לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, אני מעצב גרפי ובונה אתרים, אני חשבתי להחליף את המחשב שלי בזמן הקרוב, מאז שאני ילד אני עובד עם PC ותמיד רציתי שיהיה לי MAC חשבתי אולי על האופציה אבל יש לי כמה סימני שאלה בקשר לזה. הצרכים שלי הם בעיקר: גלישה באינטרנט. צפיה בסרטים. מוזיקה והרבה (מבחינת רמקולים מה שאני לא יקנה יתחבר למערכת). עיצוב עם פוטושופ ופלאש. בניית אתרים עם DREAMWAVER. איסיקיו מסנג'ר. ופיתוח תוכנות עם C#. עכשיו מה שחשוב לי זה שהמחשב יגיב לי מהר לא יתקע בעבודות שלי ויתמוך בעברית. מה אתם ממליצים? ללכת על מחשב נייד או נייח? וגם מה עדיף מאק או PC. אני ממש בהתלבטות על כל העניין הזה, תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. אני מנסה להתאים DUAL MONITOR בלינוקס קובונטו אך ללא הצלחה. בהגדרות MONITOR אני נכנס כ ADMINISTRATOR ומשנה את ההגדרה אך עדיין המסך השני אינו פעיל. כרטיס המסך הוא FX5500 . ב XP כן הצלחתי להפעיל את התכונה הזו. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 871 צפיות
-
-
אני כלכך מאושר אבל עוד לא קיבלתי אותו - הזמנתי אותו ברשת באג ואבוא לקחת אותו ביום חמישי. כרגע אני חורש על סרטי unboxing ביוטיוב 8) יייאיייייייי!!!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
I have one HDD installed, spitted to two NTFS partitions, 20GB for Windows on the first partition and around 90GB for Stuff on the second partition, and only 1.5GB for linux installation/partition. is there any way to add an extra 20GB from the 90GB NTFS partition to the 1.5GB EXT2 ubuntu installtion partition? thanks .
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם ! אני התקנתי fedora 8 על מחשב נייד ואני צריך driver לכרטיס רשת על חוטי אבל לא מצליח לבדוק איזה כרטיס זה. איך אני יכול לדעת מה סוג החומרה אצלי במחשב? נסיתי "icpci" לא עבד! נסיתי "appropriate wireless" והוא לא מצא. דרך gui , system>preferences> hardware> מישהו יכול לעזור לי?
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה כל פעם שמתקינים מערכת הפעלה מכל סוג שהוא לדוגמא WINDOWS או LINUX או OS X אז יש מה שנקרא BOOT LOADER איפה הוא נשמר? על הדיסק קשיח? או מקום אחר ? אם דיסק קשיח איפה בדיוק? ואיך בדיוק משנים אותו לפי הצרכים ?
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
שלום, יש לי מודם סלולרי של אורנג' שמתחבר ב-USB ועובד מצויין בחלונות. אבל תחת אובונטו אני לא מצליח להפעיל אותו.. מצאתי הרבה מדריכים מסורבלים בגוגל שלא עזרו לי. מישהו מכיר את הנושא ויכול לעזור? מודם Qualcomm 3G CDMA
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, קיבלתי מאק מעבודה בעיצוב גראפי, ויש עליו מאות פונטים ממש יפים, וביניהם גם הרבה פונטים עבריים. ניסיתי להעביר את הפונטים האלו ל-PC דרך דיסק און קיי, כדי להשתמש בהם בפוטושופ, אילוסטרייטור וכו' אבל על PC. ובעוד שהמאק מזהה אותם כקבצים של כ-200KB כל אחד, ה-PC מזהה אותם כקבצים לא ידועים של 0K (בעוד שהתיקיה בה הם נמצאים עדיין שוקלת כמה מאות מגה - כמו שהיה אמור להיות). כמו כן, השמות של הקבצים בעברית נראים על PC כג'יבריש ממש נורא, כמו שלא ראיתי אף פעם. וכמובן שהמחשב לא מזהה את הקבצים האלו כפונטים... בקיצור, איך אני מעביר פונטים ממאק ל-PC? האם זה אפשרי בכלל? איך אני גורם לשמות העבריים להיראות נורמאלי? זה ממש חשוב לי... תודה! *מדובר ב-G3, Mac OS 9.1 ועל ה-PC מותקנת ויסטה 64 ביט.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להתקין לינוקס על VPC2007 יש למישהו ניסיון בנושא? יש דרייברים או דברים שאמורים להכין מראש? הפצה מומלצת? (המטרה היא עבודה בסיסית, ולאחר שאלמד מספיק ספרות מקצועית, להתחיל לנסות לתכנת ליבה)
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
שלום רב, זה זמן רב אני נתקל בקשיים מול idigital החדשה כאן בישראל. החברה רכשה את הזכויות לשווק בלעדי של מחשבי מקינטוש ומערכות הפעלה. במקרה נפלתי על תקלות מאוד מוזרות - לדוגמא, מחשב נייד macbook מ- 2007 אשר לא מסוגל להקרין מצגות על מקרן של sharp (כמו בכל העולם) וחברת idigital מספקים תירוצים מפגרים והם טוענים שהמקרן לא ייוצר ע"י חברת אפל. בנוסף מחשב Mac Pro חדש ! (חודשיים) עם שני מעבדים של Intel Xeon ו- זכרון של 4G מושבת יותר משבועים בחברה ללא שום מענה! זה פשוט לא ייאמן איזה חוסר מקצועיות ! הם לא יודעים מה הבעיה והם גם לא מחליפים מחשב.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי תיקיית שירים מסודרת מהמחשב הקודם, עברתי למחשב חדש.. והבאתי את התיקייה איתי.. התחלתי להשפעיל שירים באייטונס לפי אומנים, ושמתי לב שיש דיסקים מסוימים שאייטונס לא מפעיל. עכשיו נכנס לפרטים, האייטונס לא מעלה הודעת שגיאה או סימן שעשיתי פעולה כלשהי כשאני מנסה לנגן את השירים.. השירים שלא פועלים הם תמיד מדיסק מסוים, כלומר, אם יש לי תיקייה של הדג נחש לדוגמא, דיסק אחד יכול לעבוד ודיסק אחר לא! זה תמיד דיסקים שלמים, אף פעם לא קרה שהוא הפעיל שיר אחד מתוך דיסק ואחר לא. זה או הכל או כלום. השירים עבדו במחשב הקודם, והם עובדים על תוכנות אחרות.. למישהו יש רעיון? זה ממש מתסכל ואני מודה מראש על כל עזרה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
סוף כל סוף נגמרה השביתה במכס והלכתי לאסוף את המקבוק שלי MacBook Black 2,4 ghz חייב לציין שהרושם הראשוני מעולה.... בקרוב אעלה קצת תמונות (שונררתי מהם גם חולצה, קמצנים) בכל אופן, אשמח לקבל קצת טיפים להתחלה, תוכנות מומלצות, תוספים להורדה, קיצורי דרך שימושיים וכו'.. תודה, ניצן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. כמו שכבר הספקתם להבין אני מתחיל להיכנס לעולם. הורדתי Fedora והשאלה היא אם על מנת לדעת לעבוד בסופו של דבר ב RHEL4/RHEL5 אני אצטרך להשיג את המערכת עצמה או שתרגול ב Fedora החינמית יתן לי מענה הולם? תודה!
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
שלום. אתמול קיבלתי מחשב נייד במתנה. רציתי לדעת את הדברים הבאים: 1. איך אני מתקין עברית על מנת לכתוב וכו'? 2. איך אני מתקין אינטרנט? יש לי אינטרנט של בזק. 3. איך ניתן לצפות בסרטים? ניסיתי להריץ סרט בפורמט divx (כלומר קובץ avi), אך הוא לא התנגן. אלה כל השאלות שאני מצליח להיזכר בהן כרגע, בגלל השעה המוקדמת. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מותקן אצלי Ubuntu Gutsy עם קרנל 2.6.24. לאחרונה החלפתי לוח אם (p35-ds3l)+מעבד(C2D)+זכרון+כרטיס מסך (8600GT) ומאז המערכת אמנם עולה אך לא מתפקדת כראוי (בעיקר נתקעת אחרי כל פקודה). עדכון התוכנה היחיד שבצעתי אחרי השדרוג הינו התקנה מחדש של דרייבר לכרטיס המסך (NVIDIA). אני ממש לא מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, למישהו יש רעיון או תובנה לגבי מהות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי על וינדוס וינאמפ עם פלאגין בשם DFX, ובינתיים לא מצאתי שום נגן שיכול לעשות סאונד כל כך טוב. מישהו מכיר נגן טוב + פלאגין שמשפר את הסאונד ל OSX? (הורדתי משהו בשם HEAR שאמור לשפר את האונד בכל המערכת, אבל הוא עולה כסף...) (השאלה מקודם על המקשים כבר לא רלוונטית
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום אנשים לפני יומיים עברתי חלקית ללינוקס ואני שמתי לב שיש לי בעיה קטנה והיא: אני לא מוצא איך אני יכול לשלוט על המאווררים של המארז והכי חשוב של הכרטיס מסך האם מישהוא יכול להגיד לי בעזרת מה אני יכול לעשות זאת? נ.ב גרסת הלינוקס היא Mandriva 2008
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
-
אני בונה כרגע אפליקציה מעל לינוקס, המטרה של האפליקציה זה קבלת אירועים דרך ethernet וניתוחם, הבעיה היא timers, אני צריכה מימוש של טיימר לשכבה מעל הקרנל, כלומר האפליקציה בהמתנה לאירוע מתחילת ההמתנה מאותחל טיימר ואם הוא פג לפני קבלת האירוע האפליקציה תעבור למצב שגיאה. מישהו התעסק עם הנושא כי מצאתי 2 סוגי טיימרים בלינוקס שאחד מהם מיועד לקרנל ככל הנראה, והשני שהוא זה שנראה מתאים אין מספיק הסבר והדוגמאות שמצאתי ברשת תמיד אחרי איתחול הטיימר הפעילו מנגנון שינה שאני לא זקוקה לוץ מישהו נתקבל בנושא?
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
היי, ^ כותרת.. למה אין את Centos ב "הפצות וסביבות עבודה מה כדאי ולמי - עודכן 30/4/08 "? מערכת מצוינת לשרתים. שרתי אחסון במיוחד.
-
- 1 תגובה
- 951 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. מישהו יודע אם פרויקט NOBOUNDS מתקדם והאם ניתן כבר להוריד את התוכנה? אני מעוניין במכשיר הנוקיה N810 אבל גם חשובה לי היציאת VGA . תודה
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין עוד ווינדוס על אותו דיסק קשיח פשוט ווינדוס נקי וחדש בלי בפיירים ואני כרגע לא יכול לגבות כל מה שיש לי בדיסק אפשרי?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אם אתם מאלה שחושבים/חולמים שהם יזכו לראות בעתיד הקרוב מערכות OS X ב virtuallization , אתם יכולים להמשיך לחכות , אולי לנצח המאמר פה הוא מאוד ישן , אבל אני עדיין חושב ששום דבר לא השתנה http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2007/2/9/6983 אני יצטט כמה חלקים חשובים: "We won't enable this kind of functionality until Apple gives their blessing for a few reasons," Rudolph told Ars. That seems like the answer we're getting, as it's no secret that Apple has been very strict on (absolutely not) licensing its operating system for use on anything but Apple hardware *יש לציין שדיון זה לא בא במטרה איך לעשות זאת , אלא רק לדבר למה זה לא אפשרי והאם זה יהיה אפשרי
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
למה אין פה כזה דיון? :-\ אקיצר, ריכוז טיפים וטריקים למקים - פה הצגת ווג'יטים על הדסקטופ - הפעילו את הטרמינל (Applications --> Utilities --> Terminal) וכתבו defaults write com.apple.dashboard devmode YES לאחר מכן יש להתנתק ולהתחבר. אופן השימוש - כנסו אל הדאשבורד (F12) החזיקו את הוויג'יט ולחצו F12 שוב. זהו, הוא ישאר על הדסקטופ שלכם עברית באופן אופיס - הכנסו למאפיינים באופן אופיס (תפוח ת [,]) לאחר מכן עבדו לפי התמונה במידה והעברית עדיין לא תקינה, בדקו שהכפתורים האלה לחוצים - יאללה, פרסמו טיפים וטריקים ;D
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שדרגתי לאחרונה אל 8.04 של אובונטו ואיך לאמר בעדינות.. האיכות של הוידאו פשוט על הפנים. ב7.10 הכל עבד טוב בלי בעיה עכשיו פשוט רואים את הוידאו שאני מנגן על המחשב מפוקסלים, בעייה של התאמת דיבור/סאונד וכו'. ניסיתי לנגן בנגן הוידאו של אובונטו ובVLC, התקנתי קודקים מאצל החבילה Ubuntu Restricted... מה אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-