עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by 2011,

<blockquote>שלום מחפש דיסק קשיח טוב 2 טרה למחשב חדש אשמח להמלצות תודה </blockquote>

2. אני מחפש דיסק קשיח חיצוני טוב ומהיר שיהיה עם חיבור USB. הדיסק ישמש לגיבויים ולא יודע מה עוד אני אשים עליו. התקציב הוא בסביבות 400 ש''ח. ושיהיה של חברה אמינה.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by nim901,

ראיתי בKSP כונן HD של סייגיט, 500 גיגה עם 32 מגה קאש, האם הדבר משמעותי? או ללכת על WD AAKS?

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by גד :),

האם מומלץ לעדכן קושחה? קשיח חדש ריק st3000dm001-9yn166 קושחה שיש עכשיו: CC4C

5. Started by Sargon,

הבנתי ש PCIe זה סטנדרט של פרוטוקול שמתמשים בו לBUS. דברים כמו תיקון שגיאות ועוד דברים שקשורים לתקשורת על הBUS? אוליי גם יש לו פתרונות איך מספר רכיבים יכולים לדבר על אותו הBUS. לא יודע. בכל מקרה, אפשר הסבר קצר על ההבדלים בין PCIe 2.0 ו3.0 ומה זה אומר x2/x4 או אפילו x32? ומה קורה כשמבחרים SSD NVME M2 לPCIE שהוא 2 במקום 3?

6. שלום אני מחפש כונן חיצוני שיהיה לי למספר שימושים - גיבויים, העברת מידע(חשוב נושא הניידות) לכן החלטתי שאני רוצה 2.5" שמתי עין על 2 דגמים - 1. My Passport Essential של WD 2. FreeAgent Go של Seagate בתקציב שלי את הסיגייט אפשר לקחת בגרסת ה-500GB ואת ה-WD בגרסת ה-320 בוא נגיד ככה - אני ימצא מה לעשות עם 500GB, מה דעתכם על כל אחד מהכוננים ? האם אחד מהם טוב יותר מהשני במהירויות כתיבה / קריאה באופן משמעותי או שאפשר לקחת את החצי טרה של סיגייט בראש שקט ? תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. אני מתכוון להחליף את ה-HDD הקיים ב-SSD של 120/128GB מטעמי ביצועים ושקט. השאלה אם לקנות אחד זול כמו ה-V300 של קינגסטון או ששווה להשקיע ב-M500 או אפילו ב-840 EVO מיועד ל-HTPC שמנגן 1080P, גלישה ומוזיקה מה דעתכם? תודה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by KingAlpaca,

ברשותכם, עוד כמה שאלות להדיוטים: 1.האם ניתן לאחד/לפצל/לשנות וכו' פרטישנים כאשר יש בהם מידע? 2.מה זה "רייד" ואיך עושים את זה? תודה מראש.

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by BlackTalon,

אני צריך שתי המלצות לשני צורבים כי יש סיכוי גדול שלא יהייה מה שתגידו לי כאן (הכוונה לשתי חברות שונות) סה"כ צורב לצריבת מוזיקה לדיסקמן ומידי פעם לדברים אחרים, בכל זאת מינימום דפיקת דיסקים מינימום זמן צריבה במחיר של עד 500ש"ח. כשתסתכלו על מחירים באינטרנט קחו בחשבון שאני קונה בחנויות איפה שאני נמצא ושזה עולה הרבה יותר. למשל כשביררתי על כרטיס מסך ראיתי שהוא עולה 2000 ולא 1500 כמו שיכלתי למצוא באינטרנט. עוד שאלה, מזה בדיוק 48*24*48 (סתם דוגמה) ומזה אומר על הזמן שיקח לי לצרוב דיסק? נ.ב-אני הולך לקנות ת'צורב היום והולך לעשות בדיוק מה שתגידו (אז בבקשה...) תודה מראש!

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. היצע הדגמים שמבוססים על זכרונות הבזק בטכנולוגיית תלת מימד עדכנית ממשיך לתפוח לכתבה

11. Started by efee123,

שלום, יש לי כמה שאלות, אחת, התקנתי את הSSD של Intel מהקנייה הקבוצתית ורק לאחר התקנה ראיתי שיש צורך בשינוי הגדרות דרך הביוס ל AHCI, שיניתי, וכשההמחשב מעלה את ה- windows הוא ישר עושה BS(קצת צפוי). לפי כמה מדריכים שראיתי באתר הוא אמור לעלות ולבצע איזשהו דריבר לבקר אך המחשב כבה לפני שמספיק לעשות את העדכון. יש דרך להגדיר את זה כמו שצריך או שחובה התקנה מחדש של המערכת הפעלה? דבר שני, איך אני יודע אם יש לי בקר של Intel על הלוח והאם זה משנה באיזה יציאת SATA אני מחבר? ניסיתי לבדוק באתר של GIGABITE אבל לא הצלחתי כל כך להבין. דבר שלישי, אני לא בטוח ששיניתי המקום הנכון לAHCI אני אעלה תמונה יותר מאוחר, כל המפרט שלי פרט לSSD ועוד 2G זיכרון ראם נמצאים בחתימה. תודה רבה לכולם. זא…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום מבקש לדעת על איזה צורב DL הייתם ממליצים לקנות היום ? או פשוט יותר , כיצד אני צורב קובץ IMAGE בגדול של 5-6 GB ? האים יש תוכנה שיודעת לפתוח קבצים אילו לדיסק הקשיח ולשחק אותם משם (הבנתם מן הסתם שמדובר בקבצי IMAGE למשחק ...) ? תודה מראש על כל תשובה , דרור.

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. בוקר טוב אני עומד לפני רכישה של כוננים ואני רוצה דעה על שניים הנה הדגם הראשון של WD http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=3826 השני הוא הסמסונג אחד טרה F1 ה"רגיל" מה עדיף??? מי יותר אמין ?? אחרי שיטוט קצר בנועה מצאתי את זה למרות שאני בטוח שיש שגיאת כתיב.. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5409 אקו גרין 7200 (למרות שהוא 5400 ) אבל באתר של סמסונג לא מציינים איזה מהירות הדגם של נועה.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. אני לא ממש מבין כמה צריך להוציא על דיסק און קי טוב..היה לי עד עכשיו DOK של קינגסטון אבל רק 256 מגה בסה"כ היה מעולה אבל אני צריך הרבה יותר זיכרון ומשהו יותר נוח ..(לא אחד שצריך לפתוח את המכסה ואז אתה יכול לאבד את המכסה - כבר כמעט איבדתי את המכסה כמה פעמים) ורק עוד דבר אחד..ראיתי באתר פה איזה דיון לא מזמן על אפשרות של DOK -ים מסויימים לשפר את המהירות של המחשב . ויסטה משתמשת בהם בתור זיכרון וכו' אין לי כרגע ויסטה אבל זה נראה לי כדאי לקנות דבר כזה. שוב אין לי מושג בתקציב כמה כדאי להשקיע אז תציעו את הכי טוב ונראה. יש המלצות? תודה מראש לעוזרים!

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by david86,

אני קניתי הרדיסק ולא יודע על איזה כפתור ללחוץ שיתקין את הרדיסק על מה ללחוץ [על primary partition )הוא על(extended partition ]

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by ariel-ro,

שלום, אני מחפש דיסקים קשיחים פנימיים בנפח של 1TB. המליצו לי על הסמסונג F3 או F4. לפי מה שהבנתי הF4 דגם חדש יותר ולכן אני מחפש לקנות אותו, מהיכן אפשר? אני לא מחפש כונני ביצועיים, אני מחפש כוננים שיאחסנו דברים ויהיה ניתן לקרוא מהם במהירות של עד 50 מגהביטים לשניה אריאל

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. שלום לכולם, יש לי כונן קשיח של SEAGATE שה-FILE SYSTEM שלו היא FAT32. אני מנסה להעתיק אליו סרט BLUE-RAY בגודל 20 ג'יגה. אבל אני מקבל תקלה שאין אפשרות להעתיק כי הקובץ גדול מדי. יש לי המון מקום פנוי בכונן לכן מקום פנוי זאת לא בעיה. יש הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by Motix,

קניתי טלוויזיה ES8000 של סמסונג ויש לה תמיכה מצויינת לUSB הרבה פורמטים עובדים ובגלל זה יש לי נזק חדש - צריך הארדיסק חדש כי הישן הלך לעולמו אחרי 3 שנים שימוש. תקציב: 700 שח דרישות: חיצוניי 1TB מהירות 7200 אם אני מריץ מתוכו סרטי FULLHD לטלוויזיה אז המהירות משפיעה, לא? בלי חיבור לחשמל, רק USB עדיפות כמובן ל2.5 אינץ, אבל גם 3.5 זה בסדר חברות: WD, SEAGATE (עם סמסונג יש לי ניסיון לא טוב בהארדיסקים, אז עזבו אותם) מה ההבדל בין USB 2 לבין USB 3? מהירות? אשמח לקבל המלצות ותגובות. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by semuel_t,

להקצות מחיצה נפרדת למערכת ההפעלה ואת שאר המחיצות לתוכנות/משחקים/דברים... בנפרד? או שאולי עדיף להקצות מחיצה למערכת ההפעלה והתוכנות בנפרד ואת השאר בנפרד?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by nicirnTAL,

גדלים אני לא יודע... ( ATA100/133 ) כמה בערך אמור לעלות כבל אחד?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. שלום, יש לי כיום מחשב עם כונן קשיח מכאני עם דיסק קשיח מכאני, ווינדונס 7 ללא מפתח. אתמול רכשתי מפתח לווינדוס 8.1, וגם רכשתי כונן SSD 256GB. אין לי כונן אופטי בכלל. אני מעוניין להתקין את הווינדוס 8.1 אשר יישב על הSSD והשאלה שלי אם אפשר להפוך אותו לכונן BOOT בעזרת המערכת הנוכחית שלי. למערכת הזו, התקנתי בעבר את הווינדוס 7 בעזרת DISK ON KEY, ואני ממש מעוניין לדלג על האופציה הזו. אשמח לעזרתכם!

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום אני קונה בקרוב מחשב חדש עם חלונות 7 פרו שפה עברית 64 ביט. בשביל משחקים חזקים וכבדים ותוכנות גרפיקה. לפני שאקנה מחשב חדש. רוצה לדעת עצות מימכם. האם כדאי ליקנות עכשיו SSD 500GB מהיר או לחכות ולא ליקנות מחשב חדש? הייתי רוצה שיעבוד דיסק קשיח הכי מהיר וחזק לחלונות 7. אני לא אוהב דיסק קשיח חדש רגיל כי הוא מאוד איטית בחלונות 7 עובד לאט מאוד. מה דעתכם לא ליקנות מחשב חדש וגם לחכות לדיסק קשיח מהיר? בתודה מראש!

23. התלבטות בין SSD זולים 120GB ה Kingston SSDNow V300 Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK אני מחפש SSD זול (270 זה מחיר טוב) 120GB ומתלבט בין שני אלו http://ksp.co.il/?list_compare=.20316..21931. האם יש חנויות בארץ (אין לי בעיה להזמין מהאינטרנט) שיצא מחיר דומה לזה? דגם יותר טוב? ואם אין מה מהדגמים הבאים עדיף?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by ariel007,

שלום לכולם, יש לי מחשב מלפני 4 שנים עם לוח אם ASRock H87M. באתר החברה יש בביוס האחרון, כאן, עדכון לתמיכה ב-NVMe ו-m.2. איך הביוס אמור לתמוך בתקנים האלה אם אין לו סלוט ל-m.2? אני יכול באיזה שהיא צורה להשתמש ב-SSD בתקנים האלה בלוח הזה? תודה לעונים מצורפת תמונה של העדכון ביוס שבאתר של אסרוק

25. Started by edoson,

ככה, יש לי MAXTOR 20GB לא זוכר את הדגם המדויק, אבל הוא יכול לעבוד במהירות של 133, עכשיו שקניתי HD התעקשתי אליו ספציפית למרות שהוציעו לי baracoda ודומיהם, בטענה שבכל מקרה הלוח שלי לא יתמוך ב 133 אלא רק ב- 100 מה שהם לא ידעו זה שעל הלוח שלי (p4s8x asus) יש IDE מיוחד רק בשביל ATA 133 . עד כן הכול טוב ויפה. אני מגיע הביתה ומחבר את ה MAXTOR החדש ל-IDE המדובר בלוח, והנה המחשב לא מזהה אותו. מחבר ל- IDE הרגיל (ultradma133/100/66 ע"פ החוברת של הלוח ) והכל עובד כמו שעון, רק שהביוס אומר לי שהHD שלי עובד ב UDMA 5 , וזה, מהמעט שאני יודע, שקול ל- 100 ולא ל133! מה עושים? מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין ATA 133 ו UDMA 133 , מה מהם יש בHD שלי ולאיזה IDE אני אמור לחבר אותו ע"מ …

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים