לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד fujitsu amilo pi 2550 הבעייה שהלינוקס חושב שהאוזניות והרמקולים הקדמיים זה אותו דבר (או משהו כזה) כשאני מכניס את האוזניות הסאונד לא מתבטל ואני גם לא יכול לבטל אותו ידנית כי זה מבטל גם את האוזניות האם יש פתרון לזה? אובונטו 8.1
-
- 1 תגובה
- 810 צפיות
-
-
איך גורמים למחשב להריץ פקודה שהשומר מסך עולה? אני רוצה שברגה שהשומר מסך עולה שתופעל גם הפקודה הבאה. w3m [url]http://URL:981/index.html?user=BLABLA'&'pass=BLABLA'&'action=2[/url] ושהשומר מסך נסגר שתורץ הפקודה הבאה w3m [url]http://URL:981/index.html?user=BLABLA'&'pass=BLABLA'&'action=1[/url]
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
לפני כמה חודשים תקפתי את ההפצה של לינוקס אובונטו בכך שהיא לא עובדת טוב עם כ. רשת של אדמיקס EW 7108PCG, PCMCIAעם צ'יפ RT61 של רעלינק. ובכן, מסתבר שהבעיה הייתה בכרטיס ולא במערכת ההפעלה. תמיד חשבתי שהכרטיס פחות טוב מכרטיסים המובנים ללפטופים ולכן יש לו קליטה נמוכה במערכת ההפעלה חלונות, אולם היום הכנסתי כרטיס זהה לנייד בחלונות ודברים עבדו הרבה יותר טוב, זאת לאחר שבמשך מספר שבועות סבלתי מבעיות עם הכרטיס הנ"ל בחלונות, בעיקר של ניתוקים. מסתבר שהכרטיס פשוט תקול, הוא עדיין לא התפגר סופית. היום לא בחלונות ולא בלינוקס הצלחתי לקלוט איתו רשתות. למשל: עם הכרטיס התקין, כשאותו דרייבר מותקן, אני מסוגל לקלוט בחלונות/לינוקס משהו כמו 8 רשתות בשכונה. עם הכרטיס התקול אני מסוגל לקלוט רק את הרשת …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
השגתי 4ג'יגה ddr3 למקבוק החדש שלי ב550 שקל ושידרגתי במקום ה-2 הישן. המחשב רץ בהחלט יותר מהר הייתי אומר בערך 20-30%. ההתקנה פשוטה ולא מסובכת,רק דבר אחד היה מעצבן וזה הברגים המאוד קטנים שיש במחשב הזה. בורג אחד נתקע ולקח לי 20 דקות לסובב אותו. למי שתהה הזיכרון מקורי של אפל(סאמסונג) בניגוד לזיכרונים צד שלישי שמסתובבים ברשת וגורמים לנייד לקפוא להמון משתמשים. מומלץ
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
פשוט למחוק את האייקון מה applications? אין עוד קבצים שנשארים חוץ מזה?
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
בעיה מוזרה מאוד צרבתי דיסק של אובונטו, בינתיים אני בלייב וזה עובד יופי אז לחצתי על ההתקנה, עברתי את כל השלבים עד למסדר המחיצות ושם הוא פשוט לא מזהה שום כונן קשיח, למרות שאני יכול לפתוח את כל הקבצים שנמצאים בכונן שלי. מה יכולה להיות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מותקן אצלי אובונטו 9.04 על הנייד הראשון במפרט בצד. בעליית מערכת ההפעלה כל התקני הרדיו פועלים, שזה מיותר ומציק לכבות את ההתקנים כל פעם בצורה ידנית. WWAN כיבוי echo disable >/proc/acpi/ibm/wan הדלקה echo enable >/proc/acpi/ibm/wan BTOOTH כיבוי echo disable >/proc/acpi/ibm/bluetooth הדלקה echo enable >/proc/acpi/ibm/bluetooth לא מצאתי פקודה לכיבוי\הדלקה של הwlan. מקש הFn+F5 מתפקד בצורה מוזרה בברירת מחדל, נראה כאילו הוא פשוט עובר בין מצבים WLAN ON, BTOOTH ON\WLAN ON, BTOOTH OFF\WLAN OFF, BTOOTH OFF. ברצוני לשייך מקשים Fn+F5/Fn+F6/Fn+F6 שכל אחד בנפרד ישמש לכיבוי\הדלקה של התקן רדיו שונה (WLAN\BTOOTH\WWAN). מכיוון שהידע שלי עדיין לא מספיק עמוק, אני…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול האם ניתן להתקין לינוקס על פלייסטישן 2? אם כן, אשמח לקבל מדריך בעברית תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
http://www.prestomypc.com זאת הפצה קלילה של לינוקס, אפשר לומר שזאת אפילו לא מערכת הפעלה אלא שולחן עבודה לגלישה מזדמנת באינטרנט אני מחפש מערכת הפעלה דומה שסמה דגש על מראה ונוחות ממשק למשתמשים מוגבלים שכלית (עדיף כפתורים גדולים), קלילה במשאבים. מישהו מכיר?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
משתמשי מק היקרים, אם קניתם מחשב אפל בחו"ל ונתקלתם בסירוב לקבל שירות תחת אחריות בישראל , מכל סיבה שהיא, אנא צרו קשר דחוף עם כל פרטי האירוע ודרכי התקשרות. הבקשה נעשית בעקבות מספר רב של מקרים בו סורבו לקוחות אפל לשירות תחת אחריות שלא כדין !!!! בכל מקרה או שאלה אנא שלחו מייל ל: נושא: נפגעי אחריות פרטייכם יאספו לצורך הכנת תביעה ייצוגית / החזר כספי / פיצוי על אי קבלת השירות, בלבד!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם היום הכרתי לראשונה את עולם המאק אם קניית MACBOOK הבנתי איך רוב הדברים עובדים אך עדיין יש לי כמה בעיות ואשמח אם יעזרו לי בהן: -הבנתי שאפשר להתקין את הווינדוס על המאק אם תוכנה בשם PARELLS הבעיה שלי איתה היא שהיא לא חינמית ואפשר להגין שזה נגד כל העקרונות שלי לקנות אותה אז אם יש מישהו שמכיר תוכנה חינמית שעושה את אותה העבודה אני אודה לו . -הMAC לא מריץ לי קבצי EXE ולכן אם יש תוכנה שיכולה לעזור בעניין אני אשמח (עדיף חינמית). -בכול מקרה אם ישנם טיפים או אתרי הורדה מיוחדים לעולם הMAC אני אשמח אם תוכלו להכיר לי אותם . אודה לכל המשיב eladtk@gmail.com
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
אני צריך לשנות את הרג'סטרי של הxp באופן חיצוני אני משתמש ב slax usb live אם יש תוכנה לגרסת לינוקס שונה אז גם זה יעזור תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי את האיימק שלי ואני פשוט מאושר, איזה מחשב מעולה!!!!! הבעיה היחידה שזה מעצבן עם העברית שאני נמצא בעברית ורוצה לכתוב משהו באנגלית אז חייב לעבור שפה. רציתי לדעת אם יש משהו כמו בוינדוס ל?ש?caps lock שאפשר לכתוב באנגלית תוך כדי שאני באנגלית. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתקין את גרסת הפיתוח של גוגל כרומיום הגרסה של כרום ללינוקס עשיתי את זה פעם אבל אני לא זוכר איך אשמח אם תיתנו לי מדריך
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס התקנתי XUBUNTU על מחשב נייד ישן אבל הכרטיס רשת אלחוטי לא זוהה יש לי את הדרייבר שלו בקובץ RPM ואני רוצה להתקין את התוכנה ALIEN על מנת להמיר את הקובץ לפורמט שהמערכת מכירה בנתיים אין לי אינטרנט בכלל על המחשב. אם מישהו יכול להדריך אותי מה אני עושה חשוב להדגיש שאין לי שום ידע בכלל בלינוקס אז אם גם אפשר קישורים לאתרים שמלמדים לינוקס למתחילים חדשים לגמרי. תודה רבה לכל העונים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יום אחד בהיר התחברתי ל HWZONE וגיליתי משהו מעניין, פופאפ ממש מציק שאומר לי להפסיק את ADBLOCK אני שלא השתמשתי בADBLOCK בדקתי את העניין, וגיליתי שהוא מזהה שאני משתמש ב noscript ומאחר ויש לי חוקים די נוקשים הוא די בטוח שאני לא נותן לפרסומות להופיע מאחר ולא ממש היה לי כוח לכתוב רוטינה בגריס מאנקי, פשוט הלכתי והורדתי adblock הגדרתי הגדרה קטנה והופ זה לא מופיע יותר די הרסתם לעצמכם עם הdiv הזה אבל שיבוסם
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, כבר ראיתי שרשורים שמתייחסים לנושא אבל לא ראיתי כל כך התייחסות לנושא הסאונד. אם אני רוצה לחבר מק לפלזמה ולקבל איכות של חיבור HDMI, האם אקבל אותה על ידי חיבור ה DVI דרך מתאם לכניסת ה HDMI ועל ידי חיבור יציאת האודיו של המק לפלזמה בנפרד? (ואם כן איזו כניסה בפלזמה?) הנושא חשוב לי כי אני שוקל קניית מק וצפיה בוידאו מאוד חשובה לי. בכל מקרה, האם המקבוק יכול להתמודד בקלות עם תכני HD? והאם הוא מסוגל להוציא תכנים ב FULL HD ? תודה רבה, רועי.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום נשבר לי המסך במחשב,האם אפשר לקנות פיזית מסך ולחבר?ואם כן מאיפה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-
-
שלום. האם ידוע לכם על תוכניות\כוונות מצד אפל למכור מקלדת אלחוטית שמבחינת ה- layout היא דומה למקלדת החוטית הרגילה? הסבר: למקלדת האלחוטית אין numeric keypad כמו לחוטית, ומערך המקשים קצת שונה, למשל מקשי החצים נמצאים מתחת למקש ה- Enter. במילים אחרות אני רוצה לדעת אם יש תוכניות לשיווק של גרסה אלחוטית של ה- Apple Keyboard with Numeric Keypad. Apple wireless keyboard - http://store.apple.com/us/product/MB167LL/A?fnode=MTY1NDA1Mg&mco=MjE0Njk2Mg Apple keyboard with numeric keypad - http://store.apple.com/us/product/MB110LL/A?fnode=MTY1NDA1Mg&mco=NDE4NTQ3NQ תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
לומד קורס במערכות הפעלה על UNIX ואני צריך הסברים פשוטים בעברית על הפונקציות האלה.. תודה רבה למי שיכול לעזור. $ cat ex_fork1.c #include <stdio.h> #include <sys/types.h> main() { int status=1; pid_t pid; pid = fork(); status++; printf("%d",status); } למשל כאן מה בסוף הOUTPUT ולמה?
-
- 1 תגובה
- 4.7k צפיות
-
-
היי קניתי כרטיס מסך ati radeon HD3650 ואני לא מצליח עם ubuntu 9.04 מישהו יכול לעזור לי. האם יש לינוקס אחר שה ati יעבוד טוב מאוד. תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את השרת לTF2. אני מכניס את הפקודה chmod +x steam ואז ./steam -command update -game "tf" -dir . אני מקבל שגיאות ובסוף הוא כותב "failed to read clientregistery.blob" מישהו יכול לעזור?[br]פורסם בתאריך: 18.07.2009 בשעה 16:05:09 לאחר פרמוט והחלפת HDD הכל פועל אך כשאני מריץ את השרת אני מקבל ERROR "coudnt allocate any ip port" אני מריץ את השרת עם +ip עם הIP הנוכחי שלי[br]פורסם בתאריך: 19.07.2009 בשעה 20:50:52 הבעיה היא עם הפורט מאיזה שהיא סיבה הוא מסרב להיות פתוח,
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לקחת את המחשב הישן והמעפן שלי ולעשות ממנו שרת. מכיוון שלא היה לי ווינדוס ביד החלטתי להתקין לינוקס עכשיו יש לי כמה שאלות איך הכל עובד.. 1. יש לי עוד מחשב שעליו מותקן הsteam עם המשחק ושם אני משחק, האם אני צריך להוריד גם סטים ללינוקס? 2. המחשב עם מפרט די מעפן (מעבד p4 2.53Ghz לוח אם עם כרטיס מסך מובנה של אסוס וזיכרון 384MB והמירות האינטרנט שלי זה 2.5) האם מהנתונים הללו הוא יוכל לספק תצרכים בשביל להיות סרבר טוב ובלי לאגים? 3. מה עוד אני צריך לדעת שאני לא יודע? נ.ב: אם זה לא הפורום המתאים בבקשה להעביר תודה ויום טוב!
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
בעזרת crossover משתמש מאק יוכל להריץ תוכנות\משחקים של מערכת ההפעלה win ללא צורך בהתקנתה. מפתחי התוכנה עובדים קשה ומעדכנית את התוכנה בתדירות גבוהה לשם ריבוי התוכנות הניתנות להרצה בעזרתה. בין התוכנות שנתמכות: Microsoft Office 2007, 2003, XP, 2000 and 97 Internet Explorer Windows Media Player משחקים: Steam Games World of Warcraft EVE Online Guild Wars כמובן שיש עוד הרבה..מידע נוסך תוכלו למצוא באתר http://www.codeweavers.com. המשחקים והתוכנות שתפעילו דרך crossover לא ינצלו את כל כוחו של המאק שלכם, מה שאומר ששימוש בתוכנה מוריד בערך 20% מהפוטנציאל האמיתי של המאק. שזה לא מוזיז למאק.. הורדה: http://www.megaupload.com/?d=O5925IYD
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי אחד כזה ממפעל הפיס והחלטתי להתחיל להשתמש בו, עכשיו הוא מגיע עם שני מערכות הפעלה על הדיסק הקשיח שלו ואני מעוניין רק בVISTA איך אני מוחק את הMAC OS ונישאר עם מערכת הפעלה אחת ועם ניתן לחילוק מחדש? ואם אפשר טיפים נוספים לVISTA לעבודה עם MACBOOK AIR השמח. עריכה: לגבי הSUPERDRIVE שמגיע איתו ניתן לעבוד איתו בויסטה? תודה מראש לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-