לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
כרגע שמעתי על מערכת ההפעלה הזאת והאפשרות נשמעת מפתה מה אני עושה עם המחשב? סרטים, אינטרנט, משחקים פחות היותר זה הכל השאלה האם כדאי לי לעבור למערכת ההפעלה הנ"ל ועדיין להנות מיציבות המערכת ולהנות מיתרונות שהwindows מציעה- משחקים אינטרנט ותמיכה בחומרה.
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-
-
או האם יש אופציה לעדכן עברית למכשיר שקיימת עליו מערכת ההפעלה...(לא בהכרח פלאפון..) תודה לעוזרים! זה ממש חשוב לי!
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
הוא על כרטיס רשת של teryon (כבלים)וטחנתי כבר אלף מדריכים הוא תואם הכל לא מבין איפה הקושי. אני חושב שאני אצטרך להחליף גרסא... נ.ב מישהו מוכן להכין לי makefile העבודה הזאת = בעעעעעעעעע(לפרוייקט גמר...)
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
עשיתי עידכון לאיפוד לגירסאת 1.4.1 התבקשתי לחבר אותו לחשמל על מנת לעדכן לאחר חיבור מחדש נוספו לי גם דרייברים אין לי מושג למה אבל אשף חומרה חדשה עלה לי ועידכנתי לאחר כל התהליך האייפוד שלי לא מזוהה עכשיו ע"י המחשב מה עושים??.. לפני העידכון עם חיבור האייפוד למחשב הוא זיהה ולאחר העידכון לא מזוהה אשמח לעזרה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
האם ניתן להשתלט מאייפד 2 - על מחשב PC עם מערכת הפעלה XP Professional . ?? באותה צורה של Remote Desktop .. ??? ואם כן האם זו השתלטות מלאה ?? כלומר שניתן לבצא את כל הפעולות והפעלת התוכנות שעל ה PC ?? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה כל פעם שמתקינים מערכת הפעלה מכל סוג שהוא לדוגמא WINDOWS או LINUX או OS X אז יש מה שנקרא BOOT LOADER איפה הוא נשמר? על הדיסק קשיח? או מקום אחר ? אם דיסק קשיח איפה בדיוק? ואיך בדיוק משנים אותו לפי הצרכים ?
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
שלום רב, במחשב הנ"ל הוחלף דיסק קשיח, כעת אני מנסה לשחזר את מערכת ההפעלה באמצעות לחיצה הכפתורים option+command+r, אך שום דבר לא קורה ואני ממשיך לקבל סימן שאלה בתוך תיקייה מהבהב. ניסיתי את השילובים שמופיעים בקישור: https://support.apple.com/en-us/HT201255 המחשב שברשותי הוא גם מבוסס אינטל. מה ניתן לעשות על מנת לשחזר את מערכת ההפעלה או לפחות להיכנס לביוס כדי להתקין מערכת הפעלה של ווינדוס? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
מותקנת אצלי מע' אובונטו ותוכנת הדוא"ל הכלולה בה evolution 2.22.3.1 . כדי לדעת אם נכנס דואר אני צריך בכל פעם ללחוץ על send/receive. האם ישנה דרך לקבוע כך שהדואר יכנס אוטומטית כמו באאוטלוק ואם כן, איך? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אז ככה רציתי לדעת שתי דברים איזו גירסא הכי חדשה ללינוקס ואיזו גרסא הכי מומלצת ? איזו הכי מהירה? איזו הכי יציבה?
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
הגיע לידי עותק של WINNT 4 SERVER וראיתי שיש לו גם גרסת התקנה ל PowerPc אם ניתן להתקין על מקינטוש את ה NT4 SERVER! נ.ב אני יודע ש המק בא עם מערכת הפעלה מצוינת - ושאין שום צורך בהתקנה של חלונות השאלה הינה סתם מסקרנות גרידא.... עריכה: כותרת (Prog.)
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
קראתי פה באחד הנושאים שצריך לעגון את המחיצות של XP כדי שיהיה אפשר לגשת אליהן מלינוקס. איך עושים את זה? או שיש פיתרון אחר? תודה מראש, עידו.
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
אהלן אהלן אני מחפש דרך להתקין מעקכת הפעלה של מק על מחשב נייד במקום windows אם יש מישהו שיכול לעשות זאת תמורת שכר מינימום זה גם אחלה תודה רבה!!
-
- 1 תגובה
- 3.7k צפיות
-
-
שלום. התקנתי לעצמי פדורה 4 ואני לא יודע איך לשנות שפת כתיבה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
אני מנסה להפעיל דרייבר כלשהוא (KEXT) אך הוא אומר לי את הדבר הבא: מה אוכל לעשות כדי שהוא יפעיל אותו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, התחלתי לאחרונה ללמוד לינוקס בזמני הפנוי,משתמש בהפצה של redhat מותקנת על שרת IBM של הצוות(אני חייל). בזמן האחרון קראתי קצת על ניהול מחיצות במערכת ועל LVM, מה שלא עשיתי לפני שהתקנתי את ההפצה, וכשאני מריץ את הפקודה fdisk -l אני רואה שהמערכת שלי כרגע מחולקת ל2 מחיצות "רגילות", כאשר אחת מהן משמשת לboot והשנייה מכילה logical volumes 3 בגדלים שונים ומשונים(יחד, זה כל המקום שיש ב HD). הבנתי בגדול שכל עוד אני לא מתכוון להוסיף מקום אחסון למערכת בזמן הקרוב(ואני ממש לא מתכוון), אין סיבה מיוחדת להשתמש ב LVM כיוון שקשה יותר לעשות שחזור במידה וצריך. מה שכן, נניח ואני רוצה לסדר את המחיצות שלי מחדש, למחוק את ה-LVs הקיימים וליצור מחיצות רגילות ל boot,swap,home וכולי, אני אצטרך…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם מישהו יוכל להסביר מה הכוונה לשני שרתי Unix המחוברים בתצורת HACMP ? ? ? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 793 צפיות
-
-
Here is the log file from connectivity of vxworks appliance components VxWorks login: root Password: -> -> -> -> mdmForceHB value = 0 = 0x0 -> mRouteSh<3178000 ; tMdmMngr> : <i> Failed to connect to server Managment server 1 (heartbeat) (IP 172.29.69.41, port 1966)! <3178000 ; tMdmMngr> : <i> Disconnecting from server... o<3178070 ; tMdmMngr> : wireless default GW:172.29.69.40 <3178320 ; tMdmMngr> : <i> Connecting to server... (IP 172.29.69.41) w Destination Mask Proto TOS Gateway Flags RefCnt Use Interface ----------------------------------------------------------------------------------------- 0.0.0.0 …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
האם יש דרך להתקין מסך מסוג PHILIPS 109B5 כאשר הוא לא מזוהה ע"י אובנטו וגם אין לו דריברים למערכת ההפעלה הזו באתר של PHILIPS?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי קהילת הלינוקס החביבה פה.. החלטתי לקנות מחשב כ-HTPC, כי מה לעשות זה הפתרון הכי הגיוני היום לסרטי HDTV. אז את המפרט עדיין לא הרכבתי, אבל זה יהיה מפרט בסביבות ה-2500 שקל, הקניה תתבצע כנראה אחרי החג מיכוון ש-Vista לא תספק את הסחורה מול מערכות הפעלה אחרות, אני פונה אליכם לעזור לי עם כל מגוון ההפצות.. בתור התחלה אני כנראה אתקין את כל ההפצות וגם ויסטה ואחרי זה אשאר עם מה שיותר נוח.. אני רוצה אפשרות להקליט מהטלויזיה (ואולי אפילו להשתמש במחשב כדרך התקשורת היחידה שלי עם הממיר), לצפות בסרטים מתוך ספריה באופן מסודר, לגלוש באינטרנט, לצפות בתמונות, מוזיקה וכו' ראיתי את הסרטון של linuxMCE ומאוד אהבתי, זה נתן לי הרבה רעיונות לדברים לעשות בבית. כרגע המטרה הכללית היא לה…
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
-
-
מזמן לא התרקבתי ללינוקס,האמת שהניסיון\שימוש שלי בלינוקס היה אך ורק לכתיבת סקריפטים(קורס שני במבוא ב' אל"צ שנה א'),והפעם היחידה שהשתמשתי בה ב"שעות הפנאי" הייתה,לכתיבת floater...והגרסא היחידה שהייתה לי היא rh 9.0 (פוי)... טוב הזמן לקצת שאלות: 1)אני בדרך לסיום הורדת mandrake 10.0מה אתם אומרים עליה?...אני לא מעודכן בשלל הגירסאות... 2)פעם אחרונה שהתקנתי התקנתי איזו תכנה שיוצרת מחיצות,יצרתי מחיצה (דרך הווינ)והתקנתי...הדבר גרם לתקיעות רבות בווינ(חסר שאני ישמע כאן מישהו מזלזל בו),ועבודה איטית(אני משער שזה מה שגרם לכך),איך הייתם ממליצים להתקין?... 3)פעם אחרונה שהתקנתי לא היה לי אינטרנט,אני מחובר לאינטרנט זהב בכבלים מודם terayon tj 715x שעבר מוד(לא מוד מתח כן...)ומחובר בכרטיס רשת(מ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לעבור ללינוקס מווינדוס XP אבל אני לא מבין בלינוקס בכלל ואני יודע שיש כמה הפצות חלק יותר טובות חלק פחות. אני משתמש במחשב בעיקר בגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, מעביר שירים לאיפוד (שתהייה תוכנה נתמכת לאי-טונס), ICQ מסנג'ר, כותב בלוגים, תמונות באינטרנט וכו', משתמש קצת בעיבוד תמונות בקורל וכאלה. לא משחק בכלל, אני רוצה שיהייה לה ממשק גראפי קל, שלא הכל יהייה טקסק לחלוטין. אמרו לי ש ubuntu טובה בשביל זה. איך הגירסא הזאת? יש לי מחשב AMD רגיל 2400 לא ליבה כפולה. על מה אתם ממליצים? תודה
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש באובנטו 12.10 וכאשר אני מנסה לעבוד עם הגלגלת של העכבר היא יורדת מהר מדי. ניסיתי לשחק עם ההגדרות עכבר בלינוקס וזה לא פתר את הבעיה. למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
התקנתי לאחרונה את לינוקס מנדריבה (מנדרייק) 2005. לאט לאט אני מגדיר אותו לטעמי, אולם יש עדיין כמה דברים שמציקים לי ושאני לא מצליח לשנות: 1. קופי-פייסט. מדוע כשאני מסמן טקסט הוא ישר עושה לו קופי? כיצד ניתן להפתר מזה? בנוסף, משום מה הוא עושה פייסט עם הכפתור האמצעי של העכבר, וזה מפריע. איך לבטל זאת? חוץ מזה, יש תוכנות, כמו פיירפוקס, שבהן הקיצורים ctrl-c/ctrl-v לא עוברים בכלל. יש דרך להוסיף אותם? 2. פונטים. הורדתי והתקנתי חבילה עם פונטים קריאים בעברית (כי מן הסתם הפונטים שמגיעים עם ההפצה הם על הפנים). בדפדפן אין בעיה להגדיר שישתמש בהם. השאלה היא איך אני גורם לזה שהוא ישתמש בהם במע' הפעלה, למשל כאשר הוא מציג שם של חלון בעברית, אני רוצה שיראה את זה בפונט שאני הורדתי ולא בפונט הר…
-
- 1 תגובה
- 860 צפיות
-
-
איך אני מגדיר mount אוטומטי לתיקיות משותפות ברשת שנמצאות במחשבי ווינדוס?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים עדכנתי את arch-linux והkdm לא עובד, בדקתי גם את gdm, lxdm והם בכלל לא עולים.. משהו מוזר עם libxi עשיתי פוסט בפורום של arch linux ואף אחד לא יודע ממש, אני מנסה גם פה.. הבעיה היא קריטית, גם בHTPC שלי וגם במחשב נייד, שניהם לא עולים עם אותם שגיאות. והם לא שמישים. הנה הדיון עם עוד מידע https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1074045 מצטער אם עברתי על החוקים.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-