עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by HypertreXx,

ובכן אני התקנתי FEDORA 2 ועכשיו אני מעוניין למחוק אותה.. אין לי מושג איך עושים את זה, פעם שעברה שאחי ניסה הוא הרס את מערכת הקבצים והלכה לי גם המחיצה של הווינדוס והחזרתי את המחשב למצב האחרון שלו דרך הארד דיסק אחר עם גוסט שהיה במעבדה של אחי. אז אם אתם יכולים להסביר לי בשלבים את תהליך הפירמוט של הFEDORA והחזרתו לNTFS אני אודה לכם מקרב לב

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. זה הגירסא הרגילה של SUSE בדיסק אחד וללא התקנה? נאמר:SUSE Linux 9.1 Live CD מערכת הפעלה Linux של חברת SUSE הפועלת ללא התקנה. מה זה בדיוק כי נדמה לי שלא הבנתי נכון..כי הגירסא הרגילה היא 5 דיסקים...

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by MasterOr,

כשאני מעלה את ההתקנה מגיע המסך הרגיל הכל בסדר. עכשיו כדי להתחיל בהתקנה צריך ללחוץ<ENTER> וזה אמור להיכנס לממשק הגרפי. או שיש אפשרות להקליד LINUX TEXT וזה אמור להיכנס להתקנה לא גרפית משהו כמו דוס נראה לי עכשיו אני מנסה את 2 האפשרויות אבל כל מה שאני עושה ההתקנה מנסה לאתחל 2 קבצים ואז המחשב עושה ריסטרט ניסיתי מלא פעמים וכלום לא הולך קראתי קצת על זה וראיתי שיש את אותה בעיה לעוד אנשים בדיוק כמו שלי ואני לא מבין איך אני פותר את זה אני מת כבר להתקין את הפדורה. :'( תודה מראש

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  4. Started by Shmoe,

n=display&num=1002209230'>בדיון שהתפתח ל-מקינטוש מול PC עלה נושא קלות השדרוג, במהלכו כתבתי את הדברים הבאים: ולהלן התגובה שהגיע אחרי: עכשיו בואו נבדוק את הדברים (הכל מנסיון אמיתי שלי בשדרוג זכרון בשני סוגי המחשבים, במקרה הזה מדובר ב-iMac הנפוץ, עם כונן מגירה ל-CD-ROM, לא אלה אם ה-SlotLoad) שדרוג זכרון ב-PC [list2] [*]הבריגו החוצה את שני הברגים שמחזיקים את כיסוי המארז. [*]הסירו את הכיסוי. [*]תקעו את הזכרון לחריץ פנוי. [/list2] שדרוג זכרון ב-iMac [list2] [*]הפכו את האיימק על גבו. [*]הבריגו החוצה את הבורג שמכסה את כיסוי הפלסטיק. [*]משכו את כיסוי הפלסטיק למעלה והחוצה. [*]נתקו את כבל הכח. [*]נתקו את כבל המסך. [*]נתקו את כבל האודיו של ה-CD-ROM. [*]ה…

• 24 תגובות
    • 7.1k צפיות
  5. Started by תומי,

באולפן הקלטות שאני עובד בו יש Pro-Tools 5 על מחשב Power-Mac G4 עם מעבד 400Mhz ומערכת הפעלה 9.04, שבאופן כללי מתפקד מצויין. הוא כולל דיסק קשיח חיצוני מבוסס סקאזי וצורב CD חיצוני מבוסס FireWire מדגם YAMAHA 16-10-40 CRW 2100IX שעבד מצויין עד היום עם Toast 4. לאחרונה רצינו להרחיב את נפח האיחסון של המחשב ורכשנו דיסק קשיח חיצוני נוסף מבוסס FireWire, אך המחשב לא זיהה אותו. כשהזמנו טכנאי מקינטוש לתקן את הבעיה, הוא עידכן את הרחבות ה-FireWire של המחשב, וכעת המחשב עובד עם הדיסק הקשיח החדש בצורה חלקה, אבל... הוא חדל לזהות את צורב הדיסקים, שלהזכירכם - גם הוא מחובר דרך FireWire. כיצרנו קשר שוב עם הטכנאי הנ"ל, הוא היה עובד עצות וטען שכדי שהמחשב יחזור לזהות את הצורב, צריך להחזיר את ההרחב…

• 1 תגובה
    • 945 צפיות
  6. אהלן חבר'ה, יש לי מחשב ישן (פנטיום 1 או 2 כנראה 64 זיכרון...) שאני רוצה לשים עליו מערכת הפעלה UNIX או LINUX. מה אתם אומרים ? ואם לינוקס אז איזה כי המחשב הזה מאוד ישן?

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by afekchaos,

אני מעוניין לדעת מה הפירוש קוד פתוח, מה הוא עושה, הוא טוב ולמי ומה ההבל בין לינוקס לוינדואוס מקווה שתפרטו כמה שיותר בהרחבה תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אני חדש כאן, (לא בדיוק חדש באתר) אבל כמעט ולא כותב בפורומים. סוף סוף לא מזמן eciadsl הוציאו את הNortek, היחידי שתמך במודם שלי ALE130 ורצתי להתקין לינוקס כדי לראות אם זה באמת עובד. הצלחתי להגדיר את זה בפדורה קור 1, גם כן אחרי הרבה בעיות, מכיוון שזוהי גרסאת alpha זה לא כל כך יציב ורק אחרי שדיברתי עם Kolja שיצר את הסקריפט ואחרי שהוא יצר לי קובץ synchx.bin חדש הצלחתי להתחבר. בקיצור, יש לי שני מחשבים בבית, זה שמחובר לאינטרנט זה המחשב שמריץ לינוקס והשני הוא ווינדוס XP Pro אם זה משנה. לגבי שיתוף קבצים, זה לא בעייה, אני משתמש בקליינט וסרבר של smb בשביל זה, אין יותר פשוט מזה. שיתוף אינטרנט כבר קצת יותר בעייה. ניסיתי לעשות את זה עם קינפוג של NAT ושימוש ב IP Maquerading. קודם כל הגד…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. מאוד מאוד חשוב לי שיהיה כמה שיותר קרוב לתוכנה האמיתית, עם כמה שיותר אופציות אני לא רוצה לעבוד עם WINE ושטויות כאלה כי זה לא עובד חלק, אני מעדיף תוכנה שנכתבה במיוחד למערכת הזאת..

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by urielka,

יש לי אמולטור שמדמה מעבדי PowerPC שקוראים לו pearpc(מדמה g4,g3) בכתובת: http://pearpc.sourceforge.net/ עובד על 20 fps איך שמים תמונה?

• 0 תגובות
    • 948 צפיות
  11. שמעתי שיש לשיטה הזו הרבה יתרונות (UPTIME מטורף של האמיול למשל...) מישהוא מכיר כאלה מערכות עובדות? זה גדול מדי בשביל NEWBE בלינוקס? כי משיטוט קל שעשיתי ברשת הבנתי ש VNC בין XP ללינוקס הוא די מסובך. מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by aviman,

אני מחובר לברק דרךכבלים דרך מודם מוטורולה SB4200 שמחובר לכרטיס רשת לינוקס מזהה את את הכרטיס רשת אני התקנתי לינוקס רק אתמול אז ככה שאני לא יודע איך אז מי שיכול להסביר לי תודה רבה!!!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Audi180,

<צונזר>

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. טוב אנשים הרבה שואלים פה את אותה שאלה האם המודם שלי תומך בלינוקס הנה אתר שמביא סט דרייברים לרוב המודמים http://eciadsl.flashtux.org/modems.php כמובן שכן מודם עם כרטיס רשת תומך!!!

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום, ברצוני לנסות לעבור ללינוקס.. אילו גרסאות מומלצות למתחילים? ידע בתיכנות אין לי ממש, יש סיכוי שאני אצליח בכלל להעלות איזושהי גרסא של לינוקס? אם אפשר תסבירו לי מעט אין ומה עושים בלינוקס או שרוצים להתקין לינוקס. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by udicol,

מה שחברת מייקרוספט לא עושה לנו בתקופת הדימדומים המשעממת של מערכות הפעלה, עושה ובגדול חברת Apple. במסגרת השיפורים המשמעותיים שהיא עשתה במערכת האחרונה, החברה דאגה לבצע אופטימיזציה מלאה למחשבים הקיימים היום G4 והמערכת עובדת מצויין ומהר יותר על מחשבים שאינם G5. מספר התכונות של אינטראקציית משתמש - חלונות עלה אף הוא והם מציאים שיפורים מדהימים בגילויי כל החלונות נמצאים במסך. לדוגמא כפתור F-11 מעלים באנימציה את כל האפליקציות על המכתבה (כן זה השם שניתן ל- desktopבשנות ה-80 על ידי חברת Apple בישראל, יותר נכון המשווקים שלהם בארץ) .כפתור F-10,מבצע הקטנה באנימציה של כל החלונות ומסדר את כולם כך שנראה אותם מולינו במכתבה. מעולם לא ראיתי תוכנה מהירה יותר כמו Acdsee שפועלת כמובן על P…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. גמרתי להתקין MANDRAKE 10 ושמתי חבילות לסרבר אבל לא שמתי שום סיסמא. וכל פעם שאני מדליק את המחשב זה עושה בוט מגיע ללינוקס(המערכת היחידה) ומבקש ממני SERVER LOGIN ניסיתי כל מיני דברים אבל זה אומר לי LOGIN UNKNOWN. מה לעשות אני צריך עזרה דחוף!!!

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  18. Started by Blackend,

שלום לכולם! אני מקווה שאני אקבל פה תשובה כי חיפשתי במדריכים ופשוט אולי לא ידעתי בדיוק מה אני מחפש. אני משתמש טרי בלינוקס (עכשיו אני רק מתקין את רד הט) ויש לי בבית רשת של שלושה מחשבים שהאינטרנט משותף בראוטר. איך אני מסדר שאני אוכל לגלוש אם הלינוקס דרך הראוטר? יש לי חיבור adsl של בזק בינלאומי ורואטר של edimax עזרה תתקבל בברכה! בתודה מראש דניאל

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by TermiNal,

הגדרתי בביוס את ה-DVD-ROM ל-First Boot Drive הכנסתי את הדיסק הראשון של מנדרייק ועשיתי ריסטרט, המחשב מתחיל לעלות אבל לא מגיע להתקנה של מנדרייק, קיצר, לא נכנס להתקנה. מה עושים? תודה.

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  20. Started by MasterOr,

ערכתי חיפוש בפורום ולא ממש מצאתי תשובה לשאלה שלי... אני מת להתקין לינוקס נמאס לי מהוינדווס אז השגתי הארד דיסק קטן שאני יוכל להתנסות עליו עם רדהאט9 אז ככה..הורדתי מאיזה FTP את שלושת הדיסקים של ההפצה ואני לא יודע אם זה כל מה שאני צריך. הקבצים הם ISO: shrike-i386-disc1.iso shrike-i386-disc2.iso shrike-i386-disc3.iso רציתי לדעת אם זה מספיק או שחסרים לי עוד קבצים ? ראיתי קיבצי MD5SUM שאני לא יודע מה הם עושים ? אם זה מספיק אז אני יכול כבר לצרוב את 3 הדיסקים ולהתחיל בהתקנה?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by peralon,

התקנתי כרגע את מנדרייק 9.2 בעיה אחת - אני צריך דרייבר למודם ITEX ADSL PCI , בעיה רצינית - אתמול קניתי מסך מאג 17" 786FP הגדרתי אותו במנדרייק.. יש שם ברשימה את הדגם הזה. עשיתי OK ואז גלשתי במוזילה קצת פתאום המסך נכבה מתברר שהמסך נשרף המסך החדש הוצאתי אותו שמתי את המסך הקודם.. המשכתי לעבוד במנדרייק כעבור זמן מה פתאום מתחילים עיוותים במסך רואים מטושטש ואז הכל כהה פתאום דברים מוזרים קיצר. חדתי שגם הוא הולך להשרף אז הוצאתי אותו מהחשמל חיכיתי שהוא יתקרר ואז שוב החזרתי המשכתי לעבוד כעבור זמן מה שוב התחילו עיוותים ודברים מוזרים, מסך מטושטש וכו' אז הוצאתי שוב מהחשמל נתתי לו להתקרר עשיתי ריסטרט וחזרתי לאקספי..... וכאן הכל עובד כשורה.. כלומר הבעיה היא במנדרייק אין לי מושג מה הבעיה א…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום אני רוצה להחליף חברת אינטרנט \ לאיים להחליף חברת אינטרנט כדי להשיג מחיר יותר טוב ואינטרנט יותר מהיר, אבל יש ברשת הביתית מאחורי הראוטר גם מחשב מקינטוש G4 שעובד על OS 9 \ OS X . בשביל הרצון שהבעתי בהתחלה אני צריך לדעת האם ואיך אפשר להתחבר בVPN במחשב מקינטוש. וגם לאיזו חברות אינטרנט מהיר אפשר\כדאי להתחבר במצב הנוכחי של מחשבי PC ברשת עם מחשב מקינטוש. בתודה מראש!, דניאל.

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  23. פרטים אפשר לראות באתר http://linux.israel.net/linuxfun/meetings/ רוב הסיכוים שאני מגיע אם מישהו מגיע אני אשמח לשמוע פה גם אם אתם לא ממש מבינים או אפילו לא יודעים מה זה ורוצים לדעת אתם מוזמנים! אני אשמח להסביר מקווה לראות אותכם שם

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. ynet שהיה ידוע בפרסומיו לטובת דפדפנים אלה היה ידוע גם בחוסר ציות לתקן ולכן לא עבדו בו הפורמים וגם היתה בעיה להגיב עכשיו אחרי הרבה זמן של ציפה אני מכריז שזה היה שווה את הזמן כרגע ynet עובד על מוזילה ודפדפנים אחרים הידעה אינה רשמית ואין אישור מynet אך בזמן האחרון ניתן לראות שיפור ברמת הבניה ותמיכה בדפדפנים חופשים כמובן שעדין לא הכל תומך ויפה יש מספר בעיות עם הבאנרים אבל מי יתן וגם חברות ובעלי אתרים אחרים יעשו מה ש ynet עשו ח"ח !ynet http://whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2896&mode=thread&order=0&thold=0 עריכה: אני אישית לא הצלחתי לשלוח תגובות בפורמים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום, אני לא יודע אם זה פשוט או לא ,אני רק יודע שלא ניתן לעשות זאת באמצעות פקודת LS או DU אני רוצה לדעת מה גודל ספרייה מסוימת ביוניקס. לדוגמא פתחתי ספרייה בשם TEMP ושמתי שם 3 קבצים A 100BYTE B 55BYTE C 45BYTE אני זקוק לפקוגה שתראנה לי את גודל הספרייה כלומר 200 BYTE זה דחוף תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים