עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by fux,

איך אני משנה את הרזולציה? KDE תודה|

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. קודם כל בקשר למחיצה שמתקינים בה את הלינוקס - ליצור אותה בעצמי מ-WINDOWS עם Partition Magic או ליצור אותה במהלך ההתקנה? כמה מקום כדאי להקצות לה? אני אוכל לקרוא מ-WIN את הקבצים במחיצה הזו? ומהלינוקס אני יוכל לקרוא קבצים ממחיצות אחרות עם מערכות קבצים FAT 32 ו-NTFS? הלינוקס יוסיף את עצמו ל-boot.ini בנוסף ל-WIN, נכון? תודה מראש, גיא.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. צריך מחיצות חוץ מהראשית וה-SWAP (כמו BOOT ו-HOME) ואם כן אז למה וכמה מקום צריך לתת להן, וגם איזו מערכת קבצים לשים בהן? ואם יש לי 256 RAM לעשות 512 מגה SWAP או פחות? ואם אני מקצה נגיד 3.5 ג'יגה ללינוקס זה לכל נמחיצות שלו (ראשית, SWAP וכו') ולא רק לראשית, נכון?

• 1 תגובה
    • 989 צפיות
  4. Started by Guy232425,

הקובץ lilo.conf שבתיקיה etc נראה אצלי, אחרי ששיניתי אותו, ככה: boot="/dev/hda" map=/boot/map keytable=/boot/il-8859_8.klt prompt nowarn timeout="50" message=/boot/message menu-scheme=wb:bw:wb:bw vga="????? ???" default=windows image="/boot/vmlinuz" label="linux" root="/dev/hda6" initdr="/boot/initdr.img" append="devfs=mount acpi=off quiet" vga=788 read-only image=/boot/vmlinuz label="linux-nonfb" root=/dev/hda6 initdr=/boot/initdr.img append="devfs=mount acpi=off" read-only image=/boot/vmlinuz label="failsafe" root=/dev/hda6 initdr=/b…

• 1 תגובה
    • 916 צפיות
  5. Started by Guy232425,

עוד לא עבדתי אף פעם עם לינוקס, ואני רוצה להוריד, אז איזו הפצה כדאי (חשוב שתהיה נוחה לשימוש). כדאי רדהט או מנדרייק או בכלל משהו אחר?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by imac,

מצאתי אתר נחמד שמספק מספר של סקינים ל OS X (מישהו בכלל רוצה/צריך להחליף ? ) http://homepage.mac.com/max_08/themes.htm תהנו .

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by puNani,

התקנתי בעבר את Red Hat Linux 8 על המחשב שלי, בנוסף לWindows XP Professional. אני מעוניין לפרמט את הכונן הוירטואלי עליו התקנתי את Linux ולהתקין אותו מחדש, בגלל שמשום מה יש בו הרבה באגים.. אני חושב שזה בגלל כל מיני דברים שהורדתי וניסיתי להתקין בלי להבין יותר מדי בהתחלה... האם מישהו יכול להסביר לי את השלבים לביצוע משימה שכזאת? או אולי יש מדריך באינטרנט? (יש לי את שלושת הדיסקים של ההתקנה)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. Started by NISAN,

האם יש אפשרות להתקין את המודם שמקבלים דרך נטויזן (מודם קטנטן בצבע לבן) על מערכת לינוקס?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by yair_gobani,

שלום לכולם, האם מישהו יכול לתת לי לינק לMandrake 9.0 אך שלא יהיה על FTP? עדיף כמובן שמהירות ההורדה תהיה בערך 40-60 נ.ב- זה שלושה דיסקים? תודה מראש, יאיר

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by udicol,

הורדתי מהאתר את כל 3 הדיסקים הנדרשים והתקנתי בצורה סטדנרטית + התקנה כ Workstation. מישום מה אני מנסה להפעיל Mp3 , ואני לא מצליח לשמוע כלום. יש למישהוא מושג היכן הבעיה? אני שומע צפצופים רגילים מכרטיס הקול , והמערכת עברה בדיקת Sound.

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  11. Started by zag_zag,

אני רוצה להפוך מחשב ישן ללינוקס ראוטר, ואני לא רוצה להשתמש ב-Mandrake SNF. יש איזשהן מיני-הפצות אחרות ליצירת לינוקס-ראוטר (אני מתכוון להפצות שמיועדות אך ורק לשמש כראוטר. אני לא מתכוון להתחיל ללמוד לינוקס לעומק)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by alexta-z,

שלום מקווה שתוכלו לעזור לי , הבעיה שלי היא כזאת : הורדתי את מנדרייק 9.1 וצרבתי אותה על 3 דיסקים , עשיתי לואד דרך הסידי והוא נכנס לי להתקנה ואני לוחץ על אנטר ובמקום להכנס להתקנה כמו שהראו ב guides4u הוא נכנס לי למסך שבודק את כל הרכיבים שיש לי במחשב ורושם ביניהם dma disabled ואחרי זה הוא מתחיל לבדוק usb devices (כבר בחלון שנראה אחרת ) הוא רושם את ההודעה הבאה : could not uncompress second stage ramdisk . משם הוא רושם לי שאני צריך לאתחל , אתחלתי והוא רשם לי את אותה ההודעה . אני באמת מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני לא יודע למי עוד לפנות ???

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  13. Started by spatz,

יש לי מחשב פנטיום 2 שמתפקד כראוטר ושרת אפאצ'י ויש לו 128 מגה זכרון. לחבר שלי יש 128 מגה שהוא לא צריך אבל הם 100MHz ואני לא יודע איזה מהירות מותקנת כרגע במחשב. על הזכרונות לא כתוב כלום. אני מחפש תוכנה שתראה לי באיזה מהירות פועל הלוח כדי שאני אדע אם הזכרונות מתאימים, מישהו מכיר אוליי? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Supra Man,

אנשים, אני תקוע לחלוטין לאחרונה התקנתי לינוקס 9 החדש שאל כרטיס מסך, עניתי לו...הראה לי שזה עובד עם מה שביקשתי עכשיו סיימתי את ההתקנה הופ! לא עובד, המסך מרצד כאילו הרזולוציה גבוהה מדי איך אני מקטין את הרזולוציה?? הידע שלי בלינוקס מזערי אז אני מבקש הסברים מפורטים. המון תודות לעונים!

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  15. אוקיי אז אני גיימר די כבד אני שוקל לעבור ללינוקס עכשיו אני ממש חושש מזה שאני לא יוכל לשחק במשחקים בלינוקס :AR15: אני לפחות מקווה שבמשחקים החדשים יש יותר מודעות למפתחים בקשר לפופולריות הלינוקס בקרב המשתמשים והם עשו משהו בנידון אבל האם לינוקס יכולה לעבוד עם מדל אוף הונור ניד פור ספיד וכל אלה ומה עם משחקים ברשת האם יש את גיים ספיי או תחליף אחר ממש תודה להתראות

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. יש לי iMac 400 עם 64 זכרון שאני רוצה לשדרג. בידע הציעו לי זכרון pc100 256 M ב 107 $ . מחיר סביר ? האם הזכרון של Mac זהה לזיכרון של רגיל (כלומר אני יכול לקנות אותו בכל מקום ) ? בקשר למערכת הפעלה : יש לי os 8.6 . המחשב מחובר לרשת עם שיתוף מדפסות ודיסק על win200 מטרת השימוש בו היא לצפייה בפורמטים רבים של קבצי תמונות וקצת עריכה. איזה תוכנה לתמונות מומלצת? האם יש צורך לשדרג את מערכת ההפעלה ואם כן לאיזה ? בידע הציעו לי : os 9.2 - 49$, os10.2 - 147$

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. מישהו יודע שלב אחרי שלב איך להתקין את UnrealTournament2003 על לינוקס? ההפצה של היא Mandrake גרסה 9.0, הכי חדשה. אני צריך שמישהו יגיד לי שלב אחרי שלב, יש לי את שלושת הדיסקים. או שלמישהו יש קישור למדריך גם יהיה טוב, תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. יש לי דוד אוסטרלי ועד עכשיו הייתי מדבר איתו דרך המסנג'ר בפי סי. ה-msn messenger של המק או אס לא מאפשר שיחות וידאו. שאלתי היא בעזרת איזו תוכנה אפשר לנהל שיחת וידאו עם מחשב פי סי מעבר לים? האם אני צריך לקנות מצלמת רשת מיוחדת למק או המצלמה שיש לי שעובדת על יו אס בי אגב תיהיה בסדר? בתודה מראש, איל

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. devstation הוא משחק fps שמיתבסס על המנוע של ut2003 וממוקד בהרס השמדה ואלימות חסרת פשרות בחורבות עולם עתידני. אני ממליץ לבדוק פרטים עליו כאן: האתר הרישמי http://www.devastationgame.com/ הורדת קליינט הבטא ללינוקס מ icculus http://icculus.org/news/news.php?id=1446 שימו לב שנכון לעכשיו צריך להעתיק קבצים מהתקנה של המשחק בווינדוס , אבל זה ישתנה בקרוב (אני מקווה) תהנו :AR15:

• 1 תגובה
    • 880 צפיות
  20. Started by Grim Reaper,

מה החברה שמייצרת את הלינוקס, אני יודע שזה תוכנה של קוד פתוח וזה כל הזמן משלים את עצמו בעזרת מתכנתים מהעולם אבל יש חברה שמוכרת את הדיסקים של לינוקס, מה היא? בכלל יש איזה שהיא חברה שלוקחת אחריות על הלינוקס? בנוסף לזה, אני מבין את ההבדלים בביצועי גראפיקה של WIN לעומת לינוקס (ללינוקס אין ביצועים משהו) ושלינוקס מהיר יותר אבל חוץ מזה מה ההבדלים? איך הממשק? איך הנוחות ודברים כאלה.... תעזרו לי בבקשה

• 22 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by Haflo,

במדור המדריכים ישנה את הכתבה המצויינת של ניצן זיפמן על בניית Router ממחשב ישן יחד עם מערכת ההפעלה Mandrake SNF אולם הקישור בכתבה מוביל לאתר ההורדות של Mandrake שם לא קיימת הורדה ל SNF, מאיפה כן אפשר להוריד את Mandrake SNF?

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. ואיפו אפשר למצוא רשימת תאימות חומרה של לינוקס עם רכיבי OB? תודה לכל העונים ;D

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. צריך את המדריך של Mandrake 7.2 linux ruoter דחוף!!!

• 1 תגובה
    • 969 צפיות
  24. Started by massinvallus,

ואיך המעבדים האלה שמתי לב שהמה"ז שלהם נמוך איך הם מתמודדים מולך אינטל וAMD הם מעבדים חזקים? ניתנים לOC? אני פשוט לא יודע כלום בנושא של מק אז אודה לכם אם תענו לי על השאלות

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by guru,

אני יודה לכם אם תתנו לי רשימה של כל הדגמים של מחשבי המק יחד עם המחירים שלהם דרך אגב מי מייבא את מחשבי המק? חנויות גדולות מתיחסות רק למשתמשי מק נ.ב. אני מבקש ממכם רשימת מחירים בארץ

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים