עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם לא ידעתי איפה לפתוח את הדיון הזה אז פתחתי אותו פה שזה נראה לי הכי הגיוני. אם צריך להעביר תעבירו. התקנתי אובנטו במחשב שלי ועכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב עולה לי האפשרויות לבחור איזה מערכת הפעלה תעלה. אם אני לא בוחר אחת ממערכות ההפעלה עולה לי האובנטו. השאלה שלי היא איך אני גורם לכך שאם אני לא אבחר בשום מערכת הפעלה יעלה לי windows xp אוטומטי? תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by BlueFire,

שלום יש לי מחשב ישן ואני רוצה לעשות אותו ראוטר עם מערכת הפעלה לינוקס. אני מעדיף להשתמש בגריסה עם ממשק משתמש אבל מצאתי רק דרך UBUNTU SERVER שהתקנתי עליו WEBMIN. גם שם אני מצליח רק להפעיל את שרת ה- DHCP ולא לעשות חייגן אינטרנט ושיתוף אינטרנט. השאלה שלי האם ניתן לעשות ראוטר עם UBUNTU גירסת DESKTOP (או כל הפצה אחרת)? ואם לא איך אני עושה בגירסת ה-SERVER כמו שצריך? תודה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Yehudaa,

יש לי הרדיסק IDE בפורמט NTFS עם הרבה חומר עליו הרצתי LIVE CD ואני רוצה לגשת לכונן הזה 1.איזה פקודה מוציאה את רשימת ההרדיסיקים המותקנים ? 2.איך לעשות mount לכונן הזה דרך LIVE CD תודה !

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  4. Started by Devil Servant,

נמאס לי מכל הבעיות המחורבנות עם הקרנל איך אני עושה HARD FORMAT לHD? ככה שימחק הכל הכל שיהיה לי HD חדש דנדש

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  5. אחרי שהתקנתי הפצה של לינוקס אוטומטית הגראב פועל. אך אם אני רוצה ש- NT LOADER יהיה אחראי לבחירת המערכת בזמן עלייה של המחשב איך אני עושה זאת?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. נתתי ל- Software Update לעדכן לי את הסיסטם ( 9.2 ) והמחשב חטף קריזה. החזרתי מייד את הגיבוי הישן והכל כמעט בסדר אממה...... כמה קבצים השתבשו, קיבלו שמות מוזרים (בלתי ניתנים לשינוי) ומסרבים להכנס לתיקיות או - מה שאני באמת רוצה - לפח. תראו איזה שמות מוזרים ומה התגובה כשאני מנסה להזיז אותם. מה עושים?

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. התקנתי Ubuntu 7.04 והיה לי Refresh rate זוועתי של 50 הרץ, אז ניסיתי להתקין את הדרייברים לכרטיס מסך שלי דרך ה Package installer או מה שזה לא יהיה וכנראה שדפקתי שם משהו כי עכשיו המערכת עולה רק ב Command line. אני מאמין שאני אוכל לסדר את זה אם אני רק אדע איך להפעיל את המערכת בלי שהיא תנסה להעלות את הדרייבר אז אם מישהו יוכל לעזור לי אני אשמח...

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום רב אני גיבתי חומר של תוכנת העריכה MEDIA 100 שעובדת עם מקינטוש על CD. אני רוצה לפתוח את התכולה של ה CD על מנת להמשיך לעבוד על הפרויקט ב PC (מכיוון שהמקינטוש שעליו עבדתי שווק חיים). הבנתי שיש אפשרות להעביר את הקבצים השאלה היא האם אני צריך לעשות את ההמרה דרך מקינטש או PC? כמו כן אם תוכלו לעזור לי ולהסביר לי איך הודעה לכם מאוד בתודה מראש עמיר שחר

9. איך ניתן לערוך קבצי פלאש בלינוקס? אלו הנתונים של הקובץ מהפקודה file $ file spajt.swf spajt.swf: Macromedia Flash data (compressed), version 7

• 0 תגובות
    • 964 צפיות
  10. שלום, אני לא יודע אם זה פשוט או לא ,אני רק יודע שלא ניתן לעשות זאת באמצעות פקודת LS או DU אני רוצה לדעת מה גודל ספרייה מסוימת ביוניקס. לדוגמא פתחתי ספרייה בשם TEMP ושמתי שם 3 קבצים A 100BYTE B 55BYTE C 45BYTE אני זקוק לפקוגה שתראנה לי את גודל הספרייה כלומר 200 BYTE זה דחוף תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. יש לי לינוקס מנדרק 9 בעבר הייתי באינטרנט רגיל והכל עבד. התקנתי אינטרנט בכבלים של תבל עם אינטרנט זהב. המודם שלי MOTOROLA USB SB4200 SURFBORD ולינוקס KDE מזהה אותו. איך אני מגדיר את ההתחברות? ניסתי כמה דברים אך כל נסיונותי העלו חרס.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. לכול התותחים של פורום "קוד פתוח" , יש לי שאלה , התקנתי דרייבר שמיועד להפעלת המודם מסוג ROTAL USB ADSL MODEM ?ALE070? . אני מקליד לו בקונסול : STARTMODEM , מתחיל לרוץ מגיע לי למצב שבוא הוא נותן לי איי פי חיצוני לרשת אבל מה , ברגע שאני פותח את מוזילה , ורושם לו WWW.HWZONE.CO.IL או לצורך העניין כל אתר אחר הוא נותן לי UNKNOWN DESTINATION , מה יכולה להיות הבעיה ? , כמו כן אין לי פינג לשום מקום . וכמו שציינתי קודם מדובר במנדרייק 9.1 גרסת קרנל : 2.4.21-0.13MDK . מודם ROTAL USB המודם הכחול הקטן שבזק בינלאומי נותנים חינם . כמו כן אם תוכלו לעזור לי דרך הטלפון זה יהיה מצויין . 055-763831 . אבי .

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום אני לא יודע הרבה על לינוקס ולכן אני לא ממש מבין אבל.... בכל זאת אנסה להסביר. התקנתי תוכנת ראוטר (ipcop) שמבוסס על לינוקס על מחשב ישן שעובדת בסדר אבל הוא לא מזהה את אחד מכרטיסי הרשת. אני רוצה להגדיר את הדרייבר שלו דרך ה command line הורדתי את הדרייברים שלו מאתר הבית שלו. הצלחתי לעשות את מה שצריך עד שלב 3 בקובץ ההוראות שבא עם הדרייבר אבל את שלב 4 אני לא ממש מבין מה בדיוק אני אמור לעשות או שאני בכלל לא בכיוון זה מה שכתוב בקובץ צירפתי את כולו בכל מקרה 3) untar the archive file: tar xzvf rhinefet-4.11.tar.gz cd rhinefet-4.11 4) Compile the driver source files and it will generate rhinefet.o, and …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by lenap,

בתקווה שהצלחתי למצוא את הדרייברים הנכונים. איך אני מתקינה אותם?

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by Holography,

ראיתי באתר הזה: http://eciadsl.flashtux.org/modems.php?lang=fr&modem=17 שהוא תומך בלינוקס...אבל אני לא יודע איך מתקינים... אם זה חשוב יש לי מנדרייק10 וred hat FC2

• 1 תגובה
    • 893 צפיות
  16. Started by 3d7,

ניסיתי להתקין אובונטו עם Wubi על אחת המחיצות במחשב שלי. המחיצה היא בגודל של 30GB בפורמט NTFS. הוא איפשר לי לסמן נפח התקנה מקסימלי של 10GB, אז סימנתי את זה ואמרתי לו להתקין. הוא ישר התחבר לאינטרנט והתחיל להוריד קבצים, ואז ביטלתי את ההתקנה. מישהו יודע מה Wubi בעצם עושה? האם הוא מפצל לי את המחיצה שבחרתי למחיצה נוספת בפורמט EXT3? למה הוא לא מתקין פשוט על כל המחיצה וזהו?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אני יודע שיש איזו תוכנה virtual pc נראה לי שככה כותבים את זה, אבל מאיפה מורידים ? אם יש לי דיסק של windows אבל אין לי מושג מה לעשות איתו. חוץ מזה: זה יכול ליצור בעיות וינדוס על מק? הכל רץ כשורה, בלוטף רשת על חוטית מקלדת עכבר כונן דיסקים והכל? ולפני שאני שוכח, איך מחליפים שפה במק, לכתוב את האשכול הזה היה סיוט שאין לתאר כל פעם להחליף שפה בסרגל כלים למעלה, אין איזה מקשי קיצור??

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  18. אני מזהה את כל הדיסקים כפרטים בהתקנה (גם של scientific linux וגם של ubuntu server ). למרות שהם מוגדרים יחדיו כRAID0. רעיונות ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by shodan,

יש בידי את הדיסק אך אין קובץ SETUP

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by ast,

אני מריץ ויסטה SP1 ועכשיו אני לא מצליח להתקין grub ניסיתי להתקין כמה פעמיים אובונוטו 8.04 החדש אבל לא הלך אחרי ההתקנה בריסט הוא ממשיך לוינדוס בלי אשרות של BOOT לאובונטו. ניסיתי להתקין גם דרך wubi אותו סיפור כמו למעלה. ניסיתי עם התוכנה EasyBCD להתקין grub אבל זה גם לא עזר בטענה שהוא לא מצא קבצים שמותקנים. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. * לא חשוב, הסתדרתי עם VMWARE שלום נתקלתי בבעיה, התקנתי ulteo virtual desktop, שזה לינוקס וירטואלי שפועל על ווינדווס. עכשיו הוא בא בלי GCC ואני צריך. הורדתי את הקובץ של GCC, ספרייה כזו, ואני לא יודע איך מתקינים, וגם שזה יופעל מהשורת פקודה. אשמח אם תוכלו לעזור לי איך להתקין, זה חשוב לי, חיפשתי במדריכים ולא הבנתי. תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. ישבתי אתמול כל הלילה להתקין מנדרייק לינוקס ושברתי את הראש. ראשית; איפה נמצא ה"שכנים ברשת" - יש לי שלושה מחשבים, אחד עם Windows 2000 ואחד עם Windows 98 ואחד שעד היום היה בו Windows XP Pro, בזה עם האיכס פי התקנתי לינוקס, ועד היום הייתי מגדיר שהמחשב ישיג כתובת IP באופן אוטומטי, והכל היה מצויין, אבל עכשיו אני כלל לא יודע אם אפשר להגדיר שישיג כתובת IP באופן אוטומטי. שנית; לגבי דרייברים למדפסת האם אפשר לייבא את מנהל המדפסת מהדרייבר של Windows? [מדפסת Postscript]. שלישית; האם יש גירסה שנותנת תשובה להפעלת ישומים של Windows? רביעית; האם יש תמיכה בNTFS, ואם כן איך מאפסים את הגדרות האבטחה [קיבלתי הודעה שמכיון שאיני בעלים איני רשאי לשנות את הגדרות האבטחה]. חמישית; בתור משתמש רגיל - ת…

23. Started by HiTiT,

היי, יש ברשותי 2 מחיצות על אחת יש מערכת מבוססת יוניקס (משהו מאוד מאוד ישן) ועל השניה DOS. איך אני עושה להם DUALBOOT ? הבנתי שאני יכול להישתמש ב XOSL או GRUB אבל איך? עדיפות להתקין את זה על מחיצה נוספת ולא על הMBR תודהץ

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by BURTON,

אני נכנס לאפשרויות מערכת -> תצוגה והוא מראה לי רק רזולוציה אחת לבחירה 1024 על 768 ואני צריך בכלל 1280 על 1024 ניסיתי להתקין את הדריברים של ATI אבל זה לא ממש עזר. הוא אמר שיש לי כבר את הדריבר הכי חדש.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים