עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by smalery,

המחיצות שאני עובד איתן בWIN מוגדרות בלינוקס בPREMISSION ב - OWNER כ- UNKNOWN, וכל פעם שאני מעלה מחדש את הUBUNTU, אני צריך לתת סיסמא ROOT כדי להכנס לקבצים שבמחיצות האלה. האם יש אפשרות עם CHMOD לשנות את הOWNER? תודה

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  2. איך משדרגים מגירסה מגירסה 7.0.4 של אובונטו לגירסה 7.10 על מחשב שיש בו גם אובונטו וגם XP? יש עליו מעט מאוד קבצי משתמש, (מגובים) אז חשבתי שאולי פשוט למחוק את המחיצות של הלינוקס ולעשות התקנה חדשה של הגירסה החדשה. התרשמתי שההתקנה של 7.10 היא מהירה וחלקה....

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. מותקנים אצלי בנייד מערכת הפעלה XP ואבונטו 11.04. לראשונה הקציתי 25GB ולשנייה את השאר, ועכשיו אני רוצה לשנות קצת את המאזן- להגדיל את המחיצה של XP ולהקטין את זו של אבונטו. השאלה היא, איך אפשר לבצע את הפעולה הזו בממשק פשוט? כל ההסברים שמצאתי עד עכשיו בגוגל היו דברים מסובכים שדרשו הבנה קצת יותר עמוקה משלי, תוך שימוש בפקודות כתיבה לביצוע!

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. יש לי UBUNTU, ואני רוצה שבעליית הלינוקס, יפעל לי הNDISWRAPPER וגם אני לא אאלץ לתת סיסמא כל פעם כשאני ניגש למערכות קבצים של הWIN. הבנתי שצריך להכניס פקודות לקרנל עם MODPROBE (?) מישהו יודע איך? תודה

• 0 תגובות
    • 738 צפיות
  5. Started by yz101,

התקנתי את מנדריבה FREE 2007, אחרי ההתקנה הגראפית, אני מגיע רק לשורת פקודה. כיצד מפעילים את הממשק הגראפי?

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  6. Started by Double_N,

אחרי שהתקנתי את WINE איך אני מפעיל את זה?

• 4 תגובות
    • 820 צפיות
  7. שאלה בכותרת... ניסית כמה דברים ולא עבדו.

• 0 תגובות
    • 788 צפיות
  8. Started by liiight,

שלום, אני די חדש בעולם הזה, אז תהיו עדינים איתי (במיוחד אתה קרפד). אני מעוניין להשתמש בשרת LINUX בתור שרת POP3, כלומר שתוכנות צד שלישי יוכלו לגשת אליו ולמשוך ממנו מיילים. אני אשמח לכל מידע בנושא. תודה.

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  9. Started by orenr,

במחשב בעל 2 מעבדים וזיכרון פנימי בנפח של 2 ג"ב, מותקנת גירסת Redhat 7.3. לפני הפעלתו של יישום מסויים, System Monitor מראה Physical Memory פנוי בנפח של כ-1600 מ"ב. לאחר הפעלת היישום וביצוע פעולה מסויימת (המתבצעת פעם אחת בכל בוקר) הזיכרון הפנוי שנותר הוא כ15 מ"ב והCash Memory תופס כמעט את כל הזיכרון הפנימי (מעל 80%). האם מישהו יודע כיצד לפנות זיכרון Cash Memory ללא איתחול המחשב ? מודה על עזרתכם, אורן ר.

10. Started by mwalker03,

אני מריץ salix os ואני רצה לעדכן את הקרנל כדי שיתעדכנו הדרייברים במחשב. בעיקרון, אני רוצה לעדכן את הדריבר של הכרטיס מסך, הרזולוציה שלי היא כרגע 800*600 והיא אמורה להיות להיות 1024*720 (מחשב אסוס 1025c)

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. אהלן אני רוצה להעביר תמונות מהמחשב שלי לIPHONE. הבעיה היא שהIPHONE נמצא כרגע במצב של גיבוי ICLOUD ולכן אי אפשר לגשת אליו ולשם בו תמונות לצורך העניין באמצעות הITUNES ניסיתי להתקין ITOOLS ולהכנס ישירות לתיקיה DCIM ולהעתיק לשם את התמונות אך הוא לא טוען אותם יש לכם רעיון<? תדה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. בווינדוס המקש הוא כידוע ALT+SHIFT ... מה זה בלינוקס ( אובונטו )

• 2 תגובות
    • 4.6k צפיות
  13. Started by LazyBoy,

התקנתי את אובנטו על מחשב עם שני HD. על אחד יש WIN2000 ועל השני מותקן אובנטו. (הכונן השני מחולק למחיצות בשביל הSWAP) איך אני מסיר את אובנטו בלי לדפוק את הBOOT לWIN? Grub BootLoader מוגדר כרגע (ברירת מחדל) להפעיל את אובנטו. תודה,

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by מנחם,

התקנתי את snow leopard על המחשב שלי, הכל עובד סבבה. הבעייה העיקרית שלי היא החלקת הגופנים - הם נראים לי מטושטשים לגמרי. יש דרך לגרום להם להראות כמו בחלונות? (חפרתי קצת באינטרנט, לפי מה שהבנתי זה נובע מכך שבחלונות מיישרים את הגופנים לפי המיקום של הפיקסלים הפיזיים, ואז מקבלים טקסט עם ריווח לא אחיד, בעוד שבמק שמים את הפונטים איפה שהם אמורים לצאת, גם אם זה אומר שמציבים על חצי פיקסל. לי זה נראה מטושטש..)

15. Started by MATTAN,

היי מה קורה אחים שלי איך מישתמשים ב-MD5sum לבדיקת תקינות הקובץ ,קראתי באתרים שמצאתי ב-google אבל לא הבנתי ואיך צורביםאת ההפצה linux phlak שמורדים מהאינטרנט ?? תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  16. Started by stone cold,

אני כרגע בגאנום או איך שכותבים את זה אבל אני צריך להריץ כמה תכנות שפועלות בKDA או איך שכותבים את זה איך עושים החלפה ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by J0n1,

יש לי מחשב XP ואובונטו 6 ואני רוצה לחבר בינהם בכבל רשת מוצלב כדי לשתף אינטרנט ומידע (XP ראשי) רציתי לדעת מה יש להגדיר בווינדאוס ובלינוקס בכדי שזה יעבוד, אם זה בכלל אפשרי. תודה!

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. מה הפקודה?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by shloosh,

פשוט למחוק את האייקון מה applications? אין עוד קבצים שנשארים חוץ מזה?

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  20. Started by Googleness,

התקנתי לפני כמה ימים על המחשב במקום כונן D את לינוקס וזה שם לי את GRUB בתור הבחירת בוט. עכשיו השגתי מחשב נפרד ללינוקס ואני רוצה למחוק מהמחשב של חלונות את לינוקס איך מבטלים את הGRUB ומוחקים את לינוקס ומחזירים הכל לקדמותו?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. ניסיתי וניסיתי ולא הצלחתי אני לא מצליח להגדיר ובגלל זה לא פועל לי האינטרנט :\ מה לעשות ? איך להגדיר ? תודה

• 1 תגובה
    • 995 צפיות
  22. Started by arikam,

התקנתי את אובונטו ואני לא מצליח להבין איך לגרום ל tv out לעבוד, יש לי כרטיס מסך geforce 6600gt. מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  23. אהלן קיימים לי כ8000 תמונות בICLOUD איך אני מגבה את כולם גם למחשב? ככה שאני גם יוכל לצפות בהם ללא חיבור אינטרנט במחשב תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. שלום, יש לי מערכת הפעלה Kubuntu 6.10 והתקנת עליו את Berly' לצערי אחרי מספר הפעלות סטנדרטיות וללא כל תקלה , כאשר מערכת ההפעלה עולה ונכנסת לחשבון הוא פשוט נתקע ונעצר ואי אפשר לעשות כלום, האם מישהו מכיר את התופעה ויש לו פתרון לבעיה? ובכל מיקרה, איך אני מצליח דרך שורת הפקודה לבטל כל פעם שעולה המערכת לעלות את Berly פעם אחת ולתמיד? במיקרה וזה לא יעזור האם יש פתרון בדמות ניסיון התקנה מחדש של המערכת שתזהה לבד את הבעיה ותדרוס את האופציות הקודמות? תודה.

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  25. Ubuntu 11.04 לא ניתן להשתמש בכפתור ה-Back בדפדפן. ובעיה נוספת,איטיות מסוימת בהורדת קבצים - איך בודקים?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים