוננים קשיחים ומציגה חמישה נתונים שעשויים לסייע לכם לגלות, בטרם עת, מתי הכונן שלכם יכשל לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%a0%d7%aa%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%96%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%aa%d7%95-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f/
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום. כאשר אני מביט באינפו טול בנרו אני רואה שאופציית ה-DMA כבויה. היכן אני יכול להפעיל אותה מחדש? ואיך עושים את זה להארד דיסק? אני משתמש ב- Windows XP Professional. תודה.
-
- 12 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות הארדיסק חדש שישמש בין השאר גם להתקנת המערכת עצמה אני לא צריך נפח מטורף אבל ראיתי שהמחירים כבר מממש זולים והגעתי למסקנה שמבחינת התמורה לכסף הכי כדאי לי לרכוש את ההארדיסק הבא: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5472 השאלה שלי היא, האם אני יכול להיות רגוע ובטוח שהדגם הזה הוא אכן 7200.12 כמו שגם מציין הלינק בסימן השאלה הצהוב באתר של KSP? המחשבה הראשונית הייתה על כונן באזור ה-500 ג'יגה ו-300 שקל, אבל אם זה עוד רק 65 ש"ח אני מאמין שזה כבר הרבה יותר משתלם לקנות את הכונן הזה.. האם הסדרה הזאת מומלצת יותר מזו של WD? אשמח לקבל עזרה בנושא תודה
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כבר שנים שאנחנו מתווכחים על אותו נושא . מי השקט ביותר? מי המהיר ביותר? מי האמין ביותר? בזמן האחרון WD ו Seagate מראים ביצועים שווים (מניסיון,יש לי סיגייט והיה לי WD), Seagate גם הוכיח את עצמו כשקט,מול Maxtor שאולי יותר שקט מימנו. מתרוצצות שמועות ש SAMSUNG עוקף את כולם,ו IBM הוא דיסק קשיח לא משתלם, ו Hitachi הוא תקציבי. הסקר המשפיע
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי בעיה עם מחשב עם צורב חדש של פיוניר. בהתחלה הצורב היה מותקן על המחשב עם נרו 7, ניסיונות צריבה נכשלו אחד אחרי השני לאחר 3% מתחילת הצריבה. לאחר החלפה לנרו 6 הצריבות נעצרות לאחר אחוז בודד. הרכבתי את הצורב על מחשב אחר עם נרו 7 והכל עובד מצויין. ניסיתי להחליף במחשב הבעייתי את כבל הIDE לחדש ואת החיבור IDE בלוח האם אך שום דבר לא הועיל... במהלך הצריבה הbuffer נשאר על 0 ולא מתמלא כלל... אשמח לקבל עצות לפתרון הבעיה בדחיפות! תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר 2 הפוסטים שלי בפורם החלטתי שאלך על כונן SSD כדי למקסם את המחשב שלי. אני רוצה להתקין עליו את מערכת ההפעלה WIN 7 ואת כל התוכנות ויש לי כונן נוסף 500 GB שאשים אותו בתור כונן אחסון הם יעבדו בסדר ביחד? על מה אתם ממליצים?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני בטוח ששאלו כאן את השאלה הזאתי אבל אני עדיין מושפע מדעות קדומות... צורב של Lite-on יותר טוב מצורב של Teac?? שאלתי כאן את השאלה הזאתי פעם ורוב האנשים שנראים לי מבינים בחברות של צורבים אמרו לי שלייט און יותר טוב... אבל אני עדיין לא מבין איך זה שצורב של Lite-on יכול להיות יותר טוב מצורב של Teac למרות שהלייט און יותר זול ממנו במאה שקל! אני יודע שכל מה שיקר יותר טוב יותר אבל אני עדיין לא מבין... ואני עדיין מתלבט בין שת'ה הצורבים האלה... מישהו מוכן להסביר לי איך זה שלייט און יותר טוב מטיאק למרות ההבדל במחיר??? ???
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרי יש חיבור לכונן הDVD. ככה שאפשר להשתמש גם להרדיסק ולא חייבים לקנות אחד חדש שתומך ב SATA1/2. אמת? תודה מראש. פשוט צריך יעוץ, מכוון שחבל לי על עוד 500 ש"ח.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך דיסק קשיח חיצוני לגיבוי של מספר מחשבים בבית. קבלתי הצעה על מספר דיסקים במחיר מוזל ואשמח להמלצה או התייחסות שלכם. נפח הגיבוי הוא מינימום 1.5 ג'יגה (יותר יהיה יתרון אבל לא חובה) אופציות בגודל 2.5 אינצ' : 1. StoreJet 25A3W - בנפח 2 טרה , 470 שח עם 3 שנים אחריות 2. כונן Seagate STDR2000200 - בנפח 2 טרה, עם 2 שנים אחריות, במחיר של 395 שח (הצעה ממקום העבודה) אופציות בגודל 3.5 אינצ' : 3. Samsung D3 Station - בנפח 2 טרה, 3 שנים אחריות, במחיר של 440 שח (כולל שילוח). 4. Seagate STDT3000200 - בנפח 3 טרה, 2 שנים אחריות, במחיר של 425 שח. (הצעה ממקום העבודה) אשמח להמלצה על אחת האופציות לעיל או משהו אלטרנטיבי עדיף. תודה
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
כעקרון אני תמיד יודע מה שאני קונה אך הפעם יצא שבמעמד הקנייה של 6400AAKS נאמר לי שיצא דגם חדש של 32MB מכיוון שכבר רציתי כונן "הימרתי עליו". עד עכשיו הכרתי בארץ רק 2 דגמים של 640G כך שזה נשמע נכון, האם מישהו מכיר או קרא על הדגם החדש הזה של WD? יש הבדלים נוספים פרט למטמון? פלייטרים, ביצועים,צריכת חשמל, עבודה שקטה...
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אם אני רוצה לבחור בין השניים, האם יש הבדל גדול ביניהם? או שזה רק מהירות הצריבה? האם יש עוד מאפיינים שהתחדשו או פשוט יותר טובים (או אולי להיפך, פחות טובים) ב3500 לעומת ה 2510? בנוסף, מה יהיה מחיר סביר לכל אחד מהם? תודה רבה!
-
מחפש המלצה על הדיסק הקשיח שנחשב להכי טוב (מהיר ואמין) כיום. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לא יודע עם זה בעייה או לא בגלל זה אני פונה אליכם ויכול להיות שגם אתם ראיתם ולא אמרתם. רכשתי 2 כוננים קשיחים של סוגיטה עכשיו יש מדבקה בחלק האחורי(שאני אומר אחורי אני לא מתכוון לחלק של החשמל) בקיצור עכשיו באחד יש מדבקה עם כמו קוד כזה כחול ואחת אדום. ועוד משהוא שהיה מוזר הברזל מלמעלה בכונן אחד הוא ממש שטוח ובכונן אחד הוא ממש שקוע כאילו הידקו אותו יותר מידי. עכשיו אני שואל לפני שזה מתקין האם משהוא נתקל בכונן כזה והוא עשה לו בעיות? כן ברור שזה אותו דגם st2000dm001
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום חזרתי מנווה מונוסון מ זיגזג מחשבים WWW.ZIGZAG2000.co.il קניתי את ה 80 8 מגה של WD מה אני יגיד לכם !??? טסססססס! שקט......(אפילו ששים אוזן על המארז לא ניתן לשמוע ) (8 שניות מהדלקת המחשב עד לסיום העלאת הWINDOWS ורק 725 שקל ! מי שמתלבט בקניית הרדיסק חדש ! פשוט לא לחשוב פעמיים!! נ.ב אחריות ל 3 שנים מלאות !
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז לקנות דיסק קשיח פנימי Western Digital Caviar Black 2TB WD2003FZEX עולה 677 שקל מעולה? http://www.g-tech.co.il/Product.asp?aff_a=1&Pid=WD2003FZEX&Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=53&aff=Zap〈=he חנות אמינות? בשביל משחקים כבדים תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני כחודש קניתי HARDDISK 250GB של WD - SATA. יצרתי עליו 2 מחיצות - C ו-D. שמתי לב שכשאני עושה ל-D את ה- FULL FORMAT ולא את ה-QUICK - הוא מוחק גם את המחיצה אז עשיתי QUICK. הבעיה הגדולה שהתחלתי להשתמש בכונן ואחרי מספר ימים של שימוש פתאום כונן D נמחק לי. הוא מופיע ברשימה אבל דורש לעשות לו FORMAT וכמובן כל המידע שהיה עליו לא נגיש. כונן C שעליו מותקן ה- WINDOWS מתפקד (ביינתים) כמו שצריך תודה לאל. השאלה מה יכול לגרום לזה ? הכונן לא תקין ? הגדרות בביוס ? חיבור לא נכון ? מצורפת תמונה :
-
- 12 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום רב, קראתי בסטיקי והבנתי ש- HD103SJ הוא קניה מוצלחת. יחד עם זאת, לא איתרתי ב- ZAP מקום קרוב לאיזור מגוריי (איזור השרון והמושבים) בו אוכל לרכוש בוודאות את הכונן הנ"ל, הסטיקי הקישור מפנה לחנות הנמצאת באיזור חיוג 08. אגש, אם-כך, לחנויות המחשבים הגדולות הקרובות למקום מגוריי, אך לפני כן אודה מאוד לדעת האם קיימת אפשרות לבדוק במעמד הקניה כי הכונן הוא HD103SJ ולא דגם אחר - על מה יש להסתכל ובמה יש לדקדק? תודה רבה, אורן.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כונן SSD שהכנסתי במעטפת לכונן, ויש לי כונן HDD חיצוני רגיל. כאשר אני מעתיק לכונן HDD חיצוני שמחובר USB3 הוא מעתיק ב 105MB/s (מהמחשב לכונן) כאשר אני מעתיק לכונן SSD חיצוני שמחובר USB3 הוא מעתיק ב 70MB/s. (מהמחשב לכונן) בדקתי את הכונן SSD בתוכנה AS SSD והוא מראה מהירויות של 150MB/s כתיבה ו 170MB/s קריאה, אז למה זה לא מעתיק במהירות כזאת? לשם הבהרה, הכונן שממנו אני מעתיק הוא כונן SSD (שנמצא במחשב) של 550MB/s קריאה\כתיבה אז לא זה מה שמאט .. אשמח לעזרה
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי שלושה דיסקים של סמסונג, 2 HD103SJ ו- HM250JI יש לדיסקים האלה עדכון קושחה באתר של סמסונג (מצורפים קישורים) אבל אני לא מצליח לעדכן אותם (ניסיתי דרך miniXP של hirenboot cd), איך אני מעדכן דיסקים קשיחים? http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=308 http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=131
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד עם מערכת הפעלה ויסטה. אני לא נוהג להזיז את המחשב הנייד וגם לא מתכוון להזיז את הדיסק קשיח שאקנה. ככה שאפילו פנימי יהיה גם טוב אבל האם ניתן לחבר אותו לנייד שהוא בחוץ ובחיבור USB ? כי אם פנימי אני שוקל לקנות את הסמסונג HD103SJ. ואם חיצוני אז את seagate freeagent desk או seagate freeagent go. אגב אני מתכנן לקנות 2 כוננים קשיחים זהים, שביניהם יבוצע סינכרון פעם בתקופה למנוע איבוד מידע בעתיד. אשמח לשמוע מה הייתם עושים - הערות, המלצות יתקבלו בברכה. תודה וחג שמח !
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איזה כונן יותר טוב מבין הבאים: כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB כונן קשיח Westren Digital WD1600JS 160GB כונן קשיח "Seagate ST3160811AS 160GB SATA2 3.5 מה יותר טוב? מה יותר שקט? ומה יותר מהיר?
-
- 12 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש הרדיסק לגיבוי המוזיקה, סרטים, והתמונות שלי. האם עדיף שההרדיסק יהיה בתוך המחשב או מחוצה לו מחובר בUSB או כל חיבור אחר?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לי יש צורב LG 40x12x40 שלוש אנשים שאני מכיר קנו LG 52x32x52 (זה בלי החור לאוזניות רק כפתור להוציא מגש) הוא צורב לא ממש מהר הוא קורא על הפנים, לוקח לו הרבה זמן לטעון דיסק (יחסית אלי.. שאני קורא דיסקים הרבה יותר מהר ממני) ויש פעמים שהוא מרעיש בטירוף כל זה לא קורא בצורב שלי.. רק בשלהם מה יכול להיות הבעיה למה זה קורה והאם יש תחליף טוב יותר באותו מחיר של ה LG X52 ? תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות את הכונן ssd samsung 470 בעלות של כ 1800 ש"ח, רציתי לדעת האם משתלם להשקיע בכונן הזה במחיר כזה עכשיו או שכדי להמתין לדגם כל שהוא שאמור לצאת בקרוב??
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-