עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by i-pink,

אני מנסה לעשות chroot לתיקיה /mnt על מנת להתקין בה chroot אני מנסה לעשות את זה בעזרת הפקודה הבאה, בתקווה לקבל של של באש, כך שאוכל להתקין לשם דברים. sudo chroot /mnt /bin/bash אבל אני מקבלת את הפלט המוזר הבא: chroot: cannot run command `/bin/bash': No such file or directory חשבתי שזה בגלל הרווח, לפני ה/bin אז ניסיתי בלי, לא עזר, ניסיתי להעתיק לתוך mnt את /bin/bash, ניסיתי עם ובלי רווח, לא עובד כלום. יש למישהו רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. צריך המלצה לתוכנה (עדיף חינמית) לאיפוס סיסמה למקינטוש. תודה מראש !

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  3. איך לקבוע סוואפ עבור תוכנה ספציפית יש לי בעיה שתוכנות מסויימוץ הולכות לסוואפ וזה עושה לי צרות. יש דרך לגרום לתוכנה ספציפית לא ללכת לסוואפ לעולם, ולתוכנות אחרות ללכת לשם תמיד? ענבר.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. התקנתי היום, סתם בשביל לנסות, לינוקס על המחשב שלי (הגרסה האחרונה של אובונטו). ההתקנה התבצעה מתוך הרצתו כLIVECD, מבלי לדרוס את מערכת ההפעלה הקיימת (WIN7 SP1). תהליך ההתקנה, לפי ההודעות, התבצע בהצלחה. בשלב כלשהו בו נאמר כי בזמן הפעלת המחשב אוכל לבחור בין הרצת WIN לבין הרצת אובונטו. זה לא קרה. אחרי ההפעלה מחדש של המחשב, WIN עלה כאילו דבר לא קרה. שום שאלה בשלבי עליית המערכת, שום אפשרות חדשה בBoot Sequence, נאדה... מה שכן, לפי "המחשב שלי" מההארד דיסק "נעלמו" כ50GB. בדיקה קצרה דרך מנהל הדיסקים מראה את הנפח החסר כשתי מחיצות נוספות שלא היום שם קודם - ריקות לחלוטין וכנראה ללא פירמוט. מה זה אמור להביע? איפה הלינוקס שלי?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by yakir8,

שלום נתחיל מזה שיש לי 2 HD אחד של 500GB והשני 1T. התקנתי opensuse ובהתקנה לא היתה שום בעיה עם זיהוי הHD התקנתי אותה על הכונן של 500GB. עכשיו כשאני נכנס לcomputer או לסייר הקבצים הוא מזהה לי כוננים בגדלים שאני בכלל לא זוכר שהגדרתי ומזהה רק את הHD של 500GB זה של 1T לא מופעים שם בכלל. כשאני מנסה להיכנס לאחד מהם הוא רושם לי הודעה שהכונן עסוק(מוצגת תמונה). עכשיו אם אני נכנס ל- GOME system monitor תחת לשונית file system מוצגים לי כול הHD עם החלוקות הנכונות ומשם אני יכול להיכנס לכול אחד מהם בלי בעיה(מוצגת תמונה). השאלה שלי אם יש אפשרות לסדר את זה שגם בסיר הקבצים אני יראה את החלוקות הנכנות ויוכל להיכנס משם לכוננים? תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 888 צפיות
  6. Started by finhack,

שלום לכולם אני מעוניין ללמוד להסמכה הזו, עשיתי כבר את LPIC-1 ולמדתי לבד אליה. אםיש מישהו שעבר את ההסמכה \ לומד אליה ויכול להעביר לי חומר אני אשמח, כל דבר, אתרים,ebooks, וידאוים (יש לי גם CBT אבל לדעתי זה גירסאות ישנות ואני לא ממש יודע אם כל החומר מרוכז שם) תודה !!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  7. שלום לכולם התקנתי אתמול אובונטו 11.10 ובהתקנה נתתי למחיצה של אובונטו 55 ג'יגה, ועכשיו אחרי ההתקנה אני מעוניין להוסיף לו עוד 20 ג'יגה מכונן d זה אפשרי ?? ואיך עושים את זה?

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  8. <blockquote> שלום לכולם חשוב מאוד שתגדירו בלינוקס שלכם שליחת נתונים סטטיסטיים זה חשוב מאוד למען שיפור היציבות, יעילות , תקלות ובאגים, והוצאת גרסאות חדשות של המערכות ההפעלה של לינוקס וכל התוכנות שלה מסביב ככה מפתחי אובונטו ולינוקס בפרט יקבלו יותר אינפורמציה על הביצועי לינוקס שלכם ובכך ישפרו אותה בישבילכם!!!! תמונות איך עושים זאת: קודם כל נכנסים לDASH, לאלה שהמערכת ההפעלה שלהם בעברית זה נקרא לוח הבית... בחיפוש למעלה מקלידים Update Manager, ובמערכות הפעלה בעברית להקליד מנהל העדכונים ... עכשיו תפעלו לפי התמונות שתסמנו בV הוא יבקש ממכם את הסיסמא שלכם פשוט הקלידו אותה ותאשרו.. </blockquote>

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. שלום, לפני כמה ימים עדכנתי את arch-linux והkdm לא עובד, בדקתי גם את gdm, lxdm והם בכלל לא עולים.. משהו מוזר עם libxi עשיתי פוסט בפורום של arch linux ואף אחד לא יודע ממש, אני מנסה גם פה.. הבעיה היא קריטית, גם בHTPC שלי וגם במחשב נייד, שניהם לא עולים עם אותם שגיאות. והם לא שמישים. הנה הדיון עם עוד מידע https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1074045 מצטער אם עברתי על החוקים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. Started by nir_1996,

המפרט שלי: לוח אם: Gigabyte P31-ES3G מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 זיכרון: 2GB כ. מסך: Ati Radeon HD 4670 אם המפרט מתאים, אשמח למדריך מפורט איך להתקין עליו MAC.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by noam25,

חברים קיבלתי מק מיני די ישן במתנה אפילו עוד לא חיברתי אותו אני צריך לקנות מקלדת ועכבר, רציתי לברר קצת - האם אני יכול לבצע עם המחשב החמוד הזה קצת פעולות תכנות? אני רוצה להכנס קצת לתחום של תכנות לIPHONE , ולא ממש יודע אם המחשב הישן הזה מסוגל להחזיק דברים כאלה?? רעיונות מישהו?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by nir_1996,

שלום, הורדתי iATKOS S3. חילצתי את ה ISO מה RAR והשתמשתי בתוכנה בשם iso to usb כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. אחרי שהתוכנה סיימה לחלץ את ה ISO לדיסק און קי שלי, נכנסתי לדיסק און קי וראיתי שם קצת קבצים, קובץ בשם BOOT ועוד כמה קבצים. סה"כ הם שקלו כמה KB, עכשיו אני יודע שזה לא הגיוני. בכ"מ ניסיתי להכניס את הדיסק און קי ולהפעיל אותו כשהמחשב עולה, כמו שציפיתי, זה לא עבד (המחשב ביקש להוציא את הדיסק און קי, ללחוץ על כפתור כלשהו ואז הוא עשה ריסט). עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות? איך לחלץ את ה ISO כמו שצריך כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by הדוד משה,

יתכן שאחד מכם, גיבורי קוד פתוח שלי, כבר ראה את הת'רד שלי על המקבוק המצ'וקמק שמצאתי. למי שלא ראה, אז שיראה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0 כך או כך, אני לא אומר "לא" ללפטופ בחינם, ולקחתי על עצמי את האתגר להפוך אותו לתקין (או למכור אותו לחלפים ) אם כן, אין בוטינג מההרדיסק (וגם לא תאורה אחורית, אבל ניחא). יש ברשותי לייב CD לאובונטו 11.10, אבל אני לא יודע אם הוא יעבוד כמו שצריך על מחשב של אפל (להבנתי והתמצאותי המצומצמת בכל הקשור לאפל, המחשב שלהם בנוי עם כל מיני חלקים משונים כמו PRAM וכיוב'). תודה מראש

14. Started by opbenesh,

הי, אני מעוניין להתקין את GRUB2 מבלי להתקין Linux. בכל המדריכים שמצאתי, דורשים להתקין GRUB עם ההפצה, או לחלופין להתקין על תיקיית ה-/boot בהפצה קיימת. מישהו יודע איך אפשר לעשות את זה? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. יש הפצה של לינוקס עם קונסול כמו של WINDOWS ? אני רוצה לנסות לינוקס אבל הקונסול לא מאורגן או מורכב מדי לטעמי יש אולי הפצה עם CONSOLE "יפה יותר" כמו של WINDOWS ?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. Started by benyben,

שלום. מאוד בא לי לנסות את OS X Lion. האם המפרט שלי (זמין בצד), תומך בכך? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by kfirbep,

1.יצא האקינטוש mountain lion? 2.המחשב שלי יוכל להריץ האקינטוש? מפרט: i7 2600 8 gb ram 6850-כרטיס מסך אם צריך עוד פרטים תיידעו אותי ואני אוסיף

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by brozk,

שלום לכולם,קניתי מק חדש ואני מנסה להעביר אליו את כל המוזיקה שלי (86 ג'יגה לצורך העניין).המוזיקה שלי מוסדרת לפי תקיות, לדוגמא:music -> israeli -> balkan beat boxmusic -> israeli -> boom pamוכן הלאה...אני רוצה ליצור איכשהו בבת אחת את הפלייליסטים שיהיו תואמים לשמות התיקיות (בעצם שמות האמנים). הכוונה שיהיה לי פלייליסט של balkan beat box ואחרת של boom pam.אני יודעת שאפשר לעשות חיפוש בiTunes לפי artis, אבל זה לא נוח.יש לי המון המון המון המון תיקיות שמחולקות לפי אמנים, לכן להעביר תיקייה אחר תיקייה זה לא כ"כ ריאלי.מישהו יכול לעזור לי בבקשה?תבורכונועה

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  19. Started by roibehory,

בס"ד שלום לכולם , יש לי בעיה חמורה שאני לא יודע איך להתגבר עליה בקלות יש לי מחשב ויש לו הארדיסק בנפח 160GB (מספיק למערכת הפעלה) ניסיתי להתקין עליו לינוקס, במחשב שיש בו ווינדוס 7 ולא הלך כלום הווינדוס 7 מראה לי שאי אפשר להתקין את הלינוקס על מערכת של מייקרוסופט אנא מכם תעזרו לי זה דחוף אני רוצה להתקין לינוקס !!

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  20. התקנתי כדי לשחק קצת עם זה וללמוד, הגדרתי שהסיסמה תהיה Pa$$w0rd ויוזר administrator אבל שאני מעלה ומזין זה אומר שגיאה...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by krispelj,

ברשותי נטבוק מדגם acer aspire b722 מעבד AMD C-50 4 גיגה זכרון (הגדלתי) כונן 250 GB. הוא אצלי כבר כמעט שנה, השימושים שלו הם בעיקר אינטרנט ולימודים. חשבתי להתקין אובונטו פשוט מכיוון שאני חושב שהוינדוס די כבד על המחשב ואם אני יכול לקצר זמני תגובה ועליה, יחד עם הזדמנות ללמוד את קצה הקרחון של הלינוקס(שזה ממש קצה קרחון באובונטו) אז זו הזדמנות טובה. התקנתי אימג' של אובונטו 12.04 64 ביט על DOK, ביצעתי התקנה מהDOK על הכונן, אך כאשר אני מפעיל את המחשב, המ"ה עולה, אך כעבור כמה שניות המחשב נתקע לחלוטין, פריז טוטאלי. חיפשתי על זה מעט באינטרנט אך לא מצאתי פתרון מעשי. אני אשמח אם למישהו יש הצעות. כמו כן יש לי גיבוי מלא של ההארדיסק וכל הפרטישנס באקרוניס כך שאני לא מפחד לאבד חומר. תודה ל…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. שלום! לא מזמן התקנתי ווינדוז ואובונטו בדואל-בוט על גבי מחשב חדש, שתיהן מותקנות על גבי כונן SSD. בזמן התקנת אובונוטו, לא יצרתי מחיצת SWAP, אלא רק מחיצת רוט ("/"). עבר חודש בערך מאז ההתקנה, ואני צריך להתחיל להשתמש בלינוקס, אבל לפני כן, רציתי לדעת אם יש הגדרות מיוחדות שאני צריך לבצע לפני שאני מתחיל שימוש אינטנסיבי במערכת, כדי להעריך את חיי הכונן שלי. בפוסט שפתחתי בזמנו לגבי התקנת הדואל-בוט, מישהו כתב כמה דברים לגבי תיקיית ה/var, ולשנות כל מיני דברים בfstab. יש לי ידע בסיסי בלינוקס, אבל אני רוצה לוודא שאני מכסה את כל מה שבאמת חשוב, ומעדיף ללמוד תוך כדי עשיה מודרכת ולא תוך כדי ניסוי וטעיה שעלול לעלות לי הרבה במקרה הזה תודה מראש!

23. Started by dropc,

1. איך אפשר לגשת לכונן ומדפסת משותפים ברשת דרך הלינוקס? 2. באותה נשימה, אולי מישהו מכיר אתר עם פקודות בסיסיות להכרות עם הלינוקס והטרמינל? 3. אפשר המלצה לאפליקציה לתרגום סגנון Babylon ואפליקציה לשמיעת רדיו? 4. איפה מגדירים תוך כמה זמן המסך יכבה והמחשב ילך לישון? תודה.

24. שלום, אני התקנתי UBUNTU דרך WUBI לפני כמה זמן על הLENOVO Z380 החדש שלי. עד עכשיו השתמשתי בUBUNTU בעיקר מחוץ לבית אז לא חיברתי אותו לרשת האלחוטית אצלי(במקומות אחרים הוא עבד בלי שום בעיה). בווינדוס 7 אני מחובר לרשת בבית שלי עם הצפנה WPA-SPK וכתובת IP סטאטית משרת DHCP של הראוטר(DLINK 624+). בעיה מתחילה כשאני מנסה להתחבר בבית שלי לרשת האלחוטית דרך לינוקס - כל הרשתות של השכנים מופיעות אבל משום מה הרשת שלי לא. ניסיתי להגדיר אותה ידנית אבל לא הצלחתי להתחבר גם ככה. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל וחיפושים באינטרנט לא עזרו יותר מדי, למישהו יש רעיון?

25. Started by big454,

שלום שלום אני אשמח לקבל המלצות או הפנייה לאנשים מוכשרים .. תודה

דיונים חדשים בפורומים