אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
היי! יש לי תופעה מוזרה במחשב. כשאני צורב (לא משנה מה) הצריבה נתקעת באמצע (צורב IDE) והזמן ממשיך לרוץ (אני משתמש בנרו). ניסיתי להחליף צורב לאחד SATA והתופעה חוזרת. יש משהו שניתן לעשות?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, יש לי דיסק חיצוני 3.5, 500 מגה של WD שמחובר לסטרימר ואני רוצה להוסיף דיסק נוסף אחרי שהוא התמלא. אני מחפש דיסק 1T - 1.5T 3.5 שישמש לאותה מטרה בדיוק, חיבור לסטרימר וצפיה בתכני HD. אני מחפש דיסק שיעשה את העבודה בצורה טובה, מבחינתי שיהיה הזול ביותר אבל חשוב שיהיה מסוגל לעמוד בעומס של העברת תכני HD. בבאג יש מבצע על Iomega http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8436&perur=2&t=14&c=488 אני יודע שהם לא מייצרים דיסקים ולפי מה שהבנתי בפנים יש דיסק של סמסונג. המחיר אחלה, מישהו מכיר ויכול להמליץ עליו? ואם לא למה ועל איזה דיסק אחר? תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם ראשית, אני מדברת על המערכת המתוארת במפרט המחשב שלי. כעת, כמו שניתן להבין מהכותרת אני תוהה אם יש בעיה עם הצורב שלי. תיאור המקרה: לפני כשלוש שנים בעקבות המלצותיכם פה בפורום ומדור "צורבים מומלצים" רכשתי (ראוי לציין שממש חיפשתי והתעקשתי) לרכוש את ה- Samsung SH-S203B DVD Burner שלי. בשנה האחרונה התגלו איתו מספר בעיות 1. עוד כאשר עבדתי עם XP וכאשר צרבתי עם הנרו (אקספרס)שהגיע איתו, 11. גיליתי שאם אני רוצה שהסיכוי לצריבה מוצלחת יהיה גדול רצוי מאוד לא להריץ כמעט דבר (שאינו קטנטן ) ברקע כלומר לא סרט (ואין הכוונה ל-MKV/HD אלא סתם DIVX) בוודאי לא לנסות לפחות קובץ בודד עם ה-7ZIP. לכל היותר לגלוש באינטרנט ורצוי לא בריבוי חלונות / טאבים. 12.חשוב לציין שמדובר על צריבה על DVD'S…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לפני סידור כוננים מחדש. 2 כונני SSD שיחוברו ב RAID 0 למערכת הפעלה. 2 כונני WD שיחוברו רגיל.. יש על הלוח אם Primery master ו Primery Slave ו Secondery master ו secondery slave מה עדיף לחבר איפה ? או שזה לא משנה?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ לי על מנהל מחיצות ? רצוי שיהיה ידוע כי בפעם הקודמת שהורדתי מנהל מחיצות הוא דפק לי את המערכת הפעלה והייתי צריך לפרמט.. בנוסף רצוי שיהיה חינמי. תודה (:
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני זקוק לדיסק קשיח חדש בנפח של 1.5 TB . בסקירות שהספקתי לקרוא ראיתי שההבדלים בביצועים וברמת הרעש אינם משמעותיים (גם כך הצבא דפק לי את האוזניים, כך שכמה דציבלים נוספים לא ממש ישנו לי ). גם עניין הטמפרטורה אינו משחק מבחינתי תפקיד מפני שממילא דלת המארז אצלי פתוחה ובנוסף הדיסק יזכה לקבל ממני את הפינוק המקסימאלי שדיסק יכול לקבל מבחינת מאורר קידמי במארז שזורק עליו אוויר ישיר וגם סוויטה מפנקת שבה הוא ישכב לבדו על מיטת אלומיניום משובח (גוף קירור ענקי מאלומיניום שפירקתי ממכשיר אלקטרוני שהלך לעולמו ). גרסאות ה-BLACK נהנות מאחריות מלאה למשך 5 שנים שזה כמעט פי שניים מגרסאות ה-GREEN ומהמתחרים שלהם – SAMSUNG ,SEAGATE (זמן האחריות של חלק מהדיסקים של סיגייט הוא 5 שנים אולם זאת עבודה …
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מדבר רק על מהירות נתונים אחרים לא מעניינים אותי... השאלה היא מה יותר מהיר ואם יש סוגים של מהירות אז יהיה עדיף לפרט! ה-SSD הוא: OCZ Vertex 2 Pro ה-HDD הם: 4XWD CAVIER BLUE 500GB 32MB תודה רבה למגיבים!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
http://www.dposoft.net/#b_hddhid מישהו יצא לו לעבוד איתה ? איך הניסיון שלכם כי זו פעם ראשונה שאני רואה את הכלי הזה.
-
- 12 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אחרי שעשיתי שחזור מערכת במחשב להגדרות היצרן לא היה לי מושג שזה בעצם מפרמט את המחשב. למזלי מצאתי את תוכנת Recuva והוא באמת מצא לי יותר מ 70% מהתמונות שהיו לי חשובות. למרות שאני צריכה להגיד תודה שהוא בכלל מצא לי משהו, בכל זאת יש חלק גדול של קבצים ש recuva טוענת שהם במצב מצויין ושאפשר לשחזר אותם אבל כשאני משחזרת הווינדוס (7) רושם שאין אפשרות להציג את התמונה. יש דרך להציל את אותם הקבצים? אני מתארת לעצמי שעם קבצים שהוא מצא וכותב בפירוש שלא ניתן להשבה אין מה לעשות..
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי מספר שאלות לגבי אמינות ובלאי של כונן ssd בהשוואה להארד דיסק "רגיל"/מגנטי/מכאני (לא יודע איך לקרוא לזה, אשמח לדעת מה השם ה"רשמי" ). 1. ראיתי שיש כוננים שמציינים אורך חיים בשעות. האם בשעות האלה נספרות גם השעות בהן המחשב פועל אבל אינו נמצא בשימוש (כלומר המחשב ב- idle אבל לא משתמשים בו)? האם יש הבדל מהבחינה הזו בין כונן שמשמש למערכת ההפעלה, לבין כונן נוסף שיש עליו חומר שעובדים איתו? (האם יש איזה-שהוא "כיבוי" של כונן שלא נמצא בשימוש? האם זה אפשרי רק בכונן שלא מחזיק את מערכת ההפעלה?) 2. מה המשמעות מבחינת בלאי הכוננים כאשר משאירים את המחשב דולק במשך זמן רב, בהשוואה לאפשרות לכבות את המחשב כאשר לא משתמשים בו? (האם יש הב…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי מיני מחשב שמשמש אותי כ- plex media server. הבעיה איתו הוא שהוא תומך עד 4TB של אחסון. רציתי לדעת מה האפשרויות שלי לשדרוג אחסון. מקריאה קצת באינטרנט הבנתי שאפשר לחבר משהו שנקרא DAS. ממה שאני מבין זה כונן חיצוני עם יותר גמישות (מקום לכמה כוננים ואפשרות להחלפה שלהם בקלות). האם זהו פתרון טוב? אם כן איפה אפשר לרכוש דבר כזה? חיפשתי ב KSP ואין זכר למילה 'DAS'. האם יש פתרון אחר? תודה.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אני במהלך בניית מפרט למחשב חדש,צרכים יחסית בסיסיים (אינטרנט,עבודה מרחוק,וחיבור למסך גדול לצפיה בסרטים) האם כדאי לי לקנות לוח-אם מעט יקר יותר עם חיבורי M2/Express SATA ? (זה בעצם ינצל טוב יותר את הSSD הנוכחי שאקנה? או איפה זה בדיוק משפיע על המהירות? בSSD עתידי שיתמוך בחיבורים אלו? או שאלו חיבורים סטנדרטיים לכל הSSD הקיימים?) תודה
-
- 12 תגובות
- 6k צפיות
-
-
הכירו את Phoenix Blade; כונן ה-SSD המהיר ביותר של G.SKILL מאז ומעולם לכתבה: http://hwzone.co.il/g-skill-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-ssd-%d7%97%d7%93%d7%a9-%d7%95%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8-%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%93-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8/
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש לי דיסק קשיח חיצוני של SEAGATE בנפח של 1TB בן 5-6 שנים. לפני מספר ימים הוא התחיל להשמיע קליקים בעת חיבור לחשמל למשך 5-10 שניות ואז שומעים את דימום המנוע. הדיסק לא מזוהה במערכת הפעלה. הוצאתי את דיסק מההתקן החיצוני וחיברתי ישירות למחשב ועדיין אותו הסיפור. האם ניתן לשחזר מידע ממנו ? אם כן, איזו מעבדה / חברה מומלצת ? תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני לא כל-כך סגור על אם הנושא יותר מתאים לפה כי מדובר על כוננים אבל מצד שני זו סוג של שאלה שקשורה לעיבוד וזיכרונות. קצת רקע, אני עובד היום על מחשב שמשמש לעיבוד גרפיקות (דו מימד) מאוד כבדות, קבצים גרפיים שבלא מעט מקרים עוברים את ה 10-20GB לקובץ. מה שקורה היום הוא שכאשר אני פותח קובץ כזה בפוטושופ, הוא אוטומטית גומע את ה32GB ראם שיש למחשב ועובר להשתמש בכונן קשיח משני (מכני) בתור scratch disk, ככה שהמהירות עבודה שלי בעצם מוגבלת ע"י מהירות הכתיבה והקריאה מהכונן הזה, מה שמוביל לעבודה מאוד איטית. שקלתי לרכוש כונן SSD משני שאני אגדיר לתוכנה שתנצל אותו כscratch disk שלה אבל אז שמעתי על אופציה אחרת, הטכנאי שלי סיפר לי שישנה אופציה לחבר כונני SSD כמעין cache מובנה של המח…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מבצעי ה-BF מפתים אותי להשתדרג ב-SSD שאני כבר רוצה הרבה זמן, בתקציב של 300+- שקל. כרגע על פי החיפושים שביצעתי (על אף שאין לי ניסיון אמיתי עדיין עם כונני SSD ועל כן החלטתי בכל מקרה להתייעץ אתכם), אני רואה שיש שני דגמים שיכולים להתאים (אם יש משהו נוסף אשמח לשמוע) הקינגסטון 300 במחיר של 200 שקל או הסמסונג EVO 840 ב-280. במבדקי מהירות שאני רואה הסמסונג מוביל, ואני די סגור על הקניה שלו. מה דעתכם?
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום רב, מעולם לא היה לי כונן מסוג זה, למרות שהרבה מאוד זמן כבר רציתי לרכוש אחד אחרי שקראתי פה באתר על ההבדלים שכונן שכזה מספק. כעת שיש הרבה מבצעים על כונני ה 128GB הייתי מעוניין לדעת איזה כונן הכי משתלם לרכוש מבחינת תמורה/אמינות/מחיר (מוכן לשלם מעט יותר אם זה הבדל משמעותי). ראיתי בעיקרון ארבעה דגמים שנמכרים במחירים סבירים לחלוטין מבחינתי והם: 1. kingston v300 ב 200 ש"ח. 2. Transcend SSD370 גם כן ב 200 ש"ח. 3. Corsair Force LS ב 280 ש"ח. 4. Sandisk SDSSDP ב 295 ש"ח כל הכוננים הם בגודל 128GB. אשמח לדעת איזה כונן מבין אלו הכי מומלץ? האם יש כוננים אחרים בתג מחיר דומה שעדיפים בהרבה על אחד מכוננים אלו? במידה וכבר ענו על תשובה זו בדיון אחר אני מתנצל מראש, אך עברתי על …
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
חשוב לי כונן מהיר ואמין, אני מוכן להשקיע בשביל כונן טוב
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום בעקבות הפירסומים פה באתר ראיתי שב KSP יש מבצע על זכרונות flash ובפרט על כונני flash (מה שמכונה Disk On Key) של Transcend (הנחה של 20%). אני שוקל לקנות אחד או שניים כאלו, ולכן החלטתי להתייעץ איתכם לפני הקנייה. הסיבה לבחירה ב Transcend היא שהם מציעים אחריות לכל החיים בעוד ששאר החברות מציעות אחריות של שנתיים עד 5 שנים לכל היותר. ברור לי שמעשית מדובר באחריות לתקופה בה המוצר מיוצר, אבל מכיוון שהחברה מציעה אחריות ארוכה כזו הדבר מעיד, לפחות לדעתי, על כך שהיא מאמינה שהמוצר יעבוד במשך תקופה ארוכה. מבחינת הנפח - בהתחלה חשבתי על 8GB, אך נראה כי נפח של 16GB משתלם הרבה יותר. בקשר לנפח של 32GB - נראה כי יחס העלות לנפח דיי דומה לזה של התקנים בעלי נפח 16GB, מה שאומר שהתק…
-
- 12 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום. רכשתי SSD אבל הגודל שלו לא מתאים לתושבות במארז שלי. המארז הזה בנוי לקבל HDD ולא SSD. כמה תעלה תושבת שתתאים ל SSD? או שאתם בכלל ממליצים להחליף מארז? המארז הוא בן7-8 אבל הכי נוח שהיה לי (מהבחינה של להרכיב בתוכו דברים) למרות שלאחרונה גם הכ. מסך R7 כבר התחיל להיות צפוף במארז הזה.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי dok שבור ואני רוצה להוציא ממנו תמונות, הוא שבור בחלק שמחבר בין הזיכרון לחיבור usb, כמו שהבנתי חיבור הusb הזכר בנוי מ-4 גידים, האם אפשר פשוט לחבר את הגידים האלה לusb הנקבה בעזרת חוטים, פשוט להעביר כבל מגיד בזכר לגיד בנקבה? אלה הם תמונות של הdok
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי SSD 120GB במחשב נייד, עם WIN8. אני רוצה לקנות SSD 240GB, ולהחליף. איך כדאי לי לעשות ghost? עם איזה תוכנה? נ.ב. האם חוקיות ה-Windows תיפגע כתוצאה ממהלך כזה? תודה.
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז לקנות דיסק קשיח פנימי Western Digital Caviar Black 2TB WD2003FZEX עולה 677 שקל מעולה? http://www.g-tech.co.il/Product.asp?aff_a=1&Pid=WD2003FZEX&Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=53&aff=Zap〈=he חנות אמינות? בשביל משחקים כבדים תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי כונן SSD שהכנסתי במעטפת לכונן, ויש לי כונן HDD חיצוני רגיל. כאשר אני מעתיק לכונן HDD חיצוני שמחובר USB3 הוא מעתיק ב 105MB/s (מהמחשב לכונן) כאשר אני מעתיק לכונן SSD חיצוני שמחובר USB3 הוא מעתיק ב 70MB/s. (מהמחשב לכונן) בדקתי את הכונן SSD בתוכנה AS SSD והוא מראה מהירויות של 150MB/s כתיבה ו 170MB/s קריאה, אז למה זה לא מעתיק במהירות כזאת? לשם הבהרה, הכונן שממנו אני מעתיק הוא כונן SSD (שנמצא במחשב) של 550MB/s קריאה\כתיבה אז לא זה מה שמאט .. אשמח לעזרה
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
חברת הגיבוי ברשת Backblaze חקרה נתוני ניטור SMART של 40,000 כוננים קשיחים ומציגה חמישה נתונים שעשויים לסייע לכם לגלות, בטרם עת, מתי הכונן שלכם יכשל לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%a0%d7%aa%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%96%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%aa%d7%95-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f/
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
-