לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
hello everybody i need help with 2 things 1. how do i save settings and accounts in hardisks while using Mandrake-Move(=Live CD) 2. how do i install hebrew support in Mandrake-Move? and where can i find it 10x Omri
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
ישבתי אתמול כל הלילה להתקין מנדרייק לינוקס ושברתי את הראש. ראשית; איפה נמצא ה"שכנים ברשת" - יש לי שלושה מחשבים, אחד עם Windows 2000 ואחד עם Windows 98 ואחד שעד היום היה בו Windows XP Pro, בזה עם האיכס פי התקנתי לינוקס, ועד היום הייתי מגדיר שהמחשב ישיג כתובת IP באופן אוטומטי, והכל היה מצויין, אבל עכשיו אני כלל לא יודע אם אפשר להגדיר שישיג כתובת IP באופן אוטומטי. שנית; לגבי דרייברים למדפסת האם אפשר לייבא את מנהל המדפסת מהדרייבר של Windows? [מדפסת Postscript]. שלישית; האם יש גירסה שנותנת תשובה להפעלת ישומים של Windows? רביעית; האם יש תמיכה בNTFS, ואם כן איך מאפסים את הגדרות האבטחה [קיבלתי הודעה שמכיון שאיני בעלים איני רשאי לשנות את הגדרות האבטחה]. חמישית; בתור משתמש רגיל - ת…
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין להעביר פלט של תוכנית שרצה בלינוקס בקונסולה, לקובץ טקסט. בדר"כ הייתי כותב: prog > a.txt אבל הבעיה שהתוכנית מוציאה פלט ל-Standard error ולא ל-standard input, אז זה לא עובד. יש דרך אחרת? עריכה: הצלחתי, משום מה זה עובד לי רק ב-bash. כותבים prog 2> a.txt
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה המצב אחים שלי רציתי לדעת איפה אני יכול להשיג את מערכת ההפעלה os10 או אחת יותר מעודכנת (אם יש יותר חדש אז תגידו) אני רוצה להתקין את זה על המחשב שלי וכמו שאומרים לגלות עולם חדש (לפחות בשבילי) תודה לכל העוזרים
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני שבועיים הייתי בבית התקנתי מערכת לינוקס על המחשב שלי........... אחרי שבועיים הגעתי הבייתה ובאתי לפתוח את מערכת הלינוקס ושכחתי את הסיסמא. כיצד אני יכול לגלות את הסיסמא שלי הבנתי שזה אפשרי.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת התקנתי לראשונה בחיי מערכת לינוקס. ההפצה שהתקנתי היא FEDORA CORE 3 כפי מה שראיתי המחשב זיהה את החומרה שלי אבל לצערי הרב אין לי מלינוקס אינטרנט(כרגע אני נמצא בווינדוס במחיצה השניה שלי). השאלה שלי היא מה ההגדרות הנחוצות שעליי לתת בשביל להפעיל את האינטרנט.. אני מחובר דרך מודם TERAYON דגם TJ 715 .
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קבצי .o.out ו.irv זה קבצי לינוקס? אם כן איך אני יכול לערוך אותם?
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
איפה אני יכול להוריד KNOPPIX בגרסה מלאה? או שאולי אני עשיתי משהו לא טוב שהוא כותב לי שחסר קבצים?
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם ה-KNOPPIX תמיד כשאני מפעיל אותו, בזמן שהוא מאתחל את כל ההגדרות הוא תמיד נתקע בשלב של initializing... (השלב השני בטעינה בחלק הגרפי), ולא ממשיך. ה-KNOPPIX תמיד נתקע לי במצב הזה. למה זה?
-
- 4 תגובות
- 892 צפיות
-
-
קניתי מקינטוש משומש בא"רהב.כבר כמה שבועות אני מנסה למצוא גירסאות של kaza ו emule שמתאימות לMAC מישהו אולי יודע איפה אני יוכל למצוא דבר כזה? או לפחות תוכנות שיתוף אחרות שמתאימות למק?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אחרי שקראתי ברשת גילתי שנתבים קורסים תחת עומס של תוכנות P2p. היה לי נתב אחד והוא קרס כל פעם שהופעל Emule. הבעיה השניה זה שנתבים בארץ עולים ב100% יותר מאשר בחו"ל. לדוגמא הנתב של Linksys WRT54G שבחו"ל המחיר 60$ ובארץ 130$ . אז החלטתי לבנות את הנתב בעצמי על מחשב ישן PII 400 שגם ככה סתם זרוק במחסן. אבל לעבודה כנתב הוא מעולה. הזמנתי כרטיס רשת אלחוטי של 3Com. אני פשוט מחפש מערכת הפעלה שאני אתחבר איתה כמו נתבים. בממשק HTTP. שיהיה לה Firewall מובנה. Mac Filter והצפנת WPA. אפשר להתקין בקלות Windows XP עם Firewall ולעשות הכל ולשלוט דרך VNC או PCANYWHERE ולבנות כמה חוקים בFirewall. אבל קודם אני רוצה לבדוק את לינוקס ובמקרה שאני לא אצליח אני משאיר את XP כגיבוי. תודה
-
- 2 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות ליצור משתי הפצות לייב דיסק אחד (דיסק רגיל ולא DVD) שיבצע בוט ויאפשר לי לבחור איזו הפצה אני רוצה לטעון? אני יודע שיש אנשים שמצליחים לדחוס כמה מערכות בפעלה (ווינדוס לדוגמא) לתוך דיסק אחד והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות את זה גם אם הפצות לייב של לינוקס?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כשאני מפעיל את KNOPPIX, כשהוא מתחיל להעלות את הממשק הגרפי הוא נתקע לי הרבה זמן בשלב של: Intelizing System Services, ובסוף אחרי הרבה זמן שהוא לא מצליח להעלות את זה הכל נעלם ואני נשאר רק עם הסמן של העכבר. איך מפעילים את זה בצורה תקינה?
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
אני מעונין לדעת עוד על מערכת נובל שאיתה נפגשתי לראשונה לפני כמה ימים. אני רוצה לדעת מה היא עושה,איך היא עושה,מי משתמש בה,איך עוקפים אותה, וכמה היא עולה. תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנה ועזרה בהגדרת לינוקס על-ידי חברי המועדון הירושלמי http://www.websamba.com/landmn http://jlc.iglu.org.il/forums/
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
Hey, I will get new laptop in about 2weeks. it comes with winxphome, but I change to linux! I cant decide what distro is best for it. I need good tech support community for the distro, regular updates, wide variety of supported Hw and apps etc.. also need to be not too heavy. it also needs to supoprt in runnig games like Q3, UT2k4, and wineEx as well as WiFi (I am in the technion), so I will use WiFi - and I need it to be not too difficult to set up. and also to set up encryption for WiFi. Lappy is: HP Pavilion ZE4942EA Celeron M 330 1.4ghz. 256MB 266mhz (will update to 512 after I get it) etc Thanks in advance!
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
לכל חובבי הלינוקס הנה לינק שמביא לכם 111 תמונות של תהליך ההתקנה + סביבת העבודה. לכניסה לתמונות לחץ כאןאני אישית אמור להתקין אותה היום או מחר וזה יהיה הפעם הראשונה שלי לסביבת לינוקס.
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין בפעם הראשונה בחיי לינוקס(FEDORA CORE 3) על המחשב שלי. עכשיו יש לי על המחשב WINDOWS XP ואת התוכנה PARTITION MAGIC שנועדה לחלק למחיצות את ההארד דיסק שלי. עכשיו מכאן הדברים לא כל כך ברורים לי מה אני אמור לעשות כי שמעתי שרצוי שתי מחיצות עבור הלינוקס אחד בשביל מערכת ההפעלה ואחד בשביל לאחסן את שאר הקבצים שלא קשורים למערכת ויש האומרים אפילו שצריך מחיצה שלישית בשביל SWAP FILE. עכשיו השאלות שלי 1) כמה מחיצות אני צריך לחלק את ההארד דיסק שלי? 2)איך אני גורם לכל מחיצה ל"השתייך" לתפקידה כלומר איך אני מחלק להם את התפקידים של מאחסן קבצי הפעלה ,מאחסן קבצים אישיים וSWAP FILE? 3) האם יש צורך בכלל ליצור מחיצה לSWAP FILE או שאפשר שזה יהיה חלק מהקבצי מערכת כמו בWINDOWS ? 4)אי…
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
-
-
רציתי לשאול קודם כל איך באופן כללי? איך היא בהשוואה לFEDORA? אני יודע שההפצה האחרונה של פדורה מבוססת על הקרנל 2.69 וסטרקום על 2.4 שנחשבת יותר יציבה, וחלקים מ2.6, אז עכשיו השאלה מה כדאי יותר להתקין?, שימושים פשוטים במחשב, גלישה וכו... תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום אני מתכנן לקחת בקרוב קורס על לינוקס או יוניקס רציתי לדעת מה אתם ממליצים ואם מישהו כבר לקח תקורססים האלה קישור לקורסים http://www.hi-tech.co.il/college/index.htm תמליצו לי בבקשה איזה קורס הכי משתלם ללכת בתודה ניב טולדנו יש לי כבר MSCE ככה שמיקרוסופט לא רלוונטי מבחינתי אבל אם מישהו עשה SERVER 2003 אז שיסביר לי עם יש הבדל גדול ביחס ל2000
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני מחפש להוריד את מערכת הפעלה של UNIX לא מצאתי את ספציפי שיש בו הורדה לכן פניתי למומחים
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לאחר חודשים של המתנה עצבנית, זה סוף סוף הגיע! (* התמונה להמחשה בלבד ) לחצו על הקישור לרשימת חידושים, הסבר כללי, ומירורים להורדה (כולל ביטורנט וגרסת DVD).
-
- 2 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אני מעונין להתקין לינוקס על המחשב שלי p4 2.66 512ram בקיצר החלטתי שהגיע הזמן לעבור לקוטב ולשחק עם הפינגווין צריך תוכנה שתתאים לצרכים שלי : אינטרנט, office אבל שאני אוכל במקביל להשאר עם הwinxp בשביל המשחקים. צריך משהו הכי פשוט ונוח שיש כדי שאוכל להסתדר איתו בתור התחלה. הדרישות שלי זה מהירות בעבודה, יעילות בקיצר מה שלינוקס מציע (-: ד"א צריך גם איזה אחד שיהיה לו תמיכה יענו ניתקלתי בבעיה שיהיה לי את מי לשאול. מצטער על כל השאלות, תודה מראש ! ד"א חשוב מאוד שזה לא יעיף לי את הxp אלא שכשהמחשב נדלק תהיה לי אפשרות בחירה לאן להכנס ללינוקס או לxp. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-