עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by tmpusr,

לא יודע אם זה המקום... אולי "תקלות חומרה" (אבל זו לא תקלה של ממש) או אולי מערכות הפעלה (שונה בלינוקס אולי?) ו/או תוכנה? מזה כמה ימים הדיסק הקשיח שלי טוחן ללא הכרה ללא כל סיבה נראית לעין (אחד מהשלושה - לא יודע איזה כי אני קצת מתעצל להוציא את המחשב מהנישה ולפתוח). לא מצאתי קורלציה ברורה בין ה"טחינה" הנ"ל לבין אפליקציה או שימוש ספציפי יש תוכנה שיכולה להראות לי מי טוחן לי את איזה דיסק בזמן אמת? עדיף כמובן חינמית וללא התקנה אם אפשר... לחלופין, יש דרך לדעת מתוך מערכת ההפעלה (XP PRO) בצורה פשוטה? רב תודות, גונן. עריכה2: מצאתי חלק ממה שחיפשתי - DriveGLEAM. חינמית, פיצפונת וללא התקנה. לפחות אני יודע את מי טוחנים. http://www.dirtcellar.net/software/drivegleam/drivegleam.p…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by deso,

אני רוצה לקנות צורב DVD של LG שיש לו יכולת Rewritable בתקציב של 200 ש"ח. תודה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by gimi10,

רכשתי צורב מסוג טושיבה.. ובנסיונותי לצרוב סרטים העלו עד כה חרס.. אשמח לעתה טובה או תוכנה שתצליח להתגבר על ההגנות.. ניסיתי עם תוכנת DVDXCOPY .. ולא לקח.. בתודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by FIRE-KID,

אני לפעמים רואה בפורום את ה דיסק קשיח HD WD SATA 74GB 10000 RPM והמחיר שלו ממש בשמיים והוא רק 74 ג'יגה משהו מוכן להסביר לי מה היחודיות שלו?? זה בגלל ה10000 RPM ?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by oriki77,

שלום וברכה, קניתי DIsk On Key של SanDisk - Cruzer Fit 32Gb. המחשב זיהה אותו בהתחלה, וישר פרמטתי אותו לNTFS (כי אני צריך להעביר קבצים הגדולים מ4 גי'גה), דרך הפרמוט המובנה של וינדוס (מקש ימני - Format). לאחר הפרמוט המחשב עדיין מזהה את המכשיר, והוא עדיין מופיע כRemovable Disk, אבל הוא מראה שהנפח אחסון של המכשיר הוא 0 ביטס, והוא גם לא נותן להעביר לשם קבצים. ניסיתי לפרמט אותו שוב (דרך הפרמוט המובנה של וינדוס), אבל עכשיו הוא לא מאפשר לי לפרמט (הוא נותן לי ללחוץ על Format אבל שום חלון לא נפתח, ולא קורה כלום). האם עשיתי משהו לא בסדר, והאם ניתן לסדר את הבעיה? בתודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. יש לי WIN7 וכשמתי לב כשאני מעביר סרט ממחיצה אחת למחיצה אחרת בכונן זה מעביר במהירות של כ-16MB\S זה לא ממש איטי? הכונן הוא WD BLUE

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by isach,

יש לי במחשב דיסק קשיח של סמסונג בגודל 80 ג'יגה , ולא מזמן בגלל שנגמר לי המקום במחשב , קניתי דיסק קשיח חדש של ווסטרן דיגיטל בגודל 320 ג'יגה wd 320 ys sats 2 16 mb raid וכשהוספתי את הדיסק הקשיח למחשב פרמטתי אותו בעזרת Computer Management של הווינדוס. פיצלתי לכונן אחד של 60 ג'יגה כונן אחד של 140 ג'יגה וכונן אחד של 100 ג'יגה ופשוט העברתי מהכונן היש סאמסונג של ה80 ג'יגה את כל המידע שאני צריך לכוננים החדשים של הווסטרן. אבל היום..בגלל שלא פירמטתי את המחשב אולי איזה שנה והיו כל מיני בעיות בווינדוס אז פירמטתי את הסאמסונג ורציתי להתקין מחדש את הווינדוס בכונן של ה 60 ג'יגה של הווסטרן שהכנתי לצורך ווינדוס. אבל אחרי שפרטמתי את הסמסונג ונכנסתי להתקנה של הווינודס המחשב נת…

• 12 תגובות
    • 880 צפיות
  8. Started by ButtholeSurfer,

יש לי הארד דיסק של 320 ג'יגה שמחולק לכמה כוננים. הצלחתי לגבות את המחיצה של הווינדוס עם נורטון גוסט לגודל נורמלי , כמעט 4 ג'יגה. אבל האם יש אפשרות לגבות מחיצה של 90 ג'יגה שמתוכה 40 ג'יגה תפוסים , לגודל שיתאים לדיסק די וי די ? ניסיתי לעשות את זה עם נורטון גוסט - וזה תפס איזה 30 ג'יגה.. האם תוכנה בשם Acronis.True.Image , תעזור לגבות את זה לגודל שיכנס לדיסק ? או המלצה על תוכנה אחרת ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by nadav1379,

אני רוצה לקנות צורב DVD עד 600 שקל ואני רוצה המלצה לא דגם וחברה מה לקנות? נ.ב אם יש צורב DVD חיצוני טוב במחיר הזה אז עדיף חיצוני

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Oranl,

היי, יש לי בעיה מוזרה. פתאום אני לא יכול לראות את הקבצים בכונן החיצוני שלי (סמסונג G2 בחיבור USB), ובמחשב הוא נראה כתיקייה ולא ככונן. הרצתי עליו את כל בדיקות האנטי-וירוס ורוגלות האפשריות ואין כלום. יש לי עליו גיבויים ואני רואה כמה נפח תפוס מתוך הסה"כ אבל כשאני נכנס ל"תיקייה" כביכול אין לי שם שום דבר, רק איזה שני קיצורי דרך. מה זה לעזאזל?

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. על הצורב שקניתי... http://www.traklin.co.il/emall/product.asp?pc=55887&af=10 עלה לי 90 דולר שווה?? (ואל תגידו לי שיש יוצר טובים כי זה ברור אני רוצה לדעת אם הצורב מספיק לי)

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by iakovl,

רציתי לדעת מה דעתכם על מדיות Fortis DVD+R 4.7Gb ומדיות Memorex DVD-R 4.7Gb x4 ויש גם מדיות - של TEAC עקרונית הפורטיס משתלמים לי יותר כספית (אני צריך כמויות לאיחסון לדברים) אין לי עוד אופציות מלבדם

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by maXopka,

יש לי אמא של ג'יגבייט GA P35C DS3R http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2551. כרגע מחוברים 2 דיסקים של 1 TB בRAID1 דרך בקר של GSATA. נשאר בקר "לא מנוצל" של אינטל. השאלה היא : האם ניתן להקים 2 מערכים RAID1 במקביל עם בקרים שונים ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום לכולם, במהלך החודש האחרון אני עובד על המפרט של המחשב של חבר שלי ומנסה להגיע למפרט איכותי שהוא יהיה מצורה ממנו, ועכשיו הגיע הזמן לבחור דיסקים קשיחים אז הבקשה היא 2TB לא החלטנו באיזה סידור, רצינו ראפטור למערכת ההפעלה של 80 GB , מומלץ נכון? איזה מומלץ לקנות? ובנוסף כרטיס שיוסיף לנו עוד יציאות SATA כי הכמויות זכרון שהוא משתמש בהם הם מטורפות. וצורב DVD מומלץ עדיף תומך לייט סקרייב אשמח לשמוע על הצעות, תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם לאחרונה קניתי צורב DVD של ASUS מדגם drw-2014l1t. ללוח האם שלי אין חיבורי SATA אז הישתמשתי במתאם מתאם לחשמל כזה: http://sierra-cables.com/SATA/Images/SATA-Power-Cable-1.jpg ומתאם לנתונים כזה: http://www.globalsourcesdirect.com/servlet/the-5086/IDE-fdsh-SATA-Converter/Detail חיברתי את כל הכבלים והדלקתי את המחשב והדיוידי נפתח ונסגר זאת אומרת יש לו חשמל אבל המחשב לא מזהה אותו בשום מקום (לא בביוס ולא במחשב שלי) ניסיתי לשחק עם הכבל נתונים ותאמינו לי הוא מחובר טוב. מה יכולה להיות הבעיה?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכם. אני מחפש דיסק קשיח חיצוני שישמש לגיבוי. אני אנסה לפרט כמה שיותר על מה אני צריך למעשה: - הדיסק ישמש לגיבוי, יחסית מעט מידע לכן מהירות העברת הקבצים אינה קריטית. (אני מאמין שכמה מאות מגה ביום יום, לפעמים גם קבצים גדולים יותר) - אני מעדיף דיסק שלא דורש מקור חשמל חיצוני. - אחריות של מספר שנים. - שרידות גבוהה. *חשוב* - עדיף שקט. - נפח דרוש: 320GB ומעלה. לגבי התקציב, התקציב למעשה לא ממש מוגבל, מה שחשוב מבחינתי זה האיכות. אני מוכן להשקיע בין 300-500 ואם זה באמת באמת שווה את זה, גם 800 אפילו יבוא בחשבון. אשמח לקבל כמה הצעות. אני מתכנן לקנות מזיגזג (לינק לעמוד הכוננים הקשיחים) או מoffice depot (לינק לעמוד הכוננים הקשיחים) כנראה. חשבתי על זה: http://www.z…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום לכולם, שדרגתי את הכונן הקשיח שלי מ- W.D GREEN ל- W.D BLACK SATA3 (למרות שהלוח שלי לא תומך ב- SATA3). מאחר ולא היה לי צורך לבצע התקנה נקייה מחדש השתמשתי ב- Acronis Disk Director 11. להפתעתי, בסיום התהליך הנפח בכונן החדש היה נמוך משמעותית מאשר בכונן הישן. לדוגמה: במחיצה D בכונן הישן הנפח הפנוי היה 192G ובחדש לאחר השכפול הנפח הפנוי היה 240G. גם בכונן C היה יותר מקום פנוי. המסקנה הראשונית שלי הייתה שהשכפול לא התבצע בהצלחה וחלק מהחומר לא עבר. חיברתי את הכונן הישן כ-SLAVE וביצעתי השוואה בין התיקיות. השוויתי בין התיקיות בעזרת המאפיינים של כל תיקייה ולהפתעתי הנפח ומספר התיקיות והקבצים היה זהה בשני הכוננים. נותר לי להסיק ששיטת הכתיבה שונה בין הכוננים ולכן ההבדל בנפח? למישהו …

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. אהלן, יש לי מיני מחשב שמשמש אותי כ- plex media server. הבעיה איתו הוא שהוא תומך עד 4TB של אחסון. רציתי לדעת מה האפשרויות שלי לשדרוג אחסון. מקריאה קצת באינטרנט הבנתי שאפשר לחבר משהו שנקרא DAS. ממה שאני מבין זה כונן חיצוני עם יותר גמישות (מקום לכמה כוננים ואפשרות להחלפה שלהם בקלות). האם זהו פתרון טוב? אם כן איפה אפשר לרכוש דבר כזה? חיפשתי ב KSP ואין זכר למילה 'DAS'. האם יש פתרון אחר? תודה.

19. Started by Phlip_dE-SuSsa,

למיקרה שפיספסתי משהו אולי מישהו יודע אם יש תכניות בעתיד הקרוב להוציא הארדיסק לא מכני במהיריות של רם? זה כבר בילתי ניסבל המהירויות העלובות של הארדיסקים האלה וכל הרעשים שהם תוחנים :AR15:

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by esaly,

היי! יש לי תופעה מוזרה במחשב. כשאני צורב (לא משנה מה) הצריבה נתקעת באמצע (צורב IDE) והזמן ממשיך לרוץ (אני משתמש בנרו). ניסיתי להחליף צורב לאחד SATA והתופעה חוזרת. יש משהו שניתן לעשות?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום לכולם אני מעוניין בצורב DVD, לצריבת מידע (גיבויים, תוכנות, משחקים, סרטי XVID ו DIVX, שירים וכו') ואולי מתישהו גם סרטים ל DVD. התקציב שלי הוא 800 שקלים, אם אני אראה שצריך, יש מצב שאוכל להרחיב אותו עד ל-1000. האם יש לכם המלצות ? כמובן שאני מעוניין שהצורב יהיה כמה שיותר אמין ומהיר, מחברה עם שם טוב. הבנתי שפלקסטור הם מעולים בתחום, אבל עם זה באה גם תווית מחיר יקרה יחסית. הבנתי גם שבחודש הבא אמורים לצאת צורבים במהירות X16. עוד שאלה : מישהו נתקל בבעיות בצריבה על מדיות של benq (בצורב רגיל) המליצו לי עליהם, ובינתיים הכל בסדר, אני קונה אותם במחיר של 140 לחבילה של 100 - אם יש למישהו מקור זול יותר לbenq אני אשמח לשמוע (בפרטי כמובן, אסור לפרסם פה אני מניח). ואם כבר, אז כבר - לכשא…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. היי באמצע הלילה שמעתי את אחד הארדיסקים במחשב נדלק ונכבה מספר פעמים. יש לי 5 הארדיסקים, אז אני לא יודע איזה אחד מהם. יש איזה תוכנה לאבחן גסיסה מוקדמת? המערכת הפעלה היא WIN7, בחיסכון של החשמל מוגדר לא לכבות לעולם את החשמל שלהם תודה

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by seffi,

הייתי רוצה חוות דעת לגבי איזה דיסק קשיח לקנות: 1. יש היום דיסקים עם חיבור סיראלי כמעט ללא תוספת במחיר. האם יש שיפור ניכר בביצועים של דיסקים אלו ( וכל זאת ללא קשר לגודל הבאפר שזה נתון נפרד שאני לוקח בחשבון ) 2. לפני כמה שנים התעסקתי הרבה עם חומרה ואז קיסקים של WETERN DIGITAL היו נדפקים בכמויות. איך הדיסקים שלהם היום? אילו יצרנים מובילים היום בתחום וכדאי לרכוש דיסק שלהם?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. בשבוע שעבר דיסק 2TB של סמסונג (HD204UI) נפח את נשמתו מבלי שהופיעו בעיות כלשהן ב-SMART. יש לי עוד שני דיסקים כאלה, ואני לא רוצה לקחת צ'אנסים. אני מתכוון לרכוש דיסק 4TB אמין במיוחד (חושב על סדרת ה-Gold של WD) ולהעביר לשם את כל המידע. האם יש טעם להמשיך להשתמש בדיסקים האלה ביחד, בתצורת RAID1? כמו כן יש לי דיסק 3TB של סיגייט מסוג ST3000DM001 (שידוע כמאוד לא אמין) ועוד דיסק 3TB נוסף של טושיבה מסוג DT01ACA300. גם להם אין שום התראות SMART, אבל לאור הנסיון האחרון שלי, אני לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה. האם קניה של WD 4TB Gold והתמקדות קודם בדיסקים של סמסונג, ואז העברה שלהם ל-RAID1 והמשך שימוש היא תוכנית הגיונית? כל הדיסקים יושבים במחשב אחד שעובד …

25. שלום לכולם. אז אחרי חפירות באינטרנט והתייעצויות פה ושם קניתי בשבוע שעבר את ה-SSD שבכותרת . עכשיו אני אפרט מה עשיתי איתו ומה הבעיה איתו : אז ככה , חיברתי אותו לבקר SATA 3 של אינטל בלוח אם (Asus P8Z68 DELUXE/GEN3) , פירמטתי אותו בעזרת התוכנה Partition Wizard (לא זוכר איזו גירסא) ויצרתי מחיצה אחת בלבד (רק C) בשביל להתקין עליו מערכת הפעלה , התקנתי עליו מע' הפעלה נקייה וטריה Win7 Ultimate x64 , התקנתי את כל הדרייברים של המחשב (אם צריך המפרט בצד) , התקנתי כמה תוכנות שהכי חשובות לי ומשחק אחד ב-SSD הזה , וכמובן שכמו כל אחד שקונה היום SSD אני גם רציתי לראות ולהשוות את הביצועים שלו מול אנשים אחרים בעלי אותו SSD כמו שלי ועשיתי זאת בעזרת התוכנה AS SSD שהבנתי שהיא הכי טובה למטרה זו…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.